Ordet er fritt / Sv: Kamper i dag, sesongen 23/24
Nok tid for Ipswich til å sette vinnermålet.

125
« på: April 01, 2024, 18:05:05 »
Både Ayling og Greenwood fra start i kampen mot Wednesday som endte 2-0.

Så kan vi legge merke til at neste helgs motstander, Coventry, taper 1-2 hjemme mot Cardiff. Bortelagets mål kom begge på selvmål av Liam Kitching, som vel var i Leeds' akademi for en del år siden.

126
Ordet er fritt / MoM Leeds - Hull 01.04.24
« på: April 01, 2024, 14:46:21 »
Kveldskamp mot Playoff-jagende Hull. Stem på Leeds' tre beste.

127
« på: Mars 30, 2024, 23:29:02 »
Kalvin Phillips med fingern til fansen da han gikk inn på bussen etter kampen i dag. Har mista det totalt. Vil han spille for West Ham igjen?

Neppe. Han er bare på lån i klubben, og det har jo gått rimelig dårlig. Kan ikke forestille meg at det blir permanent overgang.

128
« på: Mars 30, 2024, 19:25:05 »
Trist å se hvordan Guardiola har ødelagt Phillips' karriere.

Phillips klarte seg godt under den første perioden i City, selv uten å slippe til så mye på førstelaget, selvfølgelig på grunn av konkurranse i verdensklasse. Han holdt seg likevel på et høyt nivå, mye takket være plassen og kampene på det engelske landslaget. Meget godt spill i EM, der han ble kåret til beste spiller for England.

Over lang tid uten kamper på et høyt nivå, er det klart at en spiller blir kamprusten og gjør enklere feil enn drevne førstelagsspillere. Det er litt trist at det har gått så nedover med Kalvin, men jeg tror at det kan snu igjen. Da må han helt klart bort fra Manchester, og kan hende må han en tur ned fra PL for å finne tilbake til noe i nærheten av gamle takter.

Kalvin har vist hvor god han kan være. At det finnes en god spiller i den kroppen, kan det ikke være noen som helst tvil om. Under riktige omstendigheter vil den gode Kalvin Phillips framstå igjen.

129
Ordet er fritt / Sv: MoM Watford - Leeds 29.03.24
« på: Mars 29, 2024, 23:12:31 »
To spillere skiller seg ut i denne kampen. Det siste poenget blir nesten å trekke et navn i blinde.

133
Med 30 minutter spilt i denne kampen passerer Leeds (så vidt før det ble 1-0) 1200 spilte minutter uten å slippe inn mål fra åpent spill i ligakamper. Og da er ikke overtidsminutter tatt med.

Nå begynner vi på null igjen, og uansett er det poengene som teller til slutt.

134
Dårligste første 15 siden julekampene. Vi henger jo overhode ikke sammen som lag. Leeds og høytider er fortsatt dårlig kombo.

Men Leeds har skapt den største (og eneste) sjansen så langt.

135
Bakpå fra start. Watford started bra. Viktig å holde unna de neste fem.

De får vel rase fra seg de første minuttene, så tar Leeds over etter hvert.

136
Ikke blått eller rosa i dag, men den fine hvite "bortedrakta". Lover jo godt.  8)

137
« på: Mars 29, 2024, 20:30:01 »
Som ventet ingen hjelp fra Blackburn.

138
« på: Mars 29, 2024, 20:12:00 »
Har Blackburn hatt ballen i mål for tredje gang? Sto 1-1 på VG Live nettopp, men forsvant rett etter. Ser ikke på kampen.

139
Georginio fra start! Han må ha godt "grokjøtt". (rask restitusjon fra operasjonen).  :)

140
Cooper i startoppstillingen, så da blir det midtbanen for Ampadu.

141
Georginio med i troppen til denne kampen, men Gnonto mangler. Egentlig visste vi vel det fra før.

142
« på: Mars 29, 2024, 18:04:09 »
Også verdt å merke seg at mandagens motstander, Hull, ryker 0-2 hjemme mot Stoke.

143
Ordet er fritt / MoM Watford - Leeds 29.03.24
« på: Mars 28, 2024, 23:03:14 »
TV-kamper seint på en fredagskveld er ikke alltid velkommen her i huset. Noen ganger ødelegger det litt av fredags-idyllen som en kveld foran tv kan gi. Som oftest går det greit når man har "råderett" over fjernkontrollen.  ;)

Stem på de tre Leeds-spillerne som irriterer kona/partneren minst.  ;D

144
Watford har ikke akkurat overbevist hjemme på Vicarage Road, og i alle fall ikke de fire siste månedene. De ni siste kampene der viser 0-3-6. Siste seier kom 28. november 2023. Men, obs - de har skåret i åtte av de ni. Leeds har seks trepoengere på de siste sju på fremmed gress. Kun ett mål har kommet imot. Det var vel mot Huddersfield.

Satser på at statistikken står seg denne kampen også.  :)

Elleveren vår er fortsatt ok ja :)

Etter å ha grundet litt tenker eg på at Farke har sagt at det er mindre slitsomt å spille kamper tett på hverandre i midtforsvaret enn på midten. Kanskje vil han derfor fortsette med Rodon/Ampadu bak ( de bortimot garanterer jo at vi holder nullen) og heller lar en Gray som ikke spilte så mange minuttene denne uka (10 minutter pluss 60 minutter) slippe til på midten igjen.

Det kan også funke veldig bra. :)

Siden Roberts og Firpo neppe spiller, hvem plasseres på høyre back da? Rodon, med Cooper og Ampadu i midten, og Byram på vb? Kun tre i backrekka?

147

Messi
Bamford

Hvis vi skal stille med Messi, ville jeg heller hatt han som 10'er og Darlow som keeper.

148
« på: Mars 26, 2024, 20:05:18 »
Glen Kamara startet ikke kampen mot Estland i dag. Like greit.

149
3 dager igjen til ny kamp. Føles ekstremt lenge siden kampen mot Millwall nå. Klarer vi brasene mot Watford? Ikke ideellt med halvannen uke uten mange av de faste spillerne der mange har spilt kamper og reist med sine respektive landslag. Når vi i tillegg sannsynligvis mister Rutter, så blir jeg ekstremt imponert hvis vi vinner på fredag kveld. Tar vi med oss det gamle London-spøkelset i regnestykket samt dårlige påske-kamper i tidligere sesonger, er det lett å frykte et poengtap.