Tja, kvalifisert vet jeg ikke om jeg er - tipper du har litt peiling selv, siden du har slike delikatesser i kjelleren. Men jeg kaster meg ut i det.
Springbank 21 år - den bør du kun åpne ved en spesiell anledning. Ã…rsak, neste Springbank 21 år kommer først i 2010. Forøvrig, så regnes vel denne utgaven som en av Springbanks aller beste.
Lojo, please correct me if I am wrong. [
]
Springbank er en helt unik whisky. Noe av grunnen er nok at man aldri driver med kaldfiltrering før produktet tappes på flaske, noe som for øvrig skjer ved selve destilleriet. Røykpreget er mye mer avbalansert enn det man typisk finner i en Islay-whisky, men det er mange andre smaker. Kokos nevnes ofte. Og ettersmaken er unikt lengevarende
Ardbeg 17 år - "nylanseres" i 2007. Særdeles mye røk smak, saltpreget, mye torvsmak og maltpreg - en av mine favoritter. Er "alltid" topp 3 når ekspertene uttaler seg.
Gordon & MacPhail 15 års Linkwood - kjenner jeg ikke noe særlig til, holder derfor heller kjeft.
Slainte! [:p]
Thomas