Skrevet av Emne: Manageren og hans backroom staff  (Lest 61529 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

GeirO

Sv: Manageren og hans backroom staff
« Svar #330 på: Februar 12, 2020, 21:30:45 »
MOT

GeirO

Sv: Manageren og hans backroom staff
« Svar #331 på: Februar 12, 2020, 21:43:07 »
Var vel pluss-stoff, så her kommer teksten:

DRAMMEN: Henrik Pedersen dro ikke på studietur til Leeds United i desember i fjor, kun for å lære mer om hvordan det jobbes i klubben som forsøker så hardt å rykke opp fra nivå to i England.

Han skulle også møte Aaron Horne, som jobber som fysisk trener ved klubbens ungdomsakademi.

I flere timer snakket de om fotball og fysisk trening. Da Henrik Pedersen også hadde fått observere hvordan 26-åringen jobbet på treningsfeltet, var han ikke i tvil:

Han hadde funnet Strømsgodsets nye fysiske trener.

– Jeg møtte en ung mann med et riktig bra hode, som er veldig sulten og har mye å tilby. Kjemien var bare fantastisk, sier Godset-treneren, til Drammens Tidende.

Kunne ikke si nei

Aaron Horne har jobbet på fotballakademiet til Leeds United i to og et halvt år. Han har utdannelse som fysisk trener fra Leeds Trinity University. Som læring jobbet han gratis som fysisk trener for Bradford City AFC før han arbeidet halvannet år for Burnley Football Club.

I Leeds jobbet han med alle de aldersbestemte lagene. Han har også hjulpet enkeltspillere på førstelaget med å forbedre den fysiske formen når det ikke har vært sesong. Han kjenner også tidligere SIF-trener Dag Vidar Kristoffersen, som nå jobber som lærer ved toppidrettslinja på Drammen videregående skole.

Etter å ha pratet med Henrik Pedersen, ble rådet fra en god venn i Leeds utslagsgivende for at Horne pakket sekken og dro til en norsk klubb han ikke vet så altfor mye om ennå.

Vennen fortalte Horne at han hadde blitt komfortabel i Leeds. Ønsket han å utvikle seg raskere og bedre, så burde han gripe muligheten Strømsgodset hadde tilbudt han.

– Han sa jeg kunne få til dette, og jeg vektlegger meningen hans veldig høyt, forklarer 26-åringen.

Horne har vært involvert i Godset siden midten av januar, men er nå formelt klar for å gjøre sitt for at Herman Stengel, Lars-Jørgen Salvesen og de andre spillerne blir bedre fysisk rustet.

Får mye ansvar

Engelskmannen overtar rollen til Torstein Dalen-Lorentsen som valgte å slutte i SIF etter fjorårssesongen.

For Henrik Pedersen har det vært viktig å finne en fysisk trener som forstår hans måte å spille fotball på, og hva som kreves fysisk for å mestre systemet. Dansken er heller ikke interessert i personer som ikke har et brennende ønske om å utvikle seg.

– Vi sier vi vil ha unge sultne spillere med høyt potensial. Her har vi en sulten ung mann, sier Pedersen og kikker på Horne.

Han forklarer at Aaron Horne blant annet får en viktig jobb med å følge opp spillerne individuelt.

– Han skal forlange veldig mye.

 MOT