Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - RoarG

Sider: [1] 2 3 ... 384
1
I siste TPN var det mange som mente at stortapene var fjorårets verste resultater. For meg var det 0-1 tapet hjemme for Newcastle som var verst, i det en slik prestasjon sementerte Leeds status som et bunnlag. Klare tap mot topplagene var noe jeg forventet, og jeg vil forvente det også neste sesong.

Vi må begynne og slå de lagene vi forventer skal ligge rundt oss på tabellen: Soton, Palace, Everton, Wolves, Villa, Brentford, Newcastle, Leicester, Brighton, West Ham. De tre nyopprykkede lagene må også slås. Vi endte på 9. plass i første sesongen da vi slo lagene under og rundt oss, og hovedsakelig tapte for lagene over oss. Gjøres dette også i år, blir det en plassering midt på tabellen. Det må være klubbens målsetting, og jeg mener den er realistisk. Ikke noe bunnstrid-tull i år, takk.

2
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Kalvin Phillips
« på: Juni 16, 2022, 11:18:37 »
Sånn. Da var katta ute av sekken, og Leeds-fansen kan slutte å lure på om Phillips fortsetter i klubben. Det gjør han ikke. Han vil bort dersom klubben mottar et bud på han. Og det gjør det fra Man City, skal vi tro Nettavisen. I og for seg greit. Få salget unnagjort nå, ASAP. Vi får forhåpentligvis mye penger for han, og letingen etter erstattere kan begynne. Før nå den evinnelige sutringa over tapet av kontinuitetsbærere og "dårlig klubbfølelse" kan begynne, må man innse at dette er moderne fotball. Spillere kommer og går, og blir sjelden værende i samme klubb karrieren ut. Best vil de klubbene gjøre som forstår spillerlogistikk. Spillere vil forlate klubber, og erstattere må komme inn. Nå forlater Phillips oss. Han har gjort en framifrå jobb i klubben under sin tid her. Nå er det kapittelet i hans og klubbens historie over. Jeg ønsker Phillips lykke til videre i karrieren, og håper at pengene vi får for han blir brukt fornuftig. Ikke flere JKA og Cibicki-type signeringer, please.

PS.Nettavisen har for øvrig The Athletic som kilde, så ryktene er det nok hold i. DS.

https://www.nettavisen.no/sport/torsdagens-premier-league-rykter/s/12-95-3424283928

3
Ordet er fritt / Sv: Ny spiller: Rasmus Kristensen
« på: Juni 09, 2022, 11:42:47 »
Flott signering. Velkommen til Leeds, Rasmus :).

4
Ordet er fritt / Sv: Ny spiller: Brenden Aaronson
« på: Mai 27, 2022, 10:12:34 »
Gledelig. Velkommen til Leeds skal du være, Brenden :).

5
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Mai 24, 2022, 18:42:43 »
Telegraph Football
@TeleFootball
Exclusive: Newcastle keen to sign Jack Harrison despite Leeds’ Premier League survival /
@LukeEdwardsTele
Mye rykter ute og går på denne tida.

6
Cody er klar!

Med både Dallas og Ayling ute i langtidsfravær er veien åpnere enn noensinne for Drameh....

Jesse har allerede snakket med Cody Drameh.

Drameh is understood to have already spoken with Marsch and intends to stake a claim for regular first-team football in 2022/23, regardless of injuries to other players in his position.
The possibility of another loan this summer cannot be ruled out, but Drameh's preference remains senior action at Elland Road.

https://www.yorkshireeveningpost.co.uk/sport/football/leeds-united/leeds-united-defender-eyeing-triumphant-return-after-stroke-of-luck-and-jesse-marsch-conversation-3706792
Blir sikkert prøvd ut i pre season-kampene.

7
Ordet er fritt / Sv: Ung spiller: Nohan Kenneh
« på: Mai 23, 2022, 22:28:41 »
Alt tar slutt en gang. Ikke alle talenter slår til, og det er sikkert bra for han å flytte på seg. Lykke til videre i karrieren, Nohan :).

8
2 nysigneringer allerede? Det kan jeg like :).

9
Ordet er fritt / Sv: Ny head coach - Jesse Marsch
« på: Mai 22, 2022, 22:36:10 »
Får gratulere Jesse med å klare det som var jobb-beskrivelsen hans disse 12 kampene. Nå er laget ditt, Jesse. Du har et PL-lag nå. Klarer du å tilføre noe nytt utover sommeren? Tror denne pre season blir den viktigste på flere år.

10
Tror Everton står av denne, men de har vel ikke så mye slack igjen? Spillersalg må til? Og da nytter det ikke å selge squad players. De vil nok slite neste sesong også.

11
Ja, da var sesongen endelig over. Etter fjorårets høydare, ble denne sesongen et antiklimaks. Så ærlige må vi ha lov til å være. Bielsa fikk sparken 12 runder før slutt, skadeproblemene var enorme på nøkkelspillere som Bamford, Cooper, Dallas og Phillips. Nyanskaffelsene, særlig Firpo, slo ikke til. Først på overtid i siste runde ble det avgjort. Og heldigvis til vår fordel, denne gangen.

Men plassen ble berget, og vi kan se fremtiden lysere i møte. Ikke noe Championship-spill mot Luton og Millwall, men fortsatt oppgjør mot store lag som L'pool og Man City. De fikk godt over 90 poeng, og var det berømte hestehodet foran alle andre. Man City var bare 1 skarve mål unna å bikke 100 scorete mål. Imponerende, uansett hvor godt økonomisk forspent de er. Leeds derimot, bare 40 scorete mål, og med minus 38 mål i protokollen. Skal en gjentakelse av denne sesongen unngås, må i alle fall forsvarsspillet rettes opp, og det betraktelig.

Så, hva kan vi forvente i 22/23?

1). Manageren fortsetter. Jeg var svært ublid da Bielsa ble sparket, og man ansatte et nytt ubeskrevet blad. For 3 år også! Nå klarte vi å berge plassen, og Marsch får mer ro på seg til å settle sin tropp og sitt spill? Så. får vi se om det holder. Men uansett: noen ny trenerjakt slipper vi.

2). At nøkkelspillere beholdes? Phillips og Raphina er de heteste salgsobjektene, og kommer det gode nok bud, kanskje man selger? Personlig tviler jeg på at vi får beholde Raphina, skulle budet dukke opp. Det er synd, da han er X-faktoren i laget.

3). At forsvarsspillet bedres. Vi gikk på en del virkelig stygge tap, og det kan ikke fortsette. At vi taper mot L'pool og Man City får så være, men regelrett avkledning og latterliggjøring i flere kamper er bare uakseptabelt. Betyr det at vi må skaffe oss nye folk? Eller vil laget nå sette seg, også bakover?  Forsvarsorganiseringen virker helt avhengig av at Cooper spiller. Fortsetter dette? Tar noen av de andre mer ansvar? Backene har vel prestert til langt under pari. Firpo ble vel ikke den erstatteren for Alioski som vi håpet han trodde han skulle bli. Blir neste sesong hans gjennombrudd, eller blir han salgsvare utover sommeren?

4). Må vi ha ny spiss? Bamford er tydeligvis skadeutsatt. Gelhardt er god, men kan han ilegges en så viktig rolle, som førsteangriper så tidlig i sin karriere?

5). Nysigneringer må til. Lagets kvalitet viste seg å skorte en god del da skadene satte inn. Folk har titt og ofte etterlyst nye fjes i flere viktige posisjoner (backer, midtbane av ymse slag).

6). Keeperen. Er Meslier god nok? Etter en god fjorårs-sesong, ble vel også hans sesong en nedtur. Har gjort mye rart. Er fotarbeidet hans det det burde være på dette nivået? Meslier er jo ennå ung, og man ønsker ikke avskrive han. På den annen side: keeperen har den viktigste posisjonen i laget. En god keeper kan vinne laget kamper man fort kunne ha tapt, og en dårlig keeper kan rote bort unødvendige poeng. Man står og faller som et lag, men keeperens prestasjoner er ofte noe ekstra.

7). Det sportslige apparatet, særlig på ledersiden, er det godt nok? Mange spillersigneringer har vist seg være feilslåtte. Spillere som Rodrigo, James, Koch og Firpo har vel ennå til gode å overbevise. Spiller-logistikken er Ortas ansvar. Har han den nødvendige teften? Hvor mye får Marsch å si?

Prediksjon: Leeds gjør en bedre sesong i 22/23, men ikke så veldig mye bedre. Man har lært av denne sesongen. Borte vil Bielsas murderball bli, og vi får se et mer normalt Leeds-lag. Ikke så underholdende å se på, men et som beholder plassen. Veldig mye vil avhenge om vi får beholde Raphina og Phillips. Beholdes disse, og vi får 3-4 nysigneringer, bør det kunne gå greit. Klarer vi 10 poeng mer (48) havner vi på 12.plass, plasseringen til Crystal Palace denne sesongen. Tipper fra 40 til 48 poeng. Dvs., et sted mellom 12 og 15, men ikke noe nedrykks-drama. 40 poeng (Soton) ga 15. plass i år.

12
Så smått utrolig. Jeg vil ikke ha en sånn sesong til neste år. Tror jeg tar meg en øl, enda det er søndag.

13
0 poeng til oss, 3 poeng til Burnley. Et helt fortjent nedrykk er i boks.

14
Ordet er fritt / Sv: Kamper i Premier League 2021-2022
« på: Mai 19, 2022, 22:55:01 »
Tror vi er nede. Burnley trenger bare å få minst like mange poeng som Leeds i siste runde. Poengtapet mot Brighton ble nok avgjørende.

15
Pr. nå:
Everton 16, 36 pts.
Leeds 17, 35 pts.
Burnley 18, 34 pts.

Ser for meg disse resultatene:
Burnley: uavgjort mot Villa og Newcastle, 2 pts = 36 pts.
Everton: taper mot Arsenal, 0 pts = 36 pts.
Leeds: uavgjort mot Brentford, 1 pts = 36 pts.

Med den dårligste målforskjellen av de 3 lagene ender Leeds på 18. plass. Blir nok mange skapfans av Villa, Gunners og Toons til uka, ja. Det enkleste for vår del ville ha vært 2 strake Burnley-tap, men vi er Leeds og slik flaks har ikke vi.

16
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Kalvin Phillips
« på: Mai 16, 2022, 08:32:01 »
Rykker vi ned, forsvinner nok Phillips. Rykker vi ikke ned, tror jeg også at han forsvinner. Vet ingenting. Bare en magefølelse. Life goes on.

17
Foran Burnley på poeng. Brentford må slås i siste runde. Ikke mer å tenke på.

18
What a strike by Struijk!

19
Vi fremstår fullstendig sjanseløse, med og uten ball. Hva er det slags trener vi har fått inn?
En som får sparken 22. mai? Å sparke Bielsa var tidenes feilskjær.

20
Pablo Hernandez er på Elland Road i dag.., men på tribunen:(
Dessverre. Vi hadde trengt hans geni.

21
Med Burnleys tap tidligere i dag, har vi nå fått en gyllen mulighet til å sette press på dem. Tar vi den ikke...vel.

22
Etter 5 år med dagens eier, hvor står klubben? Radrizzani kom inn som et sårt, friskt pust etter at Leeds-fansen hadde sett seg leie på de to foregående eiernes eskapader. Borte var uvennlighet (Bates) og galskap (MC). Man begynte friskt. Inn med up and coming trener Thomas Christensen. Spillere ble hentet inn i fleng. Jeg mener å huske minst 17 nye spillere, med stort og smått i sommervinduet 2017. Endelig! Her skulle det satses. Ikke flere lacklustre spillere (nevner ikke navn),  som brukte Leeds til å trappe ned i karrieren. Men eksperimentet med en uerfaren trener holdt ikke. Etter en positiv start, falt prosjekt Christensen sammen, og Heckingbottom skulle snu trenden å få Leeds inn i play off. Heckingbottom kom inn i februar, rett etter at overgangsvinduet var over. Han klarte ikke å snu trenden, og fikk fyken rett etter sesongslutt i 2018.

Da gjorde Orta og Rad det mest sensasjonelle valget de noen gang har gjort. De ansatte Marcelo Bielsa. Her var det ikke nok å snu en trend, revolusjon var det som måtte til. Her kom det en trener som satte en standard, som ingen andre. Spillerne måtte bruke tid til å plukke opp søppel fra treningsfeltet. Hele klubben ble totalt forvandlet. Han forvandlet en middelmådig klubb med en what ever-holdning til et lokomotiv hele CC fryktet. Husker Stoke-kampen august 2018. Den tidligere PL-klubben ble feid av banen, og plutselig satt man med en følelse av at alt var mulig. Det gikk ikke første sesongen, men sesongen etter var opprykket til PL i boks, og helt fortjent.

Fjorårs-sesongen gikk over all forventning, og en del hadde urealistiske forventninger til hva denne sesongen skulle bringe av sportslig suksess. Denne sesongen har man slitt. Poengene har for det meste uteblitt, og man har gått på flere stygge tap mot de beste lagene. Til slutt fikk Bielsa fyken, og 12 runder før slutt kom Jesse Marsch inn. Marsch kom inn, som Heckingbottom kom inn, for å snu en trend. Det har han ikke klart. Han har arvet Bielsas stall, men klarer ikke å gjøre med den det som Bielsa greide. Ansettelsen av Marsch er helt klart et steg ned i ambisjoner fra Radrizannis side. Der Bielsa kom inn med en hel livsinnstilling, en ethos, som forvandlet alt, kommer Marsch bare inn som en trener. Akkurat som med Christensen, ble Bielsa sparket etter januarvinduet. Den nye treneren får altså ikke forme sitt lag, og bringe nye fjes inn. Gjøres dette for å spare klubben for nyanskaffelser i januar? Uansett, signaliserer man at troppen er god nok. Det har den vel vist seg ikke å være.

Det Radrizzani gjorde ved å sparke Bielsa, var å dra proppen ut av sitt eget prosjekt. Som jeg ser det, er Marsch en ny Christensen. Leeds er satt 5 år tilbake i tid. Det er klart, undere kan skje, og Leeds greier å skrape sammen de nødvendige poengene til fortsatt PL-spill i sesongen 22/23. Men med mindre man treffer noe helt enormt på spiller-logistikken denne sommeren, kommer neste sesong til å bli en pine i PL.

Personlig tror jeg på nedrykk til CC. Da forsvinner Raphina og Phillips. Muligens må vi også kvitte oss med høyt gasjerte spillere, som Bamford? Prediksjonene mine for neste sesong, kommer jeg tilbake til.
Mener at prosjekt Radrizzani med et nedrykk har kommet til veis ende. Han bør selge seg ut, og nye koster må til både på eiersiden og i den sportslige ledelsen. Sett under ett, har vel spiller-logistikken inn ikke holdt god nok kvalitet. Det er jo Ortas ansvar, og Orta er Radrizzanis mann. Alt faller tilbake på lederen.

23
Det er vel ingen grunn til ærlig optimisme?
Jeg ser egentlig kun en mulighet. Jeg tror Burnley taper to og vinner en kamp. Da MÅ vi ha 4 poeng på de to kampene som gjenstår. Har vi det i oss?
Dersom Brighton og Brentford spiller årsverste i de kampene, klarer vi det da?

24
Er redd vi tar en Sheffield United. Etter en glimrende debut-sesong med 9. plass, ligger laget nå helt sist med 14 poeng. En skandale, egentlig. Så, mine ambisjoner for sesongen 21/22 er de samme som for denne: beholde plassen. Topp 15 er mer enn godt nok. Hvem som blir med videre får Orta, Rad og Bielsa bestemme. Håper at Bielsa fortsetter.
Får vel sitere meg selv, da. Denne sesongen har forløpt 100% som forventet. Var ikke en av dem som trodde at laget skulle ta steget opp i Europa. 9.plassen fra i fjor var, som jeg fryktet, et lucky strike. Neste sesong spiller mot Birmingham, M'boro, WBA og Millwall. Det er bare å stålsette seg. Slipper i alle fall Derby, som har rykket ned til L1.

25
Ny kamp. Sesongen 3. siste. Nytt London-lag står for tur. Chelsea denne gang. De er vel neppe særlig dårligere enn Arsenal, og kjemper om en plass i CL. Greier Leeds det "umulige", å slå Chelsea? Eller er kvalitetsforskjellen for stor? Skal 1 poeng eller 3 i havn, må gavepakker i eget forsvar i alle fall unngås. Må nok si jeg er pessimist. Vi taper 1-3.

Forventet lagoppstilling:

                        Meslier

Summerville     Llorente    Cresswell    Firpo

                       Phillips   Koch

Raphina             James             Harrison

                        Gelhardt

Subs: Klaesson, Hjelde, Struijk, Greenwood, Rodrigo, Klich, Bate, Gray, Shackleton

26
Ordet er fritt / Sv: Ny head coach - Jesse Marsch
« på: Mai 09, 2022, 11:36:24 »
Med Marsch er vi tilbake til Rads første treneransettelse. Christensen ble sett på som en ung og lovende trener, som skulle få Leeds som prosjekt. Det gikk ikke. Heckingbottom var av det samme slaget. Etter eksperimentet med disse to, falt valget på den erfarne Bielsa, som ikke bare snudde laget, men hele klubben. Med ansettelsen av Marsch, er vi tilbake til sommeren 2017 igjen. Leeds må ha et stort navn som trener. Nok med disse up and coming-trenerne nå.

27
Tror: Burnley taper begge bortekampene mot Spurs og Villa. Slår Newcastle. 37 poeng.
Leeds taper mot Chelsea, slår Brighton. Bortekampen mot Brentford blir avgjørende, da man vil trenge minst 1 poeng. Tror vi taper den. 37 poeng. Altså, Leeds går ned.

28
Ordet er fritt / Sv: Ny head coach - Jesse Marsch
« på: Mai 09, 2022, 11:20:35 »
Hovedproblemet er ikke Marsch men at de aller fleste spillerne faller totalt igjennom når de ikke spiller Bielsas rigide og innøvde murderball. Da er de plutselig veldig middelmådige spillere som ikke fikser PL. Det er derfor jeg har ment at det var poengløst å sparke Marcelo. Det hjelper ikke å begrense antall baklengsmål så lenge der ikke er kvalitet nok til å angripe og score mål. Om man taper med 4 eller ett mål blir det fremdeles 0 poeng.       
Enig. Bielsa fikk gull ut av gråstein. Nå er det bare gråstein igjen. Bare Burnley-kollaps kan berge Leeds fra nedrykk.

29
Ordet er fritt / Sv: Ny head coach - Jesse Marsch
« på: Mai 09, 2022, 10:54:26 »
Jeg foretrekker å bli i PL, og tette hullene der. Lettere å tiltrekke seg spillere i PL enn som et ny-nedrykket lag. Altfor mye usikkerhetsmomenter ved et nedrykk. Det er ikke for ingenting at ingen ønsker å rykke ned.

30
Ordet er fritt / Sv: Ny head coach - Jesse Marsch
« på: Mai 09, 2022, 09:33:05 »
Phillips har vært ute halve sesongen. Han trenger kamptrening. Du kan jo forberede deg så godt du vil, være så god trener du vil, måten vi gir bort 1-0 er det ingen trener i verden som kan bebreides for. Og da var løpet kjørt. Borte mot et av de aller beste hjemmelagene.
Jeg mener jo Phillips og lagets store styrke var frispillingen av Phillips offensivt og hans kirurgiske fot mot medspillere på krittet. Vi kunne flytte spillet raskt og sette opp posisjoner som gjorde motstander sårbare. Akkurat nå klarer jeg ikke se noe definert rolle under Marsch som spiller på de samme styrkene. Et hinder mener jeg

Ingen tvil om at Phillips har en helt annen rolle nå og denne raske distribusjonen ut på kant var et viktig våpen under Marcelo. Nå er det ingen å spille på og da er det helt irrelevant om han er rusten.
 
På Matchball-episoden til Square Ball nevnte de at Leeds mot Spurs (0-4) og Man Utd (2-4) hadde tjue avslutninger. Selv når vi ble slaktet, var det sjanseskaping. Det er nesten umulig å vinne kamper uten å skape sjanser, særlig når det fortsatt sleppes inn altfor mye mål.

Victor Orta mente at Marsch skulle videreføre mye av det grunnlaget som var lagt. Det er ikke mye tegn til det, annet enn enkle baklengsmål.
Marsch er ikke Bielsa. Bielsa tilførte Leeds noe helt unikt. Marsch er bare nok en trener. Overgangsfigur.

Sider: [1] 2 3 ... 384