Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - leedslife

Sider: [1] 2 3 ... 154
1
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juli 05, 2022, 13:26:41 »
Sinisterra og Raphinha på hver sin ving hadde vært en drøm (og grusomt for motstanderne).
Er vel best for Ralphinha og Leeds med en overgang.
En skade i pre-season eller i sesong feks kan jo sette en potensiell overgang i fare. Vi har en spiller som åpenlyst vil vekk og vi trenger penger.

2
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juli 05, 2022, 12:46:24 »
http://sportwitness.co.uk/leeds-united-quickly-want-announce-signing-club-earn-substantial-amount-sale/

Få denne over linja, det tror jeg blir en glimrende signering.

Jeg har kun sett youtubeklipp, men han det ser virkelig spennende ut. Ingenting å si på de tekniske ferdighetene, og kontant foran mål. Nå viser jo ikke skrytevideoer defensive ferdigheter, dårlige valg og brente sjanser, men han ser unektelig ut som en som kan tåle Premier League. Kjempespennende - få signaturen på plass i tide til å få en lang pre-season!

Enig i at han ser spennende ut og at man ikke kan basere stort på YT-klipp, men en analyse jeg linket til i går dro i det minste fram hans defensive arbeidsmoral og -kapasitet. Hadde et høyt antall gjenvinninger i fjorårets sesong. Hans overall stats er på høyde eller bedre enn feks Antony, om Scum ligger langflat etter. Og sistnevnte spiller for et mye bedre lag, så det lover godt.

Ser også at Feyenoord-fansen virker veldig lei seg over å eventuelt miste han.

Nederlansk liga er jo ikke blant de aller beste, men spillerne som eksporteres derfra holder som regel bra kvalitet.

Takk, det høres særdeles betryggende ut. En teknisk driblefant med arbeidsmoral og gode gjenvinnings-stats er akkurat det et Leedslag trenger. Meget positiv til denne karen.
Han her tror jeg vi treffer godt på. Mye spennende spillere inn. Ny sesong og mye å glede seg til får vi landet de siste nå.
Ferdighetsnivået har nok over hele linja gått noe opp selv om Kalvin og kanskje Ralph er ute.
Nå får vi satse på at vi fortsetter å score like høyt på det kollektivet og alle tingene i det som har vært hovedfaktorer til at vi gått fra midt på tabellen til CC og til der vi er idag.
Så faktisk Klich på flyplassen i Krakow forrige Torsdag, men jeg er litt for gammel til å ta selfie.
Han virket glad og lett i steget der han tuslet rundt for seg selv.
Det blir en stor oppgave neste sesong, men med et godt trenerteam har vi opplevd markante forandringer tidligere.
Nå er det opp til Jesse og de andre.
Gud dette blir moro!

3
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 29, 2022, 13:32:35 »
https://premierfootballuk.com/what-is-a-sporting-director-in-football/
Kan man ikke bare slå opp her så vet man hva det går i og hva man blir målt på.
Høyere i nivå vanskeligere blir det for en sportsdirektør.
Tankesett tvers gjennom klubb. Egenutviklede spillere og trenere i den absolutte verdens klasse.
Et kallenavn etter moderne fotballs mest underholdene lag med kanskje tidenes beste fotballspiller skal man ikke ta lett på. Faktisk aldri registrert noe sted annet enn her at Txiki sin jobb er enkel pga status og penger.
Man kan jo se på Orta hvordan han treffer her på de punktene. Topp med opprykk og slå i bordet med. Desverre nedrykk for u23, men jobben står jo fortsatt til pluss og vel så det. Synes dog tiden før 2018 var utrolig svak.
Spennende blir jo nå med nytt trenerteam og mange spillere. Er jo da vi er avhengig av en kompetent, overvåken og  erfaren DOF igjen.
Slike skifter har jo ved flere anledninger endt katastrofalt og satt klubber langt tilbake.
Men at klimaet, utviklinga i Leeds har vært bra og høye ambisjoner kan settes kan jo Orta ha en stor takk for. Den virkelig prøven begynner nå. Da skal han inn på et nivå og i en konkurranse han aldri før har vært.
Men hvorfor ikke. Sett i Europa så er jo utviklingen i Leeds over siste sesonger vært veldig god. Vi stod i fjor og har muligentebe til å etablere oss i år. Det er jo slik at et slikt arbeid av Orta gjør han jo intr for toppklubber i Europa og. Slår jo begge veier dette her.
Bielsa alene på Ortas cv og den revolusjonen det medførte med dem to på lag er jo heller sjeldent. Og bør aldri glemmes.

Hvis det er meg du sikter til så mente jeg ikke at Tix sin jobb er enkel. Men at det gjør jobben med å signere gode fotballspillere lettere med den lommeboken er jo åpenbart.
Treffprosenten til Tix vet jeg ikke. Men med den mengden spillere dem har signert for x antall milliarder, så vil jeg hevde at treffprosenten på hans signeringer er lav. Men i et lag med 15-20 meget gode spillere blir det ikke like synlig og sårbart. Og butter det litt så har dem bare hentet en ny superstjerner ved neste åpning.

Jobben til Tix og Orta kan ikke sammenlignes.
Treffprosenten er jo ikke det mest intr her mener jeg.
Orta kan jo ansette 5 trenere til, men signingen av Bielsa vil jo alene gjøre opp for det der vi var. Ja, vi kan rykke ned igjen. Men utviklingen og hvor klubben har kommet ifht ekspandering er jo monumental.
City og Lpool har jo, i engelsk fotball, truffet utrolig godt på dette kontra ManU.
Det er jo synlig at handlingsplan og en rød tråd tvers over sport er langt bedre i de to første enn siste.
De har snart vært i så mange retninger at de har mistet gangsynet  helt.

4
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 29, 2022, 13:13:48 »
Jeg syntes Orta får unødvendig mye negativt fra oss supportere. Tenk nå har vi ca 100 millioner pund å handle for i utgangspunktet. Det er sånn vi kan ta steg. Nå kan vi utgangspunktet bygge stall. Ja vi mister våre 2 beste spillere , men nå har vi muligheten til å få inn kvalitet. Vi må ikke glemme det. Med Camara/Adams inn mener jeg at rollen til Kalvin er løst, om man legger vekk følelsene rundt at Phillips var ekte Leeds gutt. Selve fotball spilleren Camara vs Phillips tror jeg ikke er noe dårligere.

Spennende dager i vente, Raphinha blir som fler sier her det helt essensielle å klare å erstatte, en game changer, eller en spiller som har mer en bare fart ala James MÅ inn i laget.

Blir utrolig viktig å få dette på plass raskt. MOT!
Orta har fått mye tyn, og med rette.. Etter å ha brukt 100 mill pluss på forsterkninger etter opprykket, er det kun en av disse spillerne som har hevet laget (Raphinha). Koch, James, Llorente, Rodrigo, Firpo har overhode ikke forsterket førsteellveren i det hele tatt. Om vi er snille kan vi si at bredden er noe bedre. Samtlige ble kjøpt uten at det er gjort en skikkelig analyse/forarbeid av spillerene. I tillegg ruller Augustin-saken i bakgrunnen, og vil sannsynligvis koste oss rundt 20 mill pund. Dette etter at det ble handlet inn en utrent spiller med holdningsproblemer, som skulle vært avdekket lenge før kontrakten/forpliktelsen ble undertegnet.
Når vi i tilegg ser tilbake til januarvindet, hvor det ble besluttet ikke å handle.  En vurdering som holdt på å sende oss rett ned, og kun grisetur reddet plassen for oss. Nok en gang er det handlet uprøvde spillere i PL, hvorav 1 av de 3 (Roca) knapt har spilt tellende matcher på et par år. Om Camara og/eller Adams blir handlet inn, er det likevel veldig optimistisk at de skal kunne gå inn å erstatte Phillips' defensive og offensive kvaliteter. Betyr ikke stort at Phillips er Leedsgutt, hans bidrag på banen er hva som har imponert meg.. Enig at han var skuffende etter sist skadeopphold, men med en full pre-season er jeg sikker på at han er på gang igjen. Uhyre optimistisk at Gakpo (om han blir kjøpt) vil erstatte Raphinha fullt ut. Også han helt uprøvd i PL.
Orta skal ha kred for å ha hentet Bielsa, Pablo, Raphinha, og sikkert noen flere som ble hentet i CC. Etter opprykket til PL, har han absolutt alt å bevise.

Samtlige kjøpt uten at det er gjort skikkelig analyse/forarbeid? Hvordan kan du si det - Eller hvordan vet du det?  Respekterer at du er kritisk til Orta, men greit å holde det saklig. For det her blir for dumt.

Jeg mener at Koch, Llorente, Rodrigo er bra signeringer. At dem ikke får ut sitt beste på banen er nok alle enige om. Men er det Orta sin skyld? Jeg mener Bielsa og teamet har det største ansvaret når det er signeringen i den klassen. Nå er det Jesse som har hovedansvaret.

Så er det flere signeringer som kan diskuteres. Verst er jo Augustine overgangen. Lukter desperasjon lang vei. Stygg bom og ripe i lakken.  Men vi har ikke status eller penger til å hente ferdige proven PL spillere. Vi prøvde jo det med James. Fungerte det? Dessuten var det vel Bielsa som trykket på her. Sånn jeg har forstått det så hadde Orta linet opp for Noah Lang overgang, men Bielsa ville heller ha James.

Det må det gambles litt. Noen ganger lykkes man, andre ganger blir det bom. Sånn er det bare og det gjelder ikke bare Orta. Tror nok det er gjengs i bransjen. Vi skryter av andre sportsdirektører og klubber som henter gode spillere, men vi drar gjerne frem den eller de som slår til. At de samme klubbene hentet 3-4 andre spillere som aldri lykkes eller vi knapt hører om blir ikke nevnt.

At spillerne vi signerer må være såkalt proven i PL har jeg ikke tro på er så viktig. Historien viser vel at det kan gå begge veier uansett bakgrunn.

Selv såkalte stjernesigneringer av etablerte spillere kan slå feil. Er det sportsdirektøren til Chelsea sin skyld at Torres, Lukaku, Werner og Morata ikke lykkes i PL? Er det Woodward sin skyld at Pogba var bedriten, eller kan hele miljøet i klubben ha noe å se?

Sportsdirektøren til City får mye skryt - Helt sikkert riktig, men med en uendelig stor lommebok og City sin status så har han en lettere jobb enn mange.
Fernando, Nolito, Javi Garcia, Eric Garcia, Jovetic, Mangala, Bony, Torres, Angelino, Ake, Stevanovic, Herrera, Porro, Steffen, Palaversa..altså flopp listen her er lang, kunne sikkert nevnt 20 til.
Alle her kostet 8 mill pund eller mer - Flere over 30 mill pund - Spillere for flere milliarder til sammen har blitt kjempeflopp.

Hvis fasiten denne sommeren blir Foster, Rasmus, Camara, Roca, Gyabi, Gakpo, Aaronson og De Ketelaere så er det terningkast 5/6 fra meg. Tipper særs mange er strålende fornøyd. Da blir det fryktelig dumt mener jeg å slakte Orta i mars hvis vi ligger langt nede fordi kun Rasmus og Roca har slått til. Gakpo og Camara sliter mens De Ketelaere og Aaronsen bare har gått skadet. Å klage på at Foster ikke er god nok backup hvis Meslier blir lenge ute og målene renner inn. Syntes jeg hører at det er ræva av Orta og at vi heller burde hatt Klaesson..

Jeg vet ikke. Men jeg vil tro at det er litt mer komplisert enn å spille FM.


Verdens enkleste ting i verden er å kritisere ting som har skjedd i ettertid når man sitter med fasiten i hånda. Hvis vi ender opp med disse jeg nevnte inn, så er det stor sjanse for at 1,2 eller 3 kan bli en flopp. En flopp ble også Salah og De Bruyne stemplet som i Chelsea også...elendig Sportsdirektør i den klubben også  :)
Helt åpenbart for meg at det er gjort for dårlige analyser/forarbeid i samtlige handler som ble nevnt. Hente inn skadeutsatte og veike Llorente, Firpo og Koch til verdens tøffeste/mest fysiske liga.. genialt.  Å betale ågerpris for Rodrigo på 30 år med en elendig målratio var også strålende. Poenget er at deres spillestil og egenskaper ikke passer i PL, og det burde vært avdekket før kjøpene ble gjennomført. Det er Orta & co sin jobb.
James er ikke min definisjon på en proven PL spiller, og også her ble det betalt ågerpris.
Om det viser seg at noen av de du nevner er veldig skadeplaget, da bør en styre unna. Skader kan skje, men enkelte spillere bla Llorente er og har vært meget hyppig skadet,  slike bør vi unngå. Spesielt når det er opplest og vedtatt at vi skal ha en tynn stall. Men i utgangspunktet er jeg enig i at denne buketten ville begeistret. Men det er Orta & co som virkelig skal kjenne egenskapene, og pros og cons før kjøpet blir en realitet.

Å sammenlikne med situasjonen i Chelsea, City og Man U er jo helt absurd, da disse kan stille to lag som hadde kjempet i toppen av PL... Da vil det selvsagt være toppspillere som vil skuffe. For vår del MÅ vi treffe om vi handler stort..

Absurd er det ikke - tvert i mot - For poenget var jo at selv de store klubbene misser grovt på mange signeringer selv om de kan håndplukke dyre spillere som har gjort det bra i PL - Les Phillips og Raphinha. Veldig mye lavere risiko å hente Raphinha i dag enn det det var for Leeds i sin tid.

Leeds og mange klubber må i større grad ta større sjanser og gamble på at spillerne slår til. Genialt når det lykkes, som i Raphinha sitt tilfelle. Så ser det litt dummere ut med Koch, Firpo og noen andre..enn så lenge forhåpentligvis.

Heldigvis MÅ vi ikke treffe på alle vi henter i sommer. Men veldig knall om vi lykkes med det. Men forventer du det så kan jeg nesten garantere deg at du vil bli skuffet.
De sier jo selv at det ikke er som å spille FM. Jobben til DOF er så utrolig mye mer enn bare spillere. Han var god, han nei. Han var god. Han nei.
Messi og Ronaldo spiller jo også svake fotballkamper. Pep gjør jo fortsatt taktiske feil. Det gjøres sikkert mye rart og dårlige valg på styrerommet selv til en institusjon som Bayern M.
Men med et ansvar for alt på sport fra mennesker i klubb, stasjonert utenfor klubb og ressurser som skal forvaltes riktig så er jo dette som først og fremst er målbart. Det er jo handlingsplanen.
Gode prestasjoner av individer kommer oftest av riktig verktøy, trygghet og en vinnerkultur som skapes av slike nøkkelpersoner som en DOF. Det er jo ikke annerledes i City eller annen klubb. Bare fallhøyden og presset ved feil enda større.Det er jo ekstremt målbart.
Med det så kan man arrestere Orta på der som skjedde før sommer 18. noe de selv har sagt var feil tanke og endret kurs raskt.
Et nedrykk i år ville ikke gå upåaktet henn, men vi berget så helheten av jobben og momentumet vi har kontra før 18 står jo fortsatt til meget.
Men man kan jo med et kritisk blikk kjenne igjen avgjørelser og handlinger som ikke har lyktes i stor grad tidligere.

5
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 29, 2022, 12:27:32 »
Nå kan vi hente Alioski :-)
Terminerte kontrakt pga nedrykk

6
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 29, 2022, 12:18:29 »
https://premierfootballuk.com/what-is-a-sporting-director-in-football/
Kan man ikke bare slå opp her så vet man hva det går i og hva man blir målt på.
Høyere i nivå vanskeligere blir det for en sportsdirektør.
Tankesett tvers gjennom klubb. Egenutviklede spillere og trenere i den absolutte verdens klasse.
Et kallenavn etter moderne fotballs mest underholdene lag med kanskje tidenes beste fotballspiller skal man ikke ta lett på. Faktisk aldri registrert noe sted annet enn her at Txiki sin jobb er enkel pga status og penger.
Man kan jo se på Orta hvordan han treffer her på de punktene. Topp med opprykk og slå i bordet med. Desverre nedrykk for u23, men jobben står jo fortsatt til pluss og vel så det. Synes dog tiden før 2018 var utrolig svak.
Spennende blir jo nå med nytt trenerteam og mange spillere. Er jo da vi er avhengig av en kompetent, overvåken og  erfaren DOF igjen.
Slike skifter har jo ved flere anledninger endt katastrofalt og satt klubber langt tilbake.
Men at klimaet, utviklinga i Leeds har vært bra og høye ambisjoner kan settes kan jo Orta ha en stor takk for. Den virkelig prøven begynner nå. Da skal han inn på et nivå og i en konkurranse han aldri før har vært.
Men hvorfor ikke. Sett i Europa så er jo utviklingen i Leeds over siste sesonger vært veldig god. Vi stod i fjor og har muligentebe til å etablere oss i år. Det er jo slik at et slikt arbeid av Orta gjør han jo intr for toppklubber i Europa og. Slår jo begge veier dette her.
Bielsa alene på Ortas cv og den revolusjonen det medførte med dem to på lag er jo heller sjeldent. Og bør aldri glemmes.

7
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 29, 2022, 09:18:30 »
Jeg syntes Orta får unødvendig mye negativt fra oss supportere. Tenk nå har vi ca 100 millioner pund å handle for i utgangspunktet. Det er sånn vi kan ta steg. Nå kan vi utgangspunktet bygge stall. Ja vi mister våre 2 beste spillere , men nå har vi muligheten til å få inn kvalitet. Vi må ikke glemme det. Med Camara/Adams inn mener jeg at rollen til Kalvin er løst, om man legger vekk følelsene rundt at Phillips var ekte Leeds gutt. Selve fotball spilleren Camara vs Phillips tror jeg ikke er noe dårligere.

Spennende dager i vente, Raphinha blir som fler sier her det helt essensielle å klare å erstatte, en game changer, eller en spiller som har mer en bare fart ala James MÅ inn i laget.

Blir utrolig viktig å få dette på plass raskt. MOT!
Orta har fått mye tyn, og med rette.. Etter å ha brukt 100 mill pluss på forsterkninger etter opprykket, er det kun en av disse spillerne som har hevet laget (Raphinha). Koch, James, Llorente, Rodrigo, Firpo har overhode ikke forsterket førsteellveren i det hele tatt. Om vi er snille kan vi si at bredden er noe bedre. Samtlige ble kjøpt uten at det er gjort en skikkelig analyse/forarbeid av spillerene. I tillegg ruller Augustin-saken i bakgrunnen, og vil sannsynligvis koste oss rundt 20 mill pund. Dette etter at det ble handlet inn en utrent spiller med holdningsproblemer, som skulle vært avdekket lenge før kontrakten/forpliktelsen ble undertegnet.
Når vi i tilegg ser tilbake til januarvindet, hvor det ble besluttet ikke å handle.  En vurdering som holdt på å sende oss rett ned, og kun grisetur reddet plassen for oss. Nok en gang er det handlet uprøvde spillere i PL, hvorav 1 av de 3 (Roca) knapt har spilt tellende matcher på et par år. Om Camara og/eller Adams blir handlet inn, er det likevel veldig optimistisk at de skal kunne gå inn å erstatte Phillips' defensive og offensive kvaliteter. Betyr ikke stort at Phillips er Leedsgutt, hans bidrag på banen er hva som har imponert meg.. Enig at han var skuffende etter sist skadeopphold, men med en full pre-season er jeg sikker på at han er på gang igjen. Uhyre optimistisk at Gakpo (om han blir kjøpt) vil erstatte Raphinha fullt ut. Også han helt uprøvd i PL.
Orta skal ha kred for å ha hentet Bielsa, Pablo, Raphinha, og sikkert noen flere som ble hentet i CC. Etter opprykket til PL, har han absolutt alt å bevise.
Pablo var vel Cellino? Evt han møbelselgeren på 20 fra Miami? Er han enda i klubben?

8
Det er jo bare å se på Ben White. 5-6 valg i Brighton. En kanonsesong på lån hos oss - PL - Arsenal - England.

Det handler mye om tilitt og få spille kamper. Men også mye flaks og tilfeldigheter. Tror det var Charlton som forsøkte å låne White før Leeds snappet han opp. En sesong i Charlton hadde ikke generert landslagsspill 2 år senere.

Håper Cresswell kan gjøre det samme på utlån i år.

Hvis vi ønsker at noen fra akademiet skal slå til så må dem få slippe til. Med å slippe til mener jeg ikke 45 min når vi ligger under 4-0 borte mot City. Men starte en kamp innimellom med de beste, komme inn når spillet flyter og vi er gode.
Nå er vel Roberts ferdig. At Gelhardt og Greenwood overtar hans rolle nå er riktig. Shackleton fått sine sjanser.
Nå bør Bate være i mixen.

At Gelhardt, Greenwood og Bate blir satset på i år forventer jeg. De unggutta som satses på må være mye innvolvert. Hvis ikke må dem på utlån for u23 er ikke noe særlig alternativ i år.  Det nedrykket på u23 var unødvendig. Det kan koste dyrt for klubben og utviklingen til enkelte.
Hadde helst sett at vi solgte James og satset på Summerville. Men han blir i beste fall lånt ut tror jeg. Frykten for å måtte spille u23 nivå 2 er selvmord for karrieren.

At noen snakker ned Strujik forstår jeg ikke. Han var veldig god i PL i comeback sesongen. Etter jul så var det han i par med Llorente som holdt nullen mest og spilte når vi nesten plukket nest poeng av samtlige i PL

Ikke like sterk i fjor, men sånn vi fremstod under Bielsa og når vi vet at Strujik spilte mange kamper med skade, såblir det urettferdig å dømme han. Helt sikker på at Strujik viser noe annet i år.

Håper ikke du mener Gelhardt, Greenwood og Bate skal spille mye samtidig. Med de i tre offfensive roller samtidig tror jeg vi også hadde rykket ned fra championship. Foreløpig bør kvaliteten på elleveren være så god at det kun er Gelhardt som kan få seg et innhopp nå og da.
Gelhart leverte en bra sesong. Stort sett veldig gode innhopp. At han tar videre steg og blir en langt større innflytelse neste sesong ser jeg ikke på som utenkelig. Tror og klubben har videreutviklingen av han i tankene når de kjøper offensive spillere i sommer.
Greenwood sin inntreden på slutten av sesongen tror jeg og betyr at han vil bli betydelig satset på. Synes man kunne se konjunkturene av en potensielt god fotballspiller. Om han kan brukes på linje med Gelhart forrige sesong bør være mulig.
Bate er jeg noe mer usikker på. Fikk faktisk endel minutter og gjorde det greit. Litt lett og ustabil i prestasjonene, men helt sikkert et prospekt som vil jobbes inn med flere minutter neste sesong.
Jeg tenker kanskje Greenwood og Bate blir de to ungguttene neste sesong som vi øremerket for mer involvering vedr videre utvikling.
Jeg mener ikke at vi skal stille med Meslier, Drameh, Creswell, Strujik, Hjelde, Summerville, Bate, Citu spilleren,greenwood, Gelhart i 11eren.
Flesteparten av de går nok ut på et lån for videre utvikling fordi de er for gode for u23, men ikke gode nok for PL skkurat nå.
Eller at Gelhart og Greenwood blir sett på som fullverdige a spillere og at Bate og en annen får rollen de to førstnevnte har hatt foregående sesonger.
Det er slik jeg har tolket modellen og hvor vi vil. Men igjen, det er mange scenarioer og utfall som kan slå negativt ut på en slik modell, noe vi fikk kjenne i fjor. Men må væte mulig for en klubb å fortsatt stå på modellen, men å reparere feil som vi har gjort så langt i sommer med signeringen av Roca, Kristensen og Aronsen. I tillegg kommer det både en dm og kanskje to til offensive spillere inn.
Slik jeg har forstått vurderer vi en bedre nr 2 keeper i tillegg.

Så nå at det ikke var meg du svarte, men tanken til klubben var nok ikke at det skulle bli som i fjor. De sjanset og det holdt på å gå helt galt. Men at vi satser på ungdom, men må finne en balanse vedr kvalitet, erfaring og at vi er dekket godt i posisjoner er det jo ingen tvil om.
Mulig jeg er så glad i modellen og måten Orta tenker at jeg ser meg fullstendig blind på fallgruvene.
Jeg og mener jo at flere viste i fjor at de alkurat da ikke var i nærheten av PL og det er ingen automatikk at de skal spilles gode der. Er flust av klubber på nivå under majoriteten skal få den erfaringen.
Først og fremst skal a laget drives av resultat. Utvikling av unge skal ikke komme før dey når langsiktig ambisjon er øverst på tabellen. Vi må ikke bli helt blåøyd.
Det er jo en grunn til at Drameh var attraktiv for en CC klubb som var i bunnen av CC og ikke i PL når han først signaliserte til agenten å finne muligheter til jevn matching.

9
En viktig faktor i denne diskusjonen om antall spillere er at det er lov å bytte 5 spillere fra denne sesongen.

Det gjør jo at en manager kan tenke annerledes, og vil i mitt hode bety med behov for større stall.

Nettopp dette! Er en gamechanger i min bok. Kan jo bytte halve laget til pause. Vil vel først og fremst gavne de store som kan rotere noe voldsomt med sine sterke spillerstaller.
Men insentivet for å bygge en bredere og sterkere stall for oss har vel aldri vært større. På tide å legge denne minimalistiske tilnærmingen med liten stall fra Bielsa-tiden rett i bøtta.
Poenget med liten stall er jo at ungguttene skal få en kortere vei til a-lags fotball i Leeds.
Jeg er og for at vi øker kvaliteten på de 14-15 beste, men vil heller se Gelhart, Bate og Greenwood like bak de antatt beste enn et samlebånd med  average fotballspillere. For de er det faktisk nok av i Leeds.
Utskiftningen tar tid. Det vil nok også ta noen vinduer før man ser en god PL stall, men aldri må det la gå på bekostning av potensielt sett de som kan nå lengst og vi kan sko oss godt på om 3-5 sesonger.
Forrige sesong var en freak sesong. Det var en sesong som stod ut ifht skader og spesielt på nøkkelspillere ifht tidligere sesonger. Glad for at klubben fortsatt tenker en smalere tropp og bruker så mye ressurser på ungdommen.
Vi er i en læringsfase. Det kan ikke gå 1 sesong så må alt skrotes.

Når sist slo en unggutt ordentlig gjennom hos oss på øverste nivå. Selv Gelhardt har ikke gjort det ennå. Veien er ufattelig lang fra PL2 til PL. Vi holdt på å rykke ned med et prosjekt der unggutta skal erstatte seniorspillere. Utopi å tro det bare er å dytte de inn. Fakta er vel at det kun er Gelhardt som er i nærheten. Og kanskje Struijk. Summerville, Bate, Hjelde, Cresswell. Man kan ikke basere en tilværelse i Premier League på mye spilletid på sånne typer. Da rykker man ned. De er ikke gode nok i dag. Forhåpentligvis kan en ta steget, så får det være en bonus.

Skulle gjerne hatt flere unggutter gjennom, men tror vi i stor grad overvurderer kvaliteten.
Jeg tror ikke vi overvurderer kvaliteten og potensiale, men vi har veldig liten tålmodighet.
En ung spiller på 18 år blir ikke fast PL innvetar på en, to sesonger. Denne modellen krever tålmodighet og jeg tror vi vil se hvor smart den er om 3-5 sesonger.
Fra CC har jo Meslier vært en suksess. Strujik har spilt endel og ifølge flere her inne et kjempe prospekt selv om jeg er litt tvilende. Clarke fikk vi mye penger for den gang. Først og fremst var han en bra spiller for oss første sesong fordi han var god nok og vi turte å satse.
Potensiale i Gelhart, greenwood, Bate, Drameh, cresswell er jo i tillegg på et langt høyere nivå enn de førstnevnte. Her har du potensielt veldig gode PL spillere hvis modellen brukes riktig og talentet forvaltes riktig. Skulle vi solgt dem hadde det nok vært toppklubber klare allerede hva gjelder Gelhart og Cresswell. Skulle vi lånt ut de andre vil nok fleste klubber i CC vært på banen.
Slik jeg har forstått det hedr modellen er jo meningen at 2-3 slike spillere skal våre rundt på kampdag, desverre ble det ikke slik forrige sesong fordi vi slet med uhorvelig mye skader, men også bommet vedr balansen i tropp. Enkelte posisjoner hadde vi ikke spillere, men det er har man til en viss grad rettet litt opp i så langt i sommer.
Klubben har jo også sagt at fjoråret var et lite sjansespill vedr tropp og at man gav CC gjengen 1 sesong til.
Jeg har troa på at vi fortsetter med modellen, har is i magen med ungguttene, men såklart henter inn i posisjoner vi er lette og samtidig forsterket med kvaøitet så helheten i stallen hva gjelder kvalitet kommer opp.

Men jeg skjønner kritikken og. Svakheten med modellen er jo akkurat det som skjedde i fjor. Vi er sårbare og vil fortsatt være sårbare kontra klubbene som kan kjøre ut nesten to jevngode 11ere.
I tillegg har vi som klubb ingen referanser og de som styrer heller ingen erfaring fra dette nivået. For det er jo en blytung konkurranse.

10
En viktig faktor i denne diskusjonen om antall spillere er at det er lov å bytte 5 spillere fra denne sesongen.

Det gjør jo at en manager kan tenke annerledes, og vil i mitt hode bety med behov for større stall.

Nettopp dette! Er en gamechanger i min bok. Kan jo bytte halve laget til pause. Vil vel først og fremst gavne de store som kan rotere noe voldsomt med sine sterke spillerstaller.
Men insentivet for å bygge en bredere og sterkere stall for oss har vel aldri vært større. På tide å legge denne minimalistiske tilnærmingen med liten stall fra Bielsa-tiden rett i bøtta.
Poenget med liten stall er jo at ungguttene skal få en kortere vei til a-lags fotball i Leeds.
Jeg er og for at vi øker kvaliteten på de 14-15 beste, men vil heller se Gelhart, Bate og Greenwood like bak de antatt beste enn et samlebånd med  average fotballspillere. For de er det faktisk nok av i Leeds.
Utskiftningen tar tid. Det vil nok også ta noen vinduer før man ser en god PL stall, men aldri må det la gå på bekostning av potensielt sett de som kan nå lengst og vi kan sko oss godt på om 3-5 sesonger.
Forrige sesong var en freak sesong. Det var en sesong som stod ut ifht skader og spesielt på nøkkelspillere ifht tidligere sesonger. Glad for at klubben fortsatt tenker en smalere tropp og bruker så mye ressurser på ungdommen.
Vi er i en læringsfase. Det kan ikke gå 1 sesong så må alt skrotes.

11
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 26, 2022, 11:30:18 »
Ser spennende ut han høye tampen fra Brugge. God alder og. Må årlig innrømme jeg blir glad klarer vi å lande han. En fattigmanns Havertz. Synes de virker like i spillestil. Har dog bare sett klipp på YouTube….
Gakpo inn i tillegg så er vel både spillmuligheter, kvalitet og spisskompetanse offensivt hevet. Vi har både enorm fart, gode kreatører og beholder x-faktoren. Samt faktisk en benk å spille på.
Så gjenstår den største jobben. Et trenerteam som evner å sette dette sammen.
Er det keeper og DM ekstra vi skal ha inn også?

12
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 26, 2022, 11:17:47 »
Fanget opp at Roberts er sendt på lån til Cardiff. Noen som kan bekrefte dette?

Medical i går, leste jeg et sted.

Garanterer ikke for habiliteten på den kilden.
Tenker det kan være en veldig god overgang for alle parter.
Drameh dro jo godt av et slikt opphold og Roberts sånn sett bør jo ha større forutsetninger han ut fra aldrr, erfaring etc.
Kanskje helt riktig å dra nå som Kalvin drar og gruppa skiftes såpass ut.

13
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Kalvin Phillips
« på: Juni 25, 2022, 20:19:20 »
Altså Txiki. Den største av de alle. 24 titler. Var der i Barcelonas prime og på 10ende året i City.
Gudfaren over alle sportsdirektører har i samsvar med Pep øremerket vår Kalvin Phillips. De mener han skal fylle en klubblegendes viktige posisjon i klubben neste 5 sesongene. En legende han selv signet. I tillegg har du Pep som den fotballfanatikeren han er har revulosjonert moderne fotball og dets tankesett. Han har en cv med utvikling av spillsystem, utvikling av spillere og resultater som går de fleste en høy gang.
Men på twitter trekker folk frem lønn og egentlig virker som de godter seg litt på tanken om en lokal Leeds gutt og ex spiller heller ender på benk og tribune. Man slår det fast etter noen skarve måneder med skader og ompa-ompa fotballen til Marsch.


14
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Kalvin Phillips
« på: Juni 25, 2022, 19:23:28 »
Etter å ha sett Take me home, sesong 2 episode 1 i går kan jeg ikke fatte at Kalvin Philips forlater oss til fordel for en annen klubb.
Det var en tung kveld i går, men sånn er livet.
Forstår jo Kalvin og når alt kommer til alt. Det har vært 4 fantastiske år og den treneren som har hatt mest påvirkning på han er borte.
På andre siden har Fernandinho abdisert. Pep og City står klar til å utvikle han videre og gir han sjans til å spille med og mot de beste i verden med en trener som faktisk gir deg garanti på trofeer. En ting er alle pengene folk snakker om. Jo, så klart. Men i City kan han faktisk utvikle seg videre og være en viktig del av en klubb som spiller på absolutt høyeste nivå. Som bare for noen måneder mot Liverpool kanskje leverte det høyeste teknisk og taktiske nivået et lag noen gang har gjort de 45 minuttene. Vi er stikk motsatt av det. Klarer vi å vinne mer kamper enn vi taper leverer vi en knallsesong som i 2020/21.
Drit i lønn. Gutten og alle rundt vet jo hvilket skyhøyt nivå han spilte på da Bielsaball presterte på sitt høyeste og han var maestroen vår. Jeg mistenker at City med signeringen av Cucurella har signert 3 særs viktige posisjoner for neste sesong og det allerede før pre-season starter. De mener alvor mer enn noen gang.
Jeg gleder meg faktisk til å følge karrieren hans videre. Når situasjonen er som den er med oss blir det morsommere å følge han neste sesong enn og sett nedover på tabell og ligaer med andre spillere vi har solgt/lånt ut siste årene.
Ifølge Marsch skal vi utvikle verdensklassespillere neste 3 årene. Sånn sett er vi godt i gang. Det skal vi ha kred for og ta med oss videre.

Og i 2018 var det vel bare Bielsa som kommenterte før han i det hele tatt ankom Leeds at Kalvin Phillips kunne bli den beste DM i divisjonen. (CC)
Stort sett andre steder var det jo slakt på slakt. Redfearn var vel den eneste som stod opp for han og sa at med kamper og erfaring kunne han bli så god han bare ville. TC og undertegnede ville jo ha han høyt opp i banen og mente potensiale lå der.....
2022 har vi jo Bate og flere andre unge med et langt større potensiale enn vi hadde den gang. Er jo alle muligheter i verden for et godt trenerteam og utvikle flere top end Premier League spillere.

15
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 25, 2022, 09:04:49 »
Dette er sjølsagt trist, er virkelig glad i den gutten. Var på Elland Road når han scoret sitt første mål mot Cardiff i 2015, et rått talent som til og med var fra fra Leeds. Dei neste årene skulle han bli den mest utskjelte enkeltspilleren vi har hatt på lenge. Mitt største Phillips-øyeblikk var når han foran mine egne øyner ble matchvinner i 100-årsjubileumet mot Birmingham. Perfekt dag.

Nå blir han solgt, og dette er nok noe han har virkelig hatt lyst til. Tror han har drømt om å spille på City siden forrige sommer når han glitret i Euro2020. Det kryr av grunner til å ønske å gå til Manchester City, både sportslige og ikkje minst finansielle.

Prisen blir aldri høy nok, men eg tenker den er helt ok. Ser mange sammenligner med Grealish, men hvorfor ikkje sammenligne med Mane eller Haaland? I den sammenheng er prisen vi får grei nok.

Nå skal vi bygge et nytt lag, det blir en spennende sommer.

Eg tror vi lett stabiliserer oss i PL nå, topp 10 neste sesong.
Flott skrevet.

Men hvorfor skal vi sammenligne med en senegaleser og en nordmann? Det er jo helt andre priser.
Se prisene siste årene på engelske spillere så set du jo at det er en overpris som er helt borti natta.
Er vel derfor folk først og fremst er skuffa. Dette er jo et prospekt vi kunne fått langt mer for hadde vi evnet å planlagt bedre ifht kontrakt og salg.

16
Ordet er fritt / Sv: Ex-Manager / Head coach: Marcelo Bielsa
« på: Juni 25, 2022, 08:45:52 »
Newell's Old Boys - English
@Newells_en
❌ BREAKING: Bielsa won't be returning to Athletic

Jon Uriarte has won the Presidential Election in Bilbao and will appoint Ernesto Valverde as the new coach. (via
@elcorreo_com
)
Synd man ikke får muligheten til å zappe kanal til Bilbao når det blir litt bedrøvelig denne sesongen.

17
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 25, 2022, 07:21:51 »
Den prisen for han City spilleren virker jo hinsides hvis man sammenligner prisen vi klarer å få for vår klart beste og viktigste spiller. Er det hestehandel igjen?
Ideguchi, Boey som var en Raiola spiller og nesten han Jerry fra serie A eller B vi signerte for noen sesonger siden.
Ser Txiki i City får hyllest overalt over signeringene dems så langt og prisen han har forhandlet frem.
Virker som Kalv er en som har vært øremerket lenge. For vår del endte det altså med ingen ny kontraktsinngåelse og en lav sum ut i fra hva vi potensielt burde fått for en engelsk, egenutviklet spiller som er fast på det engelske landslaget.


18
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 24, 2022, 21:57:54 »
En ting er alle disse fantastiske ryktene vi fikk servert i går som erstatter for Ralph. Men er det garanti for at de spillerne og deres rådgivere vil velge en klubb som selger sine beste?
Jeg tenker hvis man er blandt de absolutt beste i ligaer som Nederland, Frankrike, Tyskland etc. Man har jo muligheter til å velge klubber i midtsjiktet og øvre halvdel av tabellen i PL som faktisk beholder sine beste og forsterker 11eren og i tillegg kanskje har mulighet for Europa spill innen kortere tid?

19
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 24, 2022, 21:16:14 »
Men det er vemodig dette.
Starten på den enorme oppturen siste årene.
Den totale forvandlingen mot Stoke hjemme August 18.
Ja, spillestilen. Kollektivet, løpsstyrken, ballspillet og ureddheten som var printet var en ting. Men taklingene på McClean i andre omgang i den kampen var et symbol på dette "nye" Leeds laget. Først Kalvin, deretter   Berardi som rett og slett massakrerte McClean den dagen med to voldsomme taklinger til brøl og stående ovasjoner. To store helter på matta og giganter for omgivelsene. De to som touchet nærmest på Leeds dnaet spør du meg.
Nå er siste mann ut.
Nye helter skal skapes. Men for en tid.
Herregud.
Heldigvis har vi en type i Gerhart som kan gjøre den sorgen litt mindre neste sesong.

Ja klarer vi å gå videre?  3-4 uforglemmelige år med Bielsa gjøres ikke om uten videre. Nå er Bielsa borte, Pablo/Berardi/Alioski gikk i fjor, Phillips og Raphinha går i sommer, Bamford og Dallas er skadet og Ayling har fått en erstatter.
En æra er over, og jeg kan ikke si annet enn at jeg er spent om noen kan føre dette videre.

En trener og snart en 11ér er jo borte. En 11er med flere innflytelsesrike spillere. Da tenker jeg nødvendigvis ikke ferdighetsmessig teknisk eller taktisk.
Men flere av de du nevner har jo vært kontunitetsbærere og kom inn før Bielsa. De har satt standard hva gjelder profesjonalitet, kameratskap og i tillegg satt en høy standard på gressmatta. Det så man på selvtilitten vi stort sett spilte med. De skapte også en vinnerkultur som for så vidt til en viss grad ble opprettholdt første sesongen i PL.
Nå kan jo ikke Bielsas 4 år sammenlignes med Ferguson og Wengers lange epoker  i Manu og Arsenal, men effekten av den boblen de levde i har sikkert føltes lengre enn 4 år og troen på prosjektet for en hel klubb er nok ikke veldig ulikt. I tillegg er jo trenere idagens fotball, nettopp trenere. Bielsa var nok mer lik en old school manager ala de over selv om han stod oppført som trener for Leeds. Jeg tror nok man vil merke en effekt av dette. Man har jo allerede merket det på omgivelsene rundt. Ingen i styrerom går "fri" lengre. Bielsa var nok hands on på de fleste ting rundt sport noe også Orta bekreftet for noen måneder siden vedr tropp og treningsregime. Videreføringen av denne gjelder så til de grader inn i Marsch neste 3 år som trener i Leeds. (Bielsas Legacy ref Orta)
Klubben kommuniserte jo i fjor at de sjanset denne sesongen med coren av disse spillerne og at den daværende troppen forhåpentligvis skulle holde oss sesong  nr 2 i PL uten mange/store investeringer, og det gjorde den. Etter å ha lest HåvardK sine innlegg siste ukene så velger jeg faktisk å være lett optimist og tro at klubben faktisk har kalkulert med flere av tingene man er skeptisk til og har nogenlunde kontroll på situasjonen.
Det kan potensielt være et spennende Leeds lag i form av spillertyper neste sesong. Litt yngre spillere og endel bedre individuelle spillere. Jeg setter min lit til at Marsch og trenerteamet klarer å sette sammen et tankesett som treffer dagens gruppe like godt som sommeren 18 og at de også evner å utvikle enkeltspillere på 1 eller 2 nivå høyere enn hva de har prestert på tidligere i karrieren. Det er vi helt avhengig av.
Snart starter pre-season og da dunker Leeds hjertet for fult igjen og troen på en god sesong og bra sluttplassering på tabellen melder seg.
Etter en blytung sesong og spesielt siste halvdel og mye kritiske innlegg fra min side så tenker jeg blanke ark for de aller fleste supportere er den beste medisinen nå. Viktigere enn noen gang er det at dette laget får en god start med alt av Leeds supportere i ryggen første månedene.
Vi krysser fingrene.

20
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 24, 2022, 20:32:51 »
Men det er vemodig dette.
Starten på den enorme oppturen siste årene.
Den totale forvandlingen mot Stoke hjemme August 18.
Ja, spillestilen. Kollektivet, løpsstyrken, ballspillet og ureddheten som var printet var en ting. Men taklingene på McClean i andre omgang i den kampen var et symbol på dette "nye" Leeds laget. Først Kalvin, deretter   Berardi som rett og slett massakrerte McClean den dagen med to voldsomme taklinger til brøl og stående ovasjoner. To store helter på matta og giganter for omgivelsene. De to som touchet nærmest på Leeds dnaet spør du meg.
Nå er siste mann ut.
Nye helter skal skapes. Men for en tid.
Herregud.
Heldigvis har vi en type i Gerhart som kan gjøre den sorgen litt mindre neste sesong.

21
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 24, 2022, 20:22:03 »
Graham Smyth
@GrahamSmyth
Leeds United believe Kalvin Phillips deal with Manchester City will be worth between £50m and £55m all told, with Darko Gyabi going the other way.
Synes det er grei deal jeg, samtidig som det gir oss god tid til å finne erstatter


Sent from my iPhone using Tapatalk

Grei deal for en landslagsspiller i sin beste alder for noen få pund mer enn vi betalte for Dan James? 🙄
Det var som jeg måtte gni meg i øynene da jeg leste summen.
Shitty beatlte det doble for Grealish. Trenger en si mer?

Tenker vi bare må være fornøyd. Er jo ikke akkurat sånn at markedsverdien på Leeds spillerne har økt siste året.
Individuelt leverte Grealish en veldig god sesong for Villa før han ble solgt. Var vel en av ligaens best ratene spillere. Ralph og Kalv not so much denne sesongen.
I tillegg var vi særs heldige som stod i divisjonen. Det kunne vært så uendelig mye værre.
Tenker dette kan jevne seg ut med et-par gode investeringer, så er vi tilbake der vi var sesongen 20/21.

Hvordan ManU klarte å få såpass mye for Dan James med deres styrerom og politikk forstår ikke supporterne dems enda såvidt meg bekjent.

22
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 24, 2022, 20:12:24 »
Da er vel han fra Leipzig eller han fra Salzburg på plass ila kort tid

23
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 24, 2022, 19:37:13 »
For en spiller han har vært siste sesongene. Til og med første sesongen på et nivå som egentlig burde tilsvart England Call up ved sesongslutt.
Etter han takket nei til Villa og gav Leeds 1 forsøk til skal vi takke han for. Tvilsomt at vi hadde rykket opp uten han i Leeds sesong 2 under Bielsa. Knapt sett et lag være så avhengig av en spiller.
Han fortjener dette. Leser også av vår venn fra Italia at han har takket nei til andre tilbud. Han vil jobbe med Pep. Smart valg.
Ser flere tror han har gjort seg ferdig og det blir en tilværelse på benk og tribune.
Sjansen er vel større for at Pep videreutvikler den Kalvin Bielsa hadde i Leeds og gjør han til en av verdens beste i den rollen. Dette er jo en direkte erstatter for Fernandinho som har vært en av Pep og Citys viktigst spillere siste årene. Det er også en klubb som spiller sikkert 70 kamper ila en sesong.
Det blir spennende å følge han i fortsettelsen. Ønsker han alt godt. Eneste spilleren i moderne tid hos oss som har kommet opp på et høyt internasjonalt nivå siden begynnelsen av 2000 tallet. Det sier alt.

24
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 24, 2022, 14:32:40 »
Deler begge sider her.
Man må finne en gylden middelvei. Ambisjoner må vi vise.
Å etablere seg som en topp 6 som er uttalt langsiktig mål vil koste ekstremt på alle fronter.
Maksimere klubbens potensial og stabilisere seg der oppe er en helt annen idrett enn å være inne en eller to ganger over lengre periode.
Vi skal heve nivået på alle områder, vi skal maksimere kommersielt og den viktigste delen blir å skape en sportslig kvalitet og nivå på spillere som gjør at vi kan gjenskape et skyhøyt nivå over lengre tid.
Leicester som blir brukt som eks og modell er jo ikke i nærheten av å ha etablert seg som topp klubb med jevlig Europa spill, heller ikke wolves som og er brukt tidligere.
Leicester har vel 3 topp 6 plasseringer på 10 år.
Vi skal opp mot Gunners, Spurs, ManU, kanskje 1 London lag  neste 10 året.

Bortsett fra Kinnear og våre amerikanske venner har vi ingen referanser eller bevist erfaring fra det nivået.
Enig i det, men hvis vi skal maksimere det kommersielle, kan vi ikke selge stjernene våre som selger drakter og skaffer nye fans. Ungene (ihverfall de som ikke bor i Leeds) blir Leedsfans pga spillere som Raphinha, ikke Forshaw og Klich. Men vi vil heller ikke klare å konkurrere i topp 6-8 i det lange løp uten at ER blir dramatisk oppgradert og det bør skje noe på den fronten rimelig snart.
Uten tvil. På et tidspunkt må vi vise skyhøye ambisjoner og det gjøres nok når klubben treffer på de ulike parameterne som stadion, infrastruktur lokalt og globalt etc etc. Er her amerikanerne må inn med større innflytelse. Spm er tid her.
Men synes på dem andre siden Ralph intervjuet sier alt om hvor vi er nå.
De beste senser sånt. De beste vil bli best mulig og slike er vi helt avhengig av for å etablere osd i toppen.
Kanskje Ralph skal dra, men Kalv beholdes for alt det er verdt?

25
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 24, 2022, 14:16:34 »
Deler begge sider her.
Man må finne en gylden middelvei. Ambisjoner må vi vise.
Å etablere seg som en topp 6 som er uttalt langsiktig mål vil koste ekstremt på alle fronter.
Maksimere klubbens potensial og stabilisere seg der oppe er en helt annen idrett enn å være inne en eller to ganger over lengre periode.
Vi skal heve nivået på alle områder, vi skal maksimere kommersielt og den viktigste delen blir å skape en sportslig kvalitet og nivå på spillere som gjør at vi kan gjenskape et skyhøyt nivå over lengre tid.
Leicester som blir brukt som eks og modell er jo ikke i nærheten av å ha etablert seg som topp klubb med jevlig Europa spill, heller ikke wolves som og er brukt tidligere.
Leicester har vel 3 topp 6 plasseringer på 10 år.
Vi skal opp mot Gunners, Spurs, ManU, kanskje 1 London lag  neste 10 året.

Bortsett fra Kinnear og våre amerikanske venner har vi ingen referanser eller bevist erfaring fra det nivået.

26
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 24, 2022, 12:09:03 »
https://www.bbc.com/sport/articles/c28k8r9ljjmo
Dette sier alt. Ralph og Kalvin er to spillere på et annet nivå enn klubben akkurat nå.
Ambisjoner, kvalitet, lønn, profilering etc er på et helt, helt annet nivå i klubbene de ryktes til.
Kanskje en dag, men tvilsomt. Fotball monopolet ee ikke like enkelt nå som for feks 10-15 år siden.

27
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 22, 2022, 18:30:57 »
Må sies her da. Er en spiller samtlige toppklubber i europa har på radaren.
En helt eventyrlig sesong. Årets spiller og på årets lag. En xfaktor og et råtalent som er helt der oppe.
Ble vel også omtalt som en wonderkid for noen sesonger siden og det kan se ut som det begynner å slå ut i full blomst.

28
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 22, 2022, 18:23:57 »
Eduardo Hagn
@EduardoHagn
🚨 Raphinha will leave Leeds United. Leeds have found their replacement: Cody Gakpo. Reports,
@sebnonda
.

https://www.footmercato.net/a5100453771141312960-leeds-tres-chaud-sur-cody-gakpo

wow

29
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 22, 2022, 14:28:44 »
Rykter:

Sander Berge med utkjøpsklausul på 35 mill pund. 2 år igjen av kontrakten. Ikke i nærheten av verdt det.

Armando Broja: West Ham og vi interessert, prislapp rundt 30 mill pund fra Chelsea. Etter mitt syn en svært spennende spiss, som bare er 20 år. Albansk landslagsspiller, født i England. 6 mål for Southampton i Premier League denne sesongen. Voldsomt potensiale.

Sander Berge er bra, men ikkje bra nok. For noe som helst over 15 mill må det være helt uaktuelt.

Jo visst er han bra nok for Premier League. Landslagsspiller for et fremadstormende lag og har allerede bevist at han holder nivået i PL. Var god der før han fikk den alvorlige skaden. På tidspunktet også linket til klubber som Arsenal.

Om problemene med kroppen er borte, hadde det vært topp med Sander inn. Ikke bare for mediadekninga i Norge, men fordi han er en god fotballspiller. Var kanonbra mot Sverige. Litt fysikk er det heller ikke feil å få inn i dette laget. I tillegg bor han bare et par langpasninger unna allerede. Svært lav risiko ift tilpasning.

Sander er bra, det er det ingen tvil om. Men passer han spillestilen?  Han er ikke kjent for å være god i presspillet. Det har han fått litt kritikk for. Jeg er mest redd for skadene han har hatt, spesielt hamstringen. Litt usikker på om jeg ønsker han.

Det er ikke sikkert, men vet vi egentlig hvordan vi kommer til å spille til høsten? Sander Berge er for meg best i en dyptliggende rolle med klart hovedfokus på det defensive; ta ut spillere og skjerme farlig rom foran stopperne. Sjelden nede på bakken og takler, men ingen skyver han bort. En typisk balansespiller med enorm fysikk og tilstedeværelse. I tillegg er han veldig undervurdert i at han kan føre ballen med seg fremover. Det er noe vi ser relativt lite av fra typiske ankere eller holding midfielders, som potensielt kan skape ubalanse hos motspillere. Utover våren spilte han jo en mer fremtredende rolle i Sheff Utd-laget og scoret faktisk noen mål.

Tilbake til spillestil. Om vi skal spille RB-skole med 4-2-2-2 og tut og kjør, så er det løpskapasitet og fysikk som blir viktig. For her er vil vi være minst like mye against the ball som med ballinnehav. Har ikke noe problem med å se Berge som en god stabilisator i en slik rolle, men spørsmålet blir om han og Roca sammen blir match. Farta blir en utfordring, men igjen (etter analyser av JMs spillestil) er ikke disse to ment å bidra mye i angrepet, men forsvare mot potensielle kontringer. Sander ser også tregere ut enn han i realiteten er; kommer han opp i kroppen er det vanskelig å få han unna og han har et bra driv med ball.

Poenget mitt var ikke bare ment fordi jeg gjerne hadde sett han i Leeds, men også fordi jeg syns det er helt feil å si at han ikke er god nok. Etter mitt syn er han mer enn god nok for Premier League og har alt vist det tidligere. Ikke ment å være utelukkende negativ som det påpekes over her, men jeg syns like fullt det er rart å være så veldig optimist over at vi skal hente "alle" RB Salzburg-spillerne og en kar som har varmet benken i to år - selv om han har gode skussmål fra tidligere. Det er sikkert noen som kjenner godt til disse spillerne - jeg gjør det ikke utover det jeg har lest meg til og bittelitt CL -  og om man da er positiv, så er det fint. Jeg håper som sagt tidligere at vi treffer blink! Som kjent er jeg kritisk til Orta og føler ikke det er ubegrunnet, men han må veldig gjerne endre synet mitt i sommer.

For øvrig nevnte Fabrizio Romano Sander Berge i Viaplay Premier League-podcasten. Han sa at han håper han får et tilbud fra en klubb i toppliga fordi han liker spilleren. Anser også Berges sjanser å komme når klubbene har vært ute etter sine førsteprioritetsspillere, da antakelig mot slutten av juli eller starten av august. Han nevnte ikke Leeds i den sammenheng (linken vi har sett er vel ikke så håndfast), men snakket om Kalvin Phillips og Raphinha-sagaen.

Med tanke på skadehistorikken finnes det selvsagt langt tryggere valg, men de som velger å punge ut rundt 20 mill for han (antar jeg) vil få en habil fotballspiller med utviklingspotensial.
En skadefri Berge hadde vel utvilsomt gitt Leeds en ny dimensjon.
Bra med kamper i England. Allerede integrert som du påpeker, bare  et steinkast unna.
I godt selskap med Haaland og Ldegaard som vil prege PL i årene fremover.
Nordmenn og engelsk fotball har vært god match i lang tid både pga kultur, men også profesjonalitet, væremåte, likheter og stor interesse fra oss til dem.Nå inn mot en ny storhetstid.
Det er nok mange storklubber som ser mot Norge neste 10 året, der Belgia hadde forrige tiår.

30
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 22, 2022, 13:36:49 »
Har vært linket tidligere, men så det på twitter igjen idag.
Alex Scott fra Bristol City. Oss og Spurs bla intr.
Imponerende og spilt majoriteten av kampene for dem denne sesongen.
Kunne vært en intr spiller som kan bekle flere posisjoner på midtbanen

Sider: [1] 2 3 ... 154