Jeg har heller ikke smakt den Linkwood-tapningen. Men jeg har en flaske Linkwood stående i skapet hjemme, fra Norsk Maltwhisky-lags egen tønne. Har også gjort kål på ei flaske allerede. Mon tro om ikke den også var 15 år? Cask strength i hvert fall, og en byråkratisk papirmålle uten like å få flaskene inn i landet for våre åndelige ledere i laget. Nuvel.
Linkwood er et Speyside-destilleri, og regnes av mange speyside-fantaster som et av de bedre destilleriene. Jeg er svak for torv (eller røyk) og er dermed ikke fullt så entusiastisk, men den linkwooden jeg har smakt har vært prima saker. Fant en tasting note her.
http://www.nmwl.no/forum/index.php?act=ST&f=4&t=504&hl=&s=7d6efc06e3ba5e317d5e16208b7d04ecHar vært innom en del springbank, husker ikke om jeg har vært borti 21-åring før. Men springbank stiger stadig på lista over mine favorittdestillerier. Særlig på grunn av produksjonen av Longrow.
Hva gjelder Ardbeg 17 har jeg smakt den en gang i en blindsmaking. Inne blant mye annen, yngre Islay whisky. Da ble den noe smakløs og tam, og ardbeg 10 funka bedre. Men mange har den som sin favoritt, og klager høylydt nå som den ikke kan leveres. Tror uansett ikke du trenger finne fra kolaen og isen. Alt dette er nektar fra oven.
Jokke for LUSCOS!