Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - asbfjell

Sider: [1] 2 3 ... 25
1
Ordet er fritt / Sv: Sporting Director: Victor Orta
« på: Oktober 24, 2022, 20:00:46 »
Phil Hay skriver at Victor Orta analyserte ca 40 trenere fra rundt omkring i europa med tanke på finne mannen som skulle erstatte Marcelo Bielsa når tiden var moden for et skifte. Og Orta kom ganske så snart frem til at Jesse Marsch var den beste kandidaten til å videreføre arven etter Bielsa.

Klubben har hentet fire hovedtrenere etter at Orta ble ansatt som sportsjef i 2017. Christensen, Heckingbotton, Bielsa og Marsch. Altså én fulltreffer og tre skivebom. Ikke akkurat imponerende, for å si det forsiktig.

Dette, mine damer og herrer, er altså nivået på den sportslige ledelsen i Leeds - før og etter Bielsa.
Som tidligere skrevet:  Bielsa's genialitet og enorme kapasitet, fikk andre folk i klubbledelsen til å fremstå som dyktigere i sin jobb enn det de egentlig er.


Men det er ikke kun Orta's feil og mangler som blir avslørt i disse dager - dette rammer i like stor grad Andrea Radrizzani. Han har jo vist en enorm tiltro til Orta's vurderinger. Lurer på hva han tenker om dette nå...

Tror dessverre at trekløveret Radrizzani, Orta og Kinnear vil strekke strikken uvanlig langt for Marsch, ved å  klamre seg til et illusorisk håp om at de skal unngå det uungåelige: å gi mannen sparken. De vet at dette vil bli et gedigent prestisje-nederlag for hele deres klubbprosjekt. Noen av dem forstår vel - bevisst eller ubevisst - at denne fadesen vil få konsekvenser for flere enn Jessse Marsch.

Kanskje er det begynnelsen til slutten for det nåværende klubbregimet vi er vitne til i disse dager..?


2
Vi kommer til å ligge på bunnen av tabellen ved årsskiftet, også etter snarlig trenerbytte.

Dette er programmet frem mot den tid.

Før VM:
Liverpool B.
Bournemouth H.
Tottenham B.

Etter VM:
Manchester C H.
Newcastle B.

Vi kan vel like gjerne ønske hverandre godt nytt år allerede nå.

3
Det er jo noe fundamentalt galt med spillestilen. Vi kommer ikke rundt på kantene, vi skaper ikke overtall. Det ser ikke ut til å være en offensiv plan i det hele tatt. Dødballene er stort hjelpeløse. Hvordan i all vide verden skal vi score mål?

Det er jo blitt sagt utallige ganger at siden vi spiller såpass "smalt", vil backene være de som i stor grad skal ta seg av bredden i vårt angrepsspill. Men da hadde de jo vært en stor fordel om vi hadde brukt backer som har noe å by fremover på banen! Rasmus Kristensen har det ikke. Og Pascal Struijk gir meg ikke akkurat noen assosiasjoner til verken Terry Cooper eller Tony Dorigo når han forsøker seg på fremadrettede bevegelser langs sidelinjen. Og ingen bør komme trekkende med Junior Firpo - den karen avskrev eg allerede høsten 2021.

4

Får vi Mauricio Pochettino inn som hovedtrener i løpet av sesongen, skal eg være svært fornøyd.

Kanskje noen flere nå som deler mitt sesong-ønske..?

5
Jeg husker brannalarmen gikk på natten på hotellet deres i Leeds da George Grahams Arsenal kom til kamp. Leeds vant kampen dagen etter. 1993? 1992?

Eg husker vagt episoden...
Enten får vi google eller så får vi håpe at herr Fjell stikker innom  ;D

November 1992. Sesongens første tippekamp på NRK. Vant 3-0 på en regntung Elland Road. David Rocastle spilte en av sine få virkelig gode kamper for Leeds.

Eric Cantona var droppet fra laget til denne kampen, og forsvant til Man U den påfølgende uka.

6
Ordet er fritt / Sv: Kamper i dag sesongen 22-23
« på: September 16, 2022, 23:34:53 »
Synd vi ikke fikk spilt mandagskampen mot Nottingham Forest i deres svake formperiode. Nytt tap i kveld mot Fulham. 4 .tapet på rad. Fulham fortsetter å ta poeng og er nå foran oss på tabellen. Virker sterkere enn oss. Seier til Villa også mot uforutsigbare Southampton. Så spørsmålet er hvilke lag som er svakere enn Leeds. Lett å si Nottingham, Southampton og Bournemouth. Kommer ikke på flere. Leicester, Everton, West Ham, Palace, Wolves og Villa kommer. Med andre ord. Det begynner å tynnes i rekkene.

Er tanken om at også vi kan bli bedre, helt fremmed for deg, Speedy?

Husk: Mange nye spillere som nå begynner å bli skikkelig kjent med både system og medspillere, samt at vi har nøkkelspillere på vei tilbake fra skade.

Garanterer ingenting, men ser slett ikke bort fra at det kan komme et jubelrop eller to også fra din munn utover høsten.

7
Dette er en kamp vi bør vinne ganske så lett.

Tips: 1-1.  ;)

8
Ordet er fritt / Sv: Breaking news i engelsk fotball
« på: August 30, 2022, 14:55:15 »
For en tåpelig oppsigelse. Da burde de sparket han etter sesongslutt. Bournemouth har tatt de 3p det i praksis var mulig å ta. 9-0 betyr ingenting, isolert sett. Klopp fikk ikke sparken når de røyk 7-2 mot Villa.

Parker ryker etter å ha tapt for City, Arsenal og Liverpool. Seier mot Villa og over nedrykksplass. Det vil jeg kalle i skarp rute.

Hva i all verdens navn er det slags forventninger eierne har?

Det er nok ikke resultatene som gjør at Parker blir sparket allerede nå, men heller hans opptreden i media etter Liverpool-kampen. Han snakket jo ned hele klubben.

Bournemouth var i utgangspunktet blant de fremste dumpekandidatene, men tror ikke at de nødvendigvis blir ytterligere svekket på grunn av denne avskjedigelsen. Har tidligere sett lite som har tydet på at Scott Parker er en dugendes premier league-manager.

9
Det er det vanlige med Brighton:
Et av Premier League's aller beste lag når det gjelder grunnspill. Samtidig er også et av divisjonens mest ineffektive lag.

Mest positivt så langt? Draktene våre, de er tøffe! 👌

10
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Patrick Bamford
« på: August 12, 2022, 19:13:16 »
https://theathletic.com/3497338/2022/08/12/bamford-doughty-forest-leeds-bielsa/

Glimrende reportasje om et vennskap som går tilbake til guttedagene, og en Bamford som ikke fikk tatt avskjed med Bielsa på en skikkelig måte, men fikk tak i adressa hans og neste dag oppsøkte ham hjemme. Språk-utfordringene gjorde at de ikke fikk sagt så mye, men en 20 sekunders bamseklem fortalte alt.

Vi får også innblikk i Bamfords fjorårssesong.

Det var til tider emosjonelt å lese. 🙂

Veldig fin reportasje.

Bamford's priviligerte bakgrunn er vel kjent og tidligere mye omtalt. Men han fikk med seg flere og viktigere verdier enn de rent materielle fra sin oppvekst. Og det var de solide medmenneskelige verdiene - som Bamford helt opplagt besitter - som førte han til Bielsa's hjem for nok engang å uttrykke sin takknemlighet og ta et nært og personlig farvel med mannen som hjalp han med å forløse et potensiale som få - om noen - trodde at han var i besittelse av.

Håper at Patrick Bamford kan forbli skadefri og spille på seg sjøltillit i tiden fremover.

Han fortjener det mer enn de fleste.

11
Jesse Marsch har tilført klubben en dimensjon alle lag trenger, og som vi historisk sett har hatt lite av: FLAKS!

12
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Crysencio Summerville
« på: August 04, 2022, 01:37:53 »

Ja, hehe, for å sette det i perspektiv (hentet fra waccoe):
A lot of our fans crying on twitter because our sacred no.10 shirt has been given to Summerville. Besmirching the names of previous heros that have worn the shirt like left-back Alioski, Marcus Antonsson, Lamine Sakho and of course club legends - Edgar Cani & Noel Hunt.
f**king bellends.


Stats setter det inn et mer seriøst perspektiv:

stats © 🏆
@lufcstats
That’s a yes! Summerville follows on from McAllister, Deane, Ribeiro, Kewell, Sakho, Ricketts, Hulse, Horsfield, M Gray, Constantine, Becchio, Hunt, Cani, Mowatt, Antonsson, Alioski and Raphinha!

Ja, men eg frykter at Summerville vil bli mer en Cani, Hunt eller Ricketts enn en Kewell, McAllister eller Hulse.

Har ikkje helt troen, eg håper eg tar feil.

Noe forbanna tull å gi den ikoniske tier-trøya til Summerville.

Tier-trøya var tiltenkt Charles De Ketelaere, men når vi ikke fikk fatt i ham, så gir vi den altså til Summerville. Dette henger ikke på greip, særlig ikke når vi vet klubben fremdeles ønsker å hente inn en angrepsspiller av høy kvalitet.

Dessuten: Skulle den trøya deles ut til en av våre unggutter, så ville eg heller gitt den til Joe Gelhardt.

Tier-trøya forbindes gjerne med fotball-magi, og Raphinha skapte mange magiske øyeblikk for oss. Men den mest magiske prestasjonen som ble utført for oss i løpet av forrige sesong var det Gelhardt som sto for, da han på egenhånd skapte sesongens viktigste scoring hjemme mot Brighton.

Det er nettopp sånne prestasjoner som gjør en spiller til en verdig innehaver av trøye nummer ti.


13
Ordet er fritt / Sv: Kamper i dag sesongen 22-23
« på: Juli 30, 2022, 18:16:26 »
Og begge på hodet etter dødballer. Skandale å gi slipp på en slik spiller. Hvem i Leeds er et sånt angrepsvåpen?

Mål nr to var ikke en heading, men begge scoringene kom etter at han viste nådeløshet i motstandernes felt ved dødball.

Skandale å la Cresswell gå på lån til Millwall? Overhodet ikke! Tror tvert imot at det var en klok beslutning å la han får noen måneder med førstelagsspill i den tøffe championship-divisjonen.

Og snart er Charlie Cresswell tilbake i Leeds.

14
Får vi den 14.plassen Nettavisen tipper, skal jeg være svært fornøyd.

Får vi Mauricio Pochettino inn som hovedtrener i løpet av sesongen, skal eg være svært fornøyd.

15
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juli 13, 2022, 20:51:46 »
Alfonso Leocádio
@alfonso_leocad
Breaking:Leeds have offered 37M to Club Brugge for Charles De Ketelaere, the player has not said yes yet. Milan wait for a response from Brugge
@86_longo
 #LUFC #Leeds #AC
Så kommer Romano med sitt kalde vann:


Fabrizio Romano
@FabrizioRomano
Leeds bid for Charles de Ketelaere was submitted 10 days ago, it’s still same bid on Brugge’s table: more than €35m with add ons #ACMilan

Nothing new on Leeds side, they are just waiting - as de Ketelaere is giving priority to AC Milan… and Milan are in talks with Brugge.


auren


Sent from my iPhone using Tapatalk

Phil's vann er mer lunkent :D

Phil Hay
@PhilHay_
In terms of what next for Leeds in the transfer market, they’re happy to match Club Brugge and Charles De Ketelaere’s demands but it’s been made clear to them that CdK favours a move to Milan.

Leeds also firm admirers of PSG’s Arnaud Kalimuendo. A new forward tops the agenda.
Har ikke fulgt med så godt så mulig jeg er på ville veier. Er Hay så close som kilde på spillerlogistikk egentlig?
Bortsett fra Aaronsen som var ganske åpenbar. Har han vært tidlig på noen av de andre vi har signert?
Minnes han snakket om Garner, en PL spiss og Lang tidlig i silly season?
Bortsett fra James-overgangen, som The Atletic var en god kilde på, så har han vel ikke vært veldig close forrige to sesonger heller?
På britiske ungdommer er han derimot spot on virker det som.
Mulig jeg bommer. Er jo en jungel av kilder.

Nei. Hay har lenge vært opphauset blant Leeds-fansen, etter min mening. Han har opplagt gode kontakter innad i klubben, men det hjelper lite hvis disse kontaktene ikke utleverer relevant informasjon.

Skal man ha tilgang til solid og sannferdig informasjon om mulige/sannsynlige spilleroverganger i vår tid, så man ha tillitsforhold til de mest betydningsfulle agentene. Og det er nok her Fabrizio Romano gruser alle andre journalister. Har man fulgt Romano en stund så vet man at det han skriver er tuftet på realiteter.

16
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juli 13, 2022, 20:35:54 »
Alfonso Leocádio
@alfonso_leocad
Breaking:Leeds have offered 37M to Club Brugge for Charles De Ketelaere, the player has not said yes yet. Milan wait for a response from Brugge
@86_longo
 #LUFC #Leeds #AC
Så kommer Romano med sitt kalde vann:


Fabrizio Romano
@FabrizioRomano
Leeds bid for Charles de Ketelaere was submitted 10 days ago, it’s still same bid on Brugge’s table: more than €35m with add ons #ACMilan

Nothing new on Leeds side, they are just waiting - as de Ketelaere is giving priority to AC Milan… and Milan are in talks with Brugge.


auren


Sent from my iPhone using Tapatalk

Men hvorfor er han ikkje klar for Milan? Tror kanskje dette kan gå.

Får vi inn De Ketelaere, Mata og Cornet nå så skal eg gå flatt på kjøret i 2 uker :P

De Ketalaere-situasjonen er tilnærmet identisk med den langdryge Raphinha/Barcelona affæren. Spilleren vil visstnok til Milan, og da er det nok der han havner til slutt.

Cornet? Tja. Vi trenger en ny venstreback og kan gjerne hente den type spiller fra Burnley. Men hvorfor ikke da gå for Charlie Taylor? Han vil i alle fall være en solid oppgradering i forhold det vi hadde i den posisjonen forrige sesong. Ta også med at Taylor har opparbeidet seg en solid dose Premier League-rutine etter sine fem år på Turf Moor.

17
Ordet er fritt / Sv: Ny hjemme- og bortedrakt.
« på: Juli 13, 2022, 17:21:37 »
Endelig
https://www.leedsunited.com/news/team-news/30079/leeds-united-and-adidas-release-the-2022-23-home-kit

Den trøya er ikke fin i det hele tatt. Ser jo ut som ei nitrist nedrykkstrøye!

Håper de snart skroter Adidas.

18
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juli 13, 2022, 16:39:28 »


Fake news om Klich og Bate?
Slapp av, det er sikkert bare clickbait.  :)

Litt tidlig å konkludere, I know, men (på skalaen 1-10) hvor vurderer herr Fjell å plassere sommerens vindu hittil?

Foreløpig 7, tatt i betraktning av hvem som også har forsvunnet ut. .

Mye avhenger av om duoen Roca-Adams klarer å fylle det store tomrommet etter Phillips. Og om Sinisterra klarer å leve opp til hypen som er skapt rundt ham - noe som i så fall bør gjøre savnet etter Raphinha til å leve med.

I tillegg har eg god tro på at Brenden Aaronsen skal bli en god mann for oss. Han minner meg en del om den unge Lee Bowyer. Enorm løpskapasitet - og eg tror også at han har potensiale til å bli enda mer målfarlig enn det han har vært hittil i karrieren.

Alltid vanskelig forutsi sesongen når det er såpass mange nye spillere i laget. Og dette blir ekstra usikkert når vi også vet at ingen av de nye har erfaring fra Premier League (eller fra engelsk fotball, for den del). Tror vi skal være fornøyde hvis 3-4 av våre nyervervelser (inkludert de som måtte ankomme klubben fra nå av og frem til sesongstart) innfrir og blir en suksess.

Gleder meg i alle fall veldig til sesongstart! Og det er jo også først fra nå av vi fullt ut kan foreta en rettferdig vurdering av Jesse Marsch. Ser eg konturene av et prosjekt eg kan tro på når vi kommer til februar måned, så skal eg være fornøyd.

19
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juli 13, 2022, 15:01:40 »
Her er jeg vel ikke helt enig ift at Cornet er VB - MEN får vi inn denne karen (angriper ja)  som var "Burnley`s diamant" forrige sesong
og omskolerer Jack Harrison til VB ....da hadde jeg vært fornøyd!

https://motleedsnews.com/news/leeds-united-to-battle-spurs-and-chelsea-to-sign-burnley-ace-maxwel-cornet/

Cornet har spilt mye venstreback tidligere. Uansett, en knall signering og det gir gode alternativer på flere plasser.

Men den siden der opererer med nesten bate fakenews og KlichBate.

Fake news om Klich og Bate?
Slapp av, det er sikkert bare clickbait.  :)

20
Ordet er fritt / Sv: Sporting Director: Victor Orta
« på: Mai 23, 2022, 19:16:58 »
Dere har fått med dere Eddie Gray på Talksport?
Ledelsen var 'desperate' på signeringer i januar, men Bielsa ville ikke...

Dette hadde han fått fra Radrizzani så det kan nok sies at det ikke nødvendigvis er riktig versjon Eddie har fått høre. Men uansett forteller det om at Victor Ortas kjøp også er et resultat av hva manageren ønsker. Det er ikke nødvendigvis Ortas førstevalg manageren går for.

https://motleedsnews.com/news/eddie-gray-tells-simon-jordan-about-leeds-united-failures-in-transfer-window/


Eddie Gray har etter at Bielsa ble sparket vært nært knyttet til Radrizzani og Jesse Marsch. Tør påstå at han er blitt brukt til å skaffe til å skaffe klubbledelsen goodwill fra fans og "eksperter". Eddie Gray vil aldri bevisst fortelle oss usannheter, men det betyr ikke at det han sier er den hele og fulle sannhet.

For å ta januarvinduet: 
I følge Phil Hay sa Bielsa i januar ja til Kenedy (Chelsea), Minamino (Liverpool) og Aaronson (Salzburg). At ingen av dem ankom Leeds var neppe Bielsa's feil.

Klubbledelsen har vært under sterkt press den senere tiden, og da øker gjerne behovet for å servere omgivelsene en dose "spin". Men de bør uansett holde seg for god til å kødde med Bielsa's ettermæle.

21
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Premier League 2021-2022
« på: Mai 20, 2022, 00:25:02 »


Bielsa er den direkte årsaken til at «Rad. og co» ikke forsterket troppen i Januar, noe jeg tipper er det du sikter til?flynn

Jaha? Hvordan vet du dette?

Det eg vet om dette er det Bielsa sa ved inngangen til januar-vinduet, der han avviste påstanden om at han ikke ville ha nye spillere.

Nei du, har nok langt mer tro på min egen teori om hva som skjedde og ikke-skjedde i januar. Har skrevet om dette før, men gjentar det nå for den nokså tilårskomne gjengen er inne.

Det ble allerede i desember 2021 bestemt at Jesse Marsch skulle erstatte Marcelo Bielsa som hovedtrener etter denne sesongen. Det fantes logiske årsaker til ønsket om bytte - og det fantes også grunner til at valget falt Marsch.

Ledelsen ville etter hvert ha mer forutsigbarhet på trenersiden enn det Bielsa kunne tilby med sine ettårs-kontrakter. Se gjerne dette også i sammenheng med at amerikanerne i 49'ers har kjøpt seg stadig mer opp i klubben - og de kan gjerne ende opp som våre majoritetseiere i løpet av få måneder. Og Marsch? Jo, han var riktig nok en gammel kjenning av Victor Orta (den mannen kjenner nok mange), men det passet nok også svært godt for våre kommende eiere at den nye treneren er en landsmann. Hadde Radrizzani ved juletider vært like opptatt av kontinuitet som han tidligere var, så ville det vel gjerne vært mer naturlig at han hadde peilet seg inn på Bielsa-assistenten Carlos Corberán som nye trener fra og med sommeren 2022.

Men hva har så alt dette å gjøre med januar-vinduet?
Jo, i og med at ledelsen hadde bestemt seg for at Bielsa skulle skiftes ut til sommeren, fant de heller ikke noen grunn til å bruke penger i januar. Og vi vet jo også at den eneste spilleren vi la inn bud på (i andre halvdel av måneden) var Brenden Aaronson - en tidligere Marsch-elev. Og dette var jo en spiller alle visste at vi ikke kunne få før til sommeren. Men det passet jo egentlig bra, for det var til sommeren Marsch også var tenkt å skulle ankomme klubben.

Så planen var altså at Bielsa skulle føre klubben til fornyet kontrakt uten spiller-investeringer i januar, mens den nye treneren skulle få rikelig med midler til å sette sammen sin stall til sommeren.

Det er ikke noe galt i å planlegge for fremtiden - tvert imot så er det ofte smart. Men det bør aldri gå på bekostning av å fokusere på det vi holder på med her og nå, for da sporer ting fort av. Og eg tror at det var den tabben Leeds-ledelsen gjorde ved nyttårstider.


22
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Premier League 2021-2022
« på: Mai 19, 2022, 23:20:43 »
Ett poeng mot Brentford på søndag kan vise seg å være nok.

Tror nok at de to slite-kampene mot Tottenham og Villa har tappet Burnley for mye krefter. Og Newcastle er gode nå. Til tider veldig gode.

23
Vi må utligne før Maupay kommer inn og punkterer kampen.

24
Not too bad?

Så dette er altså standarden han forventer? Å jøye meg...

Vi spiller mot Champions League-vinnerene, soleklart det 3.beste laget i England. Med 11+11 spillere som ville spasert inn på Leeds-laget med klar margin. Med 10 mann mot 11. Da er det vanskelig å være uenig i at det er «not too bad»

Om vi tar poeng i dei 2 neste er det godt mulig vi holder oss. Rykker vi allikevel ned er det først og fremst pga av dei forferdelig dårlige kampene mot Newcastle og Everton i januar og februar.

Vi spilte ikke "en forferdelig dårlig kamp" mot Newcastle. Vi tapte en jevnspilt kamp mot et lag som der og da startet en forventet opptur etter at de hadde styrket laget med ny hovedtrener og nye spillere i løpet av januarvinduet.

Kampen mot Everton var derimot "forferdelig dårlig". Men vi har da vitterlig også spilt elendige kamper etter at Marsch overtok. Så hvorfor skal vi forklare et eventuelt nedrykk med at vi tapte noen svake kamper under Bielsa, men ikke med at klubben foretok et fatalt trenerbytte der vi erstattet et av verdens største trenerikoner med ei teatralsk plapregås?

Du var jo en av dem som reagerte sterkest mot sparkingen av Bielsa. Du var rasende - i knappe to dager. Deretter snudde du 180 grader. Da var plutselig alt som var vondt og vanskelig rundt klubben Bielsa's feil. Så nå var det bare å glemme fortiden og se fremover med nye og friske krefter på plass.
Jau, jau. 

25
Cooper er vår bestemann i kveld - igjen.

26
Håper dere fremdeles er fornøyd med vår teatralske plapregås av en hovedtrener.

27
Forstår dere virkelig ikke at disse hodeløse taklingene som fører til utvisninger kommer som et resultat av at Jesse "let's get out there and kick some assess, boys!" Marsch har bedt om mer intensitet i duellspillet?

28
Flere gode innlegg her nå - bra!

Først påstanden om at Bielsa ikke ønsket inn mye spillere. Ved inngangen til januar-vinduet uttalte jo Bielsa at han gjerne ville forsterke stallen, men at eventuelle nykomlinger måtte være bedre enn dem han allerede hadde i klubben. En fornuftig tankegang, spør dere meg.

Så hvorfor ble det ikke hentet forsterkninger i januar? Har mine teorier, og her er de:

Radrizanni og Orta hadde allerede i desember bestemt seg for at Victor Orta's gamle kjenning, Jesse Marsch, skulle overta som ny hovedtrener etter denne sesongen. Dette førte igjen til at mye av det sportslige fokuset ble flyttet bort fra denne sesongen og over på forberedelser til sesongen 22/23.

Og dette kom til de grater til å gjenspeile seg i det klubben foretok seg på transferfronten i løpet av januar måned.
Hele januar-jakten virket å være rettet mot Brenden Aaronsen, en spiller "alle" visste vi ikke kom til å få i januar. Men de fleste forstår vel nå at arbeidet i januar i stor grad dreide seg om å forberede en overgang etter denne sesongen, der Aaronsen skulle gjenforenes med sin tidligere trener Jesse Marsch.

Klubbledelsen regnet antagelig med at Bielsa denne våren ville føre klubben til en trygg plass på tabellen, uten at de behøvde å bruke penger i januar. Investeringene skulle gjøres i sommer når ny trener var på plass. Når så resultatene ble styggere i februar, framskyndet de den endringen de i realiteten hadde bestemt flere måneder tidligere.

Eg mener altså at klubbledelsen (les: Radrizzani og Orta) sviktet Bielsa. Eller for å si det på en annen måte: de førte Bielsa bak lyset.

Og eg synes det er ekstra ille at det var Bielsa som ble utsatt for denne behandlingen. Bielsa som aldri gjorde annet enn å vise respekt og snakke positivt om folk - enten det dreide som om ledelsen, spillerne eller andre som var tilknyttet klubben.

Radrizzani har gjort veldig mye bra for Leeds, men her sviktet han altså grovt. Forklaringen er nok at han har hatt alt for stor tillit til sportsjef Orta's vurderinger, noe som i seg sjøl er nokså merkelig med tanke på at Orta ikke akkurat har vært veldig treffsikker med sine spillerkjøp.

Som leedslife er inne på i et av sine innlegg i denne tråden: Bielsa løftet nærmest på egenhånd denne klubben opp til et sportslig nivå vi føe hans ankomst ikke var i nærheten av. Dette førte antagelig til at andre ledende folk i klubben trodde de var flinkere i sin jobb enn det de egentlig er.

Nå har de kvittet seg med The Main Man og skal klare seg på egenhånd. Er ikke akkurat overbevist om at det kommer til å gå så veldig bra.

29
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Premier League 2021-2022
« på: April 09, 2022, 15:22:54 »
I dag har eg en svært uvanlig opplevelse:
Ser på en fotballkamp der Man U er et av lagene - og håper at de vinner!  :o
Det er en vond følelse..... Men enda verre hvis Everton vinner. Og nå leder Everton like før pause.

Kun mot Liverpool jeg håper at ManU vinner.  Leeds fikser dette på egenhånd uavhengig av resultatene i de andre kampene.

Typisk. Når vi for en gangs skyld håper at de skal vinne, så taper de.  ::)

30
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Premier League 2021-2022
« på: April 09, 2022, 13:48:27 »
I dag har eg en svært uvanlig opplevelse:
Ser på en fotballkamp der Man U er et av lagene - og håper at de vinner!  :o

Sider: [1] 2 3 ... 25