Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - SOL

Sider: [1] 2 3 ... 17
1
Skal me likegodt starte med desse v Blackburn;
             
                  Meslier

Roberts  Rodon  Ampadu  Byram

                 Gruev  Kamara

Gnonto         Gray         Summerville

                       Piröe

Veit vel at dette ikkje blir laget - stiller vel fortsatt med dei same 11 som mot Sunderland…


2
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Januar 22, 2023, 22:10:05 »
Ja, vi mangler fremdeles venstreback…. Ring Arteta og hent Kieran Tierney. Han e helt sjanseløs mot Zinchenko.
Ja, for da er han vel god nok for oss…

3
Med fire trepoengere så langt i sesongen må det være lov å kritisere Marsch og co. Tiden er i ferd med å renne ut for oss. 19 kamper, fire seiere. Tygg litt på den…

4
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Januar 19, 2023, 14:53:20 »
Må berre seie at det er uforståeleg å selje Cresswell, men gje Llorente ny kontrakt….

5
Ja, enig med siste talar. Eg saknar eit system og struktur i laget. Eg er redd for at Marsch ikkje har klart å få dette inn i laget, og det er i allefall heilt klart at han ikkje har klart å få skikk på forsvaret. Kan hende me skulle bruka 40 m.p på forsvaret og ikkje angrepet? Eg synest Marsch har "øydelagt" Gelhardt, og han er i ferd med å gjera det same med Drameh. Eg ville utan tvil hatt Drameh på benken framfor Kristensen. Sistnevnde har tilgode å overbevise meg. Likedan treng Aaronson å kvile no. Spørsmålet er om Marsch har det som skal til. Eg er i tvil, men tek gjerne feil...

6
Det er same historien no som når Bielsa var manager. Forsvaret vårt blir "tatt" på overgangar. Eg ser ingen forbetring på dette etter at Marsch kom inn, med unnatak av at me spelar kjedlegare fotball. For meg betyr dette at me må bytte ut minst to mann i forsvarsrekka om me skal få nokon framgang på forvarsspelet vårt. Eller så må me få inn ein manager som har "peiling" på forsvarsspel ... Eg har forsvara Ayling, Cooper, Llorente og Koch mange gonger, men eg trur tida er inne for å stikke fingeren i jorda og slå fast at eit par, tre av dei ikkje held mål. Framtida vår er Cresswell og Hjelde som midtstopparar, om me ikkje skal handle inn nokon.
Er så frykteleg frustrert om dagen, for me spelar til tider godt, men skyt oss sjølv i foten gong på gong. MEN; Gnonto altså - det er gutten sin - kupp!!!!

7
Jeg syns det er to klare frispark i forkant av Kanes mål. Først er det to Spurs-spillere som løper Meslier inn i mål. Videre drar og dytter Kane i Adams før han får målet.

Den siste er sånt vi ser to dusin ganger i løpet av en kamp, men i og med at Kane faktisk putter ballen i mål burde den vært aktuell. Det første angrepet på Illan Meslier blir ikke sett på ettersom vi spiller borte mot et topp seks lag. Det kan ikke være annen grunn.

På 2-3 er det noen som påpeker at Spurs fort kunne fått frispark midt på banen. Se den situasjonen flere ganger, Betancour(?) kaster seg ned uten at Leedsspilleren er nær han. Aldri frispark. Dommeren er veldig godt oppe i situasjonen og gjør helt riktig avgjørelse. Skal derimot ikke påstå at jeg ikke venta på det, helt frem til avsparket ble tatt.

Stygt bortdømt på 1-1, men Spurs har nok av sjanser til å score fire mål. Litt synd også at det er to skudd fra retur som går i og forbi mange spillere. På 3-3 faller Adams altfor langt inn (og Aaronson kommer ikke dypt nok), så Spursspilleren får stå mutters alene på straffemerket. Det er for svakt, men det er på en måte "godt" oppi tapet å vite at vi fullt fortjent kunne tatt nok et poeng mot topp seks.
Enig i mykje av det du skriv. Eg meiner, uten å «slakte» Marsch, at det blei gjort taktiske feilvalg i dag. Kva skjer: I andre omgang kjem me etter kvart høgt opp i banen og legg stort press på Spurs. Midtbanen vår gjer ein solid innsats, og det ser ut til at me har rimeleg god kontroll på stillinga 2-2. Så tek Conte grep. Han tek ut Richarlison og set innpå Bissouma. Conte ser at midtbanen deira ikkje er bra nok. Då er det Spurs som overtek, og det er på eit brudd at me går opp til 3-2. Då tek Marsch grep, feilgrep etter mitt syn. Han tek ut ein sentral midtbanespelar og set inn ein forsvarar. Dermed er me endå meir svekka på midten, og Spurs får større rom. Gjennom heile kampen var Kulusevski ein stor trussel, og når byttet vårt kom etter 3-2, burde me sett innpå ein ekstra midtbanespelar framfor ein forsvarar. Dersom tanken var å «sikre» 3-2, ville eg faktisk ha teke ut ein av vår beste offensive spelar, Summerville, og stramma inn markeringa på Kulusevski. Jada, det er lett å vera etterpåklok, men min påstand er at me har sett slike feilvurderingar av Marsch tidlegare også. Så vil nokon seie at byttet Roca/Ayling funka mot Bournemouth og Liverpool. Ja, men då hadde me ikkje ein særskild trussel som Kulusevski var gjennom heile kampen i går. Kryssar fingrane for betre poengfangst framover, men eg må vedgå at eg ikkje er overbevist om at Marsch er rett mann. Eg håpar eg tek feil. MOT!

8
Trudde 38 poeng ville vere nok, men no trur eg kanskje 40-41 poeng må til for å overleve…

9
Ordet er fritt / Sv: MoM Leeds - Southampton 2/4-22
« på: April 04, 2022, 14:58:30 »
3 p Rodrigo
2 p Cooper
1 p Klich

10
Ordet er fritt / Sv: MoM Leeds - Norwich 13/3-22
« på: Mars 13, 2022, 17:55:37 »
3 p. Raphinha
2 p. Rodrigo
1 p. Meslier

11
Ordet er fritt / Takk for (opp)turen, Marcelo Bielsa!
« på: Mars 02, 2022, 15:59:06 »
Takk for turen, Marcelo Bielsa.
For en reise vi har vært med på siden sommeren 2018.  Jeg og min kone var på plass på Elland Road i Bielsa sin første seriekamp mot Stoke City august 2018. Vi satt ved siden av en annen nordmann og vi var nok like spente. «Hvordan tror du det går i dag», ville han vite. «Den som hadde visst, men jeg tror det blir himmel eller helvete», svarte jeg.
Det ble definitivt himmelen med unntak av playoff kampen mot Derby den sesongen. Men de to sesongene i CC og fjorårssesongen i PL var så absolutt en fortsettelse av himmelturen.
Den sportslige oppturen under Bielsa har vært formidabel. Det som også har gjort noe med meg og mange andre, er måten Bielsa fikk klubben, fansen, byen og fotballverden til å føle seg så sterkt sammensveiset. Han var like opptatt av mennesket og kulturen som noe annet. Slik jeg oppfatter det har han gjort oss sterke i troen på at alt er mulig om en vil det nok.  Bielsa oppleves som en av oss, og det er en grunn til at jeg, som ble Leedsfan 25. mars 1972 (3-0 over Arsenal på svart/hvitt tv), som snart sekstiåring tok til tårene da jeg skjønte at det var slutt for Bielsa og Leeds – et perfekt par enn så lenge.
Hadde det vært hvem som helst andre enn Bielsa, er jeg rimelig sikker på at han hatt fått sparken på et mye tidligere tidspunkt.
Så blir det bare hypoteser å mene noe om Bielsa hadde klart å redde oss fra evt. nedrykk. Men uansett hvor glad jeg er i den mannen, så var måten vi tapte flere av kampene på, av det flaue slaget. Spørsmålet må være om spillerene ikke lenger hadde troa på Bielsaball, eller om de ikke lenger orket hardkjøret. Bielsaball krever tekniske ferdigheter og pasningssikkerhet, noe vi manglet denne sesongen, slik jeg oppfatter det. Og når det ikke fungerer er nok vår måte å spille på «lett å avsløre».
Det ble etter hvert vondt å se hvordan vi framstod på banen, og det var ikke uventet at Bielsa måtte gå. Det er snakk om mye penger og pengene regjerer, så det er derfor viktig å holde plassen i PL. Så vil jeg nok si at styret i klubben må ta sin del av ansvaret hvis det er slik at de sa nei til å forsterke laget i januar. Hvis det var Bielsa som ikke ville forsterke er det i grunn enda tristere. Med de skadeproblemene våre ville det nok vært fornuftig å gjøre noe på den fronten.
Nå er det Jesse Marsch som har tatt over tøylene, og jeg håper av hele mitt hjerte at han lykkes med å berge oss fra nedrykk. Jeg kommer til å støtte han fullt ut. Skulle vi likevel rykke ned vil det nok bli høylytte diskusjoner om det var riktig å sparke Bielsa eller ei…
Ingen er større enn klubben, men dæven, det er ikke langt unna når vi snakker om Bielsa. Han er det beste som har skjedd laget, fansen og byen siden Revie. Ja, Wilkinson gav oss mange gode sportslige oppturer og trofè, men like fullt er min påstand at Bielsa er den som har betydd mest siden Revie.
Jeg kjenner sorg og litt sånn «bryr meg ikke»- følelse nå, men jeg velger å se fremover og fortsatt støtte laget i mitt hjerte. Og det kommer jeg til å gjøre. MOT!

12
Ordet er fritt / Sv: MoM Arsenal - Leeds (Carabao cup) 26/10-21
« på: Oktober 26, 2021, 22:57:52 »
Llorente
Dallas
Drameh

13
Ordet er fritt / Sv: MoM Leeds - Wolverhampton 23.10.21
« på: Oktober 24, 2021, 08:42:25 »
Raphinha
Cooper
Gelhardt

14
Den vriene 2. sesongen har visa seg å vera akkurat det for oss også. Me må rekne med å tape, men måten det skjer på mot Soton gjer meg bekymra. Spelarane ser slitne ut, noko dei har gjort i fleire av sesongens kampar (etter mitt syn), og spelegleda er ikkje slik som før. Me står fram som eit anna lag enn i fjor, og kan hende er spelestilen vår i større grad «avslørt» i år. Likevel vil det vera vanskeleg å stoppe oss om me viser same innsats og tempo som sist sesong. Det må vera lov å spørje om spelarane ikkje har overskot, er treningane for tøffe over tid? Så veit me at fleire spelarar mangla i går, men eg meiner å ha sett teikn på slitasje/redusert speleglede i sesongens tidlegare kampar også.
Likevel gjev eg aldri opp - MOT!

15
Ordet er fritt / Sv: MoM Southampton - Leeds 16/10-21
« på: Oktober 17, 2021, 08:13:53 »
Meslier
James
Cooper

16
Ordet er fritt / Sv: MoM Leeds - Crystal P 8/2-21
« på: Februar 09, 2021, 06:46:34 »
3 p Raphinha
2 p Cooper
1 p Dallas

17
Ordet er fritt / Sv: MoM Leeds - West Ham 11/12-20
« på: Desember 13, 2020, 11:03:36 »
3 Meslier
2 Ayling
1 Phillips

18
Det var surt å tape kampen mot West Ham, men for å vera heilt ærleg så var det fullt fortent. Dei siste fire kampane har pasningsspelet har vore langt under pari. Feilpasningar har for ofte ført til at motstandarane har fått overgangar der me har for mange spelarar for langt fram på banen. Me har også tapt for mange andreballar og duellar. Spelestilen til Bielsa er svært krevjande og det stiller høge krav til spelarane. Dersom den enkelte ikkje gjer jobben sin skikkeleg, er me bakpå. I kampen mot Chelsea var det veldig tydeleg at den som hadde ansvaret for å dekke opp Kanté ikkje klarte jobben sin. Me såg det også nokre gonger mot West Ham og Benrahama. Dersom me ikkje klarer å markere den enkelte blir me fort i undertal. Akkurat dette er bakdelen med mannsmarkering kontra sonemarkering. Men Bielsa vil nok ikkje endre på dette. Når det gjeld midtforsvaret kunne eg nok tenkje meg at me hadde litt meir fysikk (høgde) og fart. Når det gjeld mål i mot på dødballar, er det ikkje berre fysikken som manglar, men også at spelarane fylgjer med på løpa til motstandarane - rett og slett overblikket. Me har også svært ofte sett at mange lag køyrer sperretrekk på dødballar, og det har felt oss fleire gonger, t.d. mot Liverpool og Chelsea. Dette må me læra oss å takle, og kanskje bruke det sjølv også når me får dødballar i vår favør. Me må vel også vedgå at Bamford ikkje er spelaren som går i duellar slik t.d. Joe Jordan eller Mark Viduka gjorde. Bamford har gjort det svært bra, men han kunne faktisk hatt 15 PL mål til nå, så eg ynskjer meg ein skikkeleg storskårar i tillegg.
Likevel er eg strålande fornøgd med at me er i PL, og eg beundrar Bielsa grenselaust. Han har verkeleg fått alle som har relasjonar til laget og byen til å framstå som betre menneske og han har gjeve oss trua og håpet tilbake. Me må hugse på at mange av spelarane på laget ikkje utmerka seg særleg før Bielsa fekk ansvaret. Tenk å spele Bielsaball med skikkelege kvalitetsspelarar som Liverpoool, Man. City og Chelsea kan skilte med. Me hadde vore uslåelege. Bielsa is God! MOT!

19
For mange feilpasningar - i kveld også
 :(

20
Ordet er fritt / Sv: Leeds United Official online shop
« på: Desember 02, 2020, 09:48:03 »
Er det elles noko nytt mtp. «momsproblematikken» når ein bestiller frå souvenirshopen? I « gamle dagar» stod det gift(gåve) på deklarasjonen (grøne klistrelappar), og då blei det ikkje rekna toll & mva. Registrerer elles at det stadig er utseld for treningstøy. Er vel eit godt teikn, men litt frustrerande likevel.

21
Ordet er fritt / Sv: MoM Cardiff - Leeds 21/6-2020
« på: Juni 21, 2020, 20:53:03 »
Klich
Dallas
White

22
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Francisco «Kiko» Casilla
« på: Februar 29, 2020, 06:56:51 »
Hmmm, dette er svært alvorlig for Kiko og klubben. Litt snodig at EFL går for en såpass streng straff, så lenge dette er basert på sannsynlighet. Men helt uventet var det kanskje ikke. Liker ikke å tenke konspirasjon, men Charltonspilleren som mener seg utsatt for rasisme fra Kiko, Jonathan Leko, er faktisk WBA-eiendom...
Vi stoler på Meslier og så får vi håpe at Kiko ikke er «dømt» på feil grunnlag. Men han er uansett «merket for livet» etter dette.
MOT

23
Det er stikkordet: Vi må skåre først!

24
Kan bortekampen mot Brentford bli vendepunktet - kan det bli vår første seier mot dem siden 50-tallet, og kan det bli en av få seiere i London? For hver kamp vi taper mot Brentford og for hver kamp vi taper i London, rykker vi stadig nærmere en seier ... eller hva? Har trua inntil det er matematisk umulig. Tror vi vinner 3-1, og Augustin skårer to, mens Klich igjen finner nettmaskene ;)

25
Jeg ønsker dette laget mot Brentford:

                                 Meslier

  Ayling              White              Cooper            Dallas   

                                 Phillips

   Shackleton          Klich           Hernandes         Harrison

                              Augustin

Benk: Kiko, Costa, Berardi, Poveda, Bamford, Huggins, Casey.

Men det blir garantert ikke slik.
Pokker, der skåra WBA .... >:(

26
Trist at vi ikke får med oss poeng i kveld, men noe positivt kan jeg finne. Etter mitt syn gav Augustin oss mer tyngde fremover - han har mye mer presence enn Bamford, og han kan bli en viktig spiller for oss. Ser frem til at KP er tilbake, og jeg ser gjerne at Meslier også får sjansen. Det blir 15 cupfinaler fremover, så spørs det om vi kan reise oss og vinne 5-6 kamper på rad - jeg tror det må til for at vi skal være topp to i starten av mai ... HAR FREMDELES TRUA!!

27
Ordet er fritt / Nye drakter
« på: Januar 23, 2020, 08:45:36 »
Adidas frå og med neste sesong, blir det meldt!
Spennande å sjå korleis dei blir.

28
Hadde en interessant diskusjon med Reidar Vågnes vedrørende treneren Marcelo Bielsa. Reidar er en fotballfaglig ressursperson som bla. var ass.trener i Molde når de spilte Champions League mot Porto, Olympiakos og Real Madrid.
Han hadde vært på cupfinale seminaret i fjor der Hans Backe hadde en gjennomgang av treneren Bielsa.
Backe har studert Bielsa nøye over flere år og visstnok skrevet bok om det, Reidar kjenner Hans Backe godt.
Som Reidar sier; Bielsa er et eksempel på at elevene blir bedre enn læremesteren. Guardiola, Pochettino m.flere har plukket med seg det som har gjort dem til topptrenere, men så har de også lært av hva Bielsa ikke er så god på og unngått å gå i den samme fella med sine lag.
Som han sier videre, det er ikke tilfeldig at han ikke har vunnet noen store titler som klubbtrener, uten unntak så har alle hans lag punktert i sluttfasen av sesongen, der spillerne nærmest kollapser og ikke klarer å stå løpet ut.
Det har ikke skjedd en gang, men det er en trend som også vi fikk smake på i fjor og som nå ser ut som kommer snikende igjen.
Reidar mente at staheten til Bielsa er et av hans største problemer, evnen til å justere både treningsmengde, treningsintensitet og bruken av få spillere viser seg gang på gang at det fører til bråstopp. Som han sier, der har Guardiola og co. ikke tatt etter læremesteren.

Vi får håpe at denne trenden kan brytes i år og at den kan føre til at Bielsa fører oss til et etterlengtet opprykk.
Må bare innrømme at skepsisen kommer snikende, men vi får være optimister og håpe at ting retter seg fremover.

Det kan ligge noko her. Sjølv om eg er bak Bielsa 110 %, så er det noko med å satse på to spissar når det er behov for litt meir tyngde heilt fremst, eventuelt å endre litt meir på andre ting undervegs. Svakheita vår er kanskje at det kan sjå ut til at me har få mottiltak å setje inn dersom motstandaren vår avslører oss med å bruke vår eigen medisin - nemleg å presse høgt mann mot mann ... Men kva veit vel eg.

29
Det einaste positive med dagens kamp var å sleppe Arnstein Friling som kommentator.
Elles spelar me bra nok til å vinne kampen, men nok ei gong viser Bamford at han ikkje er nokon måltjuv. Etter alle sjansane han har hatt burde han hatt 20 mål så langt. I tillegg må fleire også bidra med skåringar.
No er det opp til eigarane å gjera noko med situasjonen me har hamna i. Dette ser ut til å gjenta seg sjølv år etter år, altså at me ramler saman etter nyttår. Men eg gjev ikkje opp ... Come on You Whites!!

30
Ordet er fritt / Sv: Ønskeliste: Nye spelarar
« på: Januar 12, 2020, 13:43:08 »
Kva med Bersaint Celina - litt playmakertype?

Sider: [1] 2 3 ... 17