Skrevet av Emne: Leedslegender  (Lest 1816 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Asbjørn

 • Forum Admin
 • Moderatorer
 • Lorimer
 • *****
 • Innlegg: 26587
 • Total likes: 1541
 • LEEDS UNITED - the Pride of Yorkshire
  • Vis profil
  • E-post
Leedslegender
« på: Januar 23, 2021, 00:46:59 »
Rangèr dine 10 på topp Leedsspillere!

Skulle nesten tro vi har hatt tråder for slikt tidligere, men i farten finner jeg ingen slike.

Dette blir jo individuelt, ingen fasit.

https://www.1sports1.com/greatest-leeds-united-players-of-all-time/2/

Leeds United are one of the most followed clubs in England. Over the course of its history, the club have gone through many highs and lows. Many great players played for the club during their history. In this article, let us have a look at some of the greatest Leeds United players of all time.

Deres liste er som følger:
1. Billy Bremner
2. Peter Lorimer
3. John Charles
4. Jackie Charlton
5. Eddie Gray
6. Allan Clarke
7. Johnny Giles
8. Norman Hunter
9. Nigel Martyn
10.Paul Reaney
« Siste redigering: Mai 05, 2021, 21:48:30 av Asbjørn »
Tell me - I've got to know
Tell me - Tell me before I go
Does that flame still burn, does that fire still glow
Or has it died out and melted like the snow
Tell me  Tell me

Dylan

Asbjørn

 • Forum Admin
 • Moderatorer
 • Lorimer
 • *****
 • Innlegg: 26587
 • Total likes: 1541
 • LEEDS UNITED - the Pride of Yorkshire
  • Vis profil
  • E-post
Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #1 på: Januar 23, 2021, 00:50:46 »
1. Jackie Charlton
2. John Charles
3. Billy Bremner
4. Johnny Giles
5. Peter Lorimer
6. Lucas Radebe
7. Eddie Gray
8. Tony Yeboah
9. Gordon Strachan
10.Nigel Martyn

ehh, vil sikkert editere denne daglig :D
Tell me - I've got to know
Tell me - Tell me before I go
Does that flame still burn, does that fire still glow
Or has it died out and melted like the snow
Tell me  Tell me

Dylan

TK20

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #2 på: Januar 23, 2021, 08:29:23 »
Bærer preg av min alder:

1. Bowyer
2. Batty
3. Dacourt
4. Beckford
5. Smith
6. Martyn
7. Dallas
8. Becchio
9. Matteo
10. Viduka

Honourable mentions: Snoddy, Woody, Howson, Kelly, Hernández, McCormack, Cooper og helt til slutt Bamba for å ha bragt litt klasse til klubben i en periode da vi sårt trengte det.

Innså underveis at periodene 2004-2007 og 2011-2018 ikke har fostret mange aktuelle kandidater. 

asbfjell

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #3 på: Januar 23, 2021, 21:06:41 »

1. John Charles.

Verdensklasse både som stopper og spiss. Enorm fysikk. Fenomenal i lufta. Nådeløs avslutter. Og til tross for alle disse "råe" egenskapene var Charles kjent for å være en ekte gentleman - både på og utenfor banen.
Rett og slett en makalaus fotballspiller!

2. Billy Bremner.
Billy spilte både sentral midtbane, høyrekant, spiss og sweeper - og han var knallgod i alle posisjoner. Men han blir naturlig nok  først og fremst husket som sentral midtbanespiller - først sammen med sin læremester og mentor Bobby Collins, deretter tolv år i tospann med Johnny Giles. Bremner må kunne sies å ha vært en komplett spiller. Ballvinner, løpsterk, kreativ og målfarlig. Og han var en strålende kaptein som ledet og inspirerte andre ved hjelp av sin "never-say-die-attitude".

Og på toppen av alt dette var Billy i besittelse av en enorm sjøltillit. Som Johnny Giles nylig sa det i et radio-intervju: "Uansett anledning og motstander, når Billy gikk ut på banen var han alltid hellig overbevist om at han kom til å bli kampens store stjerne".

3. Johnny Giles.
Den beste pasningsspilleren vi noengang har hatt. Det ble i sin tid sagt om Giles at han kunne slå førtimeters pasninger med millimeters presisjon - med begge føtter. Og det var heller ikke langt fra sannheten.

Giles var hjernen i det store Leeds-laget. Han visste alltid når han skulle spille kortpasninger, langpasninger eller når det var smartest å ta en liten piruett med ballen i beina før han tok en endelig bestemmelse om videre ballfordeling. Han scoret også mange mål, flere av dem var praktfulle susere fra langt hold. Og i duellspillet var han en av de mest nådeløse, i en nokså nådeløs tidsepoke.


4. Jack Charlton.
Big Jack var en "late bloomer". Han ble ikke skikkelig god før han var nærmere tredve år. Men da ble han til gjengjeld enormt god. Mange mener at Jack i perioden 65-70 var en av verdens desidert beste midtstoppere.

Jack Charlton organiserte Leeds-forsvaret nærmest på egenhånd. Forklaring: Don Revie var dyktig på å lese mennesker og han visste derfor hvilke knapper han skulle trykke på får å få det beste ut av dem. Jack Charlton hadde ofte store problemer med å motta andre ordre enn dem han sjøl hadde konstruert inne i sitt eget hode. Don Revie gjorde derfor noe veldig smart. Etter først på mirakuløst vis ha klart å "organisere" stabukken Jack til en midtstopper i verdensklasse, lot han Jack få nokså frie tøyler til å organisere det forsvaret han var den sjølskrevne krumtappen i. Da Charlton - i følge seg sjøl - aldri gjorde noen feil i forbindelse med våre baklengsmål, medførte dette uendelige mengder med skyllebøtter for både Sprake (særlig han), Reaney, Hunter, Cooper og Madeley. Men de lærte nok også svært mye av alle kampene sammen med "shiraffen".


5. Norman Hunter.

Jernmannen i Leeds-forsvaret. Hunter var en bedre fotballspiller enn det mange tror. Han hadde en glimrende venstrefot, og kunne slå langpasninger nesten på Giles-nivå. Hunter spilte også flere landskamper for England som midtbanespiller under Alf Ramsey. Hunter var jo også den første vinneren av spillernes egen årets spiller avstemning i 1974 - noe som forteller mye om hvilken "standing" han hadde blant sine kollegaer.

Duoen Charlton-Hunter er antagelig et av de beste stopperparene i engelsk fotballs historie.

6. Peter Lorimer.
Mannen med kanonskuddene. Men han også mye mer å by på. Han var teknisk god, slo gode pasninger og hadde en glimrende innleggsfot. Skulle likt å visst hvor mange assist Lorimer hadde i løpet av sin Leeds-karriere. Det var ikke få!

Tipper at Lorimer (muligens sammen med Kevin Keegan) var den spilleren det fantes flest liksom-kopier av på norske fotballsletter på første halvdel av søttitallet.

7. Eddie Gray.
Kanskje det største talentet i klubbens historie. Fenomenal balanse, teknikk, fart, ballkontroll, finter og dribleferdigheter. Skadeproblemer (og en litt svak skuddfot) hindret Eddie å bli en spiller av verdensklasse.


8. Allan Clarke.
Iskald avslutter. Og en veldig intelligent angrepsspiller. Teknisk god, flink til holde på ballen - og kjent for smarte bevegelser uten ball.
Allan Clarke hadde et nokså "cocky" kroppsspråk ute på banen. Det var alt annet enn tilgjort. Fyren var - i likhet med sin bestekompis Bremner - proppfull av sjøltillit.

9. Bobby Collins.
Enormt viktig spiller i vår historie. Kaptein, leder, inspirasjonskilde - og en glimrende fotballspiller. Bitteliten av vekst, men allikevel den modigste og tøffeste av dem alle. Alltid smilende og blid utenfor banen - et aldri så lite fryktløst monster å møte for våre motstandere på banen. 

Bobby Collins var den første Leeds-spilleren som ble kåret til årets spiller i England (1964/65). 

10. Gordon Strachan.
Strachan fikk mye av den samme betydningen for oss da han ankom klubben i 1989, som Collins hadde neste tredve år tidligere. Og i likhet med Collins ble også Strachan kåret til årets spiller i England i vår første sesong etter opprykket. 
Samspillet mellom manager Wilkinson og kaptein Strachan var en helt avgjørende faktor for den suksessen vi oppnådde på begynnelsen av nittitallet. Veldig forskjellige personlighetstyper - den introverte og noe kjedelige Wilkinson og den munnrappe og karismatiske Strachan - men de utfylte hverandre perfekt. 


Per-Stian

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #4 på: Mai 02, 2021, 23:26:02 »
Alioski har ein ekstrem løpskapasitet og jobbar iherdig på kryss og tvers av bana. Dette har gjort han til ein annleis og godkjend venstreback. Gårsdagens 45 minutt mot Brighton viste tydeleg Alioski sine svakheiter. Enkle balltap, dårleg førsteberøring/demping og ekstremt unaudsynte frispark.

Eg har satt pris på nord-makedonaren, og han har gitt oss fleire utsøkte mål, men gårsdagens omgang håpar eg var det siste i Leeds-drakta. Slike opptredenar kostar oss poeng og vippar kampar i vår disfavør. Takk for alt og lukke til vidare! Leeds må legge lista høgare.
Enig i at kampen mot Brighton var skandaløst dårlig av Gjanni.
Men alle kan ha en dårlig dag på jobben.
Litt drøyt å håpe på at det var hans siste kamp for oss. Han har tross alt vært overraskende god i den siste perioden han har spilt. På bakgrunn av det er det også flere som har ønsket at han skal få en ny kontrakt.

I mine øyne har han legendestatus fordi han har bidratt med å få klubben tilbake til Premier League. Synes han har tatt store steg i år også. Personlig blir jeg ikke skuffet hvis han drar i sommervinduet. Men håper han i såfall får en fin avskjed og får dra med verdigheten i behold. Tror han kommer til å spille alle de siste kampene også. Og det bekymrer meg ikke.

Eg ser kva du tenkjer, og klart Alioski skal takkast av på ein fin og verdig måte. Han kom greit frå fleire av kampane mot topplaga, men eg syns gårsdagens opptreden var over streken av kva eg kan tolere. Kvifor var han så av-/oppskrudd i ein nokså uviktig kamp? For meg verka det som han hadde tankane heilt andre plassar. Ein feil eller tre kan eg akseptere, men i går gjekk alt på tverke for han.

Spelarar på utgåande kontrakt vil forstå at ein gjev plass til andre når kampane har mindre eller lite å seie. Eg vil gjerne hugse Alioski for den han har vore, og la oss sleppe eit potensielt trist ettermæle.

For min del må gjerne både Berardi og han kome innpå dei siste minutta i siste heimekamp, som ein høfleg gest mot to som har gjort sitt for at vi endeleg er tilbake i PL.
« Siste redigering: Mai 02, 2021, 23:27:46 av Per-Stian »

Hallgeir *

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #5 på: Mai 03, 2021, 20:12:24 »
Alioski har ein ekstrem løpskapasitet og jobbar iherdig på kryss og tvers av bana. Dette har gjort han til ein annleis og godkjend venstreback. Gårsdagens 45 minutt mot Brighton viste tydeleg Alioski sine svakheiter. Enkle balltap, dårleg førsteberøring/demping og ekstremt unaudsynte frispark.

Eg har satt pris på nord-makedonaren, og han har gitt oss fleire utsøkte mål, men gårsdagens omgang håpar eg var det siste i Leeds-drakta. Slike opptredenar kostar oss poeng og vippar kampar i vår disfavør. Takk for alt og lukke til vidare! Leeds må legge lista høgare.
Enig i at kampen mot Brighton var skandaløst dårlig av Gjanni.
Men alle kan ha en dårlig dag på jobben.
Litt drøyt å håpe på at det var hans siste kamp for oss. Han har tross alt vært overraskende god i den siste perioden han har spilt. På bakgrunn av det er det også flere som har ønsket at han skal få en ny kontrakt.

I mine øyne har han legendestatus fordi han har bidratt med å få klubben tilbake til Premier League. Synes han har tatt store steg i år også. Personlig blir jeg ikke skuffet hvis han drar i sommervinduet. Men håper han i såfall får en fin avskjed og får dra med verdigheten i behold. Tror han kommer til å spille alle de siste kampene også. Og det bekymrer meg ikke.

Alioski har over tid gjort mye bra for klubben, men dersom du mener han fortjener legendestatus, vil jeg gjerne vite hvilke kriterier du mener skal legges til grunn for å oppnå akkurat det - legendestatus.
Super Leeds since 1968

HåvardK

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #6 på: Mai 03, 2021, 20:51:30 »
Alioski har ein ekstrem løpskapasitet og jobbar iherdig på kryss og tvers av bana. Dette har gjort han til ein annleis og godkjend venstreback. Gårsdagens 45 minutt mot Brighton viste tydeleg Alioski sine svakheiter. Enkle balltap, dårleg førsteberøring/demping og ekstremt unaudsynte frispark.

Eg har satt pris på nord-makedonaren, og han har gitt oss fleire utsøkte mål, men gårsdagens omgang håpar eg var det siste i Leeds-drakta. Slike opptredenar kostar oss poeng og vippar kampar i vår disfavør. Takk for alt og lukke til vidare! Leeds må legge lista høgare.
Enig i at kampen mot Brighton var skandaløst dårlig av Gjanni.
Men alle kan ha en dårlig dag på jobben.
Litt drøyt å håpe på at det var hans siste kamp for oss. Han har tross alt vært overraskende god i den siste perioden han har spilt. På bakgrunn av det er det også flere som har ønsket at han skal få en ny kontrakt.

I mine øyne har han legendestatus fordi han har bidratt med å få klubben tilbake til Premier League. Synes han har tatt store steg i år også. Personlig blir jeg ikke skuffet hvis han drar i sommervinduet. Men håper han i såfall får en fin avskjed og får dra med verdigheten i behold. Tror han kommer til å spille alle de siste kampene også. Og det bekymrer meg ikke.

Alioski har over tid gjort mye bra for klubben, men dersom du mener han fortjener legendestatus, vil jeg gjerne vite hvilke kriterier du mener skal legges til grunn for å oppnå akkurat det - legendestatus.
John Charles
Bobby Collins
Billy Bremner
Peter Lorimer
Gordon Strachan
Lucas Radebe
Gianni Alioski

Usikker...

Hallgeir *

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #7 på: Mai 03, 2021, 21:06:45 »
Alioski har ein ekstrem løpskapasitet og jobbar iherdig på kryss og tvers av bana. Dette har gjort han til ein annleis og godkjend venstreback. Gårsdagens 45 minutt mot Brighton viste tydeleg Alioski sine svakheiter. Enkle balltap, dårleg førsteberøring/demping og ekstremt unaudsynte frispark.

Eg har satt pris på nord-makedonaren, og han har gitt oss fleire utsøkte mål, men gårsdagens omgang håpar eg var det siste i Leeds-drakta. Slike opptredenar kostar oss poeng og vippar kampar i vår disfavør. Takk for alt og lukke til vidare! Leeds må legge lista høgare.
Enig i at kampen mot Brighton var skandaløst dårlig av Gjanni.
Men alle kan ha en dårlig dag på jobben.
Litt drøyt å håpe på at det var hans siste kamp for oss. Han har tross alt vært overraskende god i den siste perioden han har spilt. På bakgrunn av det er det også flere som har ønsket at han skal få en ny kontrakt.

I mine øyne har han legendestatus fordi han har bidratt med å få klubben tilbake til Premier League. Synes han har tatt store steg i år også. Personlig blir jeg ikke skuffet hvis han drar i sommervinduet. Men håper han i såfall får en fin avskjed og får dra med verdigheten i behold. Tror han kommer til å spille alle de siste kampene også. Og det bekymrer meg ikke.

Alioski har over tid gjort mye bra for klubben, men dersom du mener han fortjener legendestatus, vil jeg gjerne vite hvilke kriterier du mener skal legges til grunn for å oppnå akkurat det - legendestatus.
John Charles
Bobby Collins
Billy Bremner
Peter Lorimer
Gordon Strachan
Lucas Radebe
Gianni Alioski

Usikker...

Nei, jeg tror ikke du er usikker. Og det er ikke jeg heller.

Etter min ringe bedømmelse, kreves det litt mer enn et opprykk til øverste divisjon for å oppnå legendestatus.

Men det er bare sånn jeg vurderer det.
Super Leeds since 1968

Asbjørn

 • Forum Admin
 • Moderatorer
 • Lorimer
 • *****
 • Innlegg: 26587
 • Total likes: 1541
 • LEEDS UNITED - the Pride of Yorkshire
  • Vis profil
  • E-post
Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #8 på: Mai 03, 2021, 21:15:41 »

Nei, jeg tror ikke du er usikker. Og det er ikke jeg heller.

Etter min ringe bedømmelse, kreves det litt mer enn et opprykk til øverste divisjon for å oppnå legendestatus.

Men det er bare sånn jeg vurderer det.
Alongside Vinnie Jones, Alan Peacock, Jim Storrie, John Sheridan...
Tell me - I've got to know
Tell me - Tell me before I go
Does that flame still burn, does that fire still glow
Or has it died out and melted like the snow
Tell me  Tell me

Dylan

Johnnyj

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #9 på: Mai 04, 2021, 01:42:37 »
Alioski har ein ekstrem løpskapasitet og jobbar iherdig på kryss og tvers av bana. Dette har gjort han til ein annleis og godkjend venstreback. Gårsdagens 45 minutt mot Brighton viste tydeleg Alioski sine svakheiter. Enkle balltap, dårleg førsteberøring/demping og ekstremt unaudsynte frispark.

Eg har satt pris på nord-makedonaren, og han har gitt oss fleire utsøkte mål, men gårsdagens omgang håpar eg var det siste i Leeds-drakta. Slike opptredenar kostar oss poeng og vippar kampar i vår disfavør. Takk for alt og lukke til vidare! Leeds må legge lista høgare.
Enig i at kampen mot Brighton var skandaløst dårlig av Gjanni.
Men alle kan ha en dårlig dag på jobben.
Litt drøyt å håpe på at det var hans siste kamp for oss. Han har tross alt vært overraskende god i den siste perioden han har spilt. På bakgrunn av det er det også flere som har ønsket at han skal få en ny kontrakt.

I mine øyne har han legendestatus fordi han har bidratt med å få klubben tilbake til Premier League. Synes han har tatt store steg i år også. Personlig blir jeg ikke skuffet hvis han drar i sommervinduet. Men håper han i såfall får en fin avskjed og får dra med verdigheten i behold. Tror han kommer til å spille alle de siste kampene også. Og det bekymrer meg ikke.

Alioski har over tid gjort mye bra for klubben, men dersom du mener han fortjener legendestatus, vil jeg gjerne vite hvilke kriterier du mener skal legges til grunn for å oppnå akkurat det - legendestatus.

Forstår at du har høyere kriterier, som sikkert har fulgt Leeds i mange flere år enn meg.
Men jeg står for utsagnet mitt.

Selv er jeg 26 år gammel, og da jeg begynte å holde med Leeds var det Eirik Bakke, Viduka, Kewell og Alan Smith som var mine helter. Skal dóg være forsiktig med å kalle de to sistnevnte for legender med tanke på hvordan de dro fra klubben.

I nesten hele min barndom og voksne alder har jeg fulgt Leeds i lavere divisjoner.
Det har ikke akkurat vært flust av oppturer.
I senere tid vil jeg si at Johnny Howson, Jermaine Beckford, Becchio og McCormack har fått legendestatus i min bok. I likhet med alle som hjalp oss tilbake til det gode selskap. De har derfor fått en helt spesiell plass i hjertet mitt.
Vi kan gjerne være enige om uenige, men ståstedet våres er nok litt forskjellig.
« Siste redigering: Mai 04, 2021, 01:47:19 av Johnnyj »

Hallgeir *

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #10 på: Mai 04, 2021, 14:25:02 »
Alioski har ein ekstrem løpskapasitet og jobbar iherdig på kryss og tvers av bana. Dette har gjort han til ein annleis og godkjend venstreback. Gårsdagens 45 minutt mot Brighton viste tydeleg Alioski sine svakheiter. Enkle balltap, dårleg førsteberøring/demping og ekstremt unaudsynte frispark.

Eg har satt pris på nord-makedonaren, og han har gitt oss fleire utsøkte mål, men gårsdagens omgang håpar eg var det siste i Leeds-drakta. Slike opptredenar kostar oss poeng og vippar kampar i vår disfavør. Takk for alt og lukke til vidare! Leeds må legge lista høgare.
Enig i at kampen mot Brighton var skandaløst dårlig av Gjanni.
Men alle kan ha en dårlig dag på jobben.
Litt drøyt å håpe på at det var hans siste kamp for oss. Han har tross alt vært overraskende god i den siste perioden han har spilt. På bakgrunn av det er det også flere som har ønsket at han skal få en ny kontrakt.

I mine øyne har han legendestatus fordi han har bidratt med å få klubben tilbake til Premier League. Synes han har tatt store steg i år også. Personlig blir jeg ikke skuffet hvis han drar i sommervinduet. Men håper han i såfall får en fin avskjed og får dra med verdigheten i behold. Tror han kommer til å spille alle de siste kampene også. Og det bekymrer meg ikke.

Alioski har over tid gjort mye bra for klubben, men dersom du mener han fortjener legendestatus, vil jeg gjerne vite hvilke kriterier du mener skal legges til grunn for å oppnå akkurat det - legendestatus.

Forstår at du har høyere kriterier, som sikkert har fulgt Leeds i mange flere år enn meg.
Men jeg står for utsagnet mitt.

Selv er jeg 26 år gammel, og da jeg begynte å holde med Leeds var det Eirik Bakke, Viduka, Kewell og Alan Smith som var mine helter. Skal dóg være forsiktig med å kalle de to sistnevnte for legender med tanke på hvordan de dro fra klubben.

I nesten hele min barndom og voksne alder har jeg fulgt Leeds i lavere divisjoner.
Det har ikke akkurat vært flust av oppturer.
I senere tid vil jeg si at Johnny Howson, Jermaine Beckford, Becchio og McCormack har fått legendestatus i min bok. I likhet med alle som hjalp oss tilbake til det gode selskap. De har derfor fått en helt spesiell plass i hjertet mitt.
Vi kan gjerne være enige om uenige, men ståstedet våres er nok litt forskjellig.

Da skjønner jeg litt mer hvor du står, men vi er nok ikke enige om hva som kreves.

Det er mange spillere som har bidratt til klubbens forskjellige opprykk, uten å ha uthevet seg på noen spesiell måte. Lista er lang, veldig lang. Legendestatus er ikke noe du kommer lett til, den må du gjøre deg fortjent til, utmerke deg på en eller annen måte.

Alioski er utvilsomt en bra spiller, men det er mange som havner i den kategorien uten noen gang å oppnå legendestatus. Vinny Jones er vel den jeg synes kommer nærmest Alioski, men der Vinny knyttet et nært bånd til handikappede på stadion og oppnådde kultstatus på grunn av det, er Alioski spilleren med rare påfunn foran kamera, ofte før kampstart.

Det er vel eneste måten han utmerker seg på, og for meg blir det et for tynt grunnlag. Jeg har ingen ting i mot Alioski, en flott fyr. Men per nå syns jeg ikke det holder helt.
Super Leeds since 1968

Johnnyj

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #11 på: Mai 05, 2021, 02:36:25 »
Alioski har ein ekstrem løpskapasitet og jobbar iherdig på kryss og tvers av bana. Dette har gjort han til ein annleis og godkjend venstreback. Gårsdagens 45 minutt mot Brighton viste tydeleg Alioski sine svakheiter. Enkle balltap, dårleg førsteberøring/demping og ekstremt unaudsynte frispark.

Eg har satt pris på nord-makedonaren, og han har gitt oss fleire utsøkte mål, men gårsdagens omgang håpar eg var det siste i Leeds-drakta. Slike opptredenar kostar oss poeng og vippar kampar i vår disfavør. Takk for alt og lukke til vidare! Leeds må legge lista høgare.
Enig i at kampen mot Brighton var skandaløst dårlig av Gjanni.
Men alle kan ha en dårlig dag på jobben.
Litt drøyt å håpe på at det var hans siste kamp for oss. Han har tross alt vært overraskende god i den siste perioden han har spilt. På bakgrunn av det er det også flere som har ønsket at han skal få en ny kontrakt.

I mine øyne har han legendestatus fordi han har bidratt med å få klubben tilbake til Premier League. Synes han har tatt store steg i år også. Personlig blir jeg ikke skuffet hvis han drar i sommervinduet. Men håper han i såfall får en fin avskjed og får dra med verdigheten i behold. Tror han kommer til å spille alle de siste kampene også. Og det bekymrer meg ikke.

Alioski har over tid gjort mye bra for klubben, men dersom du mener han fortjener legendestatus, vil jeg gjerne vite hvilke kriterier du mener skal legges til grunn for å oppnå akkurat det - legendestatus.

Forstår at du har høyere kriterier, som sikkert har fulgt Leeds i mange flere år enn meg.
Men jeg står for utsagnet mitt.

Selv er jeg 26 år gammel, og da jeg begynte å holde med Leeds var det Eirik Bakke, Viduka, Kewell og Alan Smith som var mine helter. Skal dóg være forsiktig med å kalle de to sistnevnte for legender med tanke på hvordan de dro fra klubben.

I nesten hele min barndom og voksne alder har jeg fulgt Leeds i lavere divisjoner.
Det har ikke akkurat vært flust av oppturer.
I senere tid vil jeg si at Johnny Howson, Jermaine Beckford, Becchio og McCormack har fått legendestatus i min bok. I likhet med alle som hjalp oss tilbake til det gode selskap. De har derfor fått en helt spesiell plass i hjertet mitt.
Vi kan gjerne være enige om uenige, men ståstedet våres er nok litt forskjellig.

Da skjønner jeg litt mer hvor du står, men vi er nok ikke enige om hva som kreves.

Det er mange spillere som har bidratt til klubbens forskjellige opprykk, uten å ha uthevet seg på noen spesiell måte. Lista er lang, veldig lang. Legendestatus er ikke noe du kommer lett til, den må du gjøre deg fortjent til, utmerke deg på en eller annen måte.

Alioski er utvilsomt en bra spiller, men det er mange som havner i den kategorien uten noen gang å oppnå legendestatus. Vinny Jones er vel den jeg synes kommer nærmest Alioski, men der Vinny knyttet et nært bånd til handikappede på stadion og oppnådde kultstatus på grunn av det, er Alioski spilleren med rare påfunn foran kamera, ofte før kampstart.

Det er vel eneste måten han utmerker seg på, og for meg blir det et for tynt grunnlag. Jeg har ingen ting i mot Alioski, en flott fyr. Men per nå syns jeg ikke det holder helt.
Ser poenget ditt ja.
Et lite sidespor kanskje men hvem tror du har potensial til å bli legende i nåværende tropp da?

Føler at Kalvin Phillips sier seg selv. Men for meg vil jeg kanskje også si Mateusz Klich. Litt på bakgrunn av historien hans. Men også fordi han genuint elsker klubben. Det at han har en Leeds-tattovering på kroppen er også et stort pluss.

Eriksen55

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #12 på: Mai 05, 2021, 09:18:11 »
Alioski har ein ekstrem løpskapasitet og jobbar iherdig på kryss og tvers av bana. Dette har gjort han til ein annleis og godkjend venstreback. Gårsdagens 45 minutt mot Brighton viste tydeleg Alioski sine svakheiter. Enkle balltap, dårleg førsteberøring/demping og ekstremt unaudsynte frispark.

Eg har satt pris på nord-makedonaren, og han har gitt oss fleire utsøkte mål, men gårsdagens omgang håpar eg var det siste i Leeds-drakta. Slike opptredenar kostar oss poeng og vippar kampar i vår disfavør. Takk for alt og lukke til vidare! Leeds må legge lista høgare.
Enig i at kampen mot Brighton var skandaløst dårlig av Gjanni.
Men alle kan ha en dårlig dag på jobben.
Litt drøyt å håpe på at det var hans siste kamp for oss. Han har tross alt vært overraskende god i den siste perioden han har spilt. På bakgrunn av det er det også flere som har ønsket at han skal få en ny kontrakt.

I mine øyne har han legendestatus fordi han har bidratt med å få klubben tilbake til Premier League. Synes han har tatt store steg i år også. Personlig blir jeg ikke skuffet hvis han drar i sommervinduet. Men håper han i såfall får en fin avskjed og får dra med verdigheten i behold. Tror han kommer til å spille alle de siste kampene også. Og det bekymrer meg ikke.

Alioski har over tid gjort mye bra for klubben, men dersom du mener han fortjener legendestatus, vil jeg gjerne vite hvilke kriterier du mener skal legges til grunn for å oppnå akkurat det - legendestatus.

Forstår at du har høyere kriterier, som sikkert har fulgt Leeds i mange flere år enn meg.
Men jeg står for utsagnet mitt.

Selv er jeg 26 år gammel, og da jeg begynte å holde med Leeds var det Eirik Bakke, Viduka, Kewell og Alan Smith som var mine helter. Skal dóg være forsiktig med å kalle de to sistnevnte for legender med tanke på hvordan de dro fra klubben.

I nesten hele min barndom og voksne alder har jeg fulgt Leeds i lavere divisjoner.
Det har ikke akkurat vært flust av oppturer.
I senere tid vil jeg si at Johnny Howson, Jermaine Beckford, Becchio og McCormack har fått legendestatus i min bok. I likhet med alle som hjalp oss tilbake til det gode selskap. De har derfor fått en helt spesiell plass i hjertet mitt.
Vi kan gjerne være enige om uenige, men ståstedet våres er nok litt forskjellig.

Da skjønner jeg litt mer hvor du står, men vi er nok ikke enige om hva som kreves.

Det er mange spillere som har bidratt til klubbens forskjellige opprykk, uten å ha uthevet seg på noen spesiell måte. Lista er lang, veldig lang. Legendestatus er ikke noe du kommer lett til, den må du gjøre deg fortjent til, utmerke deg på en eller annen måte.

Alioski er utvilsomt en bra spiller, men det er mange som havner i den kategorien uten noen gang å oppnå legendestatus. Vinny Jones er vel den jeg synes kommer nærmest Alioski, men der Vinny knyttet et nært bånd til handikappede på stadion og oppnådde kultstatus på grunn av det, er Alioski spilleren med rare påfunn foran kamera, ofte før kampstart.

Det er vel eneste måten han utmerker seg på, og for meg blir det et for tynt grunnlag. Jeg har ingen ting i mot Alioski, en flott fyr. Men per nå syns jeg ikke det holder helt.
Ser poenget ditt ja.
Et lite sidespor kanskje men hvem tror du har potensial til å bli legende i nåværende tropp da?

Føler at Kalvin Phillips sier seg selv. Men for meg vil jeg kanskje også si Mateusz Klich. Litt på bakgrunn av historien hans. Men også fordi han genuint elsker klubben. Det at han har en Leeds-tattovering på kroppen er også et stort pluss.

I dagen Leeds stall mener jeg Pablo er legende materiale og at Berardi er i nærheten, men han når kanskje ikke helt opp. Men for meg vil han alltid være en kult helt!

Hvem som har potensiale avhenger av hvordan klubb og spiller gjør det fremover. Vinner vi FA cupen neste år så gjør nok mange kvantesprang på den "listen". Scorer Roberts vinnermålet på overtid plasserer det han mye høyere enn det kanskje ellers hadde gjort.

Phillips har alle forutsetninger til å bli av de virkelig store om han og Leeds fortsetter i mange år. Herjer han i 3 år og går til Man Utd så blir han neppe legende..

Av de vi har i dag så mener jeg at Dallas i ferd med å bygge opp en legendestatus. Ayling og Cooper nærmer seg. Spesielt Cooper i kraft av den han er. Er vel ikke mange som har vært kaptein i flere kamper enn han.

Klich med to gode sesonger i CC er ikke i nærheten i mine øyne. Det skal litt mer til over tid syntes jeg - Alternativt være noe ordentlig ekstraordinært. Da mener jeg ikke å tatovere en Leeds logo på kroppen.

Men alle som var med på opprykket og det vanvittige comebacket i PL vil nok få sin plass i historien.

Meningene om dette er jo individuelt - Jeg mener en legende status skal henge høyt.

Josch

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #13 på: Mai 05, 2021, 09:49:54 »
Legende er vel en man husker godt lenge etter at han har sluttet å spille? Noen av dagens spillere blir kanskje legender men det avgjøres senere. God spiller med "lang og tro tjeneste" er ofte noen kriterier. Om de vinner noe med Leeds så hjelper det selvsagt.
Radebe var meget god og var i Leeds lenge. Men mange av årene med ham var Leeds ganske middels som lag. Radebe stakk seg ut som en stjerne i et grått Leeds-lag og hadde personlighet. Personlighet er viktig. Dagens Bielsa-lag er et kollektiv (gode spillere) uten mange store stjerner som skiller seg ut. Har noe med spillestil å gjøre.

Raphina som legende hvis han blir lenge i Leeds? Har det lille ekstra som begeistrer fansen.

Blank_File

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #14 på: Mai 05, 2021, 11:28:56 »
Legende er vel en man husker godt lenge etter at han har sluttet å spille? Noen av dagens spillere blir kanskje legender men det avgjøres senere. God spiller med "lang og tro tjeneste" er ofte noen kriterier. Om de vinner noe med Leeds så hjelper det selvsagt.
Radebe var meget god og var i Leeds lenge. Men mange av årene med ham var Leeds ganske middels som lag. Radebe stakk seg ut som en stjerne i et grått Leeds-lag og hadde personlighet. Personlighet er viktig. Dagens Bielsa-lag er et kollektiv (gode spillere) uten mange store stjerner som skiller seg ut. Har noe med spillestil å gjøre.

Raphina som legende hvis han blir lenge i Leeds? Har det lille ekstra som begeistrer fansen.
Her er du inne på rett spor. Yeboah er legendarisk på tross av bare to sesonger i Leeds pga de fantastiske gledene han skapte med målene sine.

Selv synes jeg ikke det er noen andre enn Kalvin Phillips og kanskje Stuart Dallas, hvis de fortsetter i samme spor, som kan nevnes i legendeåndedraget.

Fra årene der nede er det bare Jermaine Beckford som kan nevnes for min del. Han scoret to så legendariske mål at de sitter brent for resten av livet i min hjerne.

Men som Josch sier, utnevnelsen kan ikke komme før det er slutt og vi har fått tenkt oss om. Ex-spillere kan fremdeles ta en Kewell.

Killa

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #15 på: Mai 05, 2021, 12:36:07 »
Jeg ser kun en legende i dagens Leeds foreløpig: Marcelo Bielsa!
Han er allerede en klubblegende - og den statusen har han oppnådd på knappe 3 år!

Blank_File

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #16 på: Mai 05, 2021, 13:19:13 »
Jeg ser kun en legende i dagens Leeds foreløpig: Marcelo Bielsa!
Han er allerede en klubblegende - og den statusen har han oppnådd på knappe 3 år!
Akkurat det er jeg enig med deg i.

Hallgeir *

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #17 på: Mai 05, 2021, 20:13:04 »
Alioski har ein ekstrem løpskapasitet og jobbar iherdig på kryss og tvers av bana. Dette har gjort han til ein annleis og godkjend venstreback. Gårsdagens 45 minutt mot Brighton viste tydeleg Alioski sine svakheiter. Enkle balltap, dårleg førsteberøring/demping og ekstremt unaudsynte frispark.

Eg har satt pris på nord-makedonaren, og han har gitt oss fleire utsøkte mål, men gårsdagens omgang håpar eg var det siste i Leeds-drakta. Slike opptredenar kostar oss poeng og vippar kampar i vår disfavør. Takk for alt og lukke til vidare! Leeds må legge lista høgare.
Enig i at kampen mot Brighton var skandaløst dårlig av Gjanni.
Men alle kan ha en dårlig dag på jobben.
Litt drøyt å håpe på at det var hans siste kamp for oss. Han har tross alt vært overraskende god i den siste perioden han har spilt. På bakgrunn av det er det også flere som har ønsket at han skal få en ny kontrakt.

I mine øyne har han legendestatus fordi han har bidratt med å få klubben tilbake til Premier League. Synes han har tatt store steg i år også. Personlig blir jeg ikke skuffet hvis han drar i sommervinduet. Men håper han i såfall får en fin avskjed og får dra med verdigheten i behold. Tror han kommer til å spille alle de siste kampene også. Og det bekymrer meg ikke.

Alioski har over tid gjort mye bra for klubben, men dersom du mener han fortjener legendestatus, vil jeg gjerne vite hvilke kriterier du mener skal legges til grunn for å oppnå akkurat det - legendestatus.

Forstår at du har høyere kriterier, som sikkert har fulgt Leeds i mange flere år enn meg.
Men jeg står for utsagnet mitt.

Selv er jeg 26 år gammel, og da jeg begynte å holde med Leeds var det Eirik Bakke, Viduka, Kewell og Alan Smith som var mine helter. Skal dóg være forsiktig med å kalle de to sistnevnte for legender med tanke på hvordan de dro fra klubben.

I nesten hele min barndom og voksne alder har jeg fulgt Leeds i lavere divisjoner.
Det har ikke akkurat vært flust av oppturer.
I senere tid vil jeg si at Johnny Howson, Jermaine Beckford, Becchio og McCormack har fått legendestatus i min bok. I likhet med alle som hjalp oss tilbake til det gode selskap. De har derfor fått en helt spesiell plass i hjertet mitt.
Vi kan gjerne være enige om uenige, men ståstedet våres er nok litt forskjellig.

Da skjønner jeg litt mer hvor du står, men vi er nok ikke enige om hva som kreves.

Det er mange spillere som har bidratt til klubbens forskjellige opprykk, uten å ha uthevet seg på noen spesiell måte. Lista er lang, veldig lang. Legendestatus er ikke noe du kommer lett til, den må du gjøre deg fortjent til, utmerke deg på en eller annen måte.

Alioski er utvilsomt en bra spiller, men det er mange som havner i den kategorien uten noen gang å oppnå legendestatus. Vinny Jones er vel den jeg synes kommer nærmest Alioski, men der Vinny knyttet et nært bånd til handikappede på stadion og oppnådde kultstatus på grunn av det, er Alioski spilleren med rare påfunn foran kamera, ofte før kampstart.

Det er vel eneste måten han utmerker seg på, og for meg blir det et for tynt grunnlag. Jeg har ingen ting i mot Alioski, en flott fyr. Men per nå syns jeg ikke det holder helt.
Ser poenget ditt ja.
Et lite sidespor kanskje men hvem tror du har potensial til å bli legende i nåværende tropp da?

Føler at Kalvin Phillips sier seg selv. Men for meg vil jeg kanskje også si Mateusz Klich. Litt på bakgrunn av historien hans. Men også fordi han genuint elsker klubben. Det at han har en Leeds-tattovering på kroppen er også et stort pluss.

Flere av de som har svart før meg (Josch, Eriksen), er inne på det som jeg synes er essensen her.

For å svare direkte på ditt spørsmål, så synes jeg Phillips og Dallas er nærmest (Pablo?), men allikevel er de på langt nær der ennå. Enten må de spille lenge i klubben, vinne noe stort, være bedre enn de fleste eller utføre noe eksepsjonelt som for eksempel Beckford.
Super Leeds since 1968

Asbjørn

 • Forum Admin
 • Moderatorer
 • Lorimer
 • *****
 • Innlegg: 26587
 • Total likes: 1541
 • LEEDS UNITED - the Pride of Yorkshire
  • Vis profil
  • E-post
Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #18 på: Mai 05, 2021, 21:02:35 »
Legende...

Vi er VELDIG langt unna topic nå, men la gå...

Hvor mange legender har vi i klubben (gjennom tidene)?
Jeg syns ikke vi har noe fasitsvar her, men en slags konsensus kan vi nok finne...

10-11 stk fra Revie-tiden er utvilsomme, men er antallet fra Revie-tiden 16-17 stk???

Hvor mange fra Sgt Wilko-tiden er legender, 6-7 stk?

Er noen fra DOL-tiden legender???

Fortjener 30 stk pluss å kalles legender?

I mitt hode har vi ingen legender fra tiden KUN på andre nivå, de måtte også levere på øverste nivå.
Slik klarer jeg ikke å kalle Beckford legende (vet jo at en del er uenig med meg der men...) selv om han scoret et mål i 3.rundekamp i FA-cupen, og et avgjørende mål på tredje nivå.

John Charles kaller jeg likevel en legende. Det handler ikke om bravadene hans for Leeds på andre nivå, men hva han utrettet totalt, at han alene finansierte en tribune på Elland Road (ved salget til Italia), samt 42 mål på en sesong.

Vi har altså et sjikt på ca 30 legender i klubben, dernest ca 100 stooore stillere (de som ikke nådde heeelt opp i Revie/Wilko/DOL-tiden samt nåværende Bielsa-tid, de som la grunnlaget for Revie-tiden (Storrie og co), John Sheridan, Ian Baird og andre 80-talls...

Dettte tror jeg er mitt take on this.

Hadde vært artig å lest hva Florøs store sønn, Skotten, McMidjo, Fjell & andre måtte mene om dette :)


Tell me - I've got to know
Tell me - Tell me before I go
Does that flame still burn, does that fire still glow
Or has it died out and melted like the snow
Tell me  Tell me

Dylan

Asbjørn

 • Forum Admin
 • Moderatorer
 • Lorimer
 • *****
 • Innlegg: 26587
 • Total likes: 1541
 • LEEDS UNITED - the Pride of Yorkshire
  • Vis profil
  • E-post
Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #19 på: Mai 05, 2021, 21:19:02 »
Kanskje vi skal ta de siste innleggene her og opprette en legende-tråd Asbjørn?

I bunn og grunn har du rett i at dette ikke skal være gjemt i en spillertråd. Vi har en lignende legendetråd som ble postet i senest i januar - tenker den kan passe inn der...

Gje meg litt tid ;)
Tell me - I've got to know
Tell me - Tell me before I go
Does that flame still burn, does that fire still glow
Or has it died out and melted like the snow
Tell me  Tell me

Dylan

Hallgeir *

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #20 på: Mai 05, 2021, 21:44:30 »
Kanskje vi skal ta de siste innleggene her og opprette en legende-tråd Asbjørn?

I bunn og grunn har du rett i at dette ikke skal være gjemt i en spillertråd. Vi har en lignende legendetråd som ble postet i senest i januar - tenker den kan passe inn der...

Gje meg litt tid ;)

Auren kom meg i forkjøpet her, for jeg tenkte samme tanken selv. Så ble jeg opptatt med te-drikking....  ;)

Jeg ville kanskje ha endret trådtittelen til bare "Legendestatus" eller bare "Leeds-legender". Det fanger litt bredere, synes jeg.
« Siste redigering: Mai 05, 2021, 21:46:33 av Hallgeir * »
Super Leeds since 1968

Asbjørn

 • Forum Admin
 • Moderatorer
 • Lorimer
 • *****
 • Innlegg: 26587
 • Total likes: 1541
 • LEEDS UNITED - the Pride of Yorkshire
  • Vis profil
  • E-post
Leedslegender
« Svar #21 på: Mai 05, 2021, 21:50:13 »


Jeg ville kanskje ha endret trådtittelen til bare "Legendestatus" eller bare "Leeds-legender". Det fanger litt bredere, synes jeg.

Tatt til etterretning.
Opprinnelig ble tråden laget mht en artikkel som listet sine TiPåTopp.

Men i øyeblikket favner vi bredere.


Jaa, etter deres mening, hvor mange Leedeslegender har vi??? :o
Tell me - I've got to know
Tell me - Tell me before I go
Does that flame still burn, does that fire still glow
Or has it died out and melted like the snow
Tell me  Tell me

Dylan

Asbjørn

 • Forum Admin
 • Moderatorer
 • Lorimer
 • *****
 • Innlegg: 26587
 • Total likes: 1541
 • LEEDS UNITED - the Pride of Yorkshire
  • Vis profil
  • E-post
Sv: Leedslegender
« Svar #22 på: Mai 05, 2021, 23:26:57 »
Er dette en legende?

Ernie Hart
13 sesonger som mainstay, 472 kamper, kaptein, landslagsspiller (vår første)
https://www.leedsunited.com/news/team-news/17515/ernie-hart

Moscowhite om en kamp fra 1934, han ble tidlig skadet i kampen, kunne ikke byttes ut, ble plassert ute på vingen der han ikke kunne ødelegge... Og så:
Spurs had forgotten about Hart — the injured player was completely unmarked, and had enough strength to tap the ball in for 4-1. It was Hart's first goal since 10th October 1931, and his first at Elland Road since 28th January 1931. After 1,557 days, the goal got the biggest cheer of the season — 'the crowd's tribute to one of their special favourites,' wrote Leeds  Mercury — and he was mobbed by his teammates. 'No captain could be better liked than Hart is by his own men.'
Tell me - I've got to know
Tell me - Tell me before I go
Does that flame still burn, does that fire still glow
Or has it died out and melted like the snow
Tell me  Tell me

Dylan

Josch

Sv: Dine 10 på topp Leedslegender
« Svar #23 på: Mai 05, 2021, 23:40:16 »
Legende...

Vi er VELDIG langt unna topic nå, men la gå...

Hvor mange legender har vi i klubben (gjennom tidene)?
Jeg syns ikke vi har noe fasitsvar her, men en slags konsensus kan vi nok finne...

10-11 stk fra Revie-tiden er utvilsomme, men er antallet fra Revie-tiden 16-17 stk???

Hvor mange fra Sgt Wilko-tiden er legender, 6-7 stk?

Er noen fra DOL-tiden legender???

Fortjener 30 stk pluss å kalles legender?

I mitt hode har vi ingen legender fra tiden KUN på andre nivå, de måtte også levere på øverste nivå.
Slik klarer jeg ikke å kalle Beckford legende (vet jo at en del er uenig med meg der men...) selv om han scoret et mål i 3.rundekamp i FA-cupen, og et avgjørende mål på tredje nivå.

John Charles kaller jeg likevel en legende. Det handler ikke om bravadene hans for Leeds på andre nivå, men hva han utrettet totalt, at han alene finansierte en tribune på Elland Road (ved salget til Italia), samt 42 mål på en sesong.

Vi har altså et sjikt på ca 30 legender i klubben, dernest ca 100 stooore stillere (de som ikke nådde heeelt opp i Revie/Wilko/DOL-tiden samt nåværende Bielsa-tid, de som la grunnlaget for Revie-tiden (Storrie og co), John Sheridan, Ian Baird og andre 80-talls...

Dettte tror jeg er mitt take on this.

Hadde vært artig å lest hva Florøs store sønn, Skotten, McMidjo, Fjell & andre måtte mene om dette :)

De fleste gode spillere av idag vil bli sammenliknet med legendene fra 60/70-tallet og vil da ikke nå opp til disse. De kjempet i toppen i 10 år og de spilte flere hundre kamper hver. Noe slikt skjer ikke i dagens fotball lenger. Vi har noen legender fra Wilko -tiden, som er fortjent.

Nivået under " legende" er "helter".

Her kan man putte spillere som Beckford, Phillips, Viduka, Kelly, Alioski osv.

Phillips kan selvsagt rykke opp og bli legende, hvis han blir i Leeds og bidrar til et storlag/ trofe.

Flere av heltene våre har noe spesielt: Kelly har uvanlig mange kamper i moderne tid og opplevde både topp og bunn med Leeds i 12 år. Lojaliltet.
Berardi har vært med på en uvanlig "klassereise" siden 2014 som endte med PL. Disse sliterne er lojale helter. Beckford har to legendariske mål og ble toppscorer . Han er dermed helt. Alioski var med å rykke opp. Osv.

De er ikke legender , men helter. De bør æres som helter.
Det blir riktig bruk av skalaen :)
« Siste redigering: Mai 05, 2021, 23:42:08 av Josch »

ibster

Sv: Leedslegender
« Svar #24 på: Mai 06, 2021, 10:04:11 »
Man må jo skille på legender og (kult)helter.

Gjanni er selvskreven i siste kategori. Vinnie Jones er mer der og syns jeg. Yeboah, årsaken til mitt «klubbvalg» som barn er vel heller ingen legende. Men han er en helt.

Dette med legender etc. er jo en subjektiv greie men jeg tviler på at Alioski blir hedret med statue av klubben.

Blank_File

Sv: Leedslegender
« Svar #25 på: Mai 06, 2021, 12:23:26 »
Jeg bøyer meg for beskrivelsen om helter og mine vurderinger om hvem som hører hjemme der. Men da får vi ett nytt problem. For jeg syns i alle fall ikke at en ok spiller som var med å rykke opp (Alioski) kan sidestilles med Yeboah og Beckford.
Hva er nivået under helt? Traver?

ingve1960

Sv: Leedslegender
« Svar #26 på: Mai 06, 2021, 20:34:14 »
For meg får ikke alioski legendestatus men forstår godt de som bare har følgt leeds i 2 tiår
Det er ikke mange som har bidratt mer siste 20 år, har hatt utrolig stor betydning for opprykk med hjerte utenpå drakta, 20 mål fra back/kant.

For meg er det mer overraskende at saiz har så høy stjerne her inne, i mitt hode en dårlig taktisk og veldig ustabil spiller .
55 kamper 5 mål fra midtbanen...5 gode 10 brukbare og resten ustabilt eller dårlig,i cc sjangseløs på pl noe vi ser av cv i  ettertid.

Josch

Sv: Leedslegender
« Svar #27 på: Mai 06, 2021, 23:33:04 »
Jeg bøyer meg for beskrivelsen om helter og mine vurderinger om hvem som hører hjemme der. Men da får vi ett nytt problem. For jeg syns i alle fall ikke at en ok spiller som var med å rykke opp (Alioski) kan sidestilles med Yeboah og Beckford.
Hva er nivået under helt? Traver?

De som har utført en heltedåd , f.eks opprykk, er vel helter.
Store prestasjoner over tid gir stjernestatus.

Altså:

Legendestatus (gudestatus, udødelig)
Heltestatus
Stjernestatus

Hvem som hører hjemme hvor her vet jeg sannelig ikke. ;)