Tror ikke vi skal ha for store forhåpninger her gitt…. Tetley's tradisjonelle Yorkshire Bitter har ikke noen markedsmessig posisjon utenfor Yorkshire, og er vanskelig å oppdrive også i andre steder av England.De tradisjonelle britiske bitterne er generelt ansett for å være helt ’ute’, og går gjerne for å være øl for ’gamle menn’.
Skal vokte meg vel for å virke belærende på dette området, midjo - men i Nord-Londons pubstrøk(Finsbury Park/Highbury)er Tetley´s ganske så høyfrekvent. Men selv om det er en decent bitter, foretrekker man vel mer smaksrike ales hvis det er å få servert.
Tetley's kan du få de fleste (større) steder i England, til og med i Køben (riktignok Smoothflow, og altfor kald), men jeg er likevel enig med McMidjo, nå han sier den ikke er særlig utbredt, d.v.s du får den ikke på annenhver pub, sånn ca utenfor Yorkshire.
Tetley's er en ganske typisk nord-engelsk bitter, men en av de mest creamy. Tidligere syntes jeg det var saft suse, men er ikke helt der lenger.
Som alt håndpumpet øl, kan man treffe på gode og mindre gode Tetley's alt etter hvor flinke landlords'ene er (evt. egne "barrel-keepers", som noen har) til å behandle øllet. I blant er de flinkere dess mer erfaring de har (dels selvfølgelig) med bestemte merker, om Tetley's er et hovedmerke for de eller ikke. De aller beste pubene (les: landlords) håndterer de ulike merkene som om det skulle være ders eget barn, og da får man bra cask-ale uansett ( de hiver resten av fatet f.eks, dersom det tenderer til å gå surt ). Andre steder er det smart å holde se til de merkene som selger mest i den spesifikke puben. Et vanlig usselt knep er å bevare og servere øllet med for lav temperatur, ofte for å hindre at det går surt. Velg en anne pub da.