Skrevet av Emne: Greit å være uenig ? Vis hensyn og respekt !  (Lest 510 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

Cannavaro

Greit å være uenig ? Vis hensyn og respekt !
« på: Februar 22, 2022, 10:56:34 »
Leeds United fans er kåret til de beste i Premier League......etter 0-7 på Etihad Stadium stod fansen igjen etter kampslutt og hyllet sine helter........ hvorfor er det sånn ?   Alle Leeds fans har savnet å være i Premier League, og nå er vi der.....det handler om å nyte øyeblikket, nesten uansett utfall....som vi synger i MOT :" We've been through it all together, and we've had our ups and downs, we're gonna stay with you forever"......

Vi er så jævlig "stuck" med klubben vi elsker uansett, og vi ønsker og drømmer om gode prestasjoner, utvikling og fremgang, kamp om titler....heder og ære.....har man ikke drømmer og visjoner så er det vanskelig å skape gode prestasjoner og en kultur for dette.  Leeds United drømte om retur til PL i 16 år, og drømmen ble realisert !!

På tide å sette seg nye mål ?  Radrizzani har selv uttalt etter fjorårssesongen at Leeds skal bli en topp 6 klubb i Premier League. Som mange vet så er veien dit lang, fordi konkurransen er hard, Premier League er en tøff liga, og sikkert verdens beste....vår frelser, Marcelo Bielsa, har tatt oss hit og har fått legende status i klubben, med knallhard fotballfilosofi om mann/mann organisering defensivt og rask omstilling til å angripe, gjerne med mange spillere.....en spillestil som er svært krevende i tillegg til velkjente "murderball" for spillerne en gang i uken.....Jeg har ikke lest hva Bielsas målsetning var for klubben for denne sesongen, men den har såklart utviklet seg dårligere enn flere forventet....

Er det greit å være kritisk til en "legende" ? : Leeds har 5 seire på 24 kamper, og 50 innslupne mål....og vi har vært rammet av mange uheldige skader denne sesongen....allikevel skal det sies at det ikke er lett å tyde noen stor frustrasjon hos Leeds spillere underveis i kampene.  De er veldig lojale til Bielsa, og gjør sitt ytterste selv med 2 eller 3 mål bak i protokollen.  Flere Leeds fans tar til orde for kritikk av Bielsas system og taktiske disponeringer underveis i kampene. Det syns jeg er legitimt og flere har gode saklige begrunnelser, det er tegn som tyder på en del splittelser eller grupperinger vedr. Bielsa og hans fremtid i klubben.  Noen mener at dette er nok, mens andre vil gi ham videre tillit, selv etter denne motgangsbølgen.

Det kan være gode argumenter for og imot syns jeg, men fotball er veldig "ferskvare" og et lag er aldri bedre enn den siste kampen som ble spilt.  En tabell lyver aldri, og om man starter der så skjønner alle at Leeds United er i problemer.....
Det handler såklart om eksistensen  i PL, og den er så utrolig viktig for klubben akkurat nå, og derfor blir avveiningen for/mot Bielsa så veldig "betent" tema - ingen journalister tør å være svært kritiske i spørsmål til Bielsa, de vet at hans kunnskaper overgår de aller fleste.  Allikevel ser fansen på kampene og vi som følger kampene på tv ser at Leeds sliter for øyeblikket.

Som fans på et forum som dette må det være lov å diskutere høylytt hva vi mener, uten å bli skjelt ut eller angrepet med ubekvemmeligheter - det må være lov å være uenig, og være kritisk til en manager som ikke leverer resultater.  Samtidig skal det være lov å ha tillit til den samme manageren og være sterk i trua.  Personlig liker jeg at det er litt temperatur og at klubben skaper voldsomt engasjement - noen av oss fans har konkurrert i idrett selv, og gjerne også spilt aktivt fotball...og gjerne hater å tape - eller bli "pissa på"......mens andre igjen er mer laidback og alltid tror at "ting årnær sæ".....uansett.
Disse frontene må vi bare leve med, og noen er dypere engasjert enn andre i diskusjoner - so be it !!  Engasjement er supert, men min oppfordring må være at vi som voksne folk bør klare å diskutere fornuftig selv om vi sitter bak et tastatur !!  det er den letteste dårskap i verden ; å oppføre seg nedsettende bak et tastatur.....la det ligge, det er bedre å møte sin opponent med saklige spørsmål :  hva mener du med det ? begrunn ? eller hva er grunnlaget ditt for å mene sånn eller sånn ?   da er det lettere å gå inn i diskusjonen på mer saklig grunnlag.

Jeg håper vi fortsatt kan diskutere fritt her inne på et anstendig vis, med fokus om det aller beste for LEEDS UNITED !
MFLU - Miracles For Leeds United

Kato

Sv: Greit å være uenig ? Vis hensyn og respekt !
« Svar #1 på: Februar 23, 2022, 09:02:41 »
Fint skrevet. Vi kan vel alle lære litt av det. Vil bare si at det er en viss forskjell når man sitter og skriver før og etter kamper i forhold til oksygen i topplokket samt analyseknappen på.

Under kamper bør det vel være litt større takhøyde. Da er det mye øyeblikkets frustrasjon som styrer. Ihvertfall når baklengsmålene renner inn mot erkerivalen. Selvsagt uten at man dermed har rett til å gå på personer.

Cannavaro

Sv: Greit å være uenig ? Vis hensyn og respekt !
« Svar #2 på: Februar 23, 2022, 09:56:46 »
Helt enig Kato !  Under kamper lever vi i øyeblikket og vi skriver i affekt. Da må det være lov å være litt grovere i språkbruken... ;D ;D
MFLU - Miracles For Leeds United

Dylan

Sv: Greit å være uenig ? Vis hensyn og respekt !
« Svar #3 på: Februar 23, 2022, 12:22:22 »
Alle var enige om at det hadde vært en fin tur, og at Leeds er det beste laget!