Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - LeifMorten

Sider: [1] 2 3 ... 12
1
Ordet er fritt / Sv: Kamper i dag, sesongen 23/24
« på: April 13, 2024, 18:14:40 »
Kan det være en fordel for oss med to bortekamper. Slipper unna presset fra fansen og vi møter lag som må stå litt høyere på banen.

2
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: August 29, 2023, 15:24:39 »
Noe i dette?

3
Hadde gjerne tatt Milner med i trenerteamet.

4
Ordet er fritt / Sv: Leeds til Norge
« på: Mai 25, 2023, 12:09:24 »
Møter Manu på Ullevaal 12 juli

5
Ordet er fritt / Leeds til Norge
« på: Mai 25, 2023, 10:55:49 »
Ryktes at de kommer til Norge i slutten av juni.

6
Ordet er fritt / Sv: Ny manager etter Jesse Marsch
« på: Februar 06, 2023, 20:27:47 »
Kanskje man burde gå for James Milner som spillende manager om vi skulle satse på en uten erfaring?

7
Off-Topic / Sv: Kjendiser som er Leeds fans
« på: Juli 14, 2022, 20:24:13 »
Tom Pidcock som vant dagens etappe i Tour de France er født i Leeds. Er han supporter av verdens fineste klubb?

8
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: August 29, 2020, 21:05:03 »
Koch er klar - om vi skal tro klubbens hjemmeside.

9
Ordet er fritt / Sv: Sesongavslutningen 2019/20
« på: Juli 16, 2020, 20:15:05 »
Huddersfield kan vel langt på vei berge plassen med seier i morgen.

10
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Championship sesongen 2019/2020
« på: Juli 14, 2020, 20:52:09 »
Tre poeng holder til opprykk. West Brom tar vel ikke mer enn fire poeng på de to siste kampene.

11
Ordet er fritt / Sv: Sesongavslutningen 2019/20
« på: Juli 09, 2020, 23:39:07 »
Både Derby og Blackburn bør vel vinne lørdag om det skal bli play-off. Spent på hvordan det kommer til å slå ut.

12
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Championship sesongen 2019/2020
« på: Juli 04, 2020, 17:43:31 »
Luton fra 1-1 til 0-5!

13
Ordet er fritt / Sv: Manager / Head coach: Marcelo Bielsa
« på: Februar 08, 2020, 14:13:02 »


Marcelo Bielsas Leeds-lag er for fotballnytere, men holder det til opprykk denne sesongen?


«Frank Lampards Derby» gikk fort fra en spøk til alvor. Den mer kjente, og kanskje mer holdbare, er dog fortsatt «Marcelo Bielsas Leeds». Det er kanskje ingen trener - selv ikke tittelvinnende Howard Wilkinson eller Champions League-semifinalist David O´Leary - som har satt sitt preg på Leeds så mye som Bielsa.

Atten måneder etter ansettelsen er Leeds sine styrker hans styrker, og deres svakheter er hans særheter. Hvis det ender med at Leeds rykker opp, så vil det være grunnet Bielsa. Hvis de ikke rykker opp, så er det også på grunn av han.

Hvis Leeds rykker opp til Premier League, så kan det ikke regnes som bare nok et opprykk.

Størrelsen på klubben, den tragikomiske historien, presset, forventningene og eksilet som har strakt seg over 16 år forteller en annen historie. Hvis Bielsa får slutt på dette eksilet, vil det være en transformativ bragd. Hvis han gjør det, så har han gjort det på sin måte - ved å gjenopplive et lag midt på tabellen i Championship med sin ambisiøse blåkopi og uten masse signeringer.

Les også: Ti Premier League-overgangssummer som i dag virker vanvittige (+)

Bielsa har endret spillere og karrierer med sine trenermetoder.

Kalvin Phillips har ikke bare blitt en av ligaens beste defensive midtbanespillere, men en spiller som er dømt til å spille i Premier League - uavhengig om Leeds er det. Han er også ventet å få sin England-debut. Stuart Dallas har blitt en multi-disiplinert Bielista, om det er som back, nummer åtte eller holdende midtbanespiller.

Mateusz Klich var en lånesoldat som ble en nådeløs løper på midtbanen. Jack Harrison har vist at han har sluttprodukt. Ben Whites utvikling under Bielsa har skaffet oppmerksomhet fra mange eliteklubber.

Når Leeds er på sitt beste, så løper de i stykker og overvelder motstandere. Tenk bare på andreomgangen mot Millwall nylig, eller ødeleggelsen av Bristol i åpningshelgen, eller 4-0-lekingen mot Middlesbrough. Tenk på forrige sesongs 4-0 mot West Brom, herjingen mot Stoke, eller hva Leeds viste hjemme- og borte mot, vel, Lampards Derby.


Leeds topper statistikktabellen for ballinnehav og skudd. De har sluppet til nest-minst skudd på mål, og til tross for at de som regel har ballen, så er de så bestemt på å gjenvinne ballen at de også er på fjerdeplass når det gjelder taklinger. Hvis Leeds har én bestemt kvalitet, så er det at de er statistisk enestående.

Men tallene understreker også de potensielle problemene og grunnene til hvorfor, uansett hvor høyt man holder Bielsa, mindre hyllede figurer har langt flere medaljer. Leeds hadde et forsprang på elleve poeng ned til lagene som kriger om play-off. Det har nå krympet til tre poeng.

De risikerer at sesongen ender med en reprise av fjorårets sesong på en måte som tilsier at Bielsa har lært lite.
Les også
Stafford-Bloor: Adama Traoré tar Premier League med storm - men det har ikke vært en enkel reise

1-0-tapet mot Wigan på lørdag viste de samme psykologiske svakhetene som forrige sesong i nedsmeltningen mot samme lag. Et lag med én seier på sine siste 35 bortekamper, og i play-off-tapet mot Derby. Bielsas lag har en tendens til å forsvinne litt mot slutten av sesongene, og motviljen hans mot å rotere på laget - eller gjøre bytter - føles stadig som en utfordring.

Det risikeres en gjentagelse med White, og målvakt Kiko Casilla, som har hele 2700 minutter i ligaen. Dallas er på 2644, Klich på 2550, Harrison 2514, Phillips 2407 (2589, hadde det ikke vært for utvisningen mot QPR) og Patrick Bamford står med 2276 ligaminutter.

Samtlige er avhengige av løpskraften sin - og risikerer å løpe seg tomme.


Eddie Nketiah har til gjengjeld bare 500 minutter i Championship, og Jack Clarke har bare 19 minutter på utlån. Bielsa har en tynn tropp og viser motvilje mot nye signeringer. Da han fikk tak i Frankrikes U21-spiss Jean-Kevin Augustin så valgte han å utelate han fra de to neste kamptroppene, et spesielt valg som etterlot Leeds uten en spiss på benken da det buttet mot Wigan.

Bielsas styresett kan bli definert av Bamford. Han har flest skudd som ikke treffer mål (53) og bommet på flest sjanser i ligaen (20). Løssluppenhet har blitt en del av identiteten til Leeds. Så langt i 2020 har de 106 skudd - og fire mål. De kan være mesterne av å dominere, uten å score mål.

Ingen lag i Championship har færre mål fra dødballer, men Leeds evner til gjengjeld å slippe de inn. Beslutningen om å selge deres beste defensive hodespiller, Pontus Jansson, hjalp kanskje ikke på dette. Svensken var aldri en Bielsa-disippel.

Nå har treneren en tropp skapt mer i hans bilde. Det er lett å la seg blende av hva laget tidvis viser, de herjer i åpent spill, men mangler det avgjørende.

Hvis Leeds rykker opp, så har de gjort det på Bielsas måte. Men det vil være Bielsa-esque, og en enorm svikt om de skulle miste det hele på målstreken igjen.

14
Ordet er fritt / Sv: Manager / Head coach: Marcelo Bielsa
« på: Mai 16, 2019, 11:55:09 »
Drar Bielsa bør kanskje Carlos Corberan overta. Virker som at han har gjort en solid jobb nedover i rekkene.

15
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Francisco «Kiko» Casilla
« på: Mai 15, 2019, 23:15:02 »
Forstår hvorfor han var tredjekeeper i Real. Bør settes på første fly til Spania.

16
Stemmer det at vi spiller de tre neste kampene etter SU? I så fall er det en fordel eller ulempe?

17
Nesten blitt umulig å skrive her under, eller like etter kamp. Fingrene treffer ikke tastaturet.

Hva skal man si fire kamper før slutt?

1. Det er fantastisk å slå på tvèn på dette stadiet av sesongen å se superviktige fotballkamper. Det har vi ikke gjort hver vår.

2. Det er like forferdelig å se slutten av disse kampene, ja for så vidt hele kampen. Vanskelig å nyte. Etter 1-0 kommer alltid frykten for en latterlig straffe mot eller noe sånt.

3. Vi spiller fantastisk fotball, uavhengig av hvordan det går. Sheffield Wednesday ble malt oppover veggen i 94 minutter. De var med første 10, så var det egentlig over.

4. Alle sjanser som brennes er ikke bare tilfeldigheter. Det handler også om ferdigheter. Alioski har mye fint i seg, men det han leverer av end-product er for dårlig. Roberts det samme. I går skal han score på heading og den han bredsider utenfor. Langskudd snakker jeg ikke om. Utenom Pablo Hernandez og en rakett fra Bamford sist er vi jo helt hjelpeløse.

5. Taktisk er det to små momenter jeg vil pirke på. Janssons valg om å støte i kritiske siutasjoner har gitt noen baklengs, i går gjorde han det samme. Valget var helt krise, han serverer voldsomt bakrom. Det sender Hooper alene med keeper. Disse små situasjonene kan avgjøre kamper. Det andre tipper jeg Bielsa ikke klarte å forhindre. Da Nuhiu kom på, og spesielt helt på slutten, spiller Sheff Wed lange baller mot han. Da faller vi for dypt, noe som gir uønsket trøbbel altfor langt bak i banen. Vi var slitne, og slapp Westwood altfor høyt flere ganger med ballen. Der må vi presse høyere i banen. Stor forskjell på om de lange slås nesten fra midten, eller 20 m lengre bak. Da får vi flyttet linja høyere.

6. Bielsa liker ikke mye rotasjon. Han vil heller ha færre spillere trygge i sitt system. Fordelen er jo soleklar i en tydelig filosofi med et kjent bevegelsesmønster. Med det vi gjør på matta er det ingen grunn til å kritisere dette, jeg synes vi spiller fantastisk fotball. Men jeg mener også de som kommer inn ser svært rustne ut. Det blir lite spilletid på resten. Berardi så ikke ut til å ville ha ballen i hele første omgang. Knapt spilt på et halvt år. Etter mitt syn hadde Roofe knapt et eneste riktig valg med ball etter at han kom på. Kan tenke meg hvor vondt Bielsa hadde av å se Cooper stå av.

7. April-problemene, det er skrevet endel om, ser ikke ut til å eksistere.

8. At Bielsas mannskap "fader" bort utover sesongen ser vi heller ikke noe til, 4 kamper før slutt.

9. Det holder med 3-1-0. Vi kan møte et Aston Villa som ikke har noe å spille for, og er midt i forberedelsene til play-off.

19
Ordet er fritt / Sv: Nye rykter om eierskifte...
« på: Mai 27, 2015, 10:12:40 »
Kan man gjennomføre due dilligence uten at det blir offentlig kjent? Dersom Red Bull er på banen ønsker de nok å være alene.

Due dilligence er ikke offentlig.  Det er kjøper som gjør denne anlysen av egen interesse og for egen regning.  Hovedsaklig går man gjennom selskapets/klubbens regnskaper, budsjetter og avtaler og sjekker om tall er reelle og realistiske. Det hele er en prosess for å redusere risk - for å slippe overraskelser senere.

Altså Red Bull kan være i full gang med arbeidet. Første del av dealen er at de får sine folk inn og så kommer resten etter hvert...

20
Ordet er fritt / Sv: Nye rykter om eierskifte...
« på: Mai 26, 2015, 19:16:07 »
Kan man gjennomføre due dilligence uten at det blir offentlig kjent? Dersom Red Bull er på banen ønsker de nok å være alene.

21
Ordet er fritt / Sv: Når får Darko Milanic sparken?
« på: Oktober 25, 2014, 23:01:16 »
Tipset på 18.15 i dag var ikke så dårlig!

22
Ordet er fritt / Sv: Når får Darko Milanic sparken?
« på: Oktober 25, 2014, 17:46:08 »
25. oktober 2014, kl. 18.15.

23
Ordet er fritt / Darko Milanic har fått sparken.
« på: September 24, 2014, 08:42:35 »
Like greit at man oppretter denne... ;D

24
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Ny manager
« på: September 19, 2014, 12:01:04 »
Kato er på vei over. Tilfeldig?

25
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Ny manager
« på: September 10, 2014, 13:17:24 »
Og Matteo. Kanskje vi klarer tre managere til før jul...

26
Ordet er fritt / Sv: Hvor lå Leeds Utd når du ble født?
« på: September 08, 2014, 11:21:06 »
3. plass bak Liverpool og Burnley (!). Ble sølv til slutt i 66.

27
Ordet er fritt / Sv: Ex-Manager: Neil Warnock
« på: August 27, 2014, 14:20:02 »
Crystal Palace skal være klare til å signere en kontrakt som gjør Neil Warnock til klubbens nye manager.

28
Ordet er fritt / Sv: Ny Coach?: Dave Hockaday
« på: Juni 19, 2014, 08:47:37 »
Blir denne mannen trener mister jeg troen før sesongstart.

29
Som jeg sa etter møtet med Haigh i Tromsø. Mannen kan selge sand i Sahara.

Kraftige saker...  hvis det er ekte da ???

https://soundcloud.com/whiteleedsradio/interview-with-massimo-cellino

Rart at han tør, det er jo tross alt italiensk mafia det er snakk...:) Håper noen "oversetter" det snart, man mister jo noen momenter i all banninga..
Noen som kan gi en 5 linjers versjon av dette handler om?

En Leedsfan som ringte Ken Bates på lørdag og Massimo Cellino i går. De vet jo ikke at han tar opp samtalen og så lite paranoide som de er så skravler de.

Cellino forteller at Haigh er en lyvende drittsekk, Hunt tjener 25k i uka og Murphy 22k og mye mye mer. Gleder meg til å lese intervjuet snart, Cellino banner endel..:)

30
To forsvarstabber (første og siste), frisparket bør keeperen ta og det tredje lukter offside!

Sider: [1] 2 3 ... 12