Skrevet av Emne: Eier og storaksjonær: Andrea Radrizzani - fra 23/5-2017  (Lest 279530 ganger)

0 medlemmer og 1 gjest leser dette emnet.

RoarG

Sv: Eier og storaksjonær: Andrea Radrizzani - fra 23/5-2017
« Svar #1980 på: Mai 12, 2022, 12:37:51 »
Etter 5 år med dagens eier, hvor står klubben? Radrizzani kom inn som et sårt, friskt pust etter at Leeds-fansen hadde sett seg leie på de to foregående eiernes eskapader. Borte var uvennlighet (Bates) og galskap (MC). Man begynte friskt. Inn med up and coming trener Thomas Christensen. Spillere ble hentet inn i fleng. Jeg mener å huske minst 17 nye spillere, med stort og smått i sommervinduet 2017. Endelig! Her skulle det satses. Ikke flere lacklustre spillere (nevner ikke navn),  som brukte Leeds til å trappe ned i karrieren. Men eksperimentet med en uerfaren trener holdt ikke. Etter en positiv start, falt prosjekt Christensen sammen, og Heckingbottom skulle snu trenden å få Leeds inn i play off. Heckingbottom kom inn i februar, rett etter at overgangsvinduet var over. Han klarte ikke å snu trenden, og fikk fyken rett etter sesongslutt i 2018.

Da gjorde Orta og Rad det mest sensasjonelle valget de noen gang har gjort. De ansatte Marcelo Bielsa. Her var det ikke nok å snu en trend, revolusjon var det som måtte til. Her kom det en trener som satte en standard, som ingen andre. Spillerne måtte bruke tid til å plukke opp søppel fra treningsfeltet. Hele klubben ble totalt forvandlet. Han forvandlet en middelmådig klubb med en what ever-holdning til et lokomotiv hele CC fryktet. Husker Stoke-kampen august 2018. Den tidligere PL-klubben ble feid av banen, og plutselig satt man med en følelse av at alt var mulig. Det gikk ikke første sesongen, men sesongen etter var opprykket til PL i boks, og helt fortjent.

Fjorårs-sesongen gikk over all forventning, og en del hadde urealistiske forventninger til hva denne sesongen skulle bringe av sportslig suksess. Denne sesongen har man slitt. Poengene har for det meste uteblitt, og man har gått på flere stygge tap mot de beste lagene. Til slutt fikk Bielsa fyken, og 12 runder før slutt kom Jesse Marsch inn. Marsch kom inn, som Heckingbottom kom inn, for å snu en trend. Det har han ikke klart. Han har arvet Bielsas stall, men klarer ikke å gjøre med den det som Bielsa greide. Ansettelsen av Marsch er helt klart et steg ned i ambisjoner fra Radrizannis side. Der Bielsa kom inn med en hel livsinnstilling, en ethos, som forvandlet alt, kommer Marsch bare inn som en trener. Akkurat som med Christensen, ble Bielsa sparket etter januarvinduet. Den nye treneren får altså ikke forme sitt lag, og bringe nye fjes inn. Gjøres dette for å spare klubben for nyanskaffelser i januar? Uansett, signaliserer man at troppen er god nok. Det har den vel vist seg ikke å være.

Det Radrizzani gjorde ved å sparke Bielsa, var å dra proppen ut av sitt eget prosjekt. Som jeg ser det, er Marsch en ny Christensen. Leeds er satt 5 år tilbake i tid. Det er klart, undere kan skje, og Leeds greier å skrape sammen de nødvendige poengene til fortsatt PL-spill i sesongen 22/23. Men med mindre man treffer noe helt enormt på spiller-logistikken denne sommeren, kommer neste sesong til å bli en pine i PL.

Personlig tror jeg på nedrykk til CC. Da forsvinner Raphina og Phillips. Muligens må vi også kvitte oss med høyt gasjerte spillere, som Bamford? Prediksjonene mine for neste sesong, kommer jeg tilbake til.
Mener at prosjekt Radrizzani med et nedrykk har kommet til veis ende. Han bør selge seg ut, og nye koster må til både på eiersiden og i den sportslige ledelsen. Sett under ett, har vel spiller-logistikken inn ikke holdt god nok kvalitet. Det er jo Ortas ansvar, og Orta er Radrizzanis mann. Alt faller tilbake på lederen.
"Jeg tror ikke på Gud, men etter Bielsas ansettelse må jeg nok revurdere", Roar Gustavsen, januar 2020

Kato

Sv: Eier og storaksjonær: Andrea Radrizzani - fra 23/5-2017
« Svar #1981 på: Mai 15, 2022, 18:40:23 »
Sack the board runget utover Elland Road i andreomgangen. Tro hva eier tenker om det?
 

leedslife

Sv: Eier og storaksjonær: Andrea Radrizzani - fra 23/5-2017
« Svar #1982 på: Mai 15, 2022, 19:00:16 »
Sack the board runget utover Elland Road i andreomgangen. Tro hva eier tenker om det?
Skulle bare mangle.
De har jo selv snakket om 5 års plan og Europa. De har en trener som snakker om en 3 års plan og utvikle verdens klassespillere, Europas beste akademi osv.
De fleste piler peker nedover og alarmklokkene uler.
Vi ble i perioder avkledd av et Brighton uten noe å spille for på eget gress. Selv om man kan si 1 poeng er helt riktig for begge lag sett under ett.
De må jo vite hvor mye Leeds engasjerer. Amerikanerne på vei inn i klubben vet ihvertfall hvor stort potensiale er her. For ellers hadde de aldri gått inn i Leeds. Tanken er jo å utvikle dette på linje med de andre topp 6 i divisjonen. Det blir blanding, branding og atter branding.
Klarer ikke ledelsen, treneren eller spillergruppa og stå i dette så er det en laaaaang vei å gå.
Taperne i slike beinharde bransjer er jo ofte de som begynner å ta det for personlig å syte og klage. Blir spennende å se fortsettelsen...Med Ortas reaksjon  tidligere i sesongen da det ble stilt spm rundt signeringer friskt i minne..

Fremsiden av medaljen med et slikt engasjement er jo at kjærligheten til Leeds trumfer alt. De står å synger på 0-5 der de fleste andre klubbers supportere hadde tømt stadion. Baksiden av medaljen er jo det man opplever idag når klubben ikke treffer på minimumet av hva de forventer. Eller for å si det enkelt når noen skriver det RoarG har skrevet over her eller han Moscotwhite på den andre siden.
De treffer spikeren ganske godt på hodet med både innsikt og faglig tyngde.
« Siste redigering: Mai 15, 2022, 22:23:27 av leedslife »

Andersen

Sv: Eier og storaksjonær: Andrea Radrizzani - fra 23/5-2017
« Svar #1983 på: Mai 15, 2022, 19:57:50 »
Skal bli godt å bli ferdig kjenner jeg med denne sesongen. Forrige sesong gikk som på skinner, denne har vi vært mer i grøfta og over alle hauger når det kommer til skader, forventninger til nye spillere...... eller ei ! Så om vi blir i PL også når den sparkes i gang igjen , eller vi spiller i championchip , så håper jeg at vår italienske eier/og amerikanerene har lært av denne sesongen og foretar seg noe og stiller med blanke ark igjen til en ny sesong! MOT.

raggen

Sv: Eier og storaksjonær: Andrea Radrizzani - fra 23/5-2017
« Svar #1984 på: Mai 15, 2022, 20:10:07 »
etter denne sesongen uavhengig hvilken divisjon vi spiller i så burde det evalures roller i hele klubben, styret og!
det som har skjedd på spillersignerings fronten,kjøre liten stall ligger ikke bare på bielsa. høre jo orta utttlate at det ble kjørt videre med en slank stall... det vi hadde på benken idag er talentfullt men ikke det vi trenger i en lang sesong og svært bekymringsverdig
Forever Leeds United!!!!!!!!