Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - Kato

Sider: [1] 2 3 ... 8
1
Ordet er fritt / Bielsas mannsmarkering
« på: August 16, 2021, 09:49:13 »
Elefanten i rommet, denne ekstreme mannsmarkeringen.

Som sist mot Manchester United, fullstendig åpnet opp av strålende bevegelser fra spesielt Bruno Fernandez og Mason Greenwood.

Problemene:

1. Bamford alene mot to midtstoppere. Vi ser enkelte lag utnytter det voldsomt med frispilling av midtstopper som fører mye ball mot vårt midtbaneledd.

2. Bevegelser sentralt i banen som drar Robin Koch langt fra sin posisjon. Som flere ganger forrige sesong får vi angrepsspillere rettvendte mot vår forsvarsfirer. Ingen skjerm. Det er ofte mål på dette nivået.

3. Angrepsspillere med møtende bevegelser som drar vår midtstopper med seg. Enorme rom bak oss, og mellom stopperne. Greenwood mot, Fernandez avgårde og vipps scora de tidlig i andre omgang.

Dette er garantert noe vi får kjenne mer på denne sesongen enn i fjor. Så får vi håpe forskjellen på i går og 0-0 kampen hjemme i vår er Kalvin Phillips og Diego Llorente. Hvis ikke, har vi problemer foran oss.

Ta med at midtstopperne ikke var i nærheten av å spille fri Koch sentralt. Og at distribusjonen i langpasninger fra Meslier var under enhver kritikk.

Vi har nok å jobbe med.


2
Ordet er fritt / Det taktiske spillet - mot Leeds
« på: April 12, 2021, 09:11:25 »
Lagene vi møter sliter ofte med spillestilen vår. Managere sier i forkant det blir noe annet å møte Leeds. Scott Parker kalte det en basketkamp. Mannsmarkeringen over store deler av banen virker å være noe nytt for mange lag.

Men hvordan løser de å møte Leeds? Ikke alltid så enkelt å se gjennom TV-ruta, men noen ting legger vi merke til.

Uansett hvor markeringsorientert vi spiller, så blir det aldri fullstendig mann-mann over hele banen. Vi tar ikke ut midtstoppere mot oss, det blir altfor naivt defensivt. Jeg tror det var Guardiolas tanke lørdag. Frispilling av John Stones var den viktigste taktikken. Gang etter gang var han lett forbi Tyler Roberts (som fikk endel tyn fra sida ifølge et forum), noe som skaper kinkige situasjoner for oss. Jeg har aldri sett en midtstopper med så mye ball på motstanderens halvdel. Utfordringa vår ble at til slutt måtte noen slippe sin mann, og ta over førsteforsvarsjobben mot Stones. Det ga rom mot oss. Vi løste det helt greit, noen ganger syns jeg de kom på farlig godt skuddhold.

Har sett det også tidligere denne sesongen, lag som har midtstoppere som er gode nok med ball, lager trøbbel for oss.

Den andre siden av dette fikk vi også se. Med midtstoppere høyt i banen, er man sårbare. Taktisk genialt av Bielsa å fjerne Roberts, og inn med Koch. Null spiss. Men etter hvert to høye og brede kanter som siste 10 min laga masse trøbbel for City.

Jeg tror av alle spilleprinsipper Bielsa besitter, så er det viktigste full bruk av banens bredde når du vinner ballen.

Så er det jo et paradoks mot Bielsa, som er så glad i ballbesittende fotball, at vi vinner nesten hver gang vi har mindre ball enn motstanderne.

3
Målet om å berge plassen ser i all hovedsak ut til å være i boks. Tipper vi ender på 50-55 poeng og en plass fra 9-12. Et resultat som er glimrende. Enda bedre er måten vi har fremstått på. Spillende, angripende, oppofrende og antakelig best trent i divisjonen. Selv når vi leder, fortsetter vi å angripe. Kun på Old Trafford, Stamford Bridge og 1. omgangen på Emirates følte jeg vi møtte lag som var klart bedre enn oss. Resten har vi minst vært på høyde med. Tok feil da jeg trodde at vi i PL var ferdige med å møte destruktive lag som la seg fullstendig bakpå og brukte halve kamper på å hale ut tida. De er i PL de også.

Så hva nå, sesong 2?

Målsetting: Europa, bonus med plass i champions league.

Hva må til for å ta dette neste steget?

1. Marcelo Bielsa signerer ny kontrakt, en forutsetning for å bli enda bedre.

2. Få ryddet opp i dødballproblematikken defensivt. Etter mitt syn dra sonemarkering inn. Vi har vært helt grusomme her, målsjanse mot altfor ofte.

3. Utvikle måten vi spiller oss ut på. Mot de beste lagene (spesielt Arsenal) var vi sjanseløse mot høyt press. Denne delen av spillet må blir enda tryggere. Kanskje en mer fast firer vil hjelpe på.

4. Nå har de nye fått en sesong med murderball. Kan se ut som spillere til Bielsa herdes av treningsregimet, og tåler belastning bedre i sesong 2 og 3. Bamford, blant andre, er langt mindre skadet nå enn i starten under Bielsa. Med Koch, Rodrigo og Llorente på banen større deler av sesongen, er vi jo allerede bedre skodd.

5. Få rydda opp i den forferdelige matta på Elland Road. Overbevist om at spillestilen lider av ei gressmatte som har vært forferdelig.

6. Få publikum tilbake. Ikke i tvil om at vi vil være av lagene som kommer best ut av det.

7. Forsterke de riktige posisjonene, uten at kontinuiteten forsvinner. Først og fremst trenger vi en ny venstreback. Men jeg ville også forsterket 8-rollen som Klich har hatt frem til nylig. For å ta det neste steget føler jeg også Bamford-Rodrigo-Roberts-Hernandez blir for tynt i de to fremste posisjonene. En kanonsignering der, altså 3 nye inn, og vi er på vei. Personlig hadde jeg kanskje også sett en kanon midtstopper inn, en kaptein. Det ser etter hvert jevnt bra ut med Cooper, Koch, Struijk og Llorente, men jeg savner sjefen der bak.

8. Syns å se vi i løpet av sesongen har blitt litt mindre naive. Det klareres raskere, og vi blitt kakken mer kyniske. Det må videreutvikles. Scorer vi først, er vi livsfarlige som kontringslag. Vi trenger ikke ta sånn voldsom risiko. Se på flere av de beste lagene, scorer de først er de svært vanskelige å bryte ned.

9. Så må jo noen ut også. Vanskelig å se hvem det blir, men jeg ville tippet Hernandez, Alioski og kanskje Helder Costa (da må en ving inn også).

4
Ordet er fritt / White Noise episode 44
« på: Januar 08, 2021, 10:09:38 »
Satt for første gang og hørte denne podcasten. Interessant diskusjon, spennende å høre vurderingene de siste 6 kampene fra forskjellige karer.

Et tema jeg savnet i kampdiskusjonen:

Hvordan påvirker den elendige matta på Elland Road spillestilen vår? Kanskje det har vært diskutert i tidligere podcaster?

Et poeng (en detalj) i diskusjonen rundt Tottenham - Leeds jeg også savnet:

Hva betydde det for kampen at Tottenham hadde langt mer hvile enn oss midt i den mest hektiske fotballuken i året?5
Ordet er fritt / Stallen som møter Premier League
« på: August 30, 2020, 09:28:31 »
Utgangspunktet for mine vurderinger er en tabellposisjon godt unna nedrykk, da høres topp ti ut som et fint, men realistisk mål å strekke seg etter. Hvor står vi da akkurat nå, dagen etter at vi har brukt like mye penger på 2 spillere som Radrizzani brukte på å kjøpe hele klubben.

Keepere

En urutinert fransk U-21 keeper som har vært god de ti kampene han har spilt. Vi har vel enda til gode å se skikkelig hva han står for, men det er solid gambling å starte comebacket med han som førstevalg. Ser bra ut med beina, er stor og alle ser potensialet. Men på den største arenaen allerede nå er han et klart spørsmålstegn. Kiko Casilla foreløpig reservekeeper, noe som ikke styrker følelsen av soliditet bakerst.
Terningkast 3

Venstreback

Stuart Dallas spilte mye, selv uten venstrefot. Barry Douglas ser ikke ut til å ha full tillit, og som cover kan også Gianni Alioski og Leif Davis brukes. Venstrebacker har vært ryktet inn (Joe Bryan). En posisjon hvor vi har nok spillere, men hvor vi kanskje mangler den helt store kvaliteten. Dallas har overrasket alle, men det vil nok mangle noe i Premier League.
Terningkast 3

Stoppere

Det hjalp godt på med Koch inn i går, det man leser om han høres bra ut. Cooper er ikke prøvd på dette nivået, og er et klart spørsmålstegn. Som back-up har vi pr nå Struijk, Ayling og Phillips. Det er tynt hvis ikke Struijk slår til i år. En stopper til inn hadde gitt en bedre følelse der bak.
Terningkast 4

Høyreback

Ayling vært et klart førstevalg, tror han blir det også i år. Kan ikke si annet enn at han har hatt en voldsom utvikling under Bielsa, Dallas blir back-up her.
Terningkast 4

Defensiv midtbane - 4errollen

Så fremst Kalvin Phillips er skadefri er det vår sterkeste lagdel. Problemet er mangelen på cover. White ble brukt i fjor, men er borte. Har Koch de samme egenskapene? Eller blir det Forshaw som skal brukes her denne sesongen?
Terningkast 5

Offensiv midtbane 8er-rollen

Klich har spilt alt her, tror han fortsatt vil ha stor tillit hos Bielsa. Shackleton eller eventuelt Forshaw blir kanskje erstattere. Solid, hardtarbeidende motorrom.
Terningkast 4

Høyrekant

Costa med en opp-og nedsesong. Siste kamper viser kanskje at Poveda blir å presse hardt for kantrollen. Stevens i stallen, lånes ut? Litt redd for at vi er noe veike på denne siden.
Terningkast 3

Venstrekant
Jack Harrison har spilt mye, og vært god. Mangler litt på toppfart, men har eminent teknikk. Tror han vil spille mye, og være god på øverste nivå. Alioski er greit cover.
Terningkast 4

Playmaker 10er-rollen
Med Rodrigo inn har vi en dødelig duo med han og Pablo Hernandez. Veldig spennende. Men om Rodrigo spiller spiss er vi plutselig tynnere, skal Roberts endelig ta steget?
Terningkast 5

Spiss 9er-rollen
Bamford kan det menes mye om. Som 9eren inn i Premier League er jeg langt fra trygg. Burde hatt 30 mål i fjor, er ikke den poacheren vi absolutt trenger. Litt paradoksalt at du som spiss får mest skryt for den defensive jobben du gjør. Rodrigo ender fort her, det har gitt oss et solid løft. Men da er vi avhengige av at Pablo holder seg frisk.
Terningkast 4

Benken

Vi brukte 17 spillere på de første 44 championshipkampene, helt utrolig. Det viser at vi har bygd opp en fysisk solid spillerstall som tåler mye. Skadeproblematikken sterkt redusert siste år. Det betyr lite rullering, og dermed også mindre behov for dybde. Stallen er stor nok, men vi kan ha utfordringer om Phillips eller en av stopperne blir skadet.
Terningkast 4

Konklusjon

Det ser langt bedre ut nå med Koch og Rodrigo. Men fremdeles er det klare huller.

1. Kan ikke fri meg for tanken om at det må en ny førstekeeper inn. Lagene vi kanskje vil sloss mot om vi skal havne topp 10 er Burnley (Pope), Wolves (Patricio), Sheff Utd (Ramsdale). Da ser det tynt ut hos oss. Kanskje Meslier slår til, jeg tror vi må et par hakk til opp. Martinez?

2. Fremdeles for tynt på stopperplass. Gjerne et førstevalg inn sammen med Koch.

3. Ville prioritert innkjøp av en skikkelig god venstreback.

Vi nærmer oss etter helga, men det må fremdeles 2-3 forsterkninger inn. Keepersituasjonen er for meg mest kritisk.


6
Ordet er fritt / Hva var det verste øyeblikket i disse 16 årene?
« på: Juli 29, 2020, 09:42:21 »
Noe går sikkert igjen hos oss alle, minus 30 poeng og en reell fare for likvidasjon. Men utover det, hva er det verste dere husker fra denne perioden, av stort og smått?

Stort:

Tapet i playoff-finalen i Cardiff i 2006. Var tilstede, for første gang på en arena under tak. Hjemturen ble lang, veeeldig lang.

Smått:

Da Neil Warnock vraket Ross Barkley, til fordel for Michael Brown. Ufattelig da, like ufattelig nå.

7
Ordet er fritt / Premier League 2020/21
« på: Juli 26, 2020, 17:56:50 »
Foreløpig Norwich, Watford og Bournemouth ute av det gode selskap. West Ham-scoring så bytter Villa og Bournemouth plass.

En plass gjenstår, tar en røver og tipper Swansea opp.


8
Ordet er fritt / Readings sjanse, Kiko Casilla, og elendig struktur.
« på: Februar 23, 2020, 08:31:26 »
Ørsmå marginer i championship, og en ny hodemist på slutten i går. Har vi opplevd det før?

Hva i all verden er det vi tenker på når klokka har passert 92 og et halvt minutt, og vi har ett angrep å stå mot for å berge tre livsviktige poeng?

Foranledningen er at Reading må kaste frem flere spillere, intet mer å tape.

Mener det slås en lang ball i høyre kanal hvor Ayling taper duellen helt ute på krittet.

Hva er ståa? Etter en tapt duell er ståa ufattelige 3 mot 3 og et hav av rom bak hos oss. Burde minst vært 6 mann på riktig side. 15-20 meter i side mellom hver av de tre forsvarsspillerne som er igjen der bak. To på 25 meter (White, Alioski) og Cooper på 20 meter. Helt krise. På 1-0 er jo det helt uakseptabelt med et halvt minutt igjen.

Den ubalansen løser vi jo "selvsagt" med å støte i ballfører, tror det er White. Rommet bak høyre midtstopper er sannsynligvis det største vi har gitt fra oss denne sesongen. Rettvendt spiller utfordrer rett i det rommet, Cooper er sjanseløs en mot en, og det ender med avslutning skrått fra femmeteren. Kred til Casilla som kommer tidlig ut og redder med foten.

Viktigheten av den redningen ser vi alle på tabellen i dag.

Katastrofal struktur på det tidspunktet av kampen. Og kan ikke gi nok kred til en totalt arbeidsledig keeper i 92 minutter før det. Kald i 92 minutter, men tilstede akkurat når det trengtes.

De der ørsmå øyeblikkene kan være forskjellen på championship og Premier League.

Hvordan kan vi ende opp i den situasjonen der og da?

Ville vært det første spørsmålet mitt til Bielsa på pressekonferansen.


10
Ordet er fritt / Januar - 4 kamper
« på: Desember 29, 2019, 20:14:34 »
Ser bort fra FA-cupen.

Dette er våre 4 seriekamper i januar:

WBA Away (nr 2)
Sheff Wed Home (Nr 6)
QPR Away (Nr 15)
Millwall Home (Nr 11)

Ingen midtukekamper i serien. Gir forhåpentligvis tid til å hente oss noe inn.

Hva trenger vi denne måneden for å holde luka?

10 poeng er opprykksfart. Uavgjort mot WBA og seire i de øvrige kampene.

Da øker vi garantert forspranget og er 10-12 poeng foran når vi går inn i februar (etter 29 kamper).

17 kamper igjen og 12 poengs forsprang hadde vært noe det.

Februar 7 kamper
Mars 4 kamper
April 5 kamper
Mai 1 kamp

11
Ordet er fritt / Med Premier League i sikte
« på: Desember 11, 2019, 10:47:55 »
Det er en avventende stemning. Svært få tør prate ut om det som er i ferd med å skje. 11 poengs luke. Lyset i tunnellen er sterkere enn noen gang de siste 15 årene. Det lyser opprykk. Klokkerent opprykk. Men husk, vi er Leeds. Fordømte Leeds. Istedenfor å glede oss over den enorme luka som plutselig oppsto, så er det frykten som råder. Frykten for at den luka skal forsvinne. Fordømte Leeds kan ikke rykke opp, det må komme et eller annet som gjør at vi kullseiler. En keeper som får 12 kamper karantene. FFP som gir 9 poeng i trekk. En Bielsa som snappes opp til Premier League. Noe må skjære seg. Eller.

Senk skuldrene. Denne gangen skjer det. Denne gangen tar vi igjen alt det tapte. All frustrasjon, alle elendige eiere, alle ubrukelige midtstoppere, all motgang, alt er nå borte.

Nå skal vi ta igjen for alt det vonde. Hvorfor det?

1. Vi mestrer
Spillerne vet at det vi holder på med under Bielsa er løsningen. Vi presterer. Vi vinner fotballkamper. Vi blir hele tiden bedre. Vi eier kamper. Selvtilliten er ikke skjør lengre. Den er ikke en fiende, den hjelper oss. Og gjør oss trygge.

2. Vi er respektert
Motstanderne frykter oss. De ser hvor gode vi er. De vet de blir springende mye mellom når de møter oss. Et tungt skift på jobb. En frykt for at dette skal gå gæærnt. De ser på tabellen, Leeds er det de frykter mest. Psykologien er nådeløs. Ingen vil møte oss.

3. Ingen klare kandidater bak oss
WBA er med. Det gjør ingenting. Bak der er det ingen klare lengre. Fulham har tapt 6 kamper, de er nærmest, men roter for mye. Nottingham kan være nærmest, men de spiller 1-1 mot Middlesboro. Og er neppe gode nok over tid. Enkeltlag kan gå inn i større flyt, som Preston en periode. Men ingen av de andre ser ut til å være gode nok over tid. Det blir ikke et 3-horse-race.

4. Bielsa holder fortet
Det blir aldri sluppet på gassen. Spillerne får ikke mulgiheten til å slippe seg ned. Bielsa er hele tiden på søken etter å bli bedre. Analysere feilene. Ta dem bort. Vi kan bli slitne, vi kan få skader. Men vi kommer aldri til å slippe oss nedpå. Aldri.

5. Defensiv trygghet
Selv George Graham må være stolte av oss. Defensiv trygghet vinner opprykk. Vi er ved jul, og har vel sluppet inn 5 spillemål denne sesongen. Vi er nesten umulige å bryte ned.  Det er kun dødballer som gir trøbbel. 2 baklengs siste 8 kamper. Det er helt enormt. En slik mur smuldrer ikke opp over natta. Den er grunnlaget for toget mot Premier League.

6. Spillestilen
Vi eier kampene, vi er fantatiske å se på. Vi skaper sjanser, nå scorer vi også mål. Vi har ballen 70-75 prosent av kampene. Da er det vanskelig å slå oss. Det kommer nok en blemme eller to en gang, men aldri i verden at vi kollapser. Spillestilen sender oss opp.

7. Prestasjoner og resultat
Jeg mener vi selv med 11 poengs forsprang likevel sitter med dårlig uttelling. Eneste omgangen denne sesongen vi ikke har vært best, var 2. omgangen mot WBA. Ellers hadde vi fortjent full pott i alle kamper. Prestasjonene er hver gang bedre enn motstanderne. Det betyr ikke at vi vinner alle kamper. Men det betyr at vi vil tape få.

8. Skader
Vi er i andre sesong med Bielsa. Vi har øvd. Vi har lært. Vi er blitt mer robuste. Vi har færre skader. Vi tåler at noen blir borte i perioder. Det er ikke enkeltpspillerne som gjør oss så gode, det er systemet. Systemet fungerer. Og systemet har alltid nye som kommer inn og overtar.

Så gode venner, Woodgate sa: "It would be some train to get on".

We are. On. That. Train.

Kjenn på den følelsen. Jeg vil nesten grine. Og det er ikke ofte.

12
Bristol City - Leeds 1-3

Lee Johnson:

"Sometimes you have to hold your hands up and say they were better than us, in their brain, the way they moved.
"I thought we were honest, the group of lads kept working right to the end.
"A gulf in quality on the day. That's just me being honest."
"If you're asking me what we need to get near to that level of quality, obviously Leeds might not have the depth they had last year but they have some good players and they showed us up at times.
"Tough game today but I would have hoped we would have showed a little more than we did during the game.
"You see we were much better physically today than we were against Crystal Palace [in a recent friendly], we just weren't technically as good as the opposition.

“We were honest, we worked our socks off, but inevitably they had more quality than us. We didn’t cope with their relentless pressing. We need a bit more quality, which hopefully we’ll get in the next few days. It’s a good standard for the lads to feel, because if (Leeds) keep that XI fit, they are top, top for the Championship. They were better than us and we have to be honest about that.”13
Ordet er fritt / Veien videre etter ett år med Bielsa
« på: Mai 15, 2019, 23:30:21 »
Det aller, aller viktigste vi gjør nå er å få Bielsa med videre. Klarer vi det, ser jeg lyst på tilværelsen. Etter å ha bukket under for presset mer enn en gang etter nyttår, var det egentlig ikke overraskende at play-off ikke var vår greie denne gangen heller.

1. Bielsa trenger ett sommervindu til. Det er egentlig først neste sesong vi kan stille krav om topplassering. Denne første sesongen var det bonus.

2. Vi har spilt fantastisk fotball i championship denne sesongen. Morsomste på mange år. Vi tåler en sånn sesong til.

3. Kanskje var vi ikke klare for Premier League. Etter jul har resultatene vært svært varierende. Ikke veldig lyst å gå opp og ta en Cardiff eller Fulham. Kanskje i det lange løp det er bedre å bygge et enda mer robust lag som kanskje tåler Premier League.

4. Vi har mange spennende unggutter på gang. Championship passer definitivt best for dem.

Jeg velger å ha kjempetro på prosjekt Bielsa. Han har tryllet med den spillergruppa og de skadene han har hatt. Noen nye, noen unge som kommer opp, og litt heldigere med skader, så går vi opp neste sesong.

14
Ordet er fritt / Med 17 kamper igjen.....
« på: Januar 27, 2019, 10:27:07 »
har vi 9 hjemmekamper og 8 bortekamper..
Vi møter kun ett topp-6 lag på bortebane.
Gjennomsnittsplasseringen for de vi møter borte er pr nå nesten 15. plass.
Det samme for hjemmekampene er akkurat nå 12.-plass.

De to neste (Norwich og Middlesboro) blir svært, svært viktige. Kommer vi gjennom med full pott der, er vi et langt stykke videre mot opprykk.
Programmet resten av sesongen (etter de to) ser på papiret ganske bra ut. Men det er på papiret.
De siste 8-9 kampene møter vi knapt topp-10 lag kan det se ut som nå. Men divisjonen er jevn.

35 poeng på 17 kamper skal være opprykk (92poeng). Det er 11-2-4. På de siste 17 kampene har vi 11-1-5.


Det er hjemme:

Norwich (2)
Swansea (11)
Bolton (23)
West Bromwich (4)
Sheff Utd (3)
Millwall (19)
Sheff Wed (17)
Wigan (20)
Aston Villa (10)borte:
Middlesboro (5)
QPR (14)
Bristol City (7)
Reading (22)
Birmingham (13)
Preston (16)
Brentford  (18)
Ipswich (24)

15
Ordet er fritt / Trenger vi et litt kritisk blikk etter sju strake?
« på: Desember 28, 2018, 08:55:41 »
10 poeng ned til 4. plass, 6 poeng til play-off, og 7 strake seire på rad. De aller fleste piler peker rett til Premier League. Men er det kanskje tid for litt kritisk vurdering rundt den fantastiske tabellsituasjonen?

1. Flytsone

Vi er i en eventyrlig flytsone for tiden. 4 poeng ekstra hentet dypt inne i overtiden bare de to siste kampene. Vi dominerer ofte spillemessig, skaper sjanser, men 6 av de siste 7 kampene har vi vunnet med ett mål. Det betyr at marginene er små. Den flytsonen tror jeg ikke varer evig. Eksempelvis overtidsmålene føler jeg har en evne til å jevne seg ut over tid.

2. Bruk av stallen

Jeg kjøper argumentasjonen med at spillerne blir bedre og bedre trent for hver kamp. Men det er STOR belastning på mange. Stallen virker tynn, og skadene kommer og går. Brown og Bamford er store usikkerhetsmomenter. Det er grenser for hvor mye vi kan hente fra U-23 uten at det påvirker oss sportslig. 22 kamper igjen, og et av svært få spørsmålstegn ved Bielsa er håndteringen av den lange sesongen i championship. Han er ikke spesielt glad i rotasjon, må vi betale noe for det utover våren? I så måte har vel FA-cupen aldri vært mindre interessant enn akkurat denne sesongen.

3. For avhengige av Roofe på topp?

Patrick Bamford blir som en topp nysignering når han er ordentlig tilbake. Men det er spørsmålstegn rundt kneet der. Uten han er det svært tynt bak Roofe på topp. Tyler Roberts tror jeg ikke fyller de skoene over tid. Jeg hadde vært tryggere om vi bruker transfermarkedet i januar til å forsterke på topp (Llorente?). Vi trenger mange sjanser for å score mål.

4. Transfers i januar?

Angus Kinnear løftet ikke forventningene i forrige hjemmeprogram: "Any new face will need to add significant and immediate capability to the first team, fit within our reasonable wage structure and not destabilise the squad that has serves us so well. Identifying and securing this type of player will be challenging and we are conscious that the majority of January purchases fail to deliver against expectations. However, our scouting and analytics capability give us a better chance to beat the odds.”

Klart vi må vurdere hvor mye vi bør "forstyrre" dagens tropp. Men i den situasjonen vi står i på toppen av tabellen, er det enorme muligheter der fremme. Vi bør forsterke med 2 gode spillere. En keeper, en tier og en spiss er vel de mest aktuelle posisjonene. Kinnear tar vel ned forventningene med det han sier. Taktisk? Kanskje.

5. Motspillet

Noe av det beste med våre prestasjoner i høst har vært det dominerende banespillet. Vi har stort sett skapt langt flere sjanser enn motstanderne. Men vi har ikke vært spesielt effektive. Baklengsmålene har kommet på langt færre sjanser enn målene fremover. Og da er det kontringsspill vi blir tatt på. Flere og flere lag legger seg nok bakpå, og satser rent på overganger. Vi har noe tempotrøbbel i fireren bak, og det er vel først og fremst på overganger med mye rom defensivt (og på dødballer) vi kan forvente trøbbel i vårsesongen.

Konklusjon

Mye ser veldig bra ut, men marginene er små i championship. Vi må fremdeles ha 39 poeng på 22 kamper. Og det kommer ikke av seg selv. Skader vil komme, marginer kan forsvinne. I euforien etter Aston Villa og Blackburn må vi ikke glemme at det ennå er et stykke igjen. Allerede i morgen får vi flere svar. Vi møter et Hull som har vært et av divisjonens beste lag de siste 6-7 kampene.

16
Ordet er fritt / Fellesturen mot Aston Villa
« på: Desember 16, 2018, 21:49:48 »
Vet ikke hvor lenge denne tråden overlever her, men lurte på hvor mange på forumet som skal være med på fellesturen i april?

Kanskje denne kan ligge en dag eller tre.

17
Ordet er fritt / Kamper i championship sesongen 18/19
« på: August 03, 2018, 20:17:30 »
Vi starter med Reading - Derby i kveld.

Baldock, nyinnkjøpt fra Brighton til Reading starter på benk. Samme gjør John O`Shea. Mo Barrow fra start.

Ingen Matej Vydra i troppen til Derby, utrent eller fremdeles skadet? Eller på vei bort. Jozefzon på benk sammen med Brad Johnson. Ingen Jack Marriott for Derby.

Ingen av lagene med antatte førsteellevere. Sesongen kommer tidlig på flere.

For øvrig frist i kveld på langtidsspill toppscorer i championship. Her i gården ble det noen røde på Patrick Bamford til 17 i odds hos Nordicbet.

18
Ordet er fritt / Sesongstart 2018 - Tilbakeblikk
« på: August 03, 2018, 09:54:15 »
Tenker å lage en tråd hvor vi kan analysere litt pr første serierunde, og så gå litt tilbake utover sesongen og holde litt minnegudstjeneste.

Bielsa:

Spillerne har uttalt seg positivt (noe annet var vel ikke å vente), Hay i YEP er frustrert over at han er vanskelig å få i tale, og treningsresultatene er helt ok. Det indre livet vet vi ellers lite om, språkbarrierer, belastning osv. På transfermarkedet har vi ikke sett voldsomt mye av den hypen som ellers ligger rundt navnet. Tipper Douglas hadde vært her uansett, og Bamford er nok Ortas mann (andre gang kjøpt av Orta). Harrison er første tegn på at Bielsas relasjoner er viktige. Men det er vel på banen vi først og fremst skal få se effekten. Periodevis har treningskampene vist noe, men det er først om to dager mot Stoke vi får se en ordentlig skisse. Men 3 av 5 spillere inn siste uken før seriestart, vanskeliggjør jobben for Bielsa. Neppe ideellt. Ã… sette laget og spillestilen kan ta tid. Av logistikk synes jeg han treffer godt på det som sendes ut. Vieira på en måte en overraskelse, samtidig er salgssummen god for en spiller som var langt under pari det meste av fjorårssesongen. Jeg er spent, har troa på prosjektet, men tror det vil ta tid. Reell opprykkskandidat er vi kanskje ikke før han har fått tre transfervindu. Sesongstarten kommer altfor raskt på dette prosjektet.

Spillerlogistikk:

Som nevnt veldig fornøyd med det som forsvinner. I stor grad godt fornøyd med det som hentes også, spesielt Bamford og Douglas. Baker og Harrison blir spørsmålstegn, tidligere meritter i championship er på et annet nivå enn fagre ord fra trenere. Men de er begge spennende. Det er i stor grad to momenter som bekymrer. Aller først er jeg nærmest sjokkert over at vi ikke har hentet en midtstopper. Jeg har ikke all verdens tro på å bruke midtbanespillere bak, men håper jeg blir motbevist. Når Stoke henter Ashley Williams (sikkert utenfor vår lønnsstruktur), så viser de nøyaktig hvor lista ligger for å komme seg ut av denne divisjonen. Det andre som overrasker meg er mangelen på en tydelig førstekeeper. Jeg håper Blackman tar tråden, men jeg regner med Peacock-Farrell starter sesongen. For meg to unge, kanskje jevne keepere. Bakerst må man ha kvalitet som står for 12-14 poeng ekstra gjennom en sesong, og minst mulig feil som gir tapte poeng. Jeg er ikke trygg på at vi er der.

Spillestil:

Jeg har sansen for de tendensene vi har sett litt av i treningskampene. Større aggressivitet, størrre press over hele banen, og mer bevegelse. Vi har også fått inn flere typer som kan utfordre, slå dødballer, og bidra offensivt. Patrick Bamford ser ut til å få god service rundt seg. Gir vi han tillit som vår nr 9 over tid, mener jeg bestemt vi har 25 mål i championship i han denne sesongen. Ellers ser det ut som vi nå har flere målscorere i laget. Douglas med fin dødballfot, Baker med flere mål i pre-season. Så langt har Saiz og Hernandez nærmest vært usynlige, men det er nå det begynner. På den andre siden er jeg bekymret for høyere press med trege stoppere. Cooper, Jansson og Berardi er ingen av dem spillere med fart. For øvrig ikke Phillips heller om han faller bak. Mer rom for kontringer defensivt gjør oss sårbare. Der ville jeg definitivt hatt inn en spillende temposterk midtstopper.

Hvor står vi pr 1. serierunde?:

Flere eksperter tipper oss høyere enn tidligere sesonger. Bielsa er en viktig grunn til det. Og noen gode signeringer. Jeg tror denne sesongen kommer for tidlig. Sentrale spillere som Bamford og Douglas har knapt trent med laget. Bielsa vil trenge tid. Vi mangler etter mitt syn 2-3 gode spillere for å være en opprykkskandidat. Noe kan endres før vinduet stenger, og noe kan gjøres i januar. Men jeg føler sesongstarten kommer alt for raskt på oss i forhold til implementering av spillere og spillestil. Vi har helt sikkert tatt steg fra i fjor, men jeg er meget fornøyd om vi blir topp 6 denne sesongen. Jeg er mest utrygg på det defensive, ville hatt mer kvalitet og rutine mellom stengene, og ville helt klart forsterket midtforsvaret.

Tabelltips: 5.-8. plass

19
Ordet er fritt / Spiller: Jack Harrison
« på: Juli 30, 2018, 19:32:33 »
https://www.leedsunited.com/news/team-news/23599/jack-harrison-signs-on-loanBekreftet inn. Lån hele sesongen. Relasjonen Bielsa - Pep viser seg for første gang.

I morgen kommer tredje signering på fire dager.

20
Mye kan sies og menes om klubbens strategiske valg, men jeg tenker ikke bruke denne tråden som en klagemur. Mer se fremover, selv om Phil Hay sier det svært treffende i dag:

"Owners come and go but the club’s habits die hard."


Radrizzani valgte en kontinental, ubeskrevet, ung headcoach i Thomas Christiansen. I februar innså han bommen. Spillerstallen og spillestilen minte lite om championship.

Så snur Radrizzani pendelen andre veien. Vi var for lite championship. Vi henter inn fremdeles en ung headcoach, dog med 500-600 kamper i engelsk fotball. Heckingbottom, med en spillerstall ikke tilpasset championship-fotball, skulle spille championship-fotball. Det gikk heller ikke.

Hvor skal vi nå?

Ryktene sier kontinentalt. Altså tilbake til der vi var med Christiansen, eller bare en mer kjent.

Uansett, dette viser vel strategien, eller i stor grad mangelen på strategi. Hvor er den røde tråden? Hva skal Leeds være?

Før vi tenker dit, tror jeg vi fortsetter å famle i blinde. Og snart bytter den 13. headcoachen de siste 5-6 årene.

21
Ordet er fritt / Kampen om opprykk - En tidlig vurdering
« på: Mai 27, 2018, 10:51:25 »
Aston Villa

Mye pengebruk, på papiret et sterkt lag, bedre og bedre utover sesongen. Men der er mørke skyer. Her er hva Bruce sa etter play-off tapet i går:

"It's been difficult financially this season with Financial Fair Play and we have to see what we've got and what we haven't got. It will be tough but we'll dust ourselves down and accept defeat.

Middlesboro

Ser ut til at klubben har bra med ressurser, Pulis har hele sommeren på seg til å bygge et lag som ikke slipper inn mer enn 25 mål. Ikke pent, ikke morsomt å se på, men helt sikkert i toppen. Det blir mye 1-0.

Derby

Kan bli alt mulig her. Lampard ryktes inn, kan hende økonomi nå sliter klubben helt fra hverandre. Ingen god greie at Rowett forlot, kanskje et tegn på enda tøffere tider. Men aktuell som topplag.

Brentford

Et av lagene som har fenget meg mest de kampene jeg har sett. Offensivt, sjanseskapende og med en god del bra spillere. Klarer de å holde på dem er jeg sikker på topp 6.

Blackburn

Alltid et lag nedenfra som melder seg på direkte. Kanskje Blackburn denne gangen. Tony Mowbray vet hva som kreves.

West Brom

Veldig god avslutning på sesongen med Moore. En viss kontinuitet da han har vært i apparatet. Tror de blir best av de nedrykkede.

Stoke

Rowett ser mulighetene, fallskjerm gir vanvittige fortrinn. Play-off?


Akkurat nå tror jeg mindre på Preston, Swansea, Sheff Wed, Millwall, Sheff U og Bristol City.


Men det er bingo, og ihvertfall å tippe i mai.22
Ordet er fritt / Victor Orta og transferlogistikk
« på: April 14, 2018, 09:35:30 »
Fant ingen tråd om dette.

Brukes ikke som en lengre forsvarstale for Heckingbottom, men en vurdering av det vi har gjort så langt etter Radrizzani.

1. Cameron Borthwick-Jackson Lån

Gjorde alt annet enn å løse venstrebackproblemene vår. Det eneste positive man kan si her er at han heldigvis var på lån. Terningkast 1.

2. Matthew Pennington Lån

Skulle erstatte Bartley, aldri i nærheten. Skadet, ustabil, begrenset teknisk, innimellom duellsterk. Stor skuffelse. Terningkast 2

3. Pierre- Michel Lasogga Lån

Heldigvis lånt denne karen også. Ellers hadde vi aldri fått han av lønnslista. Selv med 10 mål synes jeg han har vært elendig. Ingen bevegelse, ingen evne til å holde i ballen, ingen fart, innimellom noe killer i boksen. En av de største skuffelsene. Etter jul har han spilt til 1. Ser nå ut til å tenke på flytider. Terningkast 2.

4. Gianni Alioski 3,2 mill pund
Store forventninger her i gården, blitt skuffa. Gode ferdigheter, jobber hardt, men er dessverre havnet på feil planet. Blir for mye junior. End-product har vært langt under mine forventninger. Potensialet til en god spiller er der. Terningkast 3.

5. Jay-Roy Grot 750 000 pund
Michael Ellingsen har alderen på sin side. Scoret ett mål, men har så langt spilt med slalomskoene på. Fysisk sterk, men det har vært altfor tidlig for spill på førstelaget. Trenger masse tid til å bedre basisferdighetene, kan ha et visst potensiale. Terningkast 2.

6. Samu Saiz 3,1 mill pund
Et kupp til den prisen. En estetisk nytelse å se han drive fremover med ballen, og åpne opp forsvar. Sliter for tiden med småskader, har vært noe opp og ned, og har enda mer inne. Blitt noe bedre til å slippe ballen tidligere. En av få grunner til å slå på TVèn. Femdoblet verdien. Terningkast 5.

7. Tyler Roberts 2,5 mill pund
Hvis tanken var å forsterke med denne karen for å rekke playoff, ble det skivebom. Null minutter så langt. Blir som å få en ny spiller til sommeren. Alt å bevise, men det går fine ord om han. Terningkast !

8. Adam Forshaw 4,5 mill pund
Dyreste kjøpet så langt. Ikke vunnet i Leeds-trøya. Vært veldig god det han har spilt, men lenge ute med skade nå. Er på det nivået vi trenger spillere. Terningkast 4.

9. Mateusz Klich 1,5 mill pund
Knapt spilt, lånt ut. Kan ikke skjønne at Thomas Christiansen har sanksjonert dette kjøpet. Ser ut til å være en bra spiller så snart han får på seg en annen drakt. Egentlig aldri fått sjansen, men heller ikke overbevist det han har spilt. Terningkast 2.

10. Laurens De Bock 1,5 mill pund
Nok en som skulle løse venstrebacken, og ikke har gjort det. Startet brukbart, ble dårligere og så skadet. Har potensiale til å komme tilbake, men det var noen sjokkerende opptredener før skade. Terningkast 2.

11. Pawel Cibicki 1,5 mill pund
Veik, men god teknisk. Virker ikke å være bygd for championship. Noen fine assist med grunnlag i en god innleggsfot. Forsvunnet ut, og er neppe noe for et bra lag i championship. Terningkast 2.

12. Caleb Ekuban 500 000 pund
For det meste kjent for å være skadet, og brenne store sjanser. Er noe over han, men også her har det vært noen sjokkerende opplevelser siste periode. Bør begynne å levere om det skal være noe som helst håp hos oss. Terningkast 2 (Berges fra stolpen grunnet billig innkjøp).

13. Vurnon Anita Free transfer
Brukt som back, uten å være god nok der. Ikke fått sjansen sentralt. Bra med ball, altfor svak en mot en defensivt på backen. Terningkast 2.

14. Felix Wiedwald 500 000 pund
Har ikke ord. Terningkast 1.

15. Andy Lonergan Free
Skyld i masse baklengs, svak med beina, bekreftet bare de store keeperproblemene våre. Terningkast 1.

16. Pontus Jansson 3,6 mill pund
Hentet inn permanent, bra de fikk gjort det. Vært viktig i dette svake mannskapet, men ikke helt det jeg håpet. Terningkast 4.

17. Hadi Sackho 1,6 mill pund
Hentet inn permanent, neppe noe de er glade for i dag. Stor fart, thats it. Terningkast 2.

Summen av dette er enkel matematikk for Victor Orta, ELENDIG.

Saiz gull, Forshaw veldig bra,  og Jansson (permanent) veldig bra, Alioski ok. Resten langt, langt under pari.

Orta har brukt 24,75 mill pund på dette. I tillegg til lån og lønn. Terningkast 1+/2-. Berges av Saiz.

23
Ordet er fritt / Vurdering av presshøyde
« på: Mars 08, 2018, 13:16:30 »
Tankefull rundt det taktiske til PH etter kvelden i går.
Vi møter divisjonens beste, og antakelig mest ballsikre lag. Dog kom de fra uavgjort mot Preston og Norwich, samt tap mot Fulham i de tre siste.
Vi satset på å presse høyt, gikk for mange gjenvinninger høyt i banen.

Resultatet ble:

1. Vi presset høyt, men aldri samlet.
2. Det kom alltid noen opp for å støtte presset, stort sett bestandig et sekund for seint.
3. Wolves spilte seg greit ut ni av ti ganger, og vi havnet i ubalanse.
4. Stor strekk hos oss, masse rom for Wolves etterhvert som de spilte seg forbi ledd.
5. Enorme rom bak hos oss, hvor midtstopperne ofte havnet i løpsdueller på vei hjemover.
6. Utrygge midtstoppere turte ikke å stå høyt nok av fare for løpsdueller bak seg.
7. Dermed store avstander til midtbanespillere og masse rom foran stopperne, som uansett havnet i løpsdueller med dårlig odds.

Tanker rundt dette med presshøyde:

1. Skal vi stå høyt, må vi stå samlet høyt med hele laget. Ellers havner vi i undertall overalt i banen. Det betyr at knallhøyt press bør sende forsvarsleddet opp til midten når motstanderne skal spille seg ut bakfra, ellers blir det for mye rom mellom våre to bakre ledd.

2. Skal vi stå så høyt bør vi ha tempo i bakerste ledd, ihvertfall en stopper med fart. Er vi der? Neppe. Nå blir det halvveis, høyt press på offensive spillere.

3. Skal vi stå høyt bør vi ha aggressive gode førsteforsvarere, spesielt høyt i banen. Gjenvinning krever sitt. Er vi der? Noen kjappføtter hos oss er aggressive. Spillere som Lasogga og Phillips ikke i nærheten. Altfor tunge og trege. Vi presser altså høyt uten å ha de samlede egenskapene til det.

4. Det vil jo aldri være mulig å stå høyt i 90 minutter. Hvorfor ser vi så sjelden variasjon hos oss, der vi periodevis står høyt og periodevis faller ned. Det blir liksom verken det ene eller andre, halvveis over hele linja.


Heckingbottom lyktes ikke i går. Nå kan jo han si at baklengs kom på dødballer, og ikke grunnet høyt press. Men sjansestatistikken før pause må ha nærmet seg 10-0, det var bare tilfeldigheter som gjorde at vi ikke ble straffet hardere.

Her handler det også å spille på det registeret man har. Og høyt press med Lasogga som den aller første forsvareren ser jeg utfordringer med. Høyt press og Ekuban høres noe mer samstemt ut.

Med fasit i hånd er det lett å si at lavt press ville gjort stopperne bedre, ville sluppet til mye mindre sjanser, men det ville neppe gjort noe med de defensive dødballene.

24
Ordet er fritt / Sommerens kjøp - vurdering etter 3 måneder
« på: Oktober 25, 2017, 09:07:07 »
Noen kjøpt for å levere fra dag 1, noen hentet inn for fremtiden. Min vurdering går på det dem har levert på banen så langt. Og mitt utgangspunkt er at med såpass med investeringer burde vi være et topp-6 lag.

Caleb Ekuban - Skadet, for lite spilletid til å vurdere.

Pawel Cibicki - Terningkast 1. Antagelig kjøpt inn for å utvikle seg. Veik, ikke tilpasset championship, lite involvert i det han har spilt. Pr nå ikke i nærheten av å være god nok.

Samu Saiz - Terningkast 5+. 4 mål på 10 starter. Vår beste spiller, og vår beste investering de senere år. Ser han ikke i championship neste sesong.

Jay-Roy Grot - Terningkast 2. Sikkert også kjøpt inn for fremtiden. Stor og sterk. Ikke mål i seg så langt. Alt for liten arbeidsradius. Ikke klar for spilletid i dag for et topp-6 lag.

Pierre-Michel Lasogga - Terningkast 4.  7 starter og 4 mål. Godkjent. Uten kamptrening da han kom. Litt opp og ned, men tror han leverer 15 mål + i championship denne sesongen.

Mateusz Klich - Terningkast 2 - En av de jeg hadde forventninger til. Skadet i pre-season og aldri skikkelig i gang. Forventer han kommer, men jaggu ikke sikker.

Vurnon Anita - Terningkast 3 - Anvendelig, neppe brukt der han helst ønsker. Ikke løst venstrebackproblemet. Bra med ball. Har ikke satt fyr på oss.

Ezgjan Alioski - Terningkast 3 - En av skuffelsene, basert på hva jeg forventet. Tror han har mye mer inne. Forventer at han spiller seg inn i championship i løpet av sesongen.

Matthew Pennington - Terningkast 4 - Skadet tidlig,viser tendenser til hva som bor i han. Bra det han har spilt. Skadefri tror jeg han raskt blir førstevalget bak i midten.

Cameron Borthwick-Jackson - Terningkast 2 - Rett og slett ikke vært god nok. Kanskje en grunn til at han var i kulden i Wolves i fjor. Ser ikke for meg at han plutselig slår til.

Felix Wiedwald - Terningkast 2 - Hadde forventninger, og så tendenser (mulig jeg var for optimistisk). Uten selvtillit, ser skjør ut. Tipper dette er bomkjøp for championship.

Andy Lonergan - Terningkast 4 - Langt tryggere enn Wiedwald. Bra så langt. Svak med beina, og vi mister en dimensjon. Klassisk championship-keeper som jeg tror eller kanskje mer håper erstattes i januar.


12 nye. Saiz den klart beste investeringa. Lasogga, Pennington og Lonergan klart godkjent. Ellers medium og nedover.


Victor Orta - Terningkast 3 - De nye har ikke preget laget i tilstrekkelig grad. Han har hatt bra med midler, og så langt ikke truffet all verden. Men det kan endre seg. Klart pluss for Saiz. Faktisk er mye av årsaken til at vi har levert såpass bra at mange av spillerne som var her før han har tatt steg (Phillips, O`Kane, Ayling, Cooper, Dallas og ikke minst Pablo).

25
Ordet er fritt / Top of the league - Hvorfor det?
« på: September 13, 2017, 11:21:55 »
Det er tidlig, 7 kamper, men vi ser tendensene. Et nykomponert mannskap har tatt divisjonen med storm, der man kanskje ville tro vi ville trengt mer tid.

Sett utenfra, hva er det som gjør at vi topper etter 7 runder?

1. Den opplagt viktigste årsaken er at vi har lykkes på overgangsmarkedet i sommer. Lasogga, Alioski og Saiz setter fyr på divisjonen. De blir ikke lenge i championship. Selv med Wood og Taylor ut døra ser vi langt bedre ut enn i fjor.

2. Flere har tatt store steg fra fjorårssesongen. Roofe og Cooper er knapt til å kjenne igjen. Phillips, en jeg ikke har hatt spesielt sans for, har virkelig gitt svar på tiltale. O`Kane ser ut til å være akkurat det vi trenger sammen med disse finslepne teknikerne. Selv Pontus Jansson ser ut til å ha tatt steg. Stuart Dallas ser også bedre ut.

3. Thomas Christiansen ser ut til å bygge en kultur på samhold og hardt arbeid for hverandre. Man kan se det er godt samhold i laget, selvsagt noe som er enklere i medgang.

4. Det er en tydelig endring i spillestil. Vi er langt mer ambisiøse i frispillingsdelen bakfra. Oftere høy risiko, men så langt er vi ikke straffet. Vi er blitt mer spillende med bedre ferdigheter i mannskapet.

5. I gjenvinningsfasen er vi langt tøffere enn i fjor. Vi tar flere offensive valg ved å jobbe knallhardt for å vinne ballen tilbake høyt i banen. Motstanderne blir plaget.

6. Disse to siste momentene har så langt ikke gått på bekostning av det defensive. Vi er bunnsolide, godt organisert. Vi virker svært vanskelige å bryte ned. 6 smultringer på rad sier sitt. I mange av disse har vi knapt hatt sjanser mot oss. Cooper og Jansson har vært glimrende, Ayling likeså. Med den fysikken tåler vi en noe mindre Anita/Berardi på venstre back, som kompenserer med gode ferdigheter.

7. Vi flytter flere spillere nærmere motstandernes mål. Flere scorer mål, flere har assists. Vi har langt flere strenger å spille på. Og flere har ennå ikke fått sjansen.

Lørdag får vi virkelig kjenne på divisjonen, nede i dokkene. Jeg er ikke bekymret, vi har så mye kvalitet i dette mannskapet nå.

39 runder igjen, så langt terningkast 6.

27
Ordet er fritt / Analyse av scoringer sesongen 2017-2018
« på: Juni 22, 2017, 08:55:24 »
Tenker å prøve nok en gang å få til en grundig sak rundt dette gjennom sesongen. Vurderer også dette opp mot hvor vi bør ligge an i forhold til direkte opprykk. Begge lagene som gikk direkte opp slapp inn 40 mål denne sesongen (dette har variert de siste sesongene fra 31-52). Tenker 40 mål er et greit utgangspunkt hvis du skal rett opp, det vil si 0,87 mål pr kamp i gjennomsnitt. Lista på egne scoringer legger jeg på 75 mål (Variasjon fra 61-98 siste sesongene). Gjennomsnittet bør da ligge på 1,63 mål pr kamp. Realistisk? Nja, jeg er ihvertfall ferdig med å måle oss mot middelhavsfarere.

Slik kom målene:

Baklengs:

Fra vår venstre side:
Fra midtkorridoren: 0
Fra vår høyre side: 0

Cornere: 0
Frispark:
Straffespark:

Scoringer:

Fra vår venstre side: 0
Fra midtkorridoren: 0
Fra vår høyre side: 0

Cornere: 0
Frispark: 0
Straffespark: 0


Enkeltspillere direkte involvert i baklengs:Assistkongen:

28
Ordet er fritt / Hva må til for å ta det siste steget?
« på: April 24, 2017, 14:53:21 »
Jeg velger å tredele sesongen. En start vi ikke var klare for før vi var i midten av september. Ã…rsaken var blant annet at spillerlogistikken ikke var på plass og innkjørt før den tid. En fantastisk periode til inn i det nye året, hvor vi omtrent var best i divisjonen. En ujevn siste halvdel hvor resultatene ofte var bedre enn prestasjonene. Og vi til slutt var akkurat for dårlige for playoff. Utligninga til Fulham i siste sekund mot oss ble dessverre svært avgjørende. Stødig midtforsvar med en jevnt god Bartley, og en Pontus som var klart bedre før jul enn etter. En sentral midtbane vi aldri fikk helt skikk på. En offensiv treer som var opp og ned, en Chris Wood som var fantastisk helt til krokusen blomstret, og en Green som fikk en ny vår etter jul. Han fikk nok å gjøre for å si det sånn.

Det er mange spørsmålstegn før en ny sesong.

Klarer Green en sesong til på det nivået?
Hva gjør vi når den eneste temposterke spilleren i backrekka forsvinner?
Hvordan løser vi den sentrale midtbanen vi har plagdes så mye med?
Hvordan skal vi utvikle og bli mindre forutsigbar i spillestil?
Hvem skal bekle kantposisjonene som har vært ymse etter jul?
Hvem skal score målene? Vi kan jo ikke forvente at Wood skal snitte på 30 mål på 40 målsjanser.

Her er oppskrifta mi på opprykk:

1. Stoler på at Green holder en sesong til. Er andre plasser som må prioriteres.

2. Ny venstreback må handles. Berardi er høyrebeint, for veik, ikke spesielt temposterk, samt for lite god offensivt. Taylor forsvinner. Vi må ha tempo i backrekka.

3. Bartley-Jansson-Ayling bør starte første seriekamp.

4. Vi trenger en fysisk sterk sentral midtbanespiller, som også kan bidra offensivt. Må handles. Så får Bridcutt/Vieira sloss om å være makker. Monk bør utvide repertoaret til også å spille med en defensiv.

5. Pedraza og Barrow sendes hjem. Dallas og Doukara blir squadplayers. Hernandez gis full tillit i mellomrommet, Roofe er cover. Vi trenger altså to nye kantspillere.

6. Forutsetning for opprykk er at Wood blir der han er. Antonsson selges, og vi skaffer oss et cover for Wood.

Vi må altså forsterke førsteelleveren med 4 spillere for å sloss om topp 2.

Januar ble ikke det vi håpet, kanskje opprykket røk på det. Monk gis fornyet tillit og bedre tid. Og eierne må ut å bruke penger.

29
Ordet er fritt / Breaking news i engelsk fotball
« på: Mars 16, 2017, 12:56:49 »
Fant ingen tråder som omhandler det siste som har skjedd på øya, så tør så vidt å prøve meg på en ny tråd.

Aitor Karanka sparket i Middlesborough.

Da dukker det vel opp nye Monk-spekulasjoner.


30
Ordet er fritt / Tre ting Gary Monk lærte oss taktisk i Derby-kampen
« på: Januar 14, 2017, 10:47:46 »
14 sider i kamptråden, nettet hyller oss, og vi alle klyper oss i armen og spør hvor dette skal ende. Et tog som har stått i ro i 13 år er ikke bare å stoppe når det først begynner å rulle. Nuvel.

Hvor var vi så eksepsjonelt gode i går?

1 Gjenvinningsfasen

Har ikke sett maken til energi i denne delen av spillet tidligere. Vi var offensive i markeringene, sto mot høyt i banen, hver enkelt jobbe livet av seg for å vinne ballen tilbake så høyt som mulig. Meget energikrevende spillestil vi leverte i lengre perioder av kampen enn jeg kunne drømme om. Derby vet enda ikke hva som traff dem. Det var alltid en ny førsteforsvarer på plass.

2. Monk knekte 4-3-3 ved å stå høyt

I stort sett hele kampen låste vi av Derby ved å stå høyt. Gjerne med 4 mann. Genistrek. De kom aldri i gang. De fikk aldri midtbanespillerne inn i kampen. Nøkkelen i 4-3-3 med rettvendte indreløpere kom aldri til sin rett. Gode kantspillere som Ince fikk ikke utfordre rettvendt. Til slutt så det nesten bare ut som de ga opp. Backene fikk rundjuling feilvendt.

3. Et godt organisert forsvar er langt mer enn enkeltspillere

Når man får satt en ramme i den bakre firer, som ligger i skjelettet på det vi driver med, så blir vi mindre avhengig av enkeltspillere. Vi har fått på plass en struktur som ligger i bunn. Vi er trygge defensivt, og selv med tre høyrebacker i den fireren så vi bunnsolide ut.

Eneste bekymringen jeg nå ser, er på toppscorerlista vår. Wood med 17, neste er Bartley med 4. Flere må melde seg på, og vi må ha et alternativ til Wood hvis han skulle bli skadet.

Sider: [1] 2 3 ... 8