quote:
Originally posted by Enrique
Ved innkjøp av Glengoyne Whisky, som forøvrig er meget god.
Så anbefales det å få tak i 17 eller 21 år gammel whisky. Den 10-årige er ikke i nærheten av å gi deg den smaken som Glengoyne kan tilby best. Sjøl om den også er god. []
Som hun på Glengoyne Distillery sa til meg: "Skal du kjøpe Whisky, så drikk den opp. Whisky er ikke laget for at den skal stå på peishylla." (Pøh, som det skulle være noe vits i å si...)
Hæggis ? Hvem sa Hæggis ??
"I'm tired of the old shit... Let the new shit begin".
Glengoyne 12yo, 100 proof er snadder! Ikke avskrekkende dyrt heller. man får en god del tiere igjen på femhundrelappen.
JonR, jeg vet ikke om man kan få tak i letthaggis, men her er oppskrift på en vegatar-haggis! [
]
100g/4oz onion, peeled & finely chopped
15ml/1tbsp sunflower oil
50g/2oz carrots, very finely
chopped
35g/11/2 oz mushrooms, finely chopped
50g/2oz red lentils
600ml/1pint vegetable stock
25g/1oz mashed, tinned red kidney beans
35g/11/2 oz ground peanuts
25g/1oz ground hazelnuts
30ml/2tbsp shoyu ( soy sauce)
15ml/1tbsp lemon juice
7.5ml/11/2tsp dried thyme
5ml/1tsp dried rosemary
generous pinch cayenne pepper
7.5ml/11/2 tsp mixed spice
200g/8oz fine oatmeal
Freshly ground black pepper
1. Pre-heat the oven to 190°C, 375°F or Gas Mark 5
2. Sauté the onion in the oil for 5 minutes, then add the carrot and mushrooms and cook for a further 5 minutes.
3. Now add the lentils and three quarters of the stock.
4. Blend the mashed red kidney beans in the remaining stock, add these to the pan with the nuts, shoyu, lemon juice and seasonings.
Cook everything, well mixed together, for a further 10 to 15 minutes.
5. Then add the oatmeal, reduce the heat and simmer gently for 15 to 20 minutes, adding a little extra liquid if necessary.
6. Turn the mixture into a lightly oiled 1lb loaf tin and bake for 30 minutes.
7. Serve with mashed neeps and tatties.
Jokke for LUSCOS!