Skrevet av Emne: En tidlig retain-list  (Lest 627 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Dennis

En tidlig retain-list
« på: Mai 08, 2022, 17:44:42 »
Ok, dette blir et lengre innlegg, skrevet i affekt. Selvsagt uten noen form for fasit i hånd, som er litt av poenget med å skrive det nå kontra om et par uker. Håper jeg har litt håp igjen når jeg har trøkt meg ferdig på tastaturet. Les videre om du gidder, og kom gjerne med innspill.

Ble sittende å tenkte på hvilke spillere som bør være med videre etter denne sesongen. Stallen er allerede altfor svak, både for videre Premier League-spill og for et lag som stadig mer sannsynlig skal jakte opprykk neste år. Slik vi fremstår nå, tror jeg ikke vi er i nærheten av å returnere på første forsøk.

Keepere
For et år siden trodde jeg Illan Meslier ville vekke interesse hos klubber høyere på tabeller rundt om kring. Denne sesongen har han fremstått mer som sin alder. Har alltid hatt mangler, da særlig i distribusjon og med ballen i beina. I år har han også vist enda større svakheter i feltarbeidet. Har fortsatt noen kanonredninger, men feilene er det tettere mellom. Derimot vanskelig å feile han med et lekk forsvar foran. Redder flere poeng enn han taper. Håper Meslier beholdes uavhengig av divisjon, Klaesson og Caprile som back up. Alternativ går kontrakten til Sam Johnstone i WBA ut, men han er linket til større klubber. Selges Meslier kan det derimot hende man kan friste han med førsteplass.

Forsvar
En lagdel som har vist seg svært avhengig av organiseringsferdighetene til Liam Cooper. Samtlige spillere forsvarer seg som hodeløse høns. Venstrebacken er fortsatt en enorm akilleshæl, mens Luke Ayling har vist enorme svakhetstegn defensivt over tid. Når han som en av ledergruppa og med kapteinsbindet fullstendig mister hodet i en så enorm viktig kamp, mener jeg det er på tide å vurdere Aylings fremtid i klubben. Ikke av situasjonen alene, men som siste dråpen. Fin fyr og publikumsfavoritt får så være. Han er vel ikke eldre enn at han forventer å spille fotball noen sesonger til, men som førstevalg på Leeds' høyreback må det være slutt. Robin Koch har i løpet av snart to sesonger aldri fått en god run som midtstopper, men jeg ser noe i han uten at jeg helt vet hva. Diego Llorente hadde en god vårsesong i fjor, men uten Cooper ved sin side ser han enda mer farlig ut for eget lag. Selges uavhengig av divisjon. Cooper, Koch, Struijk, Cresswell og Hjelde dekker plassene, men det kan godt hende vi burde ha en grå signering a la den West Ham gjorde med Craig Dawson. Spesielt om det blir anti-fotball og bunnstrid i årene fremover.

Midtbane
Nok en lagdel med store mangler. Sentralt har vi manglet en kreativ spiller siden Pablo Hernandez'. På venstrekant har vi en merkelig spiller som har enorm motor og ligaens beste førstetouch, men som verken kan forsvare seg, drible, passe til medspiller eller slå innlegg. Raphinha forsvinner uavhengig og jeg er bare 50% trygg på at Phillips blir ved fornyet kontrakt. Rykker vi ned, ryker han også. Store mangler og en lagdel hvor vi sliter med skader på Forshaw og Dallas og en Klich som virker over toppen.

Angrep
Om vi får se Patrick Bamford tilbake og uten stadige skadeavbrekk, tror jeg lagdelen kan være greit besatt. Jeg hadde utvilsomt tatt mot en klassespiss, men med så store mangler i resten av laget er det vanskelig å se at man har råd til alt. Bamford er soleklar, mens det er vanskelig å vite hva man skal gjøre med Rodrigo. Han er klubbens top earner, han er altfor treig, kan ikke presse og leverer svakt med målpoeng. Skal Leeds kvitte seg med han, er det rent kostnadskutt. Antakelig blir det gratis pga lønna og alder. Spørsmålet er da om det er like greit å ha han i stallen, men jeg heller mot å kutte kostnaden og slutte å "vente" på han. Gelhardt og James blir fort en av partnerne til Pat.

Ender opp med følgende spillere ut/på vei ut:
Diego Llorente
Rodrigo (tror ikke vi får penger for han, men lønna kan frigi litt midler)
Luke Ayling (tror ikke man får noe for han og anses nok som for viktig brikke "i garderoben")
Junior Firpo (tror ikke man får noe for han og får bli back up/tredjevalg inntil videre)
Tyler Roberts (tror ikke han selges)
Raphinha
Kalvin Phillips 50% (PL) / 100% (CH) sjanse for salg
Patrick Bamford - 25% (CH) sjanse for salg

Førsteprioritert:
Ny venstreback
Ny høyreback (Drameh kommer tilbake, men selges Ayling bør vi ha en til)
Ny midtbanespiller (en kreativ sentral spiller, pluss evt en defensiv spiller om Kalvin selges)
Ving for Raphinha
Eventuelt:

Spiss (om Rodrigo selges og/eller Bamford fortsatt sliter)
Midtstopper (om en erfaren, riktig spiller er tilgjengelig billig)
« Siste redigering: Mai 08, 2022, 17:51:17 av Dennis »
Marching on together!

HåvardK

Sv: En tidlig retain-list
« Svar #1 på: Mai 08, 2022, 21:37:48 »
Godt innlegg. Har tenkt mye på dette de siste ukene, og frykter at mange vil ønske seg vekk dersom vi rykker ned, også av unggutta. Med Hjelde og Cresswell i utvikling mener jeg vi er greit besatt på midtforsvarsplassene, men Struijk kan selges.
Venstre back trenger vi utvilsomt, mens jeg regner med Drameh overtar plassen til Bill.
Bate må få mer spilletid neste sesong, mens Shack kan selges.
Roberts har vel ingen fremtid hos oss? Og Rodrigo kan vi som du sier ikke vente lenger på.

Akkurat i dag sitter jeg med en følelse av at vi ikke vil være et attraktivt lag å komme til, uansett divisjon. Mulig jeg er overdrevent paraniod, men har mine tvil om hvorvidt Marsch er mannen som greier å bygge oss opp igjen - og da vil våre beste og mest talentfulle søke seg bort.

RoarG

Sv: En tidlig retain-list
« Svar #2 på: Mai 09, 2022, 08:41:23 »
Interessant innlegg. Ved nedrykk tror jeg disse selges, enten fordi budet på dem blir for fristende til å si nei til, eller fordi de selv ønsker å gå.

Raphina
Rodrigo
Phillips
Meslier

Beholder Leeds plassen tror jeg to førstnevnte allikevel går. Phillips er 50/50. Han må da ha større ambisjoner enn å spille i en klubb på nedre halvdel (som best) i PL? Meslier er et stort talent. Kommer det et bud fra en PL-klubb, vil han nok ønske å forlate Leeds.

Disse er jeg usikre på:
Struijk, Drameh, Shackleton, Ayling, Klich, Firpo, Bamford og Forshaw.

Denne kategorien spillere er 1) en blanding av folk som ønsker å bli værende hvis Leeds er i PL, men ønsker seg bort ved nedrykk, 2) spillere som klubben ikke finner gode nok og 3) spillere som blir for dyre å ha i stallen ved nedrykk. Innrømmer at usikker-kategorien er rotete. Satte Bamford først opp i kategorien rett under denne, men han vil vel tilhøre kategori 3?

Disse tror jeg blir værende: Cooper, Dallas, Klaesson, Harrison, James, Roberts, Koch, Llorente, Gelhardt, Summerville, Cresswell, Greenwood + en god del unge talenter.

Vi bør ha til neste sesong, uansett avgang:
Ny venstre back
Ny høyre back
Ny midtstopper
Ny keeper
Ny kreativ midtbanespiller

Disse spillerne kan klubben godt kvitte seg med:
Ayling, Firpo, Roberts, Forshaw, Klich, Shackleton, Edmondson.

Når det gjelder treneren, er jeg redd for at blir enda en overgangsfigur, a la Heckingbottom. Han kom til Leeds for å snu en trend. Det har han etter mitt syn ikke gjort. Han bør avløses dersom Leeds rykker ned, da jeg har 0 tro på en trener som trener laget ned. Synd han fikk en såpass lang kontrakt. Klarer han mot formodning å beholde plassen, skal jeg ta tilbake den forrige setningen.
"Jeg tror ikke på Gud, men etter Bielsas ansettelse må jeg nok revurdere", Roar Gustavsen, januar 2020

Dennis

Sv: En tidlig retain-list
« Svar #3 på: Mai 13, 2022, 13:44:39 »
En liten påstand, mener å ha sett at Nigel Martyn sa noe slikt:

Fra en skadefri 11er for opprykkslaget fra Championship, er det kun Raphinha som hadde gått inn i det laget.

Kjøp 2020/21 (euro)
Rodrigo -30
Llorente - 20
Raphinha - 19
Koch - 13

2021/22
James - 29
Firpo - 15

Allerede på lån og hentet permanent eller til U23.
Costa - 18
Harrison - 13
Meslier - 7
Klaesson - 2
Gelhardt - 1
Summerville
Drameh

Man kan nesten sette Helder Costa opp også, men ettersom han var delaktig i opprykkssesongen gir jeg han fordel av det. Meslier og Gelhardt er strålende kjøp, mens Klaesson uansett er såpass billig at det har lite å si om han ikke skulle slå til.

Jeg kan også være snill og si at det på papiret var bra å få inn to landslagsspillere i Koch og Llorente for rundt 30 mill. Det måtte uansett investeres i midtforsvaret, siden Ben White ble for dyr/aldri var mulig å hente.

Snittet av disse to er 16,5 mill og sier man at en av de ville spilt for White (Cooper den andre), er det fortsatt altså rundt 90 millioner euro som er brukt på spillere som neppe hadde slått seg inn i en førsteellever i opprykkssesongen. Sleng på Jean-Kevin Augustin for 18 millioner til, så bryter vi milliarden.

Det er sikkert i overkant tabloid for enkelte, da Championship tross alt er et steg ned og Koch, Llorente og James nok vil holde et greit nivå der, men det viser likevel at Victor Orta sliter enormt med å treffe blink. Ikke bare bulls eye, men selve ringen.


Marching on together!

Eriksen55

Sv: En tidlig retain-list
« Svar #4 på: Mai 13, 2022, 14:46:40 »
En liten påstand, mener å ha sett at Nigel Martyn sa noe slikt:

Fra en skadefri 11er for opprykkslaget fra Championship, er det kun Raphinha som hadde gått inn i det laget.

Kjøp 2020/21 (euro)
Rodrigo -30
Llorente - 20
Raphinha - 19
Koch - 13

2021/22
James - 29
Firpo - 15

Allerede på lån og hentet permanent eller til U23.
Costa - 18
Harrison - 13
Meslier - 7
Klaesson - 2
Gelhardt - 1
Summerville
Drameh

Man kan nesten sette Helder Costa opp også, men ettersom han var delaktig i opprykkssesongen gir jeg han fordel av det. Meslier og Gelhardt er strålende kjøp, mens Klaesson uansett er såpass billig at det har lite å si om han ikke skulle slå til.

Jeg kan også være snill og si at det på papiret var bra å få inn to landslagsspillere i Koch og Llorente for rundt 30 mill. Det måtte uansett investeres i midtforsvaret, siden Ben White ble for dyr/aldri var mulig å hente.

Snittet av disse to er 16,5 mill og sier man at en av de ville spilt for White (Cooper den andre), er det fortsatt altså rundt 90 millioner euro som er brukt på spillere som neppe hadde slått seg inn i en førsteellever i opprykkssesongen. Sleng på Jean-Kevin Augustin for 18 millioner til, så bryter vi milliarden.

Det er sikkert i overkant tabloid for enkelte, da Championship tross alt er et steg ned og Koch, Llorente og James nok vil holde et greit nivå der, men det viser likevel at Victor Orta sliter enormt med å treffe blink. Ikke bare bulls eye, men selve ringen.

Rodrigo var også landslagsspiller når han kom. Vært på flere samlinger mens han har spilt for oss også.

Helt sikkert rett i din analyse - Som regel lett når man sitter med fasiten. Jeg registrerte i hvert fall ytterst få som reagerte negativt når dem ble signert. Noen antydet at prisen på Rodrigo var i overkant, men at han var solid var det bred enighet om. Han var tross alt Spanias nummer 9 når han ble signert. Da mener jeg det blir altfor enkelt å sitte å peke i etterkant på hvor ræva de signeringene var.

Det er ikke lett å hente spillere. Sjelden alle slår til. Det har vært bom. Derfor håper og forventer jeg at prosedyrene rundt overganger blir evaluert nøye. Det er neppe kun Orta sin skyld, men han har det øverste ansvaret og må svare for dette.

I tillegg er det ingen her inne som vet hvor mye Bielsa har påvirket på hvem som kommer inn og hvem som evt ikke kom inn. Om Rads eller 49ers har banket gjennom noen overganger eller ikke vet vi heller ikke. Vi har hørt litt prat i media og via Hay og hva Bielsa har sagt. Det som blir kommunisert ut i media og til folket trenger ikke nødvendigvis være det samme som blir sagt på styrerommet eller bakrommet..

Jeg forventer også at det gjøres en evalueringen av Bielsas treningsmetoder og medical. Makan til skader vi i snitt har hatt under Bielsa er voldsomt. Og de tre nevnte landslagsspillerne har knapt hatt en lang periode uten skader. Det er nok mange flere faktorer enn at Orta er ræva som påvirker hvorfor mange av signeringene har slitt med å være gode over tid. For det er tross alt tre meget gode fotballspillere som ble signert.

Dennis

Sv: En tidlig retain-list
« Svar #5 på: Mai 13, 2022, 15:22:48 »
[...]

Rodrigo var også landslagsspiller når han kom. Vært på flere samlinger mens han har spilt for oss også.

Helt sikkert rett i din analyse - Som regel lett når man sitter med fasiten. Jeg registrerte i hvert fall ytterst få som reagerte negativt når dem ble signert. Noen antydet at prisen på Rodrigo var i overkant, men at han var solid var det bred enighet om. Han var tross alt Spanias nummer 9 når han ble signert. Da mener jeg det blir altfor enkelt å sitte å peke i etterkant på hvor ræva de signeringene var.

Noen analyse kom jeg ikke med, kun en forenklet observasjon. Den er heller ikke uten innsigelser, som du helt korrekt kommer med her. Rodrigo kom som landslagsspiss og at flere - meg inkludert - så på han som en veldig spennende signering. Han var en såkalt marquee signing for å vise at Leeds var tilbake. Jeg var riktignok skeptisk til manglende mål, men han lå høyt på listen over sjanseskaping siste La Liga-sesong, mener det var kun et par fra Barca og en Real-spiller som var foran.

Det er ikke lett å hente spillere. Sjelden alle slår til. Det har vært bom. Derfor håper og forventer jeg at prosedyrene rundt overganger blir evaluert nøye. Det er neppe kun Orta sin skyld, men han har det øverste ansvaret og må svare for dette.

Enkelt er det selvsagt ikke og jeg er helt enig i at prosedyrene må vurderes. Victor Orta har sikkert bra med kontakter, men det virker som han skal være genial med alle overganger. Det høres flott ut med Rodrigo fra det spanske landslaget og Junior Firpo fra selveste Barcelona. Ser man litt lenger, så er det derimot ikke vanskelig å se at Rodrigo med manglende tempo og fravær av press- og generelle defensive ferdigheter ikke passer Bielsas stil (eller moderne fotball) overhodet. Og et lite søk på Transfermarkt viser at Junior Firpo sjelden bikker 20 kamper i året grunnet skader.

Jeg har ikke kartlagt spansk fotball i særlig mer grad enn at jeg ser noen Barcelona-kamper (da spilte som regel Alba back), men det er tross alt Victor Ortas hovedjobb. Man vil aldri treffe med alt, men når en så stor prosentandel av overgangene bommer og spesielt de dyreste, må det sees i noen speil. Det er også en stor andel av disse som man kan se på CVen til uten at man begynner å sikle av forventning. Igjen, det er dette Orta er ansatt til og tjener gode penger på.

I tillegg er det ingen her inne som vet hvor mye Bielsa har påvirket på hvem som kommer inn og hvem som evt ikke kom inn. Om Rads eller 49ers har banket gjennom noen overganger eller ikke vet vi heller ikke. Vi har hørt litt prat i media og via Hay og hva Bielsa har sagt. Det som blir kommunisert ut i media og til folket trenger ikke nødvendigvis være det samme som blir sagt på styrerommet eller bakrommet..

Nei, det er lite vi vet og man kan argumentere i den favør man ønsker uten at det er enkelt å arrestere den ene eller andre veien. Dekket Kinnear over for Bielsa eller var det omvendt? Vi vet derimot at Victor Orta har uttalt at han også ønsker en trimmet stall med 18 seniorer supplert med juniorspillere og vi kan anta med høy sikkerhet at Ronaldo Vieira ble solgt over hodet på Bielsa. I tillegg sa Phil Hay i siste podcast av PH Show at Diego Llorente ikke var en spiller som Bielsa signerte. Likevel har Llorente spilt det aller meste under Marcelo, så lenge han har vært skadefri. Så jeg kjøper ikke at han var så rigid som det presenteres, men samtidig vet vi at han ønsket en tynn stall (som Orta) og at han uttalte at han kun ønsket spillere som var bedre enn de han hadde. Vanskelig å signere for? Ja, uten tvil ettersom han hadde en ekstremt krevende spillestil, men på ingen måte umulig.

Jeg forventer også at det gjøres en evalueringen av Bielsas treningsmetoder og medical. Makan til skader vi i snitt har hatt under Bielsa er voldsomt. Og de tre nevnte landslagsspillerne har knapt hatt en lang periode uten skader. Det er nok mange flere faktorer enn at Orta er ræva som påvirker hvorfor mange av signeringene har slitt med å være gode over tid. For det er tross alt tre meget gode fotballspillere som ble signert.

Skadesnittet har vært stygt og det tviler jeg ikke på at det forrige regimets metoder er delaktig i. Enkelte ting kan man ikke forutse; folk som lander på andres ankler, at man faller for kjært på en skulder etc. Alle hamstringstrekkene er derimot bekymringsverdig og er helt sikkert en blanding av fysisk utmattelse i form av knallhard trening og en tynn stall som ikke gir rom for hvile av småskadde spillere. 

Jeg er ikke ute etter å frita Bielsa og hans trenerteam noe skyld her. At de kjørte spillerne hardt er det ingen tvil om, men det er mer sammensatt enn som så. Som nevnt hard trening + tynn stall, supplert med en del uflaks. Leeds er derimot ikke den eneste klubben som har slitt enormt med skader i år - uten at det er noe positivt for oss - og nå er det to og en halv måned siden vi byttet trenere. Jeg er ingen ekspert på menneskekroppen og overtrening, men for meg ser spillerne slappere ut enn noensinne. At alle skal bære preg av overtrening kjøper jeg rett og slett ikke.

Jeg syns du treffer når du sier det bør en gjennomgang av prosedyrer til i sommer. Det er fra topp til bunn, men det må begynne hos de som leder denne klubben. For sånn jeg oppfatter det, er de ikke spesielt hissige på å påta seg noe ansvar som helst, bortsett fra denne halvhjertede videoen Radrizzani gav ut etter at Marcelo dro.

Noen papirlapper på setene blir for tynt.
Marching on together!

Andersen

Sv: En tidlig retain-list
« Svar #6 på: Mai 13, 2022, 17:12:25 »
Jeg tror helt sikkert Rahpinha forsvinner selv om vi beholder PL plassen også neste sesong. Phillips tror jeg også drar etter denne sesongen , da han fremdeles ikke er forelagt noen ny kontrakt fra klubben ennå. Vår skuddstopper bakerst hva med han? Har det vært noen interesse for han nå som vi faktisk kan rykke ned? Leeds drar vel med seg noen millioner pund , ved nedrykk. Vil ledelsen i klubben da styrke laget/ vil våre amerikanske eiere spytte inn mer penger til kjøp av nye spillere ved et eventuelt nedrykk? Alltid en usikkerhet om hva som vil skje hvis vi rykker ned. Nå har vi vel hatt 4 sesonger med de samme spillerene i stallen -  Rahpinha  og Dan James som har kommet til i den senere tid. Frykter at hvis vi ikke forsterker laget til en ny sesong enten PL/ championchip , så kommer vi til å vake noen sesonger til spesielt i Championchip. MOT.

leedslife

Sv: En tidlig retain-list
« Svar #7 på: Mai 13, 2022, 17:18:26 »
De fleste håper jeg ser jo at Rodrigo, ferdighetsmessig, er en god fotballspiller.
Problemet er jo at han ikke har fungert optimalt i systemet vårt. Verken under Bielsa eller må Marsch.

James og Harrison som du har saget Eriksen, og jeg, er jo spillere langt mindre begavet enn Rodrigo, men som passet langt bedre inn i Bielsas type fotball. I form av sine egenskaper uten ball.
Derfor mener jeg kjøpet av James var forståelig(men feil rekkefølge).Fordi jeg kjente spillertypen og som ving synes jeg ifht til kollektivet han prestert bra. Som spiss, nei. Men han er og vil aldri bli spiss.
Og nettopp sammensetning av stall og komplimentere ferdigheter står til slakt hos Orta og andre ansvarlige i klubben.
Og at vi som forbrukere skal i etterkant kunne engasjere oss i spillerkjøp, resultat og prestasjoner synes jeg mildt sagt er på sin plass. Er tross alt engasjement klubbene og idretten lever av.
Problemet er at man kan bli veldig farget og personlig, men jeg tenker det og er innafor fordi det skapet refleksjoner og åpner andre vinkler å se ting fra som du har nevnt tidligere.
Flotte innlegg av dere begge👍
« Siste redigering: Mai 13, 2022, 17:22:32 av leedslife »