Whisky-anbefalinger

Started by lojosang, September 29, 2005, 21:14:18

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

lojosang

Her tenkte jeg vi kunne komme med tips om røverkjøp, eller bare fryktelig god drikke. Jeg er tilbøyelig til å slippe til andre drikker også etter hvert.

De som skal handle tax-free på Gardemoen i nærmeste framtid burde absolutt ta med seg en flaske Glenfarclas 105

I tillegg til å være god er den rasende billig! Særlig til å være cask strength. Jeg mener å huske at den kosta godt under 250 spenn, gryn eller grunker om du vil.



Jokke for LUSCOS!
- Leif Olav

Lids

#1
God idé, lojosang.

De som skal handle tax-free på Kastrup i nærmeste fremtid burde absolutt ta med seg en flaske Balvenie DoubleWood 12 YO



I tillegg til å være fantastisk god er den rasende billig! (266 Kr).

Thomas

Thomas

lojosang

#2


Vet ikke hvor den er å få tak i, eller hvor billig den er, men god, det er den.
I hvert fall de utgavene jeg har smakt. Følsomme ganer anbefaler særlig batch 8 og batch 14, mens den nyeste ikke skal være fullt så perfekt. (Batch 15)

Dette er whisky hvor hovedandelen er lagret på sherryfat. Det viser både i smak, farge og duft.


Jokke for LUSCOS!
- Leif Olav

lojosang

#3
Dagens anbefalinger avsluttes med noe fra polets bestillingsutvalg.


Du får et par kroner igjen på femhundrelappen for denne. Og det skal man ikke kimse av når den koster 435 på Royal Mile Whiskies på verdensveven.

Jokke for LUSCOS!
- Leif Olav

Lids

#4
quote:
Originally posted by lojosang

Dagens anbefalinger avsluttes med noe fra polets bestillingsutvalg.

Du får et par kroner igjen på femhundrelappen for denne. Og det skal man ikke kimse av når den koster 435 på Royal Mile Whiskies på verdensveven.

Jokke for LUSCOS!



515 kr på Kastrup, dyr moro - men fantastisk god.

Thomas

Thomas

Lids

Denne må dere kjøpe, hvis dere kommer over den - sjekk tax-free neste gang du er ute og reiser. Tror den koster rundt 600 NOK



Og med det er dagens anbefalinger avsluttet [:D]

Thomas

Thomas

samadhi

Anbefaler;

Whiskey Lullabye med Brad Paisley og Allison Krauss[:D]

marching on together,
derudaf forever...
marching on together,
derudaf forever...

HåvardK

Mye bra her. For de som må ty til naboer i øst anbefaler jeg Strathisla 12 år til kr 299 svenske! BIlligere enn det meste av vodka på vårt pol, altså. Ikke noen klassiker, men en helt OK Speyside med klare toner av sherry. Caol Ila 18 år til under femhundrelappen er også mye bra for pengene(tror den tilhører bestillingsutvalget).

Stewart Harvey

Dette må være noe av den mest fristende tråden ever på LUSCOS!!
 

lojosang

Jeg får lyst til å hinte frampå om denne tråden, http://luscos.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3591
men da det vil stille meg i et noget ugunstig lys bør jeg vel heller la være [:D]

Jokke for LUSCOS!
- Leif Olav

Jon R

#10
Er det ikke i denne tråden vi diskuterer Motorhead? [:)]

Jon R.
Jon R.

lojosang

http://www.whiskyfestival.no/

Verdt å få med seg om man er nær oslo på denne tiden. (5. og 6. november)

Jokke for LUSCOS!
- Leif Olav

h.b

Jeg skal dit.Skal flere andre dit
quote:
Originally posted by lojosang

http://www.whiskyfestival.no/

Verdt å få med seg om man er nær oslo på denne tiden. (5. og 6. november)

Jokke for LUSCOS!





HåvardK

Tviler på at det blir Oslo-tur på meg denne helga.

Derimot kan jeg melde at Systembolaget har tatt inn "Old Pulteney" sin 12-åring til skarve SEK 299,-. En liten kuriositet, siden det er det norsligste destilleriet på fastlandet. Dette bærer jo smaken et preg av også, med tydelig saltpreg. For øvrig en typisk høylandswhisky, elegant, søtlig og kompleks nok til å få mer en godkjent karakter av undertegnede. På polet får du vel knapt ei flaske Kalinka for tilsvarende beløp.

lojosang

#14
Flere nyheter på polet i januar.

* Glenmorangie Madeira Wood Finish - 499,90
* Glenmorangie Burgundy Wood Finish - 499,90
* Glenmorangie Port Wood Finish - 499,90
* Glenmorangie Sherry Wood Finish - 499,90
* Glenmorangie 15yo - 599,50
* Longrow Tokaji Wood Expressen - 899,-
* The Peat Monster Vatted Malt - 540,-
* Asyla Graing & Malt Blended Scotch Whisky - 450,-
* Glengoyne 10 yo - 350
* Bennachie 21 yo - 475 (går ned fra 529)
* Campbeltown Loch - 319
* Mitchell's 12 yo - 424

Ellers er det Burns Supper både på NMWL Trondheim og Oslo den 28.
Og, Håvard, jeg har endelig fått kontakt med haggis-meisteren vår. Det var plass til en til.

Jokke for LUSCOS!
- Leif Olav

Erik_

#15
Ved innkjøp av Glengoyne Whisky, som forøvrig er meget god.

Så anbefales det å få tak i 17 eller 21 år gammel whisky. Den 10-årige er ikke i nærheten av å gi deg den smaken som Glengoyne kan tilby best. Sjøl om den også er god. [:)]



Som hun på Glengoyne Distillery sa til meg: "Skal du kjøpe Whisky, så drikk den opp. Whisky er ikke laget for at den skal stå på peishylla." (Pøh, som det skulle være noe vits i å si...)

Hæggis ? Hvem sa Hæggis ??


"I'm tired of the old shit... Let the new shit begin".

Jon R

Som en protest mot dette drikkepresset, oppretter jeg prompte en egen skummet melk tråd.

Jon R.
Jon R.

lojosang

For de som bor i Trondheim, Oslo eller Bergen, og vil prøve å få plass på Burns kan dere prøve å maltwhiskylaget via denne lenken http://www.nmwl.no/nmwl.php?vfile=send
Få informasjon om medlemsskap kan dere også få der.

Trondheim og Oslo-lagene holder sin Burns den 28. som sagt. Bergen, den 27.

Vi hadde besøk av den norske importøren av Glengoyne før jul en gang. Men jeg husker ikke hvilken jeg likte best.


Jokke for LUSCOS!
- Leif Olav

lojosang

Forøvrig, her kan de av dere som går med tøfler få tips om hvordan skaffe seg en whiskysamling, og beholde madammen!
http://www.wadsbosinglemaltclub.com/strategi.htm

Jokke for LUSCOS!
- Leif Olav

HåvardK

#19
quote:
Originally posted by lojosang
[Ellers er det Burns Supper både på NMWL Trondheim og Oslo den 28.
Og, Håvard, jeg har endelig fått kontakt med haggis-meisteren vår. Det var plass til en til.

Jokke for LUSCOS!


Takk for innsatsen, lojo. Har faktisk tatt skjeen i min egen hånd og meldt meg på allerede! Og kringkastet evenementet til mine nærmeste kumpaner i den lokale og uoffisielle varianten "The Little Goblin". Og vi treffes kanskje allerede på tirsdag - på Three Lions?

Er for øvrig en smule skeptisk til de nye merkene som polet skilter med. Derimot fant jeg ut at Caol Ila(ja, jeg maser til stadighet om denne!)18 år er å finne på bestillingsutvalget; og bestilte sporenstreks en krukke - til kr 459,-. Sjekk http://aperitif.no/index.db2?id=90233 for nærmere info om denne og andre øywhiskyer.

lojosang

Ja, vi snakkes nok over en Glenfarclas 105 på tirsdag!
Og en Bah! Humbug!

Slainte!

Jokke for LUSCOS!
- Leif Olav

lojosang

Da var det under en uke til Burns supper. Forøvrig serverte jeg haggis på fredag. Folk var skuffa over at det ikke smakte værre hadde jeg inntykk av. [:D]

Jokke for LUSCOS!
- Leif Olav

Jon R

quote:
Originally posted by lojosang

Da var det under en uke til Burns supper. Forøvrig serverte jeg haggis på fredag. Folk var skuffa over at det ikke smakte værre hadde jeg inntykk av. [:D]

Jokke for LUSCOS!



Hva har så dette med skummet melk å gjøre om jeg tør spørre? [}:)]

Ooooops. Feil tråd. Trodde dette var Dylan tråden. [:I]

Jon R.
Jon R.

lojosang

#23
Om man er fanatisk helsefrik kan man bruke skummetmelk i kålrabistappa.

Skjønt da spiser man vel ikke haggis heller, som sikkert er tett innpå 40% sauefett [:D]

Jokke for LUSCOS!
- Leif Olav

Jon R

quote:
Originally posted by lojosang

Om man er fanatisk helsefrik kan man bruke skummetmelk i kålrabistappa.

Skjønt da spiser man vel ikke haggis heller, som sikkert er tett innpå 40% sauefett [:D]

Jokke for LUSCOS!



Hvor får man kjøpt Haggis-light produkter mon tro? I samme butikken som selger slanke-smult og lett-ribbefett? [:p]

Jon R.
Jon R.

Sten

Ja, dere, her er endelig stillingen i Arendal akkurat nå:
Laphroaig-annen whisky 1-0

Pikselator (AKA Sten) -
Your Friendly Forum Groundsman
Sten

lojosang

#26
quote:
Originally posted by Enrique

Ved innkjøp av Glengoyne Whisky, som forøvrig er meget god.

Så anbefales det å få tak i 17 eller 21 år gammel whisky. Den 10-årige er ikke i nærheten av å gi deg den smaken som Glengoyne kan tilby best. Sjøl om den også er god. [:)]



Som hun på Glengoyne Distillery sa til meg: "Skal du kjøpe Whisky, så drikk den opp. Whisky er ikke laget for at den skal stå på peishylla." (Pøh, som det skulle være noe vits i å si...)

Hæggis ? Hvem sa Hæggis ??


"I'm tired of the old shit... Let the new shit begin".



Glengoyne 12yo, 100 proof er snadder! Ikke avskrekkende dyrt heller. man får en god del tiere igjen på femhundrelappen.

JonR, jeg vet ikke om man kan få tak i letthaggis, men her er oppskrift på en vegatar-haggis! [:D]

100g/4oz onion, peeled & finely chopped
15ml/1tbsp sunflower oil
50g/2oz carrots, very finely
chopped
35g/11/2 oz mushrooms, finely chopped
50g/2oz red lentils
600ml/1pint vegetable stock
25g/1oz mashed, tinned red kidney beans
35g/11/2 oz ground peanuts
25g/1oz ground hazelnuts
30ml/2tbsp shoyu ( soy sauce)
15ml/1tbsp lemon juice
7.5ml/11/2tsp dried thyme
5ml/1tsp dried rosemary
generous pinch cayenne pepper
7.5ml/11/2 tsp mixed spice
200g/8oz fine oatmeal
Freshly ground black pepper

1. Pre-heat the oven to 190°C, 375°F or Gas Mark 5

2. Sauté the onion in the oil for 5 minutes, then add the carrot and mushrooms and cook for a further 5 minutes.

3. Now add the lentils and three quarters of the stock.

4. Blend the mashed red kidney beans in the remaining stock, add these to the pan with the nuts, shoyu, lemon juice and seasonings.
Cook everything, well mixed together, for a further 10 to 15 minutes.

5. Then add the oatmeal, reduce the heat and simmer gently for 15 to 20 minutes, adding a little extra liquid if necessary.

6. Turn the mixture into a lightly oiled 1lb loaf tin and bake for 30 minutes.

7. Serve with mashed neeps and tatties.


Jokke for LUSCOS!
- Leif Olav

soumoh

#27
For min del er det ikke noe tvil:



Johnnie Walker Black Label.


--
Marching on together,We're gonna see you win,
in the Premier League.
We'll be back.

lojosang

Etter min mening, kanskje verdens mest oppskrytte whisky, ved siden av Chivas. [:)]
Men smaken er jo som baken.

Jokke for LUSCOS!
- Leif Olav

Jon R

#29
Burde det ikke være 20 års aldresgrense på denne tråden? Piks?

Nå er dere ihvertfall advart. Hvis dere finner Læshy og Forever dørgende fulle i rennestenen etter nok et Whisky lag, så ikke skyld på meg. Og Enrique? Hvor gammel er han? At dere tør. Mine hender er ihvertfall med dette renvasket. Jeg har gjort mitt. [B)]

Jon R.
Jon R.