Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Josch

Sider: [1] 2 3 ... 92
1
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 26, 2022, 15:14:33 »
Det som skuffer meg mest i alt som postes her er at de fleste har godtatt at sånn er det bare. Når man er en liten klubb så mister man sine beste spillere. Sånn er det bare. Så hadde det vært likedan i 1965, da Leeds var nære ved å vinne The Double som nyopprykket lag, så hadde Jackie Charlton og Billy Bob ønsket seg bort til større klubber med fetere lommebøker.Da hadde vi aldri hatt dette forumet her og knapt nok visst hva Leeds var. Nei. La alle pengedoping lagene starte og konkurrere i sin egen Super liga og la øvrige lag få konkurrere på mer like vilkår.

1965 og 2022 kan ikke sammenliknes.
Før fikk klubbene inntekter av kun billettsalg.
Nå: billetter, effekter, Tv-penger, CL-penger og utenlandske eiere mm. De rike blir rikere. I tillegg er kravene fra gode spillere annerledes. De ønsker penger og trofeer raskt og flytter fra middels klubber. "Klubbspillere" er blitt borte.

Hva kan vi gjøre annet enn å godta dette? Protestere? Streike?2
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 25, 2022, 13:25:14 »
[...]
[...]
[...]
Vi kan diskutere om prisen var riktig eller ikke riktig, men her har Leeds og Phillips hatt en avtale om hvor han skulle selges og da får man ikke skviset ut en Max pris:
[...]

Ja, City var eneste destinasjon, men hvorfor skal Leeds selge han for mindre enn hva han er verdt av den grunn? Hvorfor gjøre City en tjeneste? Skal vi også selge Raphinha til Barcelona for £25 eller £40 mill fordi de håpet Leeds skulle gå ned? Spilleren drømmer om Barca og kun Barca, men de er blakke så da må vi hjelpe klubb og spiller å oppfylle den drømmen på klubbens bekostning?

Jeg forstår det ikke. Søkkrike City bør ikke gjøres tjenester. De hadde betalt det Phillips er verdt (gitt dagens marked) om de virkelig ønsket han. Her havner vi som sagt på underpris (etter min mening) for Phillips, men vi må også betale £5 mill for en 18-åring i "bytte". Buksa er på knærna.

Ikke meninga at dette skal fremstå nedlatende mot det du skriver, jeg prøver bare å få fram et poeng. Jeg skjønner at Phillips kun ville dit og at Leeds har havnet i en vanskelig posisjon. Jeg mener derimot at man skulle ha sikret seg med kontrakt i 2020/21-sesongen og man kunne hatt mer is i magen og bedt City bla opp. Dersom det skulle være hold i det Hay med flere spør seg om, at klubben ikke helt ser hvordan Phillips passer i Marschs system, syns jeg de er bra historieløse.

Dersom Victor Orta og Andrea Radrizzani nå skal diskutere mot den "verdenskjente" vanskelige forhandleren Daniel Levy om Raphinha, så er jeg redd for utfallet. Levy har vel også en agenda etter å ha blitt lurt med Jack Clarke.

Som sagt, ikke ment å fremstå sur overfor ditt svar, men jeg var skuffa når jeg la meg og sur når jeg våkna. Nå skal jeg pakke sammen kone og barn og komme meg ut i sola litt. Så får Leeds være Leeds noen timer. Det er godt for huet og forumplassen! :)

Så får en moderator som tør, flytte Kalvin-diskusjonen over i riktig tråd!

Hvis Kalvin og City var enige så blir det ikke budrunde. Da kommer City med et bud eller evt høyner hvis Leeds ikke er fornøyd.
Hvem har de beste kortene her?
City kan kjøpe en tilsvarende spiller for den prisen et annet sted, tror jeg. Kalvin er ikke en spiller de MÅ kjøpe for enhver pris.
Leeds kan nekte å selge for den prisen, men da tikker verdien på Kalvin nedover jo mer vi nærmer oss 2024, kontraktsutløp.
Det kan selvsagt komme andre bud som Kalvin blir interessert i, men ikke sikkert. Han ville til City.

Leeds velger her å ta pengene og investere i nye spillere.

Høy pris oppnås kun f.eks hvis kjøpende klubb ønsker spilleren veldig sterkt og selger sier nei til flere bud før det kommer et megabud.
Eller: hvis det er budrunde mellom 2-3 klubber og spilleren kan tenke seg å gå til alle klubbene. Budrunde er meningsløst hvis spilleren allerede har et klart klubbønske og en avtale.


3
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 25, 2022, 11:17:37 »
Dette med kontrakt er en stor del av dette. Jeg skjønner at Kalvin ville vente etter nyttår, men at han ikke ble tilbudt en stor og lang kontrakt i løpet av fjoråret er helt vanvittig.

Svak økonomistyring og i fotballsammenheng fremstår det helt merkelig. Man må beskytte sine eiendeler. Der er det mange som opptrer langt bedre enn Leeds.

Ser at noen finner det positive i denne overgangen og det er bra. Deler ikke det selv, men hva man gjør herfra blir viktigere enn hva som har skjedd. Så syns jeg styret har gitt seg selv mindre spillerom. Det har skjedd over tid.

Sydhagen: enig at Rice er bedre totalt sett, men prisen tilsier altså dobbelt så god...

Hvis man skulle tilbydd Kalvin ny kontrakt så må man tilby en lønn som han realistisk sett kan takke ja til.
Kalvin visste nok hva han var verdt lønnsmessig for lenge siden. Nå ryktes det £150 000 per uke i City. På det nivået er ikke Leeds. Det blir jo useriøst av Leeds å tilby kontrakt til £ 80 000 i lønn da. Da vil han ikke vurdere det engang. Dette vet Leeds-ledelsen.

Det er jo slik de store kjøper fra de små. Kjøttvekta teller.

4
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juni 25, 2022, 10:14:37 »
Prisen blir aldri høy nok, men eg tenker den er helt ok. Ser mange sammenligner med Grealish, men hvorfor ikkje sammenligne med Mane eller Haaland? I den sammenheng er prisen vi får grei nok..


Vi kan også ta motsatt eksempler. Maguire for 80, Grealish og Sancho for 100 (sistnevnte hadde også en svak sistesesong før han ble kjøpt), Wan Bissaka for 50 for flere år sida osv osv. Det er bare Leeds som klarer å selge med tilbudspris til noen som sitter på juksekode av hva penger gjelder. Godt jobbet!

Du sammenligner ikke epler og pærer akkurat, men i alle fall epler av helt forskjellige merker.

Stoppere og angrepsspillere pleier å bli priset høyere enn defensive midtbanespillere som strør gode pasninger. Phillips er en god defensiv midtbanespiller, med det finnes flere slike enn det finnes gode stoppere og angripere. For å tette forsvaret eller score mål er toppklubber villig til å bla opp de store pengene. Disse spillere har mer unike egenskaper og er meget sjeldne. Hadde Leeds solgt en supergod spiss ville prisen vært høyere.

6
Leeds trenger god bredde i troppen, med jevnt og godt nivå. At mange vikarierte på uvante plasser preget denne sesongen. Bredde!!!

7
Jeg synes det er for mye resignasjon her. Det har skjedd større undere i fotball enn at Burnley taper og at Leeds klarer uavgjort i dag.

8
Tenker litt statistikk før morgendagens kamp, og kommer frem til at vi kanskje har 15-20 % sjanse for å holde oss.

Sannsynlighetsberegning tatt litt ut av den løse luften:

Brentford - Leeds: 60 - 30 - 10
Burnley - Newcastle: 20 - 45 - 35

Kanskje kunne sannsynligheten for Brentford-seier vært satt til 50 og at sannsynligheten for Burnley-seier var 25-30 %.

Men uansett, med dette estimatet blir det 18,5 % sannsynlighet for at vi holder oss. Hvis mine utregninger er riktige vel å merke.

Hva tenker dere?

auren


Sent from my iPhone using Tapatalk

Norsk Tipping vurderer kampene som jevne i sin odds setting, Brentford litt mer favoritt enn jeg bruker her.

Jeg vil si prosent (snill vurdering)

30 - 40 - 30   Brentford - Leeds

30 - 40 - 30   Burnley - Ncastle

Vinner et av hjemmelagene så rykker vi ned. Dette gir 4 utfall. Samme hvis både Leeds og Burnley taper eller spiller uavgjort (2 utfall). Det blir 6 utfall som er ugunstig for Leeds.

3 gunstige utfall:
0,4 x 0,3 = 0,12 (uavgjort og borteseier)
0,4 x 0,3 = 0,12 (samme)
0,3 x 0,3  = 0,09 ( to borte seire)

Sum = 33% sjans for gunstig utfall

Med snille odds har Leeds 1/3  sjans til å klare seg.


9
Jeg tror ikke Leeds kommer noen vei med dette. Everton skylder på pandemien i 2020 og 2021 og det er kjent at reglene for økonomiske tap ble mer lempelig under coronaen. Man klarer ikke å fastsette nøyaktig hva som er tap pga corona og hva som er "overforbruk". Leeds tapte også mer enn tillatt , over tre år, da de rykket opp i 2020.

10
Eg tar det her også.

Konsekvensene av et nedrykk kan bli stoore for en del av oss som trekker alvorlig på årene.  :-X

Leeds rykket ned i 1960. Opp igjen i 1964.
Fire år uten toppdivisjonsfotball.

Neste nedrykk kom i 1982. Opp igjen først i 1990.
Åtte sesonger uten toppdivisjonsfotball, det...

Neste nedrykk fra toppdivisjonen skjedde i 2004. Først 2020 var vi igjen klare for toppdivisjonen.
Det betydde 16 sesongers fravær fra toppdivisjonen.

All matematikk tyder da på at neste fravær fra toppdivisjonen vil vare i ehhh ja noenogtredve år  :-X

PS! Godt da at nedrykket ikke nødvendigvis skjer denne våren...

Veldig merkelig tallrekke.
4, 8 og 16 år!! Neste tall blir da 32 år til neste opprykk.

Men nedrykkene skjedde i 1960, 1982 og 2004. Altså 22 år mellom hver gang. Da blir neste nedrykk i 2026 hvis dette gjentar seg. Vi rykker derfor ikke ned i år.

11
Det er jo noe bekymring pr dags dato , ift hvor mange poeng vi bør klare for at det "normalt " skal holde..... ::)

Blar meg litt tilbake 5 sesonger og frem til i dag, og tallet virker og være minimum 35
19/20 sesongen var close ift at Bournemouth og Watford rykket ned med ...34 poeng.
Cardiff i 18/19 sesongen rykket også ned med ..34 poeng, og Hull i 16/17 ...også med 34.

Det er ett par sesonger med unntak, nemlig 14/15 med Hull og 35 poeng, samt 15/16 med Newcastle som gikk ned med 37....den var lei  :-\

Mer lesestoff her: https://www.google.com/search?q=premier+league+2018%2F19+tabell&rlz=1C1GCEU_noNO846NO846&oq=premier+league+2018&aqs=chrome.1.69i57j0i512l9.15552j1j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8#sie=lg;/g/11f60x_ln9;2;/m/02_tc;st;fp;1;; 

Vi snakker 12 poeng da.......ble faktisk litt beroliget over det materialet her.

Disse poengsummene for nedrykk stemmer bra for denne sesongen også. Den som unngår nedrykk nå får 35, 36 eller 38 poeng.  Vi har de 12 poengene, oppnådd minimum 35, men problemet er at det har Burnley også. Ikke beroliget. Å rykke ned med 35-36 poeng nå er derfor litt "unntak".

12
Da jeg sa denne kampen på terminlisten i fjor trodde jeg at vi her skulle sende Brentford ned etter et kort opphold i Premier League. Så feil kan man ta.
At store Leeds United frykter kamp mot Brentford for å redde plassen er helt surrealistisk.

13
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Premier League 2021-2022
« på: Mai 19, 2022, 23:18:42 »
Det bitreste nå blir om Burnley taper og vi også taper. Da er vi ikke gode nok. Jeg synes der lukter uavgjort i begge kamper.

14
Pr. nå:
Everton 16, 36 pts.
Leeds 17, 35 pts.
Burnley 18, 34 pts.

Ser for meg disse resultatene:
Burnley: uavgjort mot Villa og Newcastle, 2 pts = 36 pts.
Everton: taper mot Arsenal, 0 pts = 36 pts.
Leeds: uavgjort mot Brentford, 1 pts = 36 pts.

Med den dårligste målforskjellen av de 3 lagene ender Leeds på 18. plass. Blir nok mange skapfans av Villa, Gunners og Toons til uka, ja. Det enkleste for vår del ville ha vært 2 strake Burnley-tap, men vi er Leeds og slik flaks har ikke vi.

Dette er meget sannsynlige resultater basert på hva lagene har prestert tidligere i sesongen.
Mrk. Everton har dårligere målforskjell enn Burnley hvis de to ender med lik poengsum (og Leeds slår Brentford).

15

Mange faktorer som spiller inn, helt klart. Meeeen:
Tror vi Bielsa kjente spillergruppa og motstanderne ekstremt godt? Ingen bedre i verden
Var Bielsa en som fikk mye ut av spillermaterialet, til tross for tidvis horribel defensiv org.? Uten tvil
Var de gode prestasjonene til Phillips, Rapha og Ayling påvirket av de rollene de hadde i Bielsaball? Utvilsomt

Raphinha var like håpløs i januar/februar under Bielsa som han har vært etterpå....

Phil Hay spekulerte vel her om dagen i at det ligger en nedrykksklausul for klubben i forhold til Marsch. Hvis så stemmer, står vi kanskje litt friere i sommer. Holder han oss ikke oppe, med den måten vi nå spiller på, ser jeg ingen grunn til at han skal styre dette videre.

Jeg stusset også over fireårskontrakt. Våren 2022 må jo være "prøvetid" og han kan fristilles ved nedrykk med en avtalt sluttpakke? Han kan jo ikke få lønn til 2026 hvis han må sparkes. Da er det tidenes dummeste kontrakt.

16
Leeds kan spille på resultatet fra Tottenham - Burnley. Hvis Burnley taper så kan ett poeng bli viktig her, men helst tre.
Leeds må spille på sikkerhet og ikke løpe seg bort og få kontringer imot. Brighton har et stabilt forsvar og er flinke til å ta kontringer eller roe ned.
Jeg tror kampen åpner avventende og at det kan bli kun ett mål eller ingen. Første målet blir viktig. Lukter uavgjort.
Nja. Nå skal jo Burnley møte Villa borte på onsdag. Her kan de fint ta poeng, så ett poeng i morgen blir fort alt for lite. Vi er nødt å vinne slik jeg ser det!

auren


Sent from my iPhone using Tapatalk

Marsch sa at kampen ikke er en must win..

Jeg skjønner at det handler om et forsøk på å unngå og stresse spillerne for mye, men det er på tide å innse faren nå. Det blinker rødt overalt.

Rart hvordan treneren virker selvsikker og rolig, mens laget kamp etter kamp løper rundt som nylig halshugde fjærkre.

Det er viktig at treneren er rolig. En panisk trener smitter over på spillerne. I denne kampen er motstanden et par hakk dårligere enn de siste tre kamper så det er sjans til poeng.

Marsch står overfor en kjempeoppgave her. Vi må helst ha tre poeng mot et bra lag. Masse skader og suspensjoner. De fleste spillere har ikke vært i denne situasjonen før. Mange unge spillere som sikkert merker presset. Takler de alvoret? Men Leeds vil ha støtte fra fansen hele kampen.

Siste hjemmekamp. Grip sjansen!17
Leeds kan spille på resultatet fra Tottenham - Burnley. Hvis Burnley taper så kan ett poeng bli viktig her, men helst tre.
Leeds må spille på sikkerhet og ikke løpe seg bort og få kontringer imot. Brighton har et stabilt forsvar og er flinke til å ta kontringer eller roe ned.
Jeg tror kampen åpner avventende og at det kan bli kun ett mål eller ingen. Første målet blir viktig. Lukter uavgjort.

18
Mike Dean er satt opp som dommer. Ofte kontroversielt med ham.

19
Tror Burnley taper klart søndag, men at de vinner mot Newcastle i siste kamp. Full motivasjon mot et lag som er ferdig med sesongen.

Leeds har det ikke i egne hender. Seks poeng er ikke sikkert holder, mens ett kan holde. Jeg er stygt redd vi må ha fire og da gjenstår Aston Villa v Burnley. Jeg tror ikke 0-3 på Turf Moor har mye å si når den tida kommer.

Jeg tenker slik at det er Villa som har siste hjemmekamp foran eget publikum - da skal det presteres = Villa seier.
Tottenham , etter det jeg så i går mot Arsenal......klasseforskjell - og de har los på CL = klar hjemmeseier.

Newcastle i siste kamp. Ingen vits å slippe opp for Newcastle, tror Ernie Howe er meget bestemt på hvordan sesongen skal avsluttes - og da skal man vise stolthet for drakta i siste kamp...jeg tror og håper selvsagt at Burnley skal slite veldiiiii for ETT peong i denne.

Cluet er...klarer vi og karre`til oss ett eneste poeng?

Klubbene i England gir alltid alt i den siste kampen hvis kampen betyr noe for nedrykk eller topplassering. Det finnes det uttallige eksempler på. Det er utrolig hva lag som er "ferdig med sesongen" kan hente frem. Dette handler om yrkesstolthet.

Dette er umulig å spå. For Leeds' del er jeg mest bekymret for antall mål de scorer , men det gjelder Burnley også.
Burnley får sjelden grisebank og plukker poeng med sine uavgjorte kamper (vinner sjelden). Leeds har flere seire og flere tap enn Burnley.

Tips: Burnley får to uavgjorte (og et tap) og Leeds får seier/tap eller to uavgjort. Det er faktisk meget sterkt å slå Brighton og Brentford hvis det skjer.

20
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Premier League 2021-2022
« på: Mai 13, 2022, 07:17:05 »
....og Arsenal må nå trolig slå Everton i siste kamp for å spille CL. Mulig Everton har sikret plassen når kampen starter.

21
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Premier League 2021-2022
« på: Mai 12, 2022, 18:39:30 »
I dag kan Tottenham bli hektet av kampen om CL-plass. Taper de mot Arsenal så blir det 5. plass. Med seier eller uavgjort i kveld så har de mye å spille for på søndag mot Burnley.

22
Kampen mot de tre topplagene gikk som forventet. Tre fortjente tap.
Tar vi ikke nok poeng mot Brighton og Brentford så fortjener vi ikke å redde plassen. Jeg tror poengene må tas i hjemmekampen.
Presset blir vanvittig hjemme mot Brighton. Her må Leeds stille med de som tåler presset, de mest rutinerte spillerne.

23
Hvis Chelsea hviler spillere så vil erstattere prøve å bevise at de fortjener å spille finalen. Tror ikke Leeds får noe gratis her.
Etter tap og uavgjort jakter Chelsea en seier for å bygge selvtillit før finalen.

24
Er vel bare å innse med 3 kamper igjen, at 35 poeng IKKE vil holde… i hvert ikke for oss med målforskjellen vi har.
Everton gikk som ventet forbi i dag, de har nå Watford borte - samme dag vi spiller mot Schjelscki…og de har tropp og guts som leverer helt inn…noe annet er ikke å regne med.

Det er og blir Burnley vi må komme oss foran.

Begge lag (Leeds og  Burnley) har vanskelige kamper. Jeg tror det er  50% sjans for Leeds til å overleve. En seier for Leeds er selvsagt verdifullt. Men dette kan fort handle om å IKKE tape i hver kamp for begge lag. Begge lag scorer lite og vinner sjelden. Mye uavgjort. Ligger Burnley ett poeng foran før siste kamp så kreves det seier av Leeds mot Brentford.

25
Vi spilte borte mot Arsenal på slutten av 2002/03 og 2003/04 også, i nedrykksdrama.
En gang vant vi (Arsenal mistet gullet) og en gang tapte vi (Arsenal ble mestere). Også i 2004 var Everton innblandet i nedrykksstrid.
Tror kyniske Arsenal vinner nå.

26
For å være heeeeelt konkret:
Vi trenger altså 1. -  ETT- poeng mer enn Burnley på de 4 siste kampene...

De har igjen Aston Villa hjemme, Spurs borte, Villa igjen..borte og Newcastle hjemme i siste runde.  Tipper 2 poeng.
Vi har Arsenal B, Chelsea H, Brighton H og Brentford B i siste.  Tror på 4 poeng.

Villa blir altså vår samaritan her.......OM de gidder/evner/har sportsmanship til å holde helt ut. Det tror jeg Gerrard sørger for at de har.
Spurs som kjemper om CL plass slår de ikke borte, Newcastle i siste hjemme.....nei, Toon`/Saudi har bedre spillere i laget sitt.

Men så må Leeds ta poeng også. Jeg tror vi må anse Brighton som en meget vanskelig motstander i nest siste kamp. De er 4. beste bortelag i serien med 7-7-4. Vunnet borte mot Spurs og Arsenal. Uavgjort mot Liverpool borte. Elendig hjemmelag. Og Leeds har vært dårlige hjemme. Liker ikke dette.

27
Bra innlegg dette siste her.  Enig i 99%. Jeg trodde selv Bielsa skulle redde plassen uten nye kjøp i januar. Jeg er bare uenig i en ting: man må ikke kun kjøpe spillere som er bedre enn dem man har. Vi har liten tropp og kunne trengt god backup med jevngode på flere plasser i stedet for tenåringer når vi kan bli innblandet i nedrykk. En erfaren spiss f.eks når hovedspissen er skadet.

28
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Premier League 2021-2022
« på: Mai 01, 2022, 17:17:26 »
Nå kan Chelseas kamp mot Leeds bli superviktig for dem Jeg tviler på om Leeds står i mot slik Everton gjorde i dag. Det var ikke ufortjent at Everton vant. De skapte noe fremover.

29
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Premier League 2021-2022
« på: Mai 01, 2022, 11:36:01 »
Tror realistisk på 4 peng på de 4 siste… om det holder er ikke mulig å vite.
Målforskjellen er ett minus dessverre.  :o
Tror det holder da vi da har 9p mer enn  Everton har i dag. Tror ikke de vinner 3 av de siste kampene. Men dette blir mye mer spennende enn jeg hadde håpet på


Sent from my iPhone using Tapatalk
Jo, tror Everton fort kan vinne 3 av de siste 6 dessverre. Hjemme mot Brentford og Palace er mulig. Borte mot Watford er jo nesten gitt bort.

Tror de vil slite i morgen mot Chelsea, samt borte mot Leicester og Arsenal.

Satser på «bare» 8 poeng:

Chelsea 0
Leicester 1
Watford 3
Brentford 3
Palace 1
Arsenal 0

Da må vi få minst 4 poeng…

auren


Sent from my iPhone using Tapatalk

Siste runde:

Brentford -Leeds
Burnley - Newcastle
Arsenal - Everton

Newcastle er kanskje bare 98% motivert her. Brentford ønsker å feire en god første PL sesong med hjemmeseier over Leeds. For dem er det stort å sende Leeds ned. Arsenal kan ha noe å spille for her (CL-plass) og slå Everton.? Arsenal vinner normalt dette.

Men det kan bli avgjort før disse kampene også, hvis Everton eller Burnley snubler. Leeds har de poengene som Everton MÅ skaffe seg, pluss at Leeds kan få flere poeng.

30
Skammelig å være Leeds supporter om dagen. Vi har sluppet inn flest mål i PL. Vi har en grusom hjenmestatistikk med fattige 17 av 51 mulige poeng. 4-5-8. Forøvrig det samme som vi har klart borte. I siste hjemmekamp møter vi Brighton som har fjerde beste bortenform i ligaen. Og borte mot Brentford har vi vel knapt aldri vunnet. Så har vi Chelsea og Arsenal igjen som ikke trenger noen omtale og flust med skader. Lukter ikke spesielt mange poeng av dette her.

Da er det på hjemmebane vi har sviktet. 4-5-8 borte er ikke kjempedårlig. Ingen hjemmeseire over gode lag.
Vi var vel bedre hjemme, uten tilskuere, i 2020/21.

Sider: [1] 2 3 ... 92