Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - asbfjell

Sider: [1] 2 3 ... 21
1
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juli 31, 2021, 18:08:58 »
Satte sammen denne fra Sky, viser antall spillerendringer i stallen, samt de summer som er oppgitt i kjøp og salg. Mener man kan lese mye ut av dette, bl.a. at det for Leeds sin del fortsatt er høyt antall spillerlogistikk. Man må redusere totale lønnskostnader før store innkjøp. Vi slipper 14 mann ut av lønningslista, det er kun Chelsea og Arsenal som letter seg for mer.  Mener det er feil å sammenlikne oss med  ManU,ManC,Arsenal, Liverpool,Chelsea – dette er lag som de siste 25 år har vært i toppen og skapt finanser  på helt annet nivå enn Leeds. Tar for gitt at våre eiere ser på alle forhold i klubben og derav må bruke x år for å skape stabiliteten før man kan ta neste steg. Tar lett noen år med tålmodighet hvor dagens stall utvikler seg, stabiliserer seg og så kommer sesongen etter hvert hvor vi kjøper topp-dressingen og tar de siste steg.

På den Sky-oversikten er jo ikke kjøpet Harrison tatt med. Tar vi også med kjøpet av Klaesson og de andre unguttene, så vet vi at klubben har kjøpt spillere for ca 30 mill pund denne sommeren. Ikke akkurat småpenger. I tillegg har klubben også Augustin-fadesen å forholde seg til.

Men eg tror altså at det allikevel blir hentet to spillere til. Sannsynligvis ett kjøp, samt én på sesonglån (forhåpentligvis med opsjon på kjøp).

2
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Juli 31, 2021, 16:52:36 »
Er enig med dem som mener at vi så langt ikke har hentet nok kvalitet i dette vinduet, men har samtidig stor tro på at det vil bli gjort før vinduet stenger 31/8.

Vi kan være helt trygge på at det blir jobbet hardt i klubbens rekrutteringsavdelingen i disse dager, men at de samtidig også har is nok i magen til å være tålmodige og vente til de rette spillerne blir tilgjengelige til en pris vi kan betale. Og dette vil skje før vinduet stenger - rett og slett fordi mange klubber blir nødt til å selge av økonomiske årsaker.

Så når vi kommer til første september, er eg trygg på at vi har hentet inn en løpssterk og pasningssikker midtbanemann, samt en hurtig og teknisk god kantspiller som også kan bekle andre roller i vårt angrep.

Behold roen og troen, gutter!  :)

3
Ordet er fritt / Sv: Leeds United sesongen 2020/2021
« på: Mai 20, 2021, 21:48:20 »
Med seier mot West Brom på søndag, avslutter vi sesongen med fire strake seire. Dette vil i så fall være første gang i klubbens historie, i toppserie-sammenheng.

Og 59 poeng vil forøvrig være den høyeste poengsummen et nyopprykket lag har klart på tjue år. 

4
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Premier League sesongen 2020/2021
« på: Mai 17, 2021, 15:17:17 »
ALLTID skal det forbanna møkkalaget ødelegge en fotballhelg. Og selvsagt på styggest mulig vis etter scoring av en tulling med jentenavn og med lange trikotbukser som varemerke, flaksende som en hånballkeeper.

Syntes faktisk det var veldig gøy jeg. Hele settingen, Allison har hatt det tungt en periode. Ikke bare at han scorer, men for et mål...og ikke minst hvor viktig! Syntes det var nydelig. Rett og slett!

Dette var et fotballmagi på sitt aller beste:
Timingen, utførelsen, viktigheten - og den gjennomført sympatiske hovedpersonen.
Et øyeblikk for evigheten, kaller man sånt.

5
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Premier League sesongen 2020/2021
« på: Mai 11, 2021, 15:37:49 »
Brasilianske Matheus Pereira (25) i WBA er en spiller som burde være interessant for oss. Kreativ tier som også kan spille på kantene. Han er også en bra avslutter (10 ligamål så langt denne sesongen).

Ser for meg at dette kan være en kar som fort kunne utviklet en tilnærmet telepatisk forbindelse til Raphinha ute på banen.

6
Er mest spent på laguttaket til denne kampen.

Tipper at Roberts ryker ut og at Phillips kommer inn. Det betyr nok i så fall at Klich (som ser ut til å være på gang igjen) blir flyttet én posisjon frem, mens Phillips blir en slags åtter. Koch fortsetter i holding-rollen, noe som i akkurat denne kampen vil bety at han ligger sentralt i en stoppertrio da Burnley mest sannsynlig starter med to spisser (Wood og Vydra).

Hva så med Raphinha - vil det ikke være i overkant råflott å starte med han på benken? Jo, men bortsett fra Tyler Roberts var det ingen som spilte seg ut av laget mot Tottenham. En naturlig manøver ville vært å flytte Dallas ned venstreback på bekostning av Alioski, men ikke etter den formidable kampen Alioski leverte sist lørdag.

Men Raphinha og Rodrigo som impact-spillere er jo ikke ikke akkurat noe å kimse av! Dessuten passer det sikkert bra at de får en noe forsiktig gjeninntreden etter sine skadeopphold. 

Burnley er nok veldig sugne på å revansjere det uheldige 0-1 nederlaget på Elland Road i desember. Men spiller vi med samme intensitet og presisjon som mot Tottenham - og er ekstra påskrudd på dødballer - så vinner vi også denne.


7
Status siste 9 kamper:
3-3-3
5 av kampene uten mål
Kun 7 mål hvorav ett selvmål og ett på corner (dødball)
Toppscorer Bamford med kun ett mål.

Mye å ordne opp i med andre ord.


Og i løpet av disse 9 kampene møtte vi Chelsea, Manchester C, Liverpool og Manchester U.
Vi tapte ingen av disse storkampene - og slapp kun inn to mål.

Stort potensiale med andre ord, synes vi som koser oss med vårt halvfulle glass.  ;)

8
Vanskelig kamp. Frykter en negativ reaksjon etter solide resultater mot "de store".

Den defensive femmeren foran Meslier fungerer utmerket for tiden. Det er verre lenger fremme på banen.
Tomrommet etter Raphinha er skremmende stort. Flere av våre offensive spillere (Costa/Poveda, Roberts, Bamford og Harrison) må heve seg skal vi kunne vinne denne.

Tipper vi vil legge oss høyere i banen mot Brighton, så det blir helt klart mer fokus på det offensive og litt raskere vei til mål.. Så får våre offensive spillere bedre skussmål etter kamp. Gleder meg!

Godt poeng.
Mot Man U ble vi spilt lave, og veien til deres mål ble så lang at vi fikk aldri noe skikkelig trøkk i våre kontringer. I sånne situasjoner blir vi ekstra avhengig av enkeltspilleres kvaliteter. Hos oss er det nok kun Raphinha som er istand til å skape målsjanser uten hjelp av annet enn sine egne ferdigheter.

Men som du skriver så bør vi klare å stå høyere i banen mot Brighton, noe som igjen bør gjøre lettere å skape farligheter. Men målsjanser er ikke ensbetydende med scoringer, så prestasjonene/effektiviteten må uansett opp noen hakk på siste tredjedel.

9
Vanskelig kamp. Frykter en negativ reaksjon etter solide resultater mot "de store".

Den defensive femmeren foran Meslier fungerer utmerket for tiden. Det er verre lenger fremme på banen.
Tomrommet etter Raphinha er skremmende stort. Flere av våre offensive spillere (Costa/Poveda, Roberts, Bamford og Harrison) må heve seg skal vi kunne vinne denne. 

10
Ordet er fritt / Sv: Leeds United - Neste sesong i Premier League
« på: April 29, 2021, 12:25:52 »

Gutten fra Georgia med det lettuttalte navnet, minner meg mye om hans landsmann Georgi Kinklatze. Noen av dere husker kanskje han fra tiden i Manchester City på siste halvdel av nittitallet..?

Tror ikke det blir så mange kjøp til sommeren. Ny venstreback er bankers. Det samme er en ny midtbanemann - antagelig en som kan brukes både som åtter og tier. Men deretter må nok eventuelle kjøp finansieres av salg.

Disse spillerne vil sannsynligvis forlate klubben i sommer:
Berardi, Alioski, Douglas og Hernandez. Disse vil frigjøre en del lønnsmidler, men noe særlig med pund inn blir det ikke. Skal vi bli kvitt Kiko Casilla så må vi vel betale deler av den lønna han har tilgode i forhold til kontrakten som varer til sommeren 2023. Drar Casilla hjem til Spania for godt, blir det muligens hentet inn en erfaren keeper som skal være backup for Meslier.   

Helder Costa kan også bli solgt hvis noen legger inn et noenlunde akseptabelt bud. Vi betalte £16 mill for Costa. Eg tror han blir solgt hvis noen er villig til å betale halvparten av det vi la ut. Men så spørs det igjen om andre klubber villige til å matche de lønnsbetingelsene han har hos oss. Løsningen på et sånt problem blir antagelig at noe av overgangssummen går inn i spillerens nye lønnsavtale. Forsvinner Costa, så er det godt mulig at en ny kantspiller blir hentet, forutsatt at Bielsa mener at det blir for tynt med Poveda og Summerville som backup for Raphinha og Harrison.

Skulle gjerne sett at det ble hentet inn en spiss, men det skjer neppe. Men eg trøster meg med forhåpningen om at en Rodrigo med en full pre season under Bielsa vil oppleves som at vi har fått inn en ny klasseangriper når sesongen starter i august. Samtidig skal vi heller ikke utelukke at Gelhardt og Greenwood kan ta nye skritt i retning førstelaget.

Aurens ønskeliste er både spennende og interessant, men skal de ønskene innfris så må nok Raphinha selges i sommer. Og det ønsker vi vel ikke..? 

Min konklusjon er altså at det blir hentet 2-4 nye spillere denne sommeren.
To nye kommer garantert (venstreback og midtbane), mens to til (keeper og kant) kan dukke opp hvis Casilla og Costa forsvinner ut i sommer.

Ps: Legger for sikkerhet skyld til at eg regner med at klubben vil benytte seg av kjøpsopsjonen på Harrison (£10 mill).

Bare for nok en gang presisere henting av nye spillere, inntil 5 er kommunisert fra klubben, dette har Hay også nevnt ved flere anledninger. 2 stykk er for tynt, altfor tynt.

Ikke meg i mot hvis det blir hentet fire-fem kvalitetsspillere i løpet sommeren, men da skal det også finnes nok penger å bruke.

Mener å huske at Radrizzani tidligere har uttalt at det skal brukes mindre penger denne sommeren enn i fjor. Eg vet ikke nøyaktig hvor mye penger det blir snakk om, men tipper at nettobeløpet vil ligge på ca £50 mill.

Jack Harrison vil koste £10 mill. En ny venstreback 10 - 15 mill. En kvalitetsspiller på midtbanen 25 -30 mill . Og da ligger vi rundt disse 50 mill.
At det kan bli hentet et par man til, er eg absolutt åpen for. Men hvis vi da snakker om kvalitetsspillere som skal rett inn og styrke førsteelleveren, så må vi nok også selge noen som vi får litt penger for.


11
Ordet er fritt / Sv: Leeds United - Neste sesong i Premier League
« på: April 28, 2021, 17:21:20 »
Prioritert rekkefølge:

1. 10-er (de Paul?)
2. Venstreback (Argentineren fra Ajax? Perraud?)
3. 4/8-er (Nandez?)
4. Ving (russeren som linkes? Kent?)

Men den aller, aller viktigste signeringen er Bielsa. Uten ham, så tror jeg fort vi kan ta en Sheff Utd neste sesong.

auren

1. Ja, takk. Men Roberts må jo se ut som en stjerne på trening siden Bielsa tror på han.
2. Ja, takk. Men nå begynner jammen Alioski å bli varm i PL-v.back trøya.
3. Ja, takk. Men er det nødvendig? Dallas, Klich, Forshaw, Koch
4. Ja, takk. Hvilken russer? Han fra Georgia ser vilt god ut.

Så:
5. Spiss. Bamford mangler ett eller annet. Rodrigo kanskje svaret. Med Kane vinner vi ligaen ;D

Så har vi jo Llorente, Koch, Rodrigo og Raphinha i en hel sesong. Og Phillips blir ennå bedre. Vilt.

Topp 4 2021

Bielsa blir!!

Gutten fra Georgia med det lettuttalte navnet, minner meg mye om hans landsmann Georgi Kinklatze. Noen av dere husker kanskje han fra tiden i Manchester City på siste halvdel av nittitallet..?

Tror ikke det blir så mange kjøp til sommeren. Ny venstreback er bankers. Det samme er en ny midtbanemann - antagelig en som kan brukes både som åtter og tier. Men deretter må nok eventuelle kjøp finansieres av salg.

Disse spillerne vil sannsynligvis forlate klubben i sommer:
Berardi, Alioski, Douglas og Hernandez. Disse vil frigjøre en del lønnsmidler, men noe særlig med pund inn blir det ikke. Skal vi bli kvitt Kiko Casilla så må vi vel betale deler av den lønna han har tilgode i forhold til kontrakten som varer til sommeren 2023. Drar Casilla hjem til Spania for godt, blir det muligens hentet inn en erfaren keeper som skal være backup for Meslier.   

Helder Costa kan også bli solgt hvis noen legger inn et noenlunde akseptabelt bud. Vi betalte £16 mill for Costa. Eg tror han blir solgt hvis noen er villig til å betale halvparten av det vi la ut. Men så spørs det igjen om andre klubber villige til å matche de lønnsbetingelsene han har hos oss. Løsningen på et sånt problem blir antagelig at noe av overgangssummen går inn i spillerens nye lønnsavtale. Forsvinner Costa, så er det godt mulig at en ny kantspiller blir hentet, forutsatt at Bielsa mener at det blir for tynt med Poveda og Summerville som backup for Raphinha og Harrison.

Skulle gjerne sett at det ble hentet inn en spiss, men det skjer neppe. Men eg trøster meg med forhåpningen om at en Rodrigo med en full pre season under Bielsa vil oppleves som at vi har fått inn en ny klasseangriper når sesongen starter i august. Samtidig skal vi heller ikke utelukke at Gelhardt og Greenwood kan ta nye skritt i retning førstelaget.

Aurens ønskeliste er både spennende og interessant, men skal de ønskene innfris så må nok Raphinha selges i sommer. Og det ønsker vi vel ikke..? 

Min konklusjon er altså at det blir hentet 2-4 nye spillere denne sommeren.
To nye kommer garantert (venstreback og midtbane), mens to til (keeper og kant) kan dukke opp hvis Casilla og Costa forsvinner ut i sommer.

Ps: Legger for sikkerhet skyld til at eg regner med at klubben vil benytte seg av kjøpsopsjonen på Harrison (£10 mill).

12

Syns bare trenden "typisk Leeds" er i ferd med å avta en del. Eller er det bare meg?

Neinei, enig i det.

...men tør ikke helt å håpe at dette treet vokser helt inn i himmelen, liksom

I løpet kort tid har vi gravlagt to Leeds-spøkelser. Først tok vi knekken på London-spøkelset med seieren mot Fulham. Deretter har vi ettertrykkelig tatt rotta på april-spøkelset med sterke resultater i løpet av inneværende måned.

Det er lite som er "typisk Leeds" i negativ betydning for tiden. Og godt er det. :)

13
Er svært så optimistisk med tanke på de nærmeste årene. Og denne optimismen er ikke basert på ønsketenkning, men en realistisk vurdering av de faktorene som må være på plass for å kunne oppnå fremgang og suksess.

 
I Andrea Radrizzani og Marcelo Bielsa har vi både en eier og en trener av aller ypperste klasse. Og begge disse jobber utfra et langsiktig perspektiv. Alle rapporter forteller at Bielsa stortrives i Leeds - han skal visstnok også være på jakt etter en ny og større bolig. Bielsa har et nært og godt forhold til Radrizzani, basert på gjensidig tillitt og respekt. Dette er ikke det miste rart, da de begge to er redelige mennesker med høy grad av integritet. Bielsa går også godt sammen med daglig leder Kinnear og ikke minst med sportsjef Victor Orta. Og med Bielsa er det egentlig enkelt: blir han behandlet på en ærlig og respektfull måte, gjengjelder han det med en hinsidig arbeidsinnsats og hundre prosent lojalitet. Alt dette, kombinert med at Bielsa nok vet at dette blir hans siste store trenerprosjekt, gjør at eg føler meg trygg på at vi får beholde Bielsa de neste tre sesongene. Det eneste eg ser for meg som kan dra han vekk fra trenerjobben i Leeds i overskuelig fremtid må være at han eventuelt pådrar seg alvorlige helseproblemer.

Nå det gjelder våre unge talenter så må jo dette være den beste tiden å være Leeds-spiller på nærmere 25 år. De får de nærmeste årene mulighet til å trene under Bielsa, en mann som må kunne sies å være en spillerutvikler fra aller ypperste nivå. For gutter som Drameh, Huggins, Cresswell, Summerville, Gelhardt, Greenwood, Dean og Allen er det egentlig så enkelt/vanskelig som dette: Er talentet stort nok og holdningene gode, så vil alt ligge til rette for et gjennombrudd i Leeds.

I tillegg vil laget bli styrket med 2-4 kvalitetsspillere allerede denne sommeren, så eg for min del gleder meg allerede nå stort til neste sesong.

Vi kan gjerne være oppgitt og forbannet over ting i kampens hete, men vi må aldri glemme å også se ting i et større perspektiv enn den siste fotballkampen vi spilte. Og i mitt langtidsperspektiv ser altså Leeds-fremtiden veldig lys ut.

14
Men kritisere Bielsa er det ingen som gjør.
En hvilken som helst annen Leeds-manager ville med rette blitt hudflettet etter de laguttakene han gjort de siste kampene.

Heller ikke genier bør være fritatt for kritikk.

15
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Pascal Struijk
« på: Februar 28, 2021, 20:04:54 »
1. det er blitt veldig "poppis" på forumet her å nevne Lliorente som DM i kampen mot AV igår ser jeg.  Å være midtstopper kontra DM anker er to ulike roller, og Bielsa har gjort rett med å utvikle og dyrke Kalvin frem i denne rollen.  Vi alle ser at Lliorente er en markant stopper skikkelse, som behandler ballen godt, har fint overblikk, er plasseringsdyktig, offensiv drivkraft og en god pasningsspiller.  Tror det er viktig at vi fortsetter å la han spille midtstopper ettersom han ikke har hatt mye spilletid denne sesongen. Der bør han være og der blir han ytterligere bedre.

2. Struijk ; 21 år, ikke ferdig utviklet fotballprodukt. Har mye i seg, men mangler mye ifht. PL standard.  Han har fysikken og kan være et luftvåpen offensivt og defensivt, og det her er alt jeg finner av styrker akkurat nå.  Han leser ikke spillet bra nok ennå, blir lettere "lurt" av smarte spisser i PL, har problemer med tempo og er til tider svak i pasningsspillet og tar for sent beslutninger og oppfatter ting litt sent i spillets gang.  Hadde jeg vært Bielsa hadde jeg lånt ham ut til en CS klubb eller League 1/League 2 klubb. Ikke god nok pr. nå.   Ben White, var 1 år eldre enn det Pascal er nå, i opprykkssesongen. Klart bedre og mer talentfull enn Pascal.  Syns Pascal ble "pælma" inn i PL altfor tidlig.....men Bielsa hadde kanskje ikke noe valg.  Jeg er ikke så veldig imponert over Pascal sine prestasjoner og ferdigheter dessverre.

Er egentlig enig i alt du skriver. Men tipper også at du ikke er uenig i påstanden om at det i gårsdagens kamp ville det vært bedre om Llorente og Struijk hadde byttet posisjon. Føler meg også sikker på at Bielsa er enig i dette - i dag!

Llorente skal sjølsagt spille stopper - så lenge Phillips er tilgjengelig. Men ta nå også med at Llorente ikke er ukjent med den defensive midtbanerollen fra før.

Blir spennende å se hva som skjer når også Koch snart er tilbake. Begge disse er høyresidestoppere, men eg har en mistanke om at Koch lettere kan tilpasse seg venstreside-posisjonen, og at han derfor kan bli et godt alternativ til Cooper.
Og når Phillips er ute, har vi Koch og Cooper som stoppere og Llorente som defensiv midtbanemann. Ikke akkurat en ueffen stoppertrio dette heller!

Det har nesten vært fascinerende å se hvordan Struijk er blitt hauset opp denne vinteren, både her og i andre forum. Gutten er for treig - i både føtter og hode. Og sånn har han vært hele tiden. Enig i at et utlån til en klubb i en lavere divisjon vil være det beste for Struijk.

16
Var svært optimistisk før denne kampen - helt til eg så laguttaket.

I dag bommet Bielsa mer enn det eg kan huske at han har gjort tidligere. Etterpåklokskap fra meg? Nei, eg tok ut mitt lag på torsdag, og mener fremdeles at det laguttaket ville vært mer fornuftig enn det uttaket Bielsa gjorde i dag.

Forskjellene:
Bielsa brukte Struijk som anker på midten. Eg heller ville benytte Llorente som nødløsning i den posisjonen - rett slett fordi Llorente er mye sterkere i både posisjonering og pasningsspill, samt at han opptrer med en helt annen trygghet og autoritet i sitt spill, noe som vil være særlig viktig i den nøkkelposisjonen som "firer-rollen" er. Må faktisk innrømme at det forundrer meg at en så ekstremt fotballklok mann som Bielsa ikke ser ut til å ville erkjenne at Pascal Struijk er totalt ubrukelig i den midtbaneposisjonen.

I åtter-rollen ville eg droppe Klich (p.g.a småskader og svak form) og hente Dallas frem på midten og kjøre Alioski inn på venstreback. Bielsa valgte å holde fast på Klich - og han takket for tillitten med spille en ny svak kamp. Føler meg veldig sikker på at Llorente og Dallas ville gjort en bedre jobb enn det Struijk og Klich klarte.

Bielsa valgte Costa på bekostning av Harrison. Eg ville heller starte med Harrison (tross formdupp), ikke minst fordi han er langt sterkere i sine defensive bidrag, og at han generelt sett sørger for en bedre balanse i laget. Costa's defensive svakheter fikk vi jo et aldri så lite eksempel på ved Villa sin scoring. Ikke akkurat strålende markeringsarbeid fra Costa ved den anledning. Synes også at Costa er litt luksusspiller-type. Alt for lett å markere ut, og kun god når han har rom å løpe i - og det får han stort sett bare når vi leder og motstanderne må jage scoring.

Nei, dette var en svart dag - mye på grunn av at han som ledet laget ikke fikk seg til å slå på lyset før det var for seint.

Ser virkelig frem til at Phillips og Rodrigo er tilbake. Og da bør midtbanetrioen bestå av Phillips, Dallas og Rodrigo, mens Klich får en velfortjent pause der han kan få konsentrere seg om å få helse og form tilbake i tidligere forfatning.


17
Ordet er fritt / Sv: NYHETER: Ex-player/-manager news, Part 11
« på: Februar 26, 2021, 18:21:38 »


Veldig skuffende at de to forlot Leeds, husker jeg. Men Leeds erstattet jo ikke disse to med noen gode spillere til tross for ca £ 850000 i salgssum. Salget av McQueen var vel transferrekord i England med £500000. Samme sommer fikk ikke Armfield ny kontrakt og det skulle satses på ny og bedre manger, slik jeg forsto det. Det ble riktignok 5. plass neste sesong (Adamson), men salg av  Jordan/McQueen markerte et negativt vendepunkt for Leeds.

Om salgene kun var deres feil tviler jeg litt på. For meg virket det som Leeds trengte pengene.

Dette var overganger som til de grader ble tvunget frem av de to nevnte spillere.

Gordon McQueen signerte en ny femårs-kontrakt sommeren 1977. I den forbindelse utbasunerte han at han aldri kom til å forlate Leeds. McQueen var en svært populær mann blant Leeds-fansen, og han ble kåret til årets Leeds-spiller for både 74/75 og 76/77.

Joe Jordan ville ikke skrive ny kontrakt med Leeds. Han ville aller helst til utlandet, og han var lenge snurt på manager Armfield som ikke lot han gå til Bayern Munchen i 1975. Utover høsten 1977 viste både Liverpool og Man U interesse for Jordan, og da Man U la inn et bud på 350.000 pund, ba Jordan om å få gå. Armfield innfridde hans ønske med begrunnelsen at det var håpløst å holde på en spiller som ikke ville være i klubben.

Jordans overgang til Man U satte også i gang ting i hodet på McQueen. Disse to var bestevenner og hadde veldig mye kontakt også på fritiden. En tydelig følelsesmessig ustabil McQueen spilte sin siste kamp for Leeds 7/1-78, hjemme mot Man City i Fa-cupens tredje runde. Der presterte han å klinke til sin egen lagkamerat, keeper David Harvey.

Deretter fulgte det en flere ukers føljetong med skriverier om en drakamp mellom McQueen og Leeds - der spilleren ga klar beskjed om at han ville bort. Alle visste at McQueen ville til Man U, og andre klubber som viste interesse (blant annet Tottenham) ble kontant avvist av McQueen sjøl. Etterhvert ble det forhandlet frem en avtale med Man U, der overgangssummen var britisk rekord (495.000).

McQueen signerte for Man U 1/2-78. Det var i den forbindelse han kom med denne uttalelsen:
"- 99 prosent av alle fotballspillere ønsker å spille for Manchester United - og resten er løgnere!"

Så dette var altså ikke salg som ble gjennomført fordi Leeds behøvde penger. Armfield erstattet McQueen med Paul Hart. Han kostet 330.000 pund da han ble hentet fra Blackpool. Dette var da det meste Leeds noengang hadde betalt for en spiller. Armfield ville gjerne også sikre seg Trevor Francis fra Birmingham, men den overgangen ble det dessverre ikke noe av. Like etter sesongslutt kjøpe Leeds så John Hawley fra Hull for 70.000 pund. Dette var en overgang som de fleste av oss forsto heller lite av. Men det skulle vise seg at dette var en smart deal av Armfield, da Hawley puttet 16 ligamål den påfølgende sesongen.

Hart og Hawley (og Arthur Graham) erstattet ikke kvaliteten til McQueen/Jordan.  Hawley hadde EN god sesong . Han var ingen Joe Jordan. Jeg har alltid lurt på hvorfor disse pengene ikke ble brukt til nye like gode spillere. Det ble jo kjøpt noe som var dårligere. At man prøvde å kjøpe Trevor Francis hjelper jo lite.

At spillere sier  "jeg blir i denne klubben for alltid" tar jeg med en klype salt. Skjønner ikke helt at du tar slike utsagn bokstavelig. Spillere sier jo sånt i gledesrus
for fans og sponsorer når de signerer kontrakt.

Det kan godt hende McQueen/Jordan ville vekk men Leeds erstattet dem ikke med tilvarende kvalitet (og pris) etter at begge salgene hadde satt transferrekord i England denne vinteren.  Da de to var solgt hadde Leeds nesten ingen stjernespillere igjen. Men de hadde mottatt historiens to største salgssummer!!


Arthur Graham ble riktignok bedre og bedre og ble kjøpt av ManU til slutt. Men han var ingen Joe Jordan han heller.

Det er sant nok at disse to ikke ble fullt ut erstattet. Men årsaken til det dreide seg i langt større grad om at Armfield, og seinere Adamson, ikke hadde den store tiltrekningskraften på toppspillere enn at det ikke fantes penger, for midlene var tilgjengelig for dem begge. Adamson forsøkte blant annet å hente h.h.v Peter Reid, Liam Brady, Peter White og Kevin Keegan - uten å få napp på noen av dem. Han endte i stedet opp med å kaste bort store pengesummer på spillere som Hird, Curtis, Greenhoff, Parlane og Sabella.

Tony Currie mente at Leeds kunne ha vunnet ligaen hvis Jordan og McQueen hadde blitt værende, samt at klubben hadde hentet et par klassespillere til. Det er mulig at Currie har rett i dette, men da måtte de nok også ha skaffet seg en annen manager enn trivelige Armfield og hjelpeløse Adamson.

Arthur Graham var nesten 31 år, og med sine beste fotballdager bak seg, da han gikk til Man U i 1983.

Eg vet ikke hvor gammel du er, Josh, eller hvor lenge du har fulgt Leeds, men syttitallet er åpenbart ikke ditt sterkeste tiår. Du viser i allefall at du ikke har mye snøring på hva som foregikk da Jordan og McQueen forsvant og hvilke enormt sterke følelser som ble satt i sving blant Leeds-fansen i forbindelse med disse overgangene - særlig i McQueens tilfelle, p.g.a hans oppførsel og uttalelser da dette skjedde.

18
Ordet er fritt / Sv: NYHETER: Ex-player/-manager news, Part 11
« på: Februar 26, 2021, 15:47:02 »


Veldig skuffende at de to forlot Leeds, husker jeg. Men Leeds erstattet jo ikke disse to med noen gode spillere til tross for ca £ 850000 i salgssum. Salget av McQueen var vel transferrekord i England med £500000. Samme sommer fikk ikke Armfield ny kontrakt og det skulle satses på ny og bedre manger, slik jeg forsto det. Det ble riktignok 5. plass neste sesong (Adamson), men salg av  Jordan/McQueen markerte et negativt vendepunkt for Leeds.

Om salgene kun var deres feil tviler jeg litt på. For meg virket det som Leeds trengte pengene.

Dette var overganger som til de grader ble tvunget frem av de to nevnte spillere.

Gordon McQueen signerte en ny femårs-kontrakt sommeren 1977. I den forbindelse utbasunerte han at han aldri kom til å forlate Leeds. McQueen var en svært populær mann blant Leeds-fansen, og han ble kåret til årets Leeds-spiller for både 74/75 og 76/77.

Joe Jordan ville ikke skrive ny kontrakt med Leeds. Han ville aller helst til utlandet, og han var lenge snurt på manager Armfield som ikke lot han gå til Bayern Munchen i 1975. Utover høsten 1977 viste både Liverpool og Man U interesse for Jordan, og da Man U la inn et bud på 350.000 pund, ba Jordan om å få gå. Armfield innfridde hans ønske med begrunnelsen at det var håpløst å holde på en spiller som ikke ville være i klubben.

Jordans overgang til Man U satte også i gang ting i hodet på McQueen. Disse to var bestevenner og hadde veldig mye kontakt også på fritiden. En tydelig følelsesmessig ustabil McQueen spilte sin siste kamp for Leeds 7/1-78, hjemme mot Man City i Fa-cupens tredje runde. Der presterte han å klinke til sin egen lagkamerat, keeper David Harvey.

Deretter fulgte det en flere ukers føljetong med skriverier om en drakamp mellom McQueen og Leeds - der spilleren ga klar beskjed om at han ville bort. Alle visste at McQueen ville til Man U, og andre klubber som viste interesse (blant annet Tottenham) ble kontant avvist av McQueen sjøl. Etterhvert ble det forhandlet frem en avtale med Man U, der overgangssummen var britisk rekord (495.000).

McQueen signerte for Man U 1/2-78. Det var i den forbindelse han kom med denne uttalelsen:
"- 99 prosent av alle fotballspillere ønsker å spille for Manchester United - og resten er løgnere!"

Så dette var altså ikke salg som ble gjennomført fordi Leeds behøvde penger. Armfield erstattet McQueen med Paul Hart. Han kostet 330.000 pund da han ble hentet fra Blackpool. Dette var da det meste Leeds noengang hadde betalt for en spiller. Armfield ville gjerne også sikre seg Trevor Francis fra Birmingham, men den overgangen ble det dessverre ikke noe av. Like etter sesongslutt kjøpe Leeds så John Hawley fra Hull for 70.000 pund. Dette var en overgang som de fleste av oss forsto heller lite av. Men det skulle vise seg at dette var en smart deal av Armfield, da Hawley puttet 16 ligamål den påfølgende sesongen.





19
Ordet er fritt / Sv: NYHETER: Ex-player/-manager news, Part 11
« på: Februar 26, 2021, 03:39:11 »
Veldig trist med Gordon McQueen. Samtidig en spiller som "let us down" ved to anledninger. Første gang en hodeløs nedslåing i semifinalen i serievinnercupen som førte til at vi måtte spille finalen uten vår faste midtstopper. Andre gang ved overgangen til "Scum" etter å ha uttalt kort tid før, "Jeg forlater aldri Leeds. Hadde en god prat med McQueen på pubén til Lorimer høsetn 1992. Vi var tre i følget og de to andre ville ikke bruke tid på han. Glad jeg tenkte annerledes.

Supporter-legenden fra Hitra var vel en av dem som stod i behørig avstand og skulte mot dere...  ;)

Gordon McQueen har i godt voksen alder slitt med diverse helseproblemer, i tillegg den alvorlige diagnosen han nå har fått. Han har heldigvis en god familie rundt seg, og det vil nok være til god støtte og trøst på livets siste etappe.

Det er ingen andre Leeds-spillere som har skuffet meg så enormt som det McQueen gjorde på nyåret i 1978. Og eg er nok langt fra den eneste som har følt det sånn. Derfor var det fint å registrere at McQueen (og bestekompis Jordan) var tilstede på klubbens hundreårsjubileum, der han møtte både supportere og andre gamle Leeds-spillere i lystig lag. Det kan ligge mye god helbredelse av gamle vonde følelser i en sånn positiv sammenkomst av mennesker.

20
Det blir nok Llorente som tar Phillips sin plass. Det bør gå veldig bra. God pasningspiller er han også.

Ellers blir det Dallas på midten, da eg tror Klich starter på benken, noe som igjen betyr at Alioski inntar venstreback.

Tyler Roberts forsetter som tier. Han har vært frisk den senere tiden og har gjort seg fortjent til å få starte i Rodrigos skadefravær. Tipper at han de siste dagene har trent mye på avslutninger av 45 graders pasninger.

Den største usikkerheten dreier seg vel om hvem som starter av Harrison og Costa. Disse to har hatt en motsatt formkurve de siste ukene - opp for Costa og ned for Harrison. Eg tror allikevel at Bielsa velger Harrison, først fremst fordi han er mye bedre enn Costa når det blir snakk om løse defensive oppgaver - og det blir det jo mye snakk om med Alioski på venstreback. Er sjølsagt klar over at Costa inntar høyrekant hvis han spiller (med Raphinha på venstre), men det løser ikke det defensive problemet. Costa er ofte for veik i det defensive duellspillet, mens Raphinha gjerne spiller på høyt nivå og med små marginer - både i angrep og forsvar. Mot Soton hadde han noen farlige balltap på egen halvdel som glatt kunne ført til baklengsmål.

Føler meg faktisk trygg på seier i denne kampen. Skal vi tippe en ny smultring bak og to baller i riktig mål? Ja, det gjør vi!

21

Koch har vel spilt 4er? Håper på 8er og vback i sommer. Pluss 10er. Litt usikker på Rodrigo. Det lugger synes jeg

Vi må jo huske  at både Koch og Llorente har spilt 4'er i gamleklubben, så får vi disse på beina er vi godt forskudd der...

Rodrigo er god i rollen når Leeds kjører kampene, verre om vi er på defensiven.
Er ikke det konklusjonen hittil...


Skadene på Koch og Llorente har ødelagt irriterende mye for oss denne sesongen.
Tror vi ville vært svært nære topp fire med disse to tilgjengelig.

Alle eksperter viser til skadeproblemer i midtforsvaret når Liverpools kollaps skal forklares, men svært få av de samme ekspertene vektlegger at vi har slitt med tilsvarende problemer så og si hele sesongen.
En av årsakene til at dette sjelden blir nevnt er antagelig at Bielsa aldri bruker skader som forklaring/unnskyldning for dårlige resultater. Men man skulle da kunne tro at disse såkalte ekspertene burde kunne utføre litt research på egenhånd.

Trøsten får være at vi neppe vil ha like mye uflaks med skader i samme posisjoner også neste sesong.
I tillegg vet vi at laget vil bli styrket på både venstreback og midtbane, samt at flere av våre største talenter vil fortsette utviklingen mot førstelagsplass. I den forbindelse kan det være på sin plass å opplyse dere om at Charlie Cresswell er en kommende Leeds-kaptein.  ;)

Og klarer også Leeds-styret å takke nei når Man U til sommeren kommer på banen med et mega-bud på Raphinha  (i et forsøk på å gjenforene ham med sin gode kompis Bruno Fernandez), så vil det være all grunn til å gå løs på 2021/22-sesongen med stor optimisme.


22
Tror sannelig Bielsa med sine gode bytter er i ferd med å snu kampen. Forøvrig veldig mye rart som blir sagt på forumet i dag......
Skjer hver gang vi taper/spiller dårlig. Lei den evinnelige nedsnakkingen av våre heltemodige spillere. Mange her inne som leverer conference nivå også.

auren

Kan vi få noen eksempler på hva/hvem du tenker på?

Og på hvilket liganivå ser du for deg at dine egne vurderinger/analyser hører hjemme?  :)

23
Han er så jævla overlegen!!!!!!!!!!!
Costa eller Roberts?

auren


Sent from my iPhone using Tapatalk

Raphinha.

24
Plutselig ser pausebyttene mye bedre ut!  8) ;D

25
Praktscoring av min favorittspiller - bra!  ;)

26
Fantastiske pausebytter av Bielsa... ::)

HVA FAEN ER DET SOM FEILER FYREN NÅR HAN MÅ TIL HOVEDSTADEN!?!

27
Denne kampen var tapt i det øyeblikk det ble klart at Kalvin ikke kunne spille.

Vi klarer ikke å bryte av Arsenal-spillet inne på vår egen halvdel - Struijk er som vanlig på etterskudd av absolutt alt.

Her har vi alt å vinne i andre omgang, derfor ville eg gjort disse modige endringene i pausen:
 
1. Ut med Shackleton. Ayling tilbake på høyreback - og Charlie Cresswell inn som stopper.
2. Ut med Struijk. Klich ned til "firer-posisjon" - og Joe Gelhardt inn som "tier".

28
Foreslår herved at det innføres et innreiseforbud for Bielsa i London.

29
Det er fristende å si at Raphinha er for god for dette laget...

Struijk skulle ha scoret to mål i denne omgangen. Bamford har også rotet bort noen store sjanser.

Tror nok vi må overlate til Gelhardt å punktere denne kampen.

30
Når det gjelder førsteelleveren mot Palace så er det nok kun tierposisjonen det er usikkerhet rundt. Vi tre alternativer i den posisjonen: Klich, Roberts og Hernandez. Problemet er bare at pr dags dato fremstår ingen av dem som gode alternativer. Ikke godt å vite hvem som starter i morgen, kanskje Bielsa baserer valget på det de har vist på trening de siste dagene...

Forøvrig ville eg byttet ut den lettlurte sinken Pascal Struijk med det betydelig større stoppertalentet Charlie Cresswell.

Og Joe Gelhardt skal sjølsagt være på benken - minst. Gelhardt er en av våre få spillere som kan skape farligheter ut av ingenting. Finnes det ikke rom, så skaper han rom. Og med sin fabelaktige venstrefot setter han stort sett ballen der han vil. Det er et brilliant fotballhode på den gutten - og han vil blomstre enda fortere hvis han får spille sammen med bedre spillere enn han gjør nå. Og det er jo nettopp en spiller med sånne egenskaper vi bør sette innpå når vi står og stamper mot slutten av kampene.

Sider: [1] 2 3 ... 21