Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Emner - RoarG

Sider: [1] 2 3 4
1
Ja, da var sesongen endelig over. Etter fjorårets høydare, ble denne sesongen et antiklimaks. Så ærlige må vi ha lov til å være. Bielsa fikk sparken 12 runder før slutt, skadeproblemene var enorme på nøkkelspillere som Bamford, Cooper, Dallas og Phillips. Nyanskaffelsene, særlig Firpo, slo ikke til. Først på overtid i siste runde ble det avgjort. Og heldigvis til vår fordel, denne gangen.

Men plassen ble berget, og vi kan se fremtiden lysere i møte. Ikke noe Championship-spill mot Luton og Millwall, men fortsatt oppgjør mot store lag som L'pool og Man City. De fikk godt over 90 poeng, og var det berømte hestehodet foran alle andre. Man City var bare 1 skarve mål unna å bikke 100 scorete mål. Imponerende, uansett hvor godt økonomisk forspent de er. Leeds derimot, bare 40 scorete mål, og med minus 38 mål i protokollen. Skal en gjentakelse av denne sesongen unngås, må i alle fall forsvarsspillet rettes opp, og det betraktelig.

Så, hva kan vi forvente i 22/23?

1). Manageren fortsetter. Jeg var svært ublid da Bielsa ble sparket, og man ansatte et nytt ubeskrevet blad. For 3 år også! Nå klarte vi å berge plassen, og Marsch får mer ro på seg til å settle sin tropp og sitt spill? Så. får vi se om det holder. Men uansett: noen ny trenerjakt slipper vi.

2). At nøkkelspillere beholdes? Phillips og Raphina er de heteste salgsobjektene, og kommer det gode nok bud, kanskje man selger? Personlig tviler jeg på at vi får beholde Raphina, skulle budet dukke opp. Det er synd, da han er X-faktoren i laget.

3). At forsvarsspillet bedres. Vi gikk på en del virkelig stygge tap, og det kan ikke fortsette. At vi taper mot L'pool og Man City får så være, men regelrett avkledning og latterliggjøring i flere kamper er bare uakseptabelt. Betyr det at vi må skaffe oss nye folk? Eller vil laget nå sette seg, også bakover?  Forsvarsorganiseringen virker helt avhengig av at Cooper spiller. Fortsetter dette? Tar noen av de andre mer ansvar? Backene har vel prestert til langt under pari. Firpo ble vel ikke den erstatteren for Alioski som vi håpet han trodde han skulle bli. Blir neste sesong hans gjennombrudd, eller blir han salgsvare utover sommeren?

4). Må vi ha ny spiss? Bamford er tydeligvis skadeutsatt. Gelhardt er god, men kan han ilegges en så viktig rolle, som førsteangriper så tidlig i sin karriere?

5). Nysigneringer må til. Lagets kvalitet viste seg å skorte en god del da skadene satte inn. Folk har titt og ofte etterlyst nye fjes i flere viktige posisjoner (backer, midtbane av ymse slag).

6). Keeperen. Er Meslier god nok? Etter en god fjorårs-sesong, ble vel også hans sesong en nedtur. Har gjort mye rart. Er fotarbeidet hans det det burde være på dette nivået? Meslier er jo ennå ung, og man ønsker ikke avskrive han. På den annen side: keeperen har den viktigste posisjonen i laget. En god keeper kan vinne laget kamper man fort kunne ha tapt, og en dårlig keeper kan rote bort unødvendige poeng. Man står og faller som et lag, men keeperens prestasjoner er ofte noe ekstra.

7). Det sportslige apparatet, særlig på ledersiden, er det godt nok? Mange spillersigneringer har vist seg være feilslåtte. Spillere som Rodrigo, James, Koch og Firpo har vel ennå til gode å overbevise. Spiller-logistikken er Ortas ansvar. Har han den nødvendige teften? Hvor mye får Marsch å si?

Prediksjon: Leeds gjør en bedre sesong i 22/23, men ikke så veldig mye bedre. Man har lært av denne sesongen. Borte vil Bielsas murderball bli, og vi får se et mer normalt Leeds-lag. Ikke så underholdende å se på, men et som beholder plassen. Veldig mye vil avhenge om vi får beholde Raphina og Phillips. Beholdes disse, og vi får 3-4 nysigneringer, bør det kunne gå greit. Klarer vi 10 poeng mer (48) havner vi på 12.plass, plasseringen til Crystal Palace denne sesongen. Tipper fra 40 til 48 poeng. Dvs., et sted mellom 12 og 15, men ikke noe nedrykks-drama. 40 poeng (Soton) ga 15. plass i år.

2
Ny kamp. Sesongen 3. siste. Nytt London-lag står for tur. Chelsea denne gang. De er vel neppe særlig dårligere enn Arsenal, og kjemper om en plass i CL. Greier Leeds det "umulige", å slå Chelsea? Eller er kvalitetsforskjellen for stor? Skal 1 poeng eller 3 i havn, må gavepakker i eget forsvar i alle fall unngås. Må nok si jeg er pessimist. Vi taper 1-3.

Forventet lagoppstilling:

                        Meslier

Summerville     Llorente    Cresswell    Firpo

                       Phillips   Koch

Raphina             James             Harrison

                        Gelhardt

Subs: Klaesson, Hjelde, Struijk, Greenwood, Rodrigo, Klich, Bate, Gray, Shackleton

3
Det er vel bare å gruglede seg til denne. Palace har vi tradisjonelt slitt med. Forventer nok ikke seier i denne kampen, men uavgjort bør vi kunne klare. Med mindre vi får skader, stiller vel Marsch med uforandret mannskap?

Antar noe i retning av denne lagoppstillingen:

 
                              Meslier

Ayling     Cooper          Llorente        Dallas


                   Phillips          Forshaw

Raphina                 Rodrigo              Harrison

                              James

Subs: Klaesson, Struijk, Summerville, Gelhardt, Greenwood, Firpo, Mc Kinstry

4
Ordet er fritt / Ung spiller: Kris Moore
« på: Januar 12, 2022, 12:40:15 »
Leeds gir den unge midtstopperen Kris Moore profesjonell kontrakt. Dette i følge klubbens offisielle hjemmesider. Moore er 18 år, og kontakten går til sommeren 2024. Gratulerer så mye med ny kontrakt, Kris :)

https://www.leedsunited.com/news/team-news/29316/kris-moore-signs-professional-terms

5
Leeds fikk så hatten passet da man gjestet oljesjeikene i Manchester. Nok en gang fikk vi se at konsern slår "familiebedrift". 0-7 er jo tungt å svelge. Men i det tette juleprogrammet kommer kampene tett som hagl. No rest for the wicked, altså. På lørdag er det nok en storklubb som står for tur. Ikke så store som Man City, men dog. Arsenal er ikke noe å kimse av. Går det en f*** i Leeds-spillerne nå? Tar de hevn mot Gunners? Eller sprer paralysen om seg, som i en halvdød manet? Er redd for at det er min bror som kommer til å glise bredest av oss to. Nytt tap står for tur. 1-4. James scorer for Leeds. Tippe laguttak/formasjon kan andre ta seg av.

PS. Ligger Leeds på nedrykk ved årsskiftet, tror jeg MB får fyken. Men liker det gjør jeg ikke. DS.

PPS. Leeds kan klare dette selv. For å sitere Conan: "Crom hjelper den som hjelper seg selv." Så Leeds, litt selvhjelp kan man begynne med allerede på lørdag. DDS.


6
Ny kamp på lørdag. Elendig start på sesongen så langt. Leeds ligger på 18. plass med 3 poeng av 18 mulige, og en målforskjell på -8. Snur det nå, eller fortsetter trenden? Når begynner det å brenne under føttene på Bielsa? Struijk er vel tilbake til denne kampen? Forsøker meg på denne første-elleveren:

Meslier - Ayling, Cooper, Struijk, Firpo - Phillips - Harrison, Klich, Dallas, Raphina - Bamford

Watford er et lag som skal være 3 poeng til Leeds i min bok. Tror ikke det blir lett, dog. Så 2-1 til Leeds.

7
Ordet er fritt / Sommervinduet 2021
« på: Mai 25, 2021, 12:27:18 »
Sesongen er slutt. Den gikk over all forventning. Hva skjer i sommer? Vi vet pr. nå: Berardi og Hernandez slutter. Bekreftet. Alioski slutter kanskje? Med 3 sentrale spillere borte må de erstattes. Vi vet at Harrison kommer inn som permanent signering, men han har jo vært Leeds-spiller i 3 sesonger allerede. Noen nysignering kan vi derfor ikke snakke om. Andre usikre er Roberts. Noen mener at han ikke er god nok, og at utlån venter. Usikkert. Men hva med inn? I fjor forsøkte Leeds å signere De Paul. Forsøker man igjen? Har De Paul-toget gått?

Jeg vet lite sikkert, men rykter har begynt å sirkulere. Denne venstrebacken fra Brest ble nevnt allerede i vinter, men med Alioskis forventede avgang, og Davis' manglende fremgang, er dette et rykte det kan være noe hold i. For ordens skyld: selve overgangsvinduet varer i år fra 09.06. - 31.08.

https://www.teamtalk.com/news/victor-orta-gets-his-man-leeds-united-brilliant-first-summer-signing-close


8
Ordet er fritt / Ny ung spiller: Cuba Cline
« på: Februar 18, 2021, 13:46:11 »
Leeds rapper 16-årig talent fra Liverpool, Cuba Cline. Cline har fått 2-års akademikontrakt, med mulighet til profesjonell kontrakt ved fylte 17 år. Cuba ønskes herved velkommen til Leeds United. Måtte han bli den neste storspilleren, og L'pool skjære sine tenner over å ha mistet dette talentet til oss :). Foreløpig er det U-18 laget han må sikte seg inn på.
Cuba er forsvarsspiller.

https://www.empireofthekop.com/2021/02/18/liverpool-youngster-joins-premier-league-side-after-six-years-with-the-reds/

9
Wolves-kampen fremskutt til fredag 19.02., som man ser. Wolves vant 1-0 i det omvendte oppgjøret. Lag som venter ut Leeds, og satser på våre feil har vært vår bane. Nå snudde vi Palace-tapet til seier nylig, men Wolves er vel et bedre lag enn Palace?  Hvordan er det med Phillips? Fortsatt skadd til fredag? Er han det, tror jeg at vi taper. Beklager :'(.


10
Ordet er fritt / Sesongavslutningen 20/21
« på: Februar 15, 2021, 08:42:45 »
Sesongen så langt har gått som forventet. Kanskje bedre enn forventet? Leeds har pr. 15.02.21 spilt 23 kamper. 15 kamper gjenstår å spille for oss. Noen lag har spilt flere kamper enn oss, andre har spilt færre. Poengfangsten på de 23 kampene er 32. Det gir oss gjennomsnittlig poeng på 1.39 pr. kamp. Holder dette seg får vi 20.89 = 21 poeng på de resterende kampene. Det gir en sluttsum på 53 poeng, vel over de predikerte 40 poengene som skal til for å beholde plassen i PL. Her følger Leeds resterende kamper, og hvordan jeg tror det går i dem. Mener jeg vurderer dette nøkternt ;).


19.02: Wolverhampton Wanderers (B). Dette blir for tøft. Tap.                                                                      0 poeng

23.02: Southampton (H). Den utsatte kampen. Jevn kamp. Siden den går på ER tror jeg på poeng.                 1 poeng

27.02: Aston Villa (H). Jevnt. Men tror vi vinner denne.                                                                                3 poeng

06.03: West Ham United (B). Tror Hammers blir for sterke her.                                                                     0 poeng

13.03: Chelsea (H). Leeds sliter mot de store klubbene. Tap.                                                                        0 poeng

20.03: Fulham (B). Tror det blir jevnt, jeg. Uavgjort.                                                                                   1 poeng

03.04: Sheffield United (H). Tror jeg feirer fødeselsdag med seier.                                                                3 poeng

10.04: Manchester City (B). Først ute i en trippel storkanoner kamprekke. Klart tap.                                     0 poeng

17.04: Liverpool (H). Nytt tap. Dessverre.                                                                                                  0 poeng

24.04: Manchester United (H). Har 2-6 å revansjere. Det går nesten. Uavgjort.                                             1 poeng

01.05: Brighton & Hove Albion (B). Leeds tapte det omvendte oppgjøret. Blir uavgjort her.                             1 poeng

08.05: Tottenham Hotspur (H). Mourinho sluere enn Bielsa igjen. Tap.                                                          0 poeng

11.05: Burnley (B). Burnley harde å slå på Turf Moor. Tirsdagskamp. Som best uavgjort.                                1 poeng

15.05: Southampton (B). Gjør det aldri bra i sør. Taper denne.                                                                     0 poeng

23.05: West Bromwich Albion (H). WBA kan jo allerede ha rykket ned her. Tror på seier.                                 3 poeng

Totalt:                                                                                                                                                    14 poeng

Ender på 0.93 poeng pr. kamp. En litt svak sesongavslutning m.a.o. Men uansett 32 + 14 = 46 poeng. Og med det berger vi plassen. Holder til 14 (?). plass. Mer en godt nok i første sesongen i PL.

PS! Denne posten har blitt redigert for å få med Soton-kampen den 23.02.

11
Wow, ikke fred å få. Her kommer kampene tett som hagl. For tett, kanskje? Etter 2 strake seire venter Everton, et lag vi slo borte tidligere i sesongen. Er det noe vi vet om Leeds, så er det at prestasjonene (og resultatene) er av det ustabile slaget. Tviler på at vi greier 3 strake seire, men gledelig hadde det vært. Uavgjort da? Vel, hverken Leeds (2 uavgjorte av 20) og Everton (3 uavgjorte av 19) er noen uavgjortspesialister, akkurat. Pr. nå ligger Everton på 8. plass med 33 poeng og 29-24 i målforskjell. De blå fra Liverpool vet altså hvor målet står, og de ligger akkurat der på tabellen hvor de fleste tipper at de skal ligge, dvs. et hakk høyere enn Leeds.

Et spenningsmoment er om de to R'ene (Raphina og Rodrigo) starter. De fikk som kjent seg en smell mot Leicester. Starter ikke disse, tror jeg at vi taper. Ganske klart også. Drister meg derfor ikke på å tippe hverken laguttak eller resultat i denne kampen.

12
Bare 5 dagers pause til neste kamp. Denne gangen mot Leicester City på King Power Stadium. Leeds fikk så hatten passet i det omvendte oppgjøret tidligere i sesongen. 1-4 ble det da. Angrepsrekka til Leicester herjet med Leeds. Blir det nye revestreker denne gangen? Eller har Leeds lagt om til en mindre naiv game plan? Vi fikk en opptur mot Newcastle på tirsdag, men her tror jeg Leeds må svelge nok et tap for Leicester. Kanskje ikke like klart som i høst, men tap blir det nok lell. 1-2. Bamford scorer Leeds' mål.

13
Leeds har fått noe dagers ekstra hvile, men den 26. januar braker det løs igjen. Newcastle United er motstander denne gangen. Newcastle fikk så hatten passet i London nylig, da de tapte 0-3 for Arsenal.

https://www.leeds-live.co.uk/sport/leeds-united/arsenal-marcelo-bielsa-leeds-united-19655549

Leeds har hatt en trå start på 2021. 3 tap og 0 scorete mål er fasiten så langt. Begredelig :(. Kan hende man kan finne tilbake til scoringsformen fra tidligere? Som man kanskje husker banket Leeds kommende motstander 5-2 på Elland Road i desember. Jeg velger å være optimist m.h.t. at laget både finner tilbake scoringsformen, og vinner i Newcastle. Bamford tegner seg nok en gang på scoringslisten. Tror vi vinner komfortabelt 3-1. Foruten Bamford scorer Klich og Raphina.

Foreslår denne lagoppstillingen:

                      Meslier

Dallas     Ayling     Cooper    Alioski

                     Phillips

Raphina      Klich     Rodrigo   Harrison

                      Bamford

Subs: Casilla, Struijk, Davis, Jenkins, Costa, Hernandez, Shackleton. Tror Roberts blir lånt ut. Derfor setter jeg han ikke opp her.

PS. Vet hverken startstidspunkt eller TV-kanal. Man må gjerne meddele det, slik at jeg kan rette det opp. DS.

14
Kamp mot nok et London-lag. The Hammers er et lag man bør slå, i sær på hjemmebane, skal man ha noen som helst forhåpninger om å holde seg i denne divisjonen. West Ham ligger på 7. plass med 17 poeng, så seier her vi være gull verdt. Da går vi opp i ryggen på dem. Med mindre skader tilsier noe annet, starter Leeds med de samme 11 som mot Chelsea. Tror på seier. 2-0. Rodrigo og Klich scorer for Leeds.

15
Det skal altså spilles treningskamper før sesongstart den 12. september. En del frafall av de regulære spillerne (bl.a. Dallas, Phillips) grunnet landskamputtak, men også Koch er på landskampsoppdrag for Tyskland. Bielsa har tatt ut denne 15 manns troppen.

Casilla - Ayling, Casey, Davis, Douglas - Struijk - Costa, Shackleton, Hernandez, Harrison - Bamford

Subs: Caprile, Gotts, Roberts (?), Poveda

Roberts med, altså. Han er fjernet fra Wales' landslagstropp grunnet skade. Et par unggutter til kunne vel ha blitt med her?

16
Ordet er fritt / Ung spiller: Sam Greenwood
« på: August 28, 2020, 10:20:36 »
Den unge spissen, Sam Greenwood (19), melder permanent overgang til Leeds. Dette i følge Arsenals hjemmesider. U-23 laget mest sannsynlige destinasjon? Eller sender Bielsa han rett inn i A-lagstroppen? Time will show. Velkommen til Leeds skal du i alle fall være, Sam.

https://www.arsenal.com/news/sam-greenwood-joins-leeds-united

17
Ordet er fritt / Ung spiller: Cole Gibbon
« på: August 14, 2020, 20:15:54 »
Enda en av klubbens unge spillere har skrevet under kontrakt. I dag skrev 18-årige Cole Gibbon under på en 1-års kontrakt. Gibbon har vært på U-18 laget inneværende sesong. Han flyttes opp på U-23 laget neste sesong. Ønsker Cole lykke til med den videre fremgangen i Leeds. Gibbon spilte på midtbanen inneværende sesong.

https://www.leedsunited.com/news/academy/26899/cole-gibbon-niklas-haugland-agree-pro-contracts

18
Ordet er fritt / Ny ung spiller: Charlie Allen
« på: August 03, 2020, 11:59:55 »
Gamleklubben hans har bekreftet det, men det har ikke Leeds. Så gratulasjons-tweeten ble slettet. Drister meg allikevel til å ønske Charlie Allen velkommen til Leeds United. Allen kommer fra Linfield FC, og er offensiv midtbanespiller. Alderen står ikke nevnt her, men han skal vel inn på et av rekrutteringslagene (U 18?). Farvel Bogusz?

https://motleedsnews.com/news/club-congratulates-young-attacker-on-leeds-united-move-before-deleting-tweet/

19
I opprykksrusen er det kanskje lett å glemme at det er to kamper igjen? Førstkommende går mot Derby County. Kampene er jo betydningsløse. Ikke engang ligatittelen trenger man å kjempe for. Hva gjør Bielsa? Null rotering? Same procedure as every match, Marcelo? Mange bytter? Får spillere som Bogusz, Casey, Poveda, McCalmont, Gotts og Struijk starte? Ikke godt å si. Noen spilere trenger sikkert å hvile. Gidder vi å bry oss? Kjør debatt.

20
Kamp allerede på tirsdag. Motstander Luton Town. Luton har, som ventet funnet livet i Championship hardt. Ligger som ventet i bunnen på 23. plass med 39 poeng. Det er dog bare 3 poeng opp til Hull på 21. plassen. Luton fikk en etterlengtet opptur borte mot Swansea sist med seier i den kampen 1-0. Hyggelig for Hatters, det. På den siste dagen i juni 2020 blir oppgaven dog for tøff. Leeds bør greie dette. Det kan nok bli mer neglebiting enn vi setter pris på. Luton vil sikkert selge seg dyrt. Håper på seier og at vi unngår skader på nøkkelspillere. Vet ikke kampstart, da Leeds hjemmesider ikke opplyste om dette. Hvilken kanal kampen vises på vet jeg heller ikke.

21
Ordet er fritt / Sommervinduet 2020
« på: Mai 20, 2020, 09:16:36 »
Våger å starte denne tråden jeg. Ikke godt å si når vinduet kommer i gang. Lover å fjerne "?" i trådtittelen når det åpner. Starter beskjedent. Leeds kjemper med flere klubber om Hartlepools Harrison Webster. Webster har vært på prøvespill i Leeds. Både Forest og Wolves er blant interessentene.

https://www.leeds-live.co.uk/sport/leeds-united/leeds-united-transfer-rumours-douglas-18278650

22
Etter nedsablingen av Tigrene i forrige runde venter Terrierne i denne runden. Hudds vant også 4-0 denne runden. Leeds har jo en god periode nå. Ikke tapt på 5 kamper, og holdt nullen i de 4 siste. Meslier sto bra mot Hull. Kanskje blir ikke savnet etter Casilla så stort? Leeds har ikke så mye skader av betydning. Det er bare Forshaw som er skadd av A-lagsspillerne, men det er til gjengjeld ut sesongen. Når det gjelder gule kort har Phillips og Alioski 7 hver. Grensen for en 2-kamperskarantene er 10. Men etter runde 37 gjelder ikke dette.
Et stort usikkerhetsmoment til denne kampen er hva de britiske helsemyndighetene gjør angående det pågående coronavirus-utbruddet. Det får vi ta når den tid kommer. Jeg regner med at det blir kamp.
Fortsetter Leeds seierstrenden? Håper jo på 5. strake seier, men våger ikke helt å tro det. Dette er et vanskelig lokaloppgjør og Hudds ønsker sikkert å jekke ned Leeds litt. Man scoret 4 mål forrige runde, så man vet hvor målet står. Vet ikke om jeg helt tror på Bamfords scoringskvaliteter her. Det må nok bli andre som scorer for Leeds. Tror også at nullen sprekker her. 2-2 virker sannsynlig. Leeds' mål blir scoret av Hernadez og Costa.

23
Ordet er fritt / Ny manager?
« på: Februar 27, 2020, 11:53:13 »
Det hevdes at Bielsa er i kikkerten til Real Betis. Kanskje forsvinner han til sommeren? Kontrakten hans går ut da, uansett. Noen klynger seg kanskje til håpet om at han fortsetter dersom Leeds rykker opp til PL etter denne sesongen?

https://www.nettavisen.no/sport/--real-betis-har-tatt-kontakt-med-marcelo-bielsa/3423929335.html

Jeg tror Nettavisen har rett. El Loco forsvinner etter denne sesongen, og en ny mann må inn. Siden Fagermo nå er nyansatt i VIF, er vel han uaktuell ;)?

Så, hvem vil vi ha? Kjør debatt

24
Ordet er fritt / Ny ung spiller: Elia Caprile
« på: Januar 21, 2020, 20:52:14 »
Da har Leeds' første signering i januarvinduet blitt realisert. Det er den unge italienske keeperen, Elia Caprile, som har blitt signert. Caprile er 18 år, og kommer fra italienske Chievo Verona. Caprile har allerede representert Italia på U-18 nivå. Kontrakten løper til sommeren 2023.

Alt dette i følge hjemmesidene til Leeds. Med signeringen av Caprile har Leeds nå 7 keepere i stallen. Foruten den nye mannen besitter Leeds Casilla, Meslier (lån), Huffer, Miazek, Male og Skerry. Kontraktene til Male og Huffer går ut 30.06.20. Tviler på at begge disse får være med videre.

Ønsker uansett Elia velkommen til Leeds United.

https://www.leedsunited.com/news/team-news/26114/whites-complete-elia-caprile-signing

25
Ute av cupene er det nå kun ligaen å konsentrere seg om for Leeds. Motstander er Yorkshirerivalene Sheffield Wednesday. Uglene sikter selv høyt opp på tabellen, og ligger pr. nå på 7. plass. Skal Leeds ha noen forhåpninger om å bli minst nr. 2, må lokalrivalene slås i dette oppgjøret. Uglenes italienske spiss, Foristieri, er fortsatt ute med skade. Han ventes ikke tilbake før tidligst i neste runde mot Blackburn.

https://sheffwed.vitalfootball.co.uk/injury-blow-as-sheffield-wednesday-man-could-miss-leeds-united-clash/

Mitt tips: Leeds vinner med 1 mål i en jevnspilt batalje. 2-1. Målscorere: Harrison og Bamford.

26
Ordet er fritt / Sesongavslutningen 2019/20
« på: Januar 07, 2020, 18:28:19 »
Vi skriver 7. januar og sesongavslutningen er i gang. Vil Leeds United klare å bli minst nr. 2 denne sesongen? Først litt tall:
Kamper spilt   Vunnet    Uavgjort   Tapt    Poeng   Poengsnitt % seier
26                      15            7         4         52         2,00          57,6

I fjor ble Sheffield United nr. 2 med 89 poeng. Leeds ble nr. 3 med 83. Det hadde altså holdt å få 84 poeng for å rykke opp. La oss være litt strenge å si at det kreves 89 poeng for å rykke opp. Da mangler vi 37 poeng. Det gjenstår 20 kamper, og 60 poeng å spille om. Dette vil gi et poengsnitt på 1,85, noe lavere enn det vi har nå. Hvordan skaffer vi oss de 37 poengene? Det enkleste vil være å vinne 12 kamper, spille 1 uavgjort og tape 7. En lite trolig statistikk. Ser vi på uavgjort kamper (7), gir dette en uavgjortprosent på 26,9. På 20 kamper vil det tilsvare ca. 5 kamper. Skal 37 poengmålet oppnås må vi ha 32 poeng til. Det gir 10,7 kamper. La oss runde av opp til 11 kamper. De resterende 4 kampene tapes. Da får Leeds 38 poeng totalt og ender på 90 poeng. Litt høyt anslag kanskje?
La oss se på de resterende kampene. Hjemmekamper med fet skrift og motstanderlagets tabellplassering pr. nå står i parentes bak klubbnavnet. Forventete Leeds-poeng står til slutt.

Januar 2020:
11.01. Sheffield Wednesday (7). Uglene ligger i sjiktet rett under play off, og vil sikkert opp dit. Lagets form har vært ujevn i det siste. Det betyr fint lite i et lokaloppgjør. Leeds vil man klå. Leeds er det beste laget, og jeg satser på at kvalitetsforskjellen og hjemmebanefordelen gir utslaget. Seier.                                                                                                                             3

18.01. Queen’s Park Rangers (15). QPR var meget bleke i Leeds tidligere i høst, og ble enkelt satt på plass med en 2-0 seier. De har vært i bra form i det siste, og spissene Wells og Eze scorer på bestilling. Denne taper Leeds.                                                  0 

25.01. Millwall (6). Scumwall har den siste kvalikplassen (!). Denne må de ned fra. Leeds tapte på kontroversielt vis i London tidligere i høst. Nederlaget må hevnes, og seieren må i land. Det tror jeg at vi klarer. 1-0 holder i massevis.                              3                                                             

Februar 2020:
I denne måneden spilles 1/3 av det resterende programmet. En hard måned for alle involverte lag, ikke bare Leeds.

01.02. Wigan Athletic (22). Laget som oppsummerte Leeds’ skuffende vårsesong med det forsmedelige 1-2 tapet. Regner med at vi unngår å skli på dette bananskallet denne gangen. Seier.                                                                                                        3                                                                                                               

08.02. Nottingham Forest (4). Alltid jevne og harde kamper mot Forest. Tror vi kommer unna med minst ett poeng. Uavgjort.         1

11.02. Brentford (3). Brentford flyr høyt for tida. Salget av Maupay har tydeligvis ikke svekket dem nevneverdig. Jansson ler høyest etter denne, og Brentford påfører Leeds’ sitt andre serietap i 2020. Forventer stortap. Sorry.                                                     0                                                                                           

15.02. Bristol City (11). Sesongen har vel ikke gått som forventet for dem? Denne vinner vi greit.                               3                                                                                                                                   

22.02. Reading (14). Reading gjør det akkurat som forventet. Middelhavsfarer. Grei seier igjen.                                        3

26.02. Middlesbrough (16). De lå lenge på nedrykk, men nå har ting begynt å snu for Woody og hans gutter. Vil nok klatre ytterligere på tabellen. Play off til slutt? Borte blir de en hard nøtt å knekke, som mot Forest. Uavgjort.                                                              1   

29.02. Hull City (8). Vaker rett under play off, og der tror jeg de blir vakende. Vanskelig bortekamp dog, og bare uavgjort.    1                                                                                           

Mars 2020:
07.03. Huddersfield Town (20). Vant borte, og slår dem igjen.                                                 3

15.03. Cardiff City (12). 3-3 kampen og 2 tapte poeng sitter i enda. Dette skal hevnes, og det gjør vi.               3                                                                                                                         

18.03. Fulham (5). Nok en poengtyv. De ranet til og med seg alle 3 på en billig straffe. Dette skal hevnes, nok en gang.     3                                                                                                         

21.03. Luton Town (24). Divisjonens svakeste lag. Dette ligger an til å bli et skikkelig bananskall, men jeg tror vi unngår det. Seier.                                                                                                                                                                                    3

April 2020:
04.04. Blackburn Rovers (13). Nok en traust middelhavsfarer. Her tror jeg derimot bananskallet slår til, og Leeds blir sittende igjen med skjegget i postkassa.                                                                                                                                                              0

10.04. Stoke City (21). Sparking av manager til tross, Stoke fortsetter å slite. Tror de beholder plassen, men de får ikke hjelp av Leeds til det. Seier.                                                               3

13.04. Swansea City (10). Middelhavsfareren Swansea ble sesongens første poengtyv med scoring sent på overtid. Vi klarer å hevne dette poengtapet også, vi.                                                                                                                                                  3

18.04. Barnsley (23). Divisjonens klareste dumpekandidat sammen med Luton. De tidligere Leeds-spillerne finner sine seniorkarrierer av den slitsomme sorten. Barnsley åker ned, og dette tapet hjelper dem godt på vei.                                         3                                                                                   

25.04. Derby County (17). Siste sesongs playoff-finalist finner denne sesongen i Championship av det mer strevsomme slaget. Borte er toneangivende lånespillere, som holdt laget høyt oppe på tabellen i fjor. Derby klarte utrolig nok å sleipe med seg 1 poeng i Leeds i september. Leeds’ mål attpåtil på selvmål. Dette er sesongens nest siste kamp, og jeg regner med at Leeds-fansen synger opprykks-sanger av full hals på Pride Park. Ã… ja, så vinner vi også kampen, bare for riktig å gni det inn.                                                          3                                                                 

Mai 2020:
02.05. Charlton Athletic (19). Etter en glimrende start har Charlton seget ned i det sjiktet man forventet de skulle være. Hvor lavt nede de er før siste runde vites ikke. Pr. nå er de 5 poeng foran 22. plassen. Har vel på følelsen at de blir med Barnsley og Luton ned i League One. De får kjempe med Wigan for å unngå nedrykk. Leeds hjelper til med å sementere håpløsheten i London denne maiettermiddagen.                                                                                                                                                    3                                                                                       

Dette gir følgende statistikk:
Kamper spilt           Vunnet   Uavgjort    Tap    Poeng   Poengsnitt        % seier
20                              14            3        3         45           2,25              70
Sesongen totalt gir dermed:
 46                            29           10        7         97           2,11               63     

Med 97 poeng kan vi alle se hvordan (og hvor) dette ender. Gratulerer så mye.                                                                       

27
Ny kamp. FA-cupen denne gang. Mange ønsker kanskje en tidlig exit fra denne turneringen? Uansett, her vil nok mannen som for hvem ordet "rotasjon" ikke virker å stå i ordboka foreta store utskiftninger? Det vil vel nærmest være et krav fra fansen? Jeg tror nok Bielsa bytter ut store deler av troppen. Forsøker meg på denne ville gjetningen av et laguttak.

                       Meslier

Ayling    Berardi(k)     Casey     Douglas

                     Phillips

Costa      Bogusz      Shackleton    Stevens

                     Roberts

Benk: Miazek, Struijk, Gotts, Alioski, Temenuzkov, Hosannah, Kenneh

Et spenningsmoment er vel om vi får se Eddie i lagoppstillingen til Gunners? Tror det. Og da blir det vel hat trick på Eddie i Arsenals 5-1 seier?

28
Ny kamp og nye muligheter. Preston er motstander denne gangen. De ligger på 5. plass, 9 poeng bak Leeds. De to siste kampene har vært rare. Rote bort soleklar ledelse mot Cardiff og ryke på en møkkastraffe mot Fulham. Hernandez er høyst sannsynlig ute til denne. Synd, selv om han ikke har vært opp mot vanlig standard. Kan Leeds finne tilbake til seg selv, eller er vi inne i en selvdestruktiv periode? Vel, lett blir det ikke. Er optimist, dog. 2-1 til Leeds. Costa og Bamford.

God Jul ønskes herved til alle forumdeltakere. Må høytiden stå i Leeds' tegn.

29
På'n igjen med ny kamptråd. Cardiff denne gangen. Det er et lag som tradisjonelt har gjort livet surt for oss. Får ikke håpe de greier det på lørdag. Cardiff tapte i dag 1-2 mot Brentford, og innehar pr. nå 9. plassen med 31 poeng. Det er ikke altfor langt opp til play off, og de ønsker sikkert å slå seg inn der.

Jeg spår ny krigekamp, som mot Hudds og Hull. Får tro på seier. I så fall den 8. strake. Bamford scorer vel her? Skal vi være optimister og tippe 3-0 til Leeds. De to andre målene kommer fra Klich og Dallas.

30
Ikke før runden er slutt med en glimrende seier over Huddersfield, kommer det en ny kamptråd. Ikke fred å få i desember. Et nytt lag på Hu er motstander. Hull City denne gangen. Husker hvor seiersikker jeg var foran dette møtet i fjor. Så kom det en mann med navn Jarrod Bowen og ødela alt. Bowen er i støtet igjen, han. Han scoret begge målene for Tigrene i kveldens kamp mot Stoke, en seier som sikret Hull 3 poeng.
Cooper er ute til denne kampen, mens Phillips er tilbake etter suspensjon. Drister meg derfor på denne lagoppstillingen:

                   Casilla

Dallas   Ayling        White        Alioski

                   Phillips

Costa   Hernandez     Klich       Harrison

                   Bamford

Benken: Berardi, Casey, Clarke, Nketiah, Miazek, Douglas, Stevens

Sider: [1] 2 3 4