Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Josch

Sider: [1] 2 3 ... 77
1
Leeds vinner uansett lagoppstilling. Spillestilen er den samme og den avgjør. Barnsley er et bunnlag og da vinner vi som oftest. Jeg kan bare huske Wigan (i  april) av "bunnlagene" som har slått oss siden Bielsas inntreden. Vi vinner akkurat som mot  bunnlagene Wigan og Stoke tidligere i høst. Det er noe alvorlig galt om vi ikke vinner denne.

2
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Kalvin Phillips
« på: September 09, 2019, 20:31:31 »
Finner det litt underlig at den offisielle hjemmesiden bekrefter at den har fått inn flere bud på over 20 millioner på Phillips. Men men.

Denne release clausen må jo være på minst 30 millioner pund nå som klubben offisielt har gått ut og sagt at 20 millioner er alt for lite.

auren
Release clause? Kor ser du det?

Phil Hay skriver
The Athletic understands that Phillips’ camp wanted a release clause allowing the midfielder to move on for a set fee if the club fail to win promotion.

Dette høres fornuftig ut. Hvis Leeds ikke rykker opp så vil en PL klubb by den klausul summen som Leeds må takke ja til. Hvis den er altfor høy så vil ingen by. Phillips  har nok forhandlet en så lav salgspris (klausul) som mulig.  Lav salgs pris betyr god lønn hos ny arbeidsgiver (som Jansson).
3
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Kalvin Phillips
« på: September 08, 2019, 18:56:10 »
På wikipedia står det at han nå , med ny kontrakt, angivelig tjener £ 20000 i uka.
Hva skal man tro? Her er blitt nevnt £ 40000.

4
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Kalvin Phillips
« på: September 08, 2019, 17:35:45 »
5 (!) års kontrakt på plass! Beste nyheten siden Bielsa tok enda en sesong:

Phil Hay
@PhilHay_
Kalvin Phillips agrees new five-year contract with Leeds United. Expected to sign tomorrow.

...malurten er 'release clause':

I can’t say for certain that there is one but I suspect there will be. It makes sense if you think about it - how long can you expect a player so good to play in the Championship?

Ingen malurt i grunnen. Spørsmålet er bare hvor stor denne release clausen er. Den er nok et sted mellom 20-30 millioner pund tenker jeg. Feiler vi nok en gang med opprykk denne sesongen blir Phillips solgt av to grunner: Han ønsker større sportslige utfordringer og vi har ikke råd til å si nei til 20-30 millioner mtp FFP.

auren

I tilleg til summen i klausulen er det også et spørsmål om den er gradert i den forstand at summen høynes hvis Leeds rykker opp. En "release clause" på f.eks. 25 mill er ok i Championship, men for en engelsk spiller som dominerer i Premier League høres det litt skummelt ut.

Veldig godt poeng stian. Håper at enten er denne klausulen gyldig hvis vi befinner oss i nest øverste nivå, eller at den nærmest dobles ved et opprykk. Eventuelt at den skal gjenforhandles ved et opprykk. Vil absolutt tro de har kontroll på dette punktet.

auren

Mulig jeg har misforstått dette med klausuler, men betyr ikke en slik klausul at Phillips kan snakke med en kjøpende klubb hvis de byr Leeds en spesiell kjøpesum?

 Jeg tror det blir vanskelig å lage fremtidige klausuler i beløp i tilfelle  Leeds skulle rykke opp i 2020 eller 2021. Både Phillips og Leeds kan jo gjøre noe dumt om de binder seg til et beløp (klausul i PL) om 1-2 år. Markedet kan ha endret seg. Jeg tror klausulen gjelder for ch.ship-tiden. Ny forhandling ved opprykk er mer sannsynlig.

At klausulen er på 20-30 mill høres mye ut. Men det kan jo komme et fantasibud! Hvis Leeds ikke rykker opp så må vi fortsatt selge spillere neste sommer for å dekke underskudd. Leeds vil si ja takk til 12-15 mill for Phillips, tror jeg. Uten opprykk så er han et salgsobjekt.

Ingen klubb vil by 20 mill hvis de vet at Leeds i ch.ship er presset på økonomi sommeren 2020. SÅ god er ikke Phillips .


5
Ordet er fritt / Sv: Vinne de viktige/avgjørende kampene !!!
« på: September 02, 2019, 09:36:39 »
Bra tråd. Er en trend at når vi virkelig kan gjøre et statemant, så vinner vi ikke de kampene. Som mot Norwich, Sheffield U og nå Swansea. Når Leeds leder tabellen og møter lag nr 2 eller 3 på tabellen så vinnes aldri de kampene. Kan jeg ikke huske vi har gjort på enn så lenge. Så hvis vi ligger på topp igjen når vi skal møte Charlton om noen runder til og de ligger på 2. plass. Vel, da viser historien at vi ikke klarer å vinne den kampen, maks U. I fjor kunne vi slått Middlesbrough i kampen før landslagspausen. Men klarte bare 0-0. Kan ramse opp mange slike kamper opp gjennom og vi har ikke vunnet. Når vant vi en PO semifinale på hjemmebane? De gangene vi kom til finalen ble avgjort på bortebane. Når vi var i Champions League, klarte bare 0-0 hjemme mot Valencia. Utrolig nok husker jeg sesonginnledningen i 2009/10 sesongen. Leeds hadde vel vunnet de 6 første kampene, sammen med Charlton. Og ledet ligaen sammen. Møttes på Elland Road. Og selvfølgelig endte kampen 0-0. Poenget er at slike kamper vinner aldri Leeds. Har merket meg det opp gjennom årene ja. Så egentlig var ikke tapet på lørdag så overraskende sånn sett.

At vi ikke vinner avgjørende (viktige) hjemmekamper beror vel på EN ting: Vi er ikke gode nok. Dette er en kjent problemstilling for alle "nesten-lag" og ikke noe typisk Leeds-fenomen. En del gode lag velger å trekke seg tilbake mot Leeds og heller satse på dødball og kontringer. Hvis de vinner kamper på denne måten så er de bedre enn Leeds (Norwich, Sheff U osv). Det er den nådeløse dommen. Dominerende banespill og masse sjanser er vel og bra, men det alene gir ikke alltid tre poeng. Men jeg liker innstillingen til Bielsa. Han går for tre poeng og positiv fotball uansett.

6
Mulig det er feil tråd:
Leeds har 10-3 i målforskjell etter seks kamper. Det må være lenge siden vi bare har sluppet inn tre mål etter så mange kamper i en sesongstart.

Forsvaret ser derfor bra ut, ettersom vi dominerer banespillet og sjelden slipper til sjanser. Ballen vinnes høyt på banen.

Samtidig har to baklengs hjemme kostet 5 poeng. Det skyldes scoringstørke på hjemmebane.

10 scorede mål er godkjent, men under to i snitt. Et topplag bør score ca to mål pr kamp i gjennomsnitt. Helst mer.

7
Når man ikke scorer mål på hjemmebane så blir det vanskelig.
To hjemmemål på tre seriekamper hjemme er for dårlig. Vi slet med å score mot Forest og Brentford også, tross mye ballinnehav.

Man kan gjerne si at vi dominerer kamper, men mål er alfa og omega i fotball. Jeg synes det skapes for få klare målsjanser, selv om Leeds akkurat i denne kampen hadde fortjent å vinne. Scorer man ikke så kommer det en baklengs til slutt.

8
Ordet er fritt / Sv: The Championship 2019-20!
« på: August 28, 2019, 20:40:23 »
På denne tida i år hugsar eg at eg tenkte «kva i alle dagar er det som skjer» - spelet gav meg til tider bakoversveis, og eg trudde ikkje heilt det eg såg. Det gjorde at mistanken/frykten for at me overpresterte var til stede til langt utover vinteren.

I år trur eg me har meir å kome med. Denne trua er fyst og fremst komen gjennom ein tilsynelatande sterkare benk/tropp. Eg trur me blir vanskelege å ha med å gjere - også utover våren..!


Sent from my iPhone using Tapatalk
Støtter deg her!n er veldig usikker på dette med våren. Så lenge jeg kan huske så har Leeds alltid vært svakere etter nyttår og frem til sesongslutt. Hvorfor det? Har noen en statistikk å komme med tro? Hvis jeg ikke husker feil så har de fleste sesongene utenfor PL fortonet seg slik. Hvorfor er det slik med vårt lag uansett trener??

Sikkert en elendig forklaring på problemet. Men klimaet rundt Leeds og Thorp Arch, ja det er noe av det sureste i hele England, vinterstid. Kan da det påvirke treninger, slik at laget automatisk får en formdupp, når det nærmer seg null på gradestokken

At man svikter på våren skyldes helt enkelt at man ikke er god nok. Kampen om opprykk og PO avgjøres i de siste 4-5 kampene hvert år. Da må man ha et ekstra gir. Flere ting avgjør: uflaks med skader/suspensjoner, mentalt, kvalitet i tropp, taktikk , nerver osv. En viktig faktor er erfaring når det drar seg til. Også i ledelsen. En tapt play off er viktig erfaring.

Vi har relativt unge spillere, noe som bekymrer meg litt foran nøkkelkamper i april. Minner om 92-mestrene med 7 spillere på laget som var alder på 30+. De sto imot presset siste 5 kamper. Mange hadde vært med på mye før. (Seriegull, cup-gull, VM, Hillsboro osv). Dette gjelder også opprykket i 1990. Erfaring på banen og trenerbenken i avgjørende kamper!! Blandet med noe ungt.

Det er ikke noe i veien med fotballen og erfaringen til Bielsa . Den er flott, men presset kommer i april/ mai. Flopper vi der så er ni måneder med fin fotball bortkastet. Vi trenger flere spillere som Pablo: klokskap og erfaring.

9
Auren. Måtte jo komme noe fra deg. Glem statistikken med 2 finaler. Se på hva vi har å rutte med i FA Cup og ligacup siden 1973. FA Cup 0 finaler. Ligacup 1 finale (hvor vi fikk grisebank). Hvis jeg hadde ramsa opp alle finale lag i disse 2 cupene fra 1974 og fram til i dag, så havner vi langt i bakevja. Og en haug av lag som vi regner som adskillig minste enn oss har både vunnet og minst vært i finaler. For ikke å snakke om alle de tidlige exit'ene vi har hatt. Ingen på balløya ser ut til å frykte oss i cupen som i Revie epoken. Selv ikke i dag.

Du har på sett og vis rett.  Men på de 45 årene har Leeds  24 sesonger på nivå to eller lavere. 8 +16. Det er jo en viss sammenheng med hvilken divisjon man er i og hvor mange finaler man er i. Det er sjelden et lag fra ch.ship kommer til en finale i cupen.

Lagene prioriterer også cupen ulikt. Noen stiller bevisst med B-lag.
At det er typisk Leeds å ikke komme til finaler når klubben i 50% av tiden befinner seg i ch.ship, kjøper jeg ikke helt. ;)

Burde vi vært i flere finaler i de 21 sesongene vi var på nivå en? Kanskje. Men noen har sikkert færre finaler en to på 21 år.

 

10
Ordet er fritt / Sv: The Championship 2019-20!
« på: August 27, 2019, 23:11:55 »
Leeds har faktisk samme åpning som forrige sesong:

Serie: 4-1-0
Cup: Seier og tap (slått ut)

11
Ordet er fritt / Sv: Breaking news i engelsk fotball
« på: August 27, 2019, 21:01:32 »
Bolton Wanderers og Bury kan være historie  :'(

https://www.bbc.com/sport/49474177
Bolton var en av Ligaens grunnleggere. Trist.

Bolton sørget for at Leeds rykket ned fra PL den 2. mai 2004. Res: 4-1.

12
Jeg mener Leeds har manglet par dimensjoner i angrepspillet:

-skuddstyrke / langskudd ( har vært diskutert før)
-uortodokse spillere/ driblers som kan lage mål på egen hånd. Gjøre det uventede (nå har vi Costa og Eddie til det?)
-flere murbrekkere i luftrommet ved dødball. Cooper/White er for tynt.

Leeds' sjanser oppstår oftest etter innøvde trekk i spillet og løpene til Harrison og Bamford er gode, og det blir noen sjanser av det. Fint å se på, men vi trenger flere strenger å spille på.

Forest scoret mot oss med rå styrke etter corner.  Vi trenger noen sånne "stygge"  mål vi også. Jeg savner en Lee Chapman som kriger ballen i mål etter en mølje i feltet.

13
Jeg synes Leeds gjorde det riktige idag. De kjørte kampen og gikk for mål nr to. At man taper poeng når man dominerer vil skje noen ganger i fotball. Leeds bør bare fortsette i samme spor. Det viktige er å skape sjanser, som vi gjorde.

Dommeren: Leeds fikk avgjørelser mot seg men i fjor gikk det vår vei da Roofe scoret med hånda. Det jevner seg ut.

Taktikk: Bielsa kjørte en kjent taktikk med høyt press, rask forflytning, vingspill og oppbyggende spill fra Kiko. Nottingham ødela noe oppbyggende spill ved å forstyrre oss høyt oppe (dekke rom bra). Og de fant ut av vårt høye press, delvis.  Begynner motstandere å finne ut av Bielsa?

Forest hadde to farligheter. Begge etter corner. Et varsko.

14
Ordet er fritt / Sv: Sommervinduet 2019
« på: August 09, 2019, 13:28:42 »
Men ingen andre som frykter dette med at vi nå skal ha en lønnspost på 50 millioner pund og har omsetning som er på 45 millioner pund. Da bruker vi 110% av klubbens inntekter utenom transfer inntekter på lønn...

Det må jo være en vanvittig gambling og hinsides hvordan klubber har bare blitt 8 poeng bedre med 2,5 ganger lønnskostnaden fra 16/17 om det som Kinnear sier stemmer.

Er vel slik at 71% av omsetning nå er lønn.  Omsetning var vel rundt 41 mill £.

Unnskyld, men omsetning er penger inn. F.eks salg av billetter.
Lønn er kostnader.

Sorry. Skjønner hva du mente!! Lønn / omsetning.

15
Ordet er fritt / Sv: Den økonomiske hverdagen, blir det bedre?
« på: August 09, 2019, 12:03:56 »
Når skal vi begynne å tjene gode penger på akademiet? Clarke er et dyrt salg, men han var vel Leeds spiller før Orta kom. I  dette vinduet har vi solgt unna a-spillere for å ha råd til noen få lånespillere og klare FFP-reglene.

Jeg så for meg akademiet som en betydelig inntektskilde for å gjøre kvalitets kjøp. Det bør snart begynne å virke.? Eller har jeg misforstått dette?

Skjønner ikke hva du mener?

Må begynne å virke. Må du forklare nærmere..

Clarke har gitt inntekter, Ronaldo Vieira, Wilks, Pearce, Odour, Nicell, Halme og enda flere. Alle disse salgene er med på å gi oss mer inntekt og minimere det årlige økonomiske tapet.

I stallen  i år har vi Gotts, Bogusz, Shackleton, Mccalmont.

I tilegg er Stevens spådd en god fremtid. Kenneh, Huggins, Casey, Cresswell,  ++ det samme.

Vi vant ligaer og cuper med både u18 og u23. Skjønner ikke at det kan virke særlig bedre.

Nå tenkte jeg mest på de som er hentet inn fra 2017. Resultatet økonomisk av dette.

Clarke , BPF og Vieira ville uansett blitt salgbare for Leeds uten Ortas akademi. Men jeg ser du regner dem inn i dette.

Hvilken annen fra akademiet er blitt solgt for en god pris?  Det er salg av a-spillere som har finansiert dette transfer vinduet i hovedsak. Fint at de på akademiet spås en god fremtid og vinner trofeer, men dette er 5. transfer vindu etter 2017. Vi selger nå gode etablerte spillere for å få råd til låne spillere (der noe er kvalitet).

Akademiet , opprettet i 2017, bidrar ikke med mye penger til kjøp av nye kvalitetsspillere? De som slår igjennom på a-laget nå er unge og vil variere i prestasjonen. Sannsynligvis.

Dem hadde neppe blitt så gode uten Rads og Ortas inntreden. Forgjengeren bygde jo ned akademiet og det knapt spillere til å stille både u23 og u18.. Alle trenerne som nå  er ansatt og apparatet rundt vil jeg mene har vært helt essensielt for utviklingen av de som også kom før 2017. Akademiet er igjen anerkjent!

Du snakker om et 2 års perspektiv. Hva forventer du av resultater på 2 år?

Utviklingen unggutta har hatt på akademiet har spart oss for penger. Det er jo også noe. Uten Clarke, Shackleton, Strujik, Davis, Bogusz, Gotts, Mccalmont så hadde vi mest sannsynlig måtte brukt noen millioner på squad players for å fylle stallen.

Syntes pila peker oppover jeg!

Leste for noen år siden om akademiet til Man utd. Dem sa det var en Rashford ( eller en som klarer å etablere seg)for ca hver 250iende spiller dem tok inn på akademiet. Det sier litt og da er to år veldig kort tid å forvente store ting  :)

Greit. Kanskje to år er for kort tid.
At Clarke, Vieira og BPF ikke hadde vært så gode uten Rad/Orta  er en drøy påstand. Leeds har solgt store talenter også før deres tid. For å måle dette må vi se på de som er hentet inn f.o.m 2017. Akademiet koster også noe (en utgift) og det må veies opp mot det å kjøpe spillere.

Resultatene bør snart komme. Hvis Leeds skal kjøpe/ utvikle spillere som skal klare opprykk så haster det litt. Hver sesong uten opprykk fra ch.ship koster ganske mye. Rad har gitt seg selv fem år. Nå starter tredje sesong.

Syntes ikke den er så drøy jeg. Uten medspillere på trening og kamp så er det vanskelig å bli god. Cellino nedgraderte akademiet og det var stor mangel på spillere og trenere. Ja vi solgte talenter før også. Men hadde Orta/Rads videreført akademiet som Cellino hadde vi neppe sett de unggutta spille for Leeds. Den påstanden står jeg for :) Men det spiller ingen rolle og det svaret får vi aldri. Det viktigste er at akademiet nå ser ut til å produsere flere lovende unggutter og vi tiltrekker oss talenter vi tidligere ikke var i nærheten av.

Men skjønner ikke helt hva du mener med at resultatene snart må komme? Vi ser jo allerede resultater av arbeidet på akademiet! Som jeg skrev. Hadde vi ikke hatt Shack, Bogusz, Clarke, Gotts, Strujik eller Mccalmont  i år hadde vi mest sannsynlig måte bruke noen millioner pund på squad players og sikkert høyere lønnskostnader. Risikoen med unggutta er lav. Utvikler dem seg ikke så er dem lett å selge. Det har vi jo sett i sommer. Vi tjener en million her og en million der. O'Kane, Anita & co med høyere lønninger er nesten umilig å bli kvitt og dem spiser av "FFP budsjettet".

Skal man ta ditt tidsperspektiv fra 2017 så er det jo egentlig sjanseløst å forvente store resultater allerede nå. Vi henter mange i alderen 15-18. At dem skal ta steget og etablere seg på a-laget eller selges for store penger i løpet av et par år er jo mikroskopiske. Likevel har Leeds mange lovende som banker på døra allerede i år. Kan ikke fatte at det kan være noe annet enn veldig imponerende!

Ta to av de kanskje største talentene, Bogusz og Shackleton. Etablerer de seg for oss i PL eller selges til en topplubb i PL for en del millioner pund så må jo det være en fjær i hatten til akademiet og Leeds. Og det selv om Clarke, Gotts, Strujik, Kun, Edmondson ender opp i Barnet, HamKam, Albania eller et CC lag om noen år. Det er jo kun promiller av de som går på  et akademi som tar steget og blir en random PL spiller.

Akademiet koster penger ja. Men utgiftene til akademiet er ikke noe som teller på FFP regnskapet. Jeg vil tro at dette er en veldig fornuftig måte og drive en klubb på. Jeg er godt over middels opptatt av spillerutvikling, så mulig jeg er litt farget av det. Men sånn jeg ser det så har satsningen på akademiet allerede nå gitt bra betalt :)
Jeg gir glatt terningkast 6 for denne redegjørelsen!

Kontinuitet og akademi har vi alle snakket opp og frem. Det er et par problem i denne langsiktigheten vi ønsker. En galopperende lønnsstruktur, kombinert med en potensiell økonomisk katastrofe (hvis jeg har forstått det riktig) med permanent kjøp av Costa for 16 mill pund hvis vi ikke rykker opp. Ta med at sjansen for å beholde Bielsa i championship en sesong til neppe er stor, så er jeg svært bekymret om vi ikke går opp i år. Akademiet blir da ultraviktig.

Mange viktige momenter her som kan istemmes. Vi har en coach i verdensklasse. Men selv han trenger kvalitetsspillere for å rykke opp, mener jeg.

Det klarer ikke akademiet å produsere mange nok av. Sesongen er krevende fysisk og psykisk. Da trengs erfarne  kvalitets spillere med rutine , stabilitet og ork. Det har ikke spillere rett fra akademiet, selv om de er gode. Slike spillere må kjøpes/ leies.

Jeg kan ikke tenke meg annet enn at det er avtalt en vei ut av denne Costa-avtalen. Leeds er i alvorlig trøbbel hvis vi må kjøpe Costa uten  å klare opprykk.

16
Ordet er fritt / Sv: Den økonomiske hverdagen, blir det bedre?
« på: August 09, 2019, 11:48:12 »
Når skal vi begynne å tjene gode penger på akademiet? Clarke er et dyrt salg, men han var vel Leeds spiller før Orta kom. I  dette vinduet har vi solgt unna a-spillere for å ha råd til noen få lånespillere og klare FFP-reglene.

Jeg så for meg akademiet som en betydelig inntektskilde for å gjøre kvalitets kjøp. Det bør snart begynne å virke.? Eller har jeg misforstått dette?

Skjønner ikke hva du mener?

Må begynne å virke. Må du forklare nærmere..

Clarke har gitt inntekter, Ronaldo Vieira, Wilks, Pearce, Odour, Nicell, Halme og enda flere. Alle disse salgene er med på å gi oss mer inntekt og minimere det årlige økonomiske tapet.

I stallen  i år har vi Gotts, Bogusz, Shackleton, Mccalmont.

I tilegg er Stevens spådd en god fremtid. Kenneh, Huggins, Casey, Cresswell,  ++ det samme.

Vi vant ligaer og cuper med både u18 og u23. Skjønner ikke at det kan virke særlig bedre.

Nå tenkte jeg mest på de som er hentet inn fra 2017. Resultatet økonomisk av dette.

Clarke , BPF og Vieira ville uansett blitt salgbare for Leeds uten Ortas akademi. Men jeg ser du regner dem inn i dette.

Hvilken annen fra akademiet er blitt solgt for en god pris?  Det er salg av a-spillere som har finansiert dette transfer vinduet i hovedsak. Fint at de på akademiet spås en god fremtid og vinner trofeer, men dette er 5. transfer vindu etter 2017. Vi selger nå gode etablerte spillere for å få råd til låne spillere (der noe er kvalitet).

Akademiet , opprettet i 2017, bidrar ikke med mye penger til kjøp av nye kvalitetsspillere? De som slår igjennom på a-laget nå er unge og vil variere i prestasjonen. Sannsynligvis.

Dem hadde neppe blitt så gode uten Rads og Ortas inntreden. Forgjengeren bygde jo ned akademiet og det knapt spillere til å stille både u23 og u18.. Alle trenerne som nå  er ansatt og apparatet rundt vil jeg mene har vært helt essensielt for utviklingen av de som også kom før 2017. Akademiet er igjen anerkjent!

Du snakker om et 2 års perspektiv. Hva forventer du av resultater på 2 år?

Utviklingen unggutta har hatt på akademiet har spart oss for penger. Det er jo også noe. Uten Clarke, Shackleton, Strujik, Davis, Bogusz, Gotts, Mccalmont så hadde vi mest sannsynlig måtte brukt noen millioner på squad players for å fylle stallen.

Syntes pila peker oppover jeg!

Leste for noen år siden om akademiet til Man utd. Dem sa det var en Rashford ( eller en som klarer å etablere seg)for ca hver 250iende spiller dem tok inn på akademiet. Det sier litt og da er to år veldig kort tid å forvente store ting  :)

Greit. Kanskje to år er for kort tid.
At Clarke, Vieira og BPF ikke hadde vært så gode uten Rad/Orta  er en drøy påstand. Leeds har solgt store talenter også før deres tid. For å måle dette må vi se på de som er hentet inn f.o.m 2017. Akademiet koster også noe (en utgift) og det må veies opp mot det å kjøpe spillere.

Resultatene bør snart komme. Hvis Leeds skal kjøpe/ utvikle spillere som skal klare opprykk så haster det litt. Hver sesong uten opprykk fra ch.ship koster ganske mye. Rad har gitt seg selv fem år. Nå starter tredje sesong.

Syntes ikke den er så drøy jeg. Uten medspillere på trening og kamp så er det vanskelig å bli god. Cellino nedgraderte akademiet og det var stor mangel på spillere og trenere. Ja vi solgte talenter før også. Men hadde Orta/Rads videreført akademiet som Cellino hadde vi neppe sett de unggutta spille for Leeds. Den påstanden står jeg for :) Men det spiller ingen rolle og det svaret får vi aldri. Det viktigste er at akademiet nå ser ut til å produsere flere lovende unggutter og vi tiltrekker oss talenter vi tidligere ikke var i nærheten av.

Men skjønner ikke helt hva du mener med at resultatene snart må komme? Vi ser jo allerede resultater av arbeidet på akademiet! Som jeg skrev. Hadde vi ikke hatt Shack, Bogusz, Clarke, Gotts, Strujik eller Mccalmont  i år hadde vi mest sannsynlig måte bruke noen millioner pund på squad players og sikkert høyere lønnskostnader. Risikoen med unggutta er lav. Utvikler dem seg ikke så er dem lett å selge. Det har vi jo sett i sommer. Vi tjener en million her og en million der. O'Kane, Anita & co med høyere lønninger er nesten umilig å bli kvitt og dem spiser av "FFP budsjettet".

Skal man ta ditt tidsperspektiv fra 2017 så er det jo egentlig sjanseløst å forvente store resultater allerede nå. Vi henter mange i alderen 15-18. At dem skal ta steget og etablere seg på a-laget eller selges for store penger i løpet av et par år er jo mikroskopiske. Likevel har Leeds mange lovende som banker på døra allerede i år. Kan ikke fatte at det kan være noe annet enn veldig imponerende!

Ta to av de kanskje største talentene, Bogusz og Shackleton. Etablerer de seg for oss i PL eller selges til en topplubb i PL for en del millioner pund så må jo det være en fjær i hatten til akademiet og Leeds. Og det selv om Clarke, Gotts, Strujik, Kun, Edmondson ender opp i Barnet, HamKam, Albania eller et CC lag om noen år. Det er jo kun promiller av de som går på  et akademi som tar steget og blir en random PL spiller.

Akademiet koster penger ja. Men utgiftene til akademiet er ikke noe som teller på FFP regnskapet. Jeg vil tro at dette er en veldig fornuftig måte og drive en klubb på. Jeg er godt over middels opptatt av spillerutvikling, så mulig jeg er litt farget av det. Men sånn jeg ser det så har satsningen på akademiet allerede nå gitt bra betalt :)

Sam Byram, Charlie Cook, Charlie Taylor. Hvordan ble disse gode uten Ortas akademi? Solgt til PL for pene summer.  Vi solgte talenter før Orta også, så jeg tviler på Orta-effekten mot de tre vi har nevnt. Det er bra med gode trenere og motspillere, men Clarke kan ikke entydig tilskrives det nye akademiet. Han kunne like gjerne utviklet seg i et annet system med en annen Leeds- eier etter 2017. Men det kan også være at han fikk riktig coaching nettopp av Ortas system. Det vet vi ikke.

Men jeg godtar at det er for tidlig å vente de store resultatene. I mellomtiden selger a-laget gode spillere for å kjøpe gode spillere. Vi prøver å selge dyrt og kjøpe smart og billig.


17
Ordet er fritt / Sv: Den økonomiske hverdagen, blir det bedre?
« på: August 09, 2019, 09:43:35 »
Når skal vi begynne å tjene gode penger på akademiet? Clarke er et dyrt salg, men han var vel Leeds spiller før Orta kom. I  dette vinduet har vi solgt unna a-spillere for å ha råd til noen få lånespillere og klare FFP-reglene.

Jeg så for meg akademiet som en betydelig inntektskilde for å gjøre kvalitets kjøp. Det bør snart begynne å virke.? Eller har jeg misforstått dette?

Skjønner ikke hva du mener?

Må begynne å virke. Må du forklare nærmere..

Clarke har gitt inntekter, Ronaldo Vieira, Wilks, Pearce, Odour, Nicell, Halme og enda flere. Alle disse salgene er med på å gi oss mer inntekt og minimere det årlige økonomiske tapet.

I stallen  i år har vi Gotts, Bogusz, Shackleton, Mccalmont.

I tilegg er Stevens spådd en god fremtid. Kenneh, Huggins, Casey, Cresswell,  ++ det samme.

Vi vant ligaer og cuper med både u18 og u23. Skjønner ikke at det kan virke særlig bedre.

Nå tenkte jeg mest på de som er hentet inn fra 2017. Resultatet økonomisk av dette.

Clarke , BPF og Vieira ville uansett blitt salgbare for Leeds uten Ortas akademi. Men jeg ser du regner dem inn i dette.

Hvilken annen fra akademiet er blitt solgt for en god pris?  Det er salg av a-spillere som har finansiert dette transfer vinduet i hovedsak. Fint at de på akademiet spås en god fremtid og vinner trofeer, men dette er 5. transfer vindu etter 2017. Vi selger nå gode etablerte spillere for å få råd til låne spillere (der noe er kvalitet).

Akademiet , opprettet i 2017, bidrar ikke med mye penger til kjøp av nye kvalitetsspillere? De som slår igjennom på a-laget nå er unge og vil variere i prestasjonen. Sannsynligvis.

Dem hadde neppe blitt så gode uten Rads og Ortas inntreden. Forgjengeren bygde jo ned akademiet og det knapt spillere til å stille både u23 og u18.. Alle trenerne som nå  er ansatt og apparatet rundt vil jeg mene har vært helt essensielt for utviklingen av de som også kom før 2017. Akademiet er igjen anerkjent!

Du snakker om et 2 års perspektiv. Hva forventer du av resultater på 2 år?

Utviklingen unggutta har hatt på akademiet har spart oss for penger. Det er jo også noe. Uten Clarke, Shackleton, Strujik, Davis, Bogusz, Gotts, Mccalmont så hadde vi mest sannsynlig måtte brukt noen millioner på squad players for å fylle stallen.

Syntes pila peker oppover jeg!

Leste for noen år siden om akademiet til Man utd. Dem sa det var en Rashford ( eller en som klarer å etablere seg)for ca hver 250iende spiller dem tok inn på akademiet. Det sier litt og da er to år veldig kort tid å forvente store ting  :)

Greit. Kanskje to år er for kort tid.
At Clarke, Vieira og BPF ikke hadde vært så gode uten Rad/Orta  er en drøy påstand. Leeds har solgt store talenter også før deres tid. For å måle dette må vi se på de som er hentet inn f.o.m 2017. Akademiet koster også noe (en utgift) og det må veies opp mot det å kjøpe spillere.

Resultatene bør snart komme. Hvis Leeds skal kjøpe/ utvikle spillere som skal klare opprykk så haster det litt. Hver sesong uten opprykk fra ch.ship koster ganske mye. Rad har gitt seg selv fem år. Nå starter tredje sesong.

18
Ordet er fritt / Sv: Den økonomiske hverdagen, blir det bedre?
« på: August 08, 2019, 23:19:27 »
Når skal vi begynne å tjene gode penger på akademiet? Clarke er et dyrt salg, men han var vel Leeds spiller før Orta kom. I  dette vinduet har vi solgt unna a-spillere for å ha råd til noen få lånespillere og klare FFP-reglene.

Jeg så for meg akademiet som en betydelig inntektskilde for å gjøre kvalitets kjøp. Det bør snart begynne å virke.? Eller har jeg misforstått dette?

Skjønner ikke hva du mener?

Må begynne å virke. Må du forklare nærmere..

Clarke har gitt inntekter, Ronaldo Vieira, Wilks, Pearce, Odour, Nicell, Halme og enda flere. Alle disse salgene er med på å gi oss mer inntekt og minimere det årlige økonomiske tapet.

I stallen  i år har vi Gotts, Bogusz, Shackleton, Mccalmont.

I tilegg er Stevens spådd en god fremtid. Kenneh, Huggins, Casey, Cresswell,  ++ det samme.

Vi vant ligaer og cuper med både u18 og u23. Skjønner ikke at det kan virke særlig bedre.

Nå tenkte jeg mest på de som er hentet inn fra 2017. Resultatet økonomisk av dette.

Clarke , BPF og Vieira ville uansett blitt salgbare for Leeds uten Ortas akademi. Men jeg ser du regner dem inn i dette.

Hvilken annen fra akademiet er blitt solgt for en god pris?  Det er salg av a-spillere som har finansiert dette transfer vinduet i hovedsak. Fint at de på akademiet spås en god fremtid og vinner trofeer, men dette er 5. transfer vindu etter 2017. Vi selger nå gode etablerte spillere for å få råd til låne spillere (der noe er kvalitet).

Akademiet , opprettet i 2017, bidrar ikke med mye penger til kjøp av nye kvalitetsspillere? De som slår igjennom på a-laget nå er unge og vil variere i prestasjonen. Sannsynligvis.

19
Ordet er fritt / Sv: Den økonomiske hverdagen, blir det bedre?
« på: August 08, 2019, 20:54:45 »
Når skal vi begynne å tjene gode penger på akademiet? Clarke er et dyrt salg, men han var vel Leeds spiller før Orta kom. I  dette vinduet har vi solgt unna a-spillere for å ha råd til noen få lånespillere og klare FFP-reglene.

Jeg så for meg akademiet som en betydelig inntektskilde for å gjøre kvalitets kjøp. Det bør snart begynne å virke.? Eller har jeg misforstått dette?

21
Ordet er fritt / Sv: Er Leeds amatører på overgangsmarkedet
« på: August 02, 2019, 19:39:30 »
Amatører eller ikke, PJ, BPF og nå muligens Roofe ut. Dette lukter økonomisk trøbbel.

Det er vanskelig å holde igjen spillere Som ser muligheten for høyere lønn i andre klubber. En lønn som Leeds ikke kan matche. Dette er en kjent problemstilling. Det ser ut som Bielsa må bygge et delvis nytt lag, noe han kan klare.

Bielsa må jo ha vært klart over at flere kan bli solgt, særlig når de er på siste året i kontrakten.

22
Ordet er fritt / Sv: Er Leeds amatører på overgangsmarkedet
« på: August 02, 2019, 18:35:14 »
Pontus for 5,5 mp, mens Mings til villa for 26 mp, og Adam Webster muligens til Brighton for 20 mp. Pontus var på årets lag i sesongen som var. Pontus er landslagsspiller, noe Adam Webster ikke er. Så selger vi Peacock Farrel for 3,5 mp. Også en landslagsspiller.
Dette er helt på tryne, og viser egentlig at Raddikken er desperat etter å få inn penger i klubben. Tipper at Pontus hadde gått for betydelig mere, hvis klubben hadde hatt is i magan til å vente på deadline day. Peacock Farrel likeså

https://www.hitc.com/en-gb/2019/08/01/leeds-uniteds-jansson-and-peacock-farrell-fees-are-too-low/page/1/

Helt enig med deg ang Jansson. Utrolig at ikke klubben klarte å få mer for Jansson, og i tillegg solgte vi han til en av våre konkurrenter. Hadde vi ventet til slutten av vinduet tror jeg sjansen er stor for at beløpet hadde doblet seg når en PL kom på banen.
Ingen PL-klubb kom på banen. Det er fakta. Men det er interesse for Championship-forsvarere blant PL-klubber. Bristol Citys Webster ønskes visstnok av Brighton, som ønsker å bla opp £25 mill for han. Så, det er interesse for slike spillere, og man har penger nok til å bla opp tildels store summer. At Leeds ikke har forsvarere som ikke interesserer PL-klubber sier vel sitt? Jansson er på rett nivå, og til den prisen markedet var villige til å betale for han.

Markedspris? Riktig nivå? Kanskje.  Men Jansson tjener nå £ 30000 i uka. Det er et bra nivå.
En middels spiller tjener ikke 30000 i ch.ship. Lønna sier også noe om interessen for ham, ikke bare kjøpesummen.

Dette er gjetting men:
Kanskje Jansson valgte klubb og ut fra lønn og trener (dansken) , og Leeds måtte ta til takke med hva Brentford tilbød.?

Det hjelper ikke å ønske budrunder hvis Jansson bare vil til Brentford. Da er det EN budgiver og prisen blir deretter.

Hvis Brentford og Jansson er enige om betingelser så trenger Brentford å tilby en "rimelig " pris for å få handelen igjennom, eller så går dette til et tribunal som fastsetter pris.? 

I en budrunde , eller hvis Leeds ikke ønsket å selge, ville kanskje Pontus vært verdt mer. Men hvis han bevisst valgte Brentford så blir det vanskelig å få mer. Dette var viktig for Jansson:

-Jansson ville bli i England
-Ha et godt forhold til sin trener
-Han ønsket høyere lønn

Han valgte da Brentford =>  Leeds fikk middels betalt

23
Treningskamper betyr ikke allverden. I fjor hadde vi en daff treningskamp før premieren. Det var et heltent lag som møtte Stoke en uke senere. Dessuten vil vi møte en en annen spillestil i ch.ship. Det er søndag som teller.

24
Ordet er fritt / Sv: Sesongen i Championship - 2018-19
« på: Juli 26, 2019, 23:39:36 »

TSSALUFC
@TSSALUFC
The £15,000,000 fee agreed for Helder Costa makes him the most expensive incoming transfer in the Championship so far this window.. Nearly double the amount of the next highest fees - Zohore/Kalas (both 8.1mil). Puts into perspective the ambition we’re “not” showing
 #lufc

Jeg skjønner ikke hvordan Leeds skal får råd til Costa hvis vi ikke rykker opp. Hvis vi bommer på opprykk så vil jo økonomien være dårligere enn i dag. Og nå selger vi unna stjerner for ha en forsvarlig drift. Litt rart dette her.

Men den tid , den sorg.
Nei, vi har nok ikke råd til Costa hvis vi ikke rykker opp.
Derfor det er greit at vi har "the option to buy" når den tid kommer.


Hvilke stjerner selger vi unna?
Jansson ble solgt av helt andre enn økonomiske grunner.
Er det Clarke-salget du tenker på? Han kan vel ikke akkurat kalles stjerne. Og den overgangen kom vi veldig godt ut av, både økonomisk og med tanke på at vi har fått låne han tilbake.

Men er ikke option to buy vi har. Vi har kjøpt han, men overgangen trer i kraft 1.7.2020 og vi låner han i år trolig er dette knyttet til regnskapsmessige forhold.

Pr. nå har vi vel brukt mellom 4-5 millioner pund på White, Costa og Harrison i engangssum til moderklubb. Samt ca 3-4 millioner pund i lønnkostnader. Vi har solgt spillere for nesten 20 millioner og og spart lønn som vi ellers måtte betalt disse spillerne med ca 3 millioner pund.

Vi har netto tatt inn mer penger på transfer i år enn ifjor. Men kostnadsmessig har vi ikke spart så noe på driften enda. En drift som er 10 millioner pund i minus skal en tro rapportene. I tillegg kommer transfer underskuddet fra i fjor på toppen. 10-12 millioner ut med 7 mill for Bamford og 3 mill for Douglas samt potensielle fee til Chelsea for Baker, Brown, Harrison og Blackman på ca 2 millioner pund.  Og bare Vieira av salg på 5-7 millioner pund som jeg kommer på.

Når Shaunnessy, O`Kane, Cibiski, Bouy, Anita, De Boch, Ideguchi, Nicell, Pearce alle er ute og forhåpentligvis noen med overgangssum og uten at vi må dekke for mye av lønnen til Anita, De Boch og O`Kane så har vi spart enda 3-4 millioner pund på driften fra ifjor til i år. Som gjør at vi går i null eller i pluss på inneværende regnskapsår i forhold til i fjor med transfer-overskuddet litt avhengig av dateringen på overgangen til Clarke og hvilket regnskapsår den legges på.

Dette er livsviktig for å klare å holde oss unna problemer med FFP og ha bein å stå på til å fortsette å utfordre i Championship skulle 19/20 sesong ikke gi ønsket resultat.

Har vi i kommende regnskapsår samme resultat som i fjor med 15-20 millioner i minus ( i følge rapportene) så er det alle mann til pumpene og selg unna det som kan neste sommer uten noe handlingsrom som i år der vi kan hente Costa, Harrison, White og Clarke.

Ja, det høres riktig ut. Men midt oppi dette  så høres et bundet kjøp av Costa til hele15 mill litt merkelig ut. Det er også rart at Wolves ikke vil selge nå og få cash nå, hvis de trenger penger. De vil jo også betale mye av lønna hans i ett år. Skal de kompenseres for dette når de får  sine 15 mill?

Costa er en drømmespiller, bevares. Men det passer ikke inn med prisen på de andre vi handler inn. Kanskje Clarke-pengene dekker noe av leie kostnadene.

25
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juli 26, 2019, 21:52:46 »

Doblet tilskuertall skulle vel veie litt mot.
Doblet fra ca 31.000 i snitt til i overkant av 34.000??? :o

17/18: 31.524
18/19: 34.128

https://www.footballwebpages.co.uk/championship/attendances/2018-2019

Er vel ikke mange år siden vi hadde midtukekamper med 15-16k og noe over 20 i snitt.

Jeg overdriver litt nå men er nok ikke helt på jordet: hvis du tar gjennomsnitts lønna til en spiller i A stallen fra den gang og legger til en null så har vi dagens situasjon. Celino skjærte kostnadene over en lav sko.
Baksiden av medaljen med sportslig succé er at lønnspiralen tar av. Legger du da til det som Dere har nevnt over + effekten av inntektsøkningen i Premier League, effekten av de forbaskede fallskjermene så er det ett større og større tapssluk å være i Championship uten fallskjerm.

I tillegg slås det hardt ned på de som jukser med FFP nå. Det betyr at fallskjerm-lagene har enda større fordeler enn før.

26
Ordet er fritt / Sv: Sesongen i Championship - 2018-19
« på: Juli 26, 2019, 21:33:18 »

TSSALUFC
@TSSALUFC
The £15,000,000 fee agreed for Helder Costa makes him the most expensive incoming transfer in the Championship so far this window.. Nearly double the amount of the next highest fees - Zohore/Kalas (both 8.1mil). Puts into perspective the ambition we’re “not” showing
 #lufc

Jeg skjønner ikke hvordan Leeds skal får råd til Costa hvis vi ikke rykker opp. Hvis vi bommer på opprykk så vil jo økonomien være dårligere enn i dag. Og nå selger vi unna stjerner for ha en forsvarlig drift. Litt rart dette her.

Men den tid , den sorg.
Nei, vi har nok ikke råd til Costa hvis vi ikke rykker opp.
Derfor det er greit at vi har "the option to buy" når den tid kommer.

Hvilke stjerner selger vi unna?
Jansson ble solgt av helt andre enn økonomiske grunner.
Er det Clarke-salget du tenker på? Han kan vel ikke akkurat kalles stjerne. Og den overgangen kom vi veldig godt ut av, både økonomisk og med tanke på at vi har fått låne han tilbake.

Det er ikke lenge siden Jansson og Saiz var Leeds'  beste spillere. I fjor var de klare stjerner i Leeds.  Pablo kan kalles stjerne. Ikke flere. Jansson er ikke erstattet med en stopper til f.eks 6 mill. Det tyder på at Leeds trenger pengene.

27
Ordet er fritt / Sv: Sesongen i Championship - 2018-19
« på: Juli 26, 2019, 20:06:42 »

TSSALUFC
@TSSALUFC
The £15,000,000 fee agreed for Helder Costa makes him the most expensive incoming transfer in the Championship so far this window.. Nearly double the amount of the next highest fees - Zohore/Kalas (both 8.1mil). Puts into perspective the ambition we’re “not” showing
 #lufc

Jeg skjønner ikke hvordan Leeds skal får råd til Costa hvis vi ikke rykker opp. Hvis vi bommer på opprykk så vil jo økonomien være dårligere enn i dag. Og nå selger vi unna stjerner for ha en forsvarlig drift. Litt rart dette her.

Men den tid , den sorg.

28
Ordet er fritt / Sv: Tips og spådommer foran sesongen 2019-2020
« på: Juli 26, 2019, 09:51:16 »
Leeds plassering sesongen 2019/2020: 6. plass.
Får Marcelo Bielsa sparken denne sesongen? Nei
Toppscorer: Bamford (22 mål i serie og cup).
Assistkongen: Pablo (12 assists).
Sesongens positive overraskelse: Shackleton
Sesongens negative overraskelse: Roofe
Sesongens unge spiller: Shackleton.
Sesongens spiller: Bamford
Hvordan gjør de nye spillerne det? Helder Costa: Innfrir forventningen, dribler/ scorer og gir assist, men blir ofte tatt hardt (sparket ned).
Ben White: Gjør jobben men erstatter ikke Pontus  i lufta og i dueller. Fungerer i Bielsas kollektive forsvar.  Jack Clarke: alltid farlig ved innhopp. Starter noen kamper. Noe bedre enn i fjor. Jack Harrison: Som i fjor, ok jobbing men ikke strålende.

Topp 6 i Championship:

1. WBA
2. Cardiff
3. Stoke
4. Middlesbrough
5. Huddersfield
6. Leeds

(tipper Leeds på 6. plass for tredje år på rad, håper erfaring fra play off kan gi en formtopp når det gjelder som mest, i motsetning til 2018/19)

29
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Francisco «Kiko» Casilla
« på: Juli 25, 2019, 00:01:41 »
https://www.teamtalk.com/news/confusion-reigns-as-spanish-media-claims-casilla-is-close-to-sevilla-move

Selg i full fart.

Har sett bedre keepere, så jeg blir ikke skuffet om han ryker ut.

Men bør vi ikke ha en solid erstatter inn først? Og ryktene svirrer jo også rundt BPF.

BPF har ambisjoner, og ønsker forståelig nok å være førstevalg.
Går Kiko ut blir han det.
Kan umulig tenke meg at klubben frigir begge.
BPF ikke god nok over 46 kamper. Fjorårs-sesongen viste det. Selges Casilla venter mid table obscurity.

Det vil også se rart ut å selge Kiko og sette inn BPF igjen når Kiko skulle være en forsterkning for BPF. Da vil man jo innrømme at hele operasjonen ble feil. Jeg vil tro at BPF er blitt noe bedre. Han tok jo steg til ny sesong i fjor, og nå enda ett år eldre. Men han vil være førstevalg.

Vanskelig å se en logisk utgang her. Kiko fortsetter og BPF forsvinner? Ny reserve keeper hentes?

30
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Francisco «Kiko» Casilla
« på: Juli 24, 2019, 22:06:15 »
Noen som vet hva Kiko er verdt i salgssum?. Kanskje han bør stå litt denne sesongen og øke markedsverdien. Siste obligatoriske kamp var det mye rusk i maskineriet. Det var ikke noe godt utstillingsvindu.

Sider: [1] 2 3 ... 77