Mørk Lager fra Lade Gaards Brygghus
Vet ikke om det er jeg som er uheldig, mn alt jeg smaker fra Grans er surt og bakterieinfisert. Er det et Trondheimsfenomen?
1. Hva har Grans med Lade Gaards Brygghus å gjøre?
2. Har du fått målt og bekreftet at det er bakterier i Grans sitt øl?
3. Grans øl er surt? Tror du har noen feil med smaksvortene i munnen...
1. Lade Gaards Brygghus er Grans, Hallgeir.
Nr 2 og 3 får Lojo selv svare på, spesielt nr 3.
Det visste jeg faktisk ikke, berlin. Det står ikke noe på etiketten heller som forteller det. Det eneste som gir et hint er alkoholprosenten (4,7), den samme som Grans øl har. Takk for opplysningen!
Da får lojo forklare resten....
Det er slett ikke rart, Hallgeir. Det er kanskje øl-nerder (engelsk: beer-geeks) som typisk snapper opp sånne opplysninger. Selv nærmet jeg meg en slik karakteristikk etter drøyt 10 års ekstra øl-interesse, der jeg bl.a publiserte artikler i engelske øl-magasiner. Men nok får være nok. Nå er jeg omtrent normal igjen.
For meg så er det 3 kriterier for en god (engelsk) pub:
1) Arkitektur (Eksteriør, Interiør), gjerne en quiet pub, uten tv, musikk og enarma banditter.
2) Betjeningens og klientellets vennlighet. Om det er god "steming" der, ikke nødvendigvis sosialt - d.v.s. at du kan velge om du vil være sosial eller ikke.
3) well-kept cask-contioned ale (hand-pulled). Antallet typer er ikke superviktig, men det må selvfølgelig være håndtert "med kjærlighet" av landlord eller den som styrer med oppbevaringen i kjelleren slik at ølet smaker godt.