Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Josch

Sider: [1] 2 3 ... 94
1
Nottingham spiller semi i dag, vet ikke om det betyr noe.
Denne blir vanskelig.  Forest har slått flere topplag hjemme.
En trepoenger bør snart komme. U holder liksom ikke. Vi trenger seire nå.

2
Ordet er fritt / Sv: Ny spiller: Georginio Rutter
« på: Januar 15, 2023, 16:37:27 »
Jeg blir så forbanna på at folk godtar at Leeds United skal være en farmer klubb som avler gode spillere og selger dem til de forbanna penge klubbene. Nå må det bli slutt på å akseptere denne ukulturen og i stedet for gjenskape Leeds United som en toppklubb som kan konkurrere om titler igjen.

Har det ikke alltid vært sånn? Hvilke GODE spillere har Leeds klart å beholde etter at storhetstiden sluttet i 1975? Eks: Cantona, Ferdinand, Hasselbaink, Raphinha, Battey, mm.

Hvis Rutter blir værende etter å ha slått til i PL for Leeds så er det ny tidsregning. Da har vi andre eiere med stor lommebok.

3
Ordet er fritt / Sv: Ny spiller: Georginio Rutter
« på: Januar 15, 2023, 13:58:36 »
Spennende signering dette, kanskje spesielt for fremtiden. 2 mål i Bundesliga, og et godt hopp opp til PL, skulle ikke tilsi at han vil levere voldsomt på direkten hos oss. Så jeg antar dette er en spiller vi vil få mye igjen for over tid. Forventningene er  nødvendigvis kjempehøye, i og med at det er vårt dyreste kjøp noensinne. Blir spennende å se om han vil levere allerede denne sesongen. Svært overraskende at vi i den situasjonen vi er i bruker så mye penger på en så ung spiller som vi nesten må regne med trenger tid hos oss. Også positivt overrasket over at vi plutselig hadde 500 millioner å bruke i dette vinduet. Så får tiden vise om det var riktig å legge så mange egg i denne kurven. Spiller vi i Premier League neste sesong er sjansene gode tror jeg for at dette blir et godt kjøp.

Enig i alt som skrives her.
Det kan jo være at dette var et kjøp de ikke kunne la gå fra seg når sjansen bød seg. Jeg Tviler på han blir til 2028, men at han selges når han slår ut i blomst for en megasum (som Raphinha) om 2-3 år.
Leeds må kjøpe billig og selge dyrt, har Radrizzani sagt.

Pengene KAN komme fra 49ers, som vil få flere aksjer i bytte nå snart.? Vi får se. Dette kjøpet utelukker jo ikke en ny stopper før 31.01. Evt leie av stopper.

4
Ordet er fritt / Sv: Kamper i dag sesongen 22-23
« på: Januar 14, 2023, 18:23:25 »
Nå er alle de 7 nederste lag involvert bunnstriden. Leeds er 2 poeng fra bunnen. Soton vant og komprimerte bunnlagene noe vanvittig. Dette blir relegation dogfight. Her er det ingen kasteballer som helt klart rykker ned. Det blir alles kamp mot alle.

5
Denne frykter jeg. Villa har fått et oppsving med Emery og virker trygge i forsvar. Tipper Leeds scorer maks et mål her.
Vi scoret tre på Villa Park i begge de to siste sesonger.  1-1.

6
Ordet er fritt / Sv: DEBATT: Forsvaret
« på: Januar 05, 2023, 14:12:01 »
En litt kjedelig tråd , men jeg mener den er aktuell nå under Marsch.

Forvaret holder ikke mål, særlig på hjemmebane. Siste kamper:

Fulham 2-3
Bournemouth 4-3
Man City 1-3
West Ham 2-2

11 baklengs i de siste hjemmekamper. Jeg tror ingen lag (med ambisjoner om midten) er så gavmilde på hjemmebane som Leeds. Riktignok har Strujik måttet spille venstre back (han er en topp stopper), men ellers har vi ikke mer skader enn andre lag. En klubb som Leeds, som bør kunne klare å styre trygt unna nedrykk, bør ta sine fleste poeng på hjemmebane. Da holder det ikke å være gavmild i forsvar. Det er også påfallende hvor mange tabber som gir scoring imot. (bl.a mot WH og ManC).

I tillegg har vi 5-2 og  4-3 borte mot  Brentford/Spurs. Tap mot disse to kan godtas, men dette er ishockey-resultater. Hovedutfordringen er forsvaret. Skulle gjerne sett en ny spiss, men normalt er det lettere å rette på et forsvar når man tross alt scorer ca 1,5 mål fremover i hver kamp.

Press-spillet , som skal være et slags forsvar, klarer motstandere å ri av i den første halvtimen i hver kamp. Deretter blir det hawaii-fotball.

7
Ordet er fritt / Sv: Head coach - Jesse Marsch
« på: Januar 05, 2023, 10:11:53 »
3. "Han har definitivt ikke snørt sekken godt nok igjen". Dette samsvarer med det han har vist i f.eks Leipzig. Jeg tror det er strukturen i forsvar det er noe feil med,  dvs hele lagets struktur.

5. Offensivt. Ser man på tabellen så har Leeds scoret ok med mål hvis man skal være midtable, kun litt dårligere enn ManU. Leeds har scoret klart mest blant lagene rundt seg på tabellen, men innslupne mål ødelegger en del for poengfangsten. Det burde vært mulig å ligge høyere på tabellen med et slikt antall mål med et gjerrig forsvar.

Tendensen fra tidligere klubber fortsetter, det renner inn mål begge veier. Dette fortsetter i Leeds. Nå var jo Salzburg suverene i Østerrike med svakere motstandere, men det ble mye mål i Leipzig-kampene hans (mest mål imot).

8
Ordet er fritt / Sv: Kamper i dag sesongen 22-23
« på: Januar 01, 2023, 21:33:04 »
Nottingham tok poeng mot Chelsea, og har vel slått Liverpool hjemme. Leeds skal dit 5. februar. Det er uheldig at vi ikke fikk spilt kamp hjemme mot Forest først (og vant). Forest har kontakt med hovedfeltet foran seg. Jeg ser ingen klare nedrykkskandidater denne sesongen. Forest er faktisk gode hjemme. Og Wolves spilte bra mot ManU.

9
Bortekamp og forskjell i hviledager. Med litt hell kan vi få første mål som mot Liverpool og Spurs. Og at Newcastle ikke har dagen. Tipper N'castle avgir poeng snart etter 7 seire.

10
Tabellen (og spillerstallene) forteller vel klart hvem som bør vinne. Det som gir litt håp er at Leeds har spilt bra mot de "store" lagene denne sesongen. Tipper Leeds gjør en ok kamp, men at det blir knepent tap. Pga noen gode enkeltprestasjoner hos ManC. 1-2.

11
Ordet er fritt / Sv: Rykter: Spillere inn og spillere ut, del 26
« på: Desember 27, 2022, 23:30:30 »
Skjønner ikke helt kontraktsforlengelsen til Llorente hvis det kjøpes inn et nytt førstevalg. Hjelde, Cresswell og Struijk får klar beskjed...

Leeds får mer for Lloriente ved et salg hvis han har en lang kontrakt. Kontrakt til 2026 istedenfor 2024.
F.eks hvis han selges til sommeren . Da går han for småpenger hvis kontrakten utløper i 2024.

Å kjøpe inn noe bedre enn Lloriente og deretter selge ham når han har fått kontrakt til 2026 mener jeg gir mening. 

12
Ordet er fritt / Sv: Lånespiller en kort periode: Jean-Kevin Augustin
« på: Desember 06, 2022, 08:32:02 »
Da ser sagaen endelig ut til å gå mot slutten, men ingen detaljer så langt.

Update.

Leeds United and RB Leipzig are pleased to announce that they have reached an amicable resolution of the dispute between the clubs, further details of which are confidential to the parties.

https://www.leedsunited.com/news/team-news/30701/jean-kevin-augustin-update

Regner med at enigheten handler om hvordan / når dette skal betales. Det betyr at Leeds ikke anker. Vanligvis kan ikke CAS-dommer ankes.
Det som er dumt med disse CAS-dommene er at begrunnelsen og vurderingen ikke fremkommer for offentligheten. De presenterer bare bruddstykker av vurderingen og deretter konklusjonen. Det er umulig å få vite hvordan CAS har vurdert saken og hvor mange i utvalget som har tatt dissens.

13
Ordet er fritt / Sv: Leeds United - Premier League - sesongen 2022/2023.
« på: November 20, 2022, 14:36:39 »
Poengmessig jevnt med de forrige sesonger. Det som kjennetegner denne sesongen er at vi har spilt bra mot de gode (Chelsea, Arsenal, Pool, Spurs) og vunnet to kamper. De foregående sesonger slo vi kun de dårlige på tabellen og tapte mot topplagene (litt forenklet sagt).

Dessverre har vi rotet en del mot "dårlige" lag denne sesongen der forsvaret har kollapset eller vi ikke klart å score. Vi har problemer mot kyniske lag.

Jevnt på tabellen ja , og flere lag vil denne gang ha skadefrie tropper i januar etter hvilepausen. Det blir derfor fortsatt jevnt på nedre halvdel til februar, minst. Dallas tilbake er et pluss for Leeds.
På denne tiden hadde vi vel store skadeproblemer i 20/21 og 21/22 og gruet oss til desember. Og det var 3-4 klare bunnlag på tabellen.

14
Ordet er fritt / Sv: Ex-Manager / Head coach: Marcelo Bielsa
« på: November 14, 2022, 18:14:24 »
Helt forferdelig å se Bielsa som sjef for noen andre. De er så heldige i Bournemouth at det er vanskelig å finne ord.

Enig. Håper for all del ikke han blir manager for en annen PL-klubb. Det blir litt som å se eks-en med en ny kjæreste.

Hvis Bmouth nå skulle bli Bielsas nye lag - er ikke taktikken hans nå funnet ut av? Vil han virkelig klare å overliste de andre PL-lagene en gang til med mann/mann-taktikken sin? Jeg er svært usikker.

auren

Interessant poeng. Kanskje Bielsas taktikk har gått ut på dato i England og han må bytte liga for å beholde overraskelses momentet.?
Jeg mener et topptrent og sultent Bielsa-lag kan skape problemer for hvem som helst. I Leeds ble sulten blant spillerne borte. Energien forsvant. Men B'mouth spillerne vil gi alt for Bielsa. Dette vil være stort for dem.

15
I dag trudde æ vi skulle klare å dra dette i land, mye fint spill. Men det begynte med en baklengs, som VAR skal dømme for og det står 1-1
Mål endrer kamper, dommeren la listen vel høyt til å begynne med.

MOT

Det så ut som "angrep på keeper" for meg med en gang, men VAR har nok sett på den.

Keepere i dag må finne seg i å gå i fysiske dueller og får ikke frispark for dette lenger. (Før var jo keepere omtrent fredet i  dueller) På reprisen ser det ut som Meslier blir trykket inn i mål men VAR ser nok dette som en fair duell og ber ikke dommeren se den på nytt.
 
Om det er knuffing eller duell er avgjørende her. Meslier er jo spinkel mot kraftige duellspillere og blir fort litt lett. En Leeds-spiller burde kanskje tatt jobben med å holde motspillere unna keeperen vår ved corner.?

Spørsmålet er om keepere skal behandles annerledes enn andre duellspillere ved en corner. Det er jo masse dytting/ dueller blant spillere i feltet det ikke blir blåst for.

16
Før 3-3 var dette noe av det beste jeg har sett av Marsch' mannskap. Bra forsvar, bra press , eget spill, sjanser og fine mål. På bortebane.

Spurs vant pga en bedre benk enn Leeds. De fylte på med gode spillere siste kvarteret. Og så er spurs bedre individuelt. Det gjør ofte utslag siste 10 min til fordel for gode lag.

Fire baklengs, men to av målene spratt ikke vår vei på skuddene. Under mesteparten av kampen synes jeg ikke forsvaret var på bærtur. Men det står 4-3 på tavla.
17
Ordet er fritt / Sv: Lånespiller en kort periode: Jean-Kevin Augustin
« på: November 04, 2022, 17:46:02 »
Denne sagaen er selvsagt ille. Men etter opprykket så hadde Leeds avtalt å kjøpe både Costa og Augustin. Jeg tipper Radrizzani egentlig ikke ønsket å kjøpe noen av dem i juli 2020. Costa måtte kjøpes iht avtalen med Wolves og presterte svakt i PL.

Augustin nektet man å betale for og man kjøpte i stedet Raphinha for disse pengene (£18 mill). Raphina gav en fantastisk avkastning og var viktig for å redde plassen to ganger.

Man skal ikke se bort fra at Leeds gjorde det riktige sommeren 2020 når skaden først hadde skjedd og Augustin var blitt en fiasko. Det har tross alt vært en fordel å få utsatt denne betalingen i to år.

18
Leeds må holde tempoet oppe i denne kampen. Bournemouth ledet 2-0 mot Spurs, og er ikke så dårlige,  men måtte gi tapt da tempo og kvalitet ble utslagsgivende i 2 . omgang. De gikk fra god kontroll til fullstendig utkjørt og masse feil. Vinner 2-1.

19
Vi har faktisk spilt bra mot de gode denne sesongen, Chelsea og Arsenal.

Ville vært rart om vi plutselig får en borteseier på lørdag , mot Liverpool av alle lag.  Vi spiller "bra" og taper. Typisk Leeds.

20
Alle skjønner at Leeds trenger mer penger for skaffe et solid spillermateriell og en god coach. I sommer ble det kun brukt netto fra salgene. Dette klarer ikke Radrizzani alene. Han er ikke veldig rik i PL-sammenheng, hvis Leeds satser mot topp ti. Femårsplan er bra, men nå er det penger som må til.  Pengene fra PL holder ikke. Da er oppkjøp med ny kapital fra 49ers det vi venter på. Pengebruk må også stå i stil med omsetning  (nye regler) , dvs større stadion kreves på sikt (trolig betalt med lån/ sponsor-navn).  Omsetningen må opp.

For denne sesongen tror jeg Augustin-saken er viktig. Den avsluttes i november og pengene må trolig betales fort (hvis man taper). En avklaring gjør det lettere å planlegge videre i des/jan. Mulig saken bremser coach-letingen / spillerkjøp også , pga penger.

I november-januar kan det bli:
VM-pause
Ny coach?
Augustin-sak, £ 18 mill
Endring av eierandel?
Januar-vindu, aktiviteten skjer i desember

Alt dette må Radrizzani forholde seg til.21
Ordet er fritt / Sv: Sporting Director: Victor Orta
« på: Oktober 24, 2022, 22:01:20 »
Phil Hay skriver at Victor Orta analyserte ca 40 trenere fra rundt omkring i europa med tanke på finne mannen som skulle erstatte Marcelo Bielsa når tiden var moden for et skifte. Og Orta kom ganske så snart frem til at Jesse Marsch var den beste kandidaten til å videreføre arven etter Bielsa.

Klubben har hentet fire hovedtrenere etter at Orta ble ansatt som sportsjef i 2017. Christensen, Heckingbotton, Bielsa og Marsch. Altså én fulltreffer og tre skivebom. Ikke akkurat imponerende, for å si det forsiktig.


Alt er ikke Ortas feil. Orta hadde et større budsjett å rutte med da han hentet Bielsa enn TC og PH. Alle visste at Bielsa var dyr og dyktig. Og: 49ers ville ha en god coach på plass da de trådte inn i 2018. Penger var til stede.

Hvis noen sender deg ut for å kjøpe julepresanger så er jo kvaliteten på gavene ganske av hengig av hvor mye penger du får med deg.

Jeg vet ikke hvorfor Marsch ble valgt. Pressfotball a la Bielsa med mye løping?

22
Har sett kampen to ganger. Legger merke til Summerville og hans innvolveringer. Med litt mer selvtilitt har vi vår Sterling. Atter en gang bidrar Summerville med mer enn Harrison på tross av mange minutter mindrespilletid.

Roca var frisk også, før han flatet voldsomt og bommet på alle pasninger over gresset. Men han vant mye dueller.

Stusser også over hvor gode vi er til å spille oss ut av egen sone og gjennom midten. Det har vi vært gode på i alle kampene i år. Veldig bra før det er full stopp når vi skal inn på siste tredje/fjerdedel. Motstander derimot ser ofte ut til å ha flere gode pasningsalternativer på sin siste tredjedel. Dette må Jesse finne ut av. Her skoen trykker hardest. Dette og finne en spiss som kan score på minst 1 av 9 svære sjanser.

Hvis Jesse blir her litt til så er jeg overbevist om at Summerville starter neste kamp på bekostning av Harrison.

Tror også det grubles voldsomt på hva de skal gjøre på spissplassen. Rodrigo har ok antall mål i år, men helt innafor å påpeke at spillet og touchet er på nedre halvdel tippeliganivå.
Bamford er svak og har grusomt dårlig effektivitet. Enten bom eller offside.

Tør evt Jesse å starte med Gelhardt og innvolvere Gnonto mer? For liten tvil om at  mangel på en effektiv spiss kan koste Jesse jobben.

Inntil Jesse evt er borte så har han og laget min støtte. Å klå Liverpool er ikke verdens vanskeligste jobb om dagen  ;)

 Leeds har problemer med å score, enig, men fra lag nr 11 og nedover på tabellen så er det mange som har scoret færre  enn 13 mål. Andre lag sliter også mye med å score, men de er 4-5 poeng høyere opp.

Mot Fulham var det tre unødvendige baklengsmål. Se på målene! Og minst tre store sjanser i mot. Hjemme! Det er lettere å justere forsvaret enn å få tak i en god spiss. Å score to mot Fulham bør være nok til å vinne kampen.  Det er Alltid lettere å hindre andre scoring enn å score selv.

Vi slipper nå inn to mål per kamp. Det er for dårlig og kan ikke rettes opp med Summerville, Gelhardt eller Gnonto. Hvis de tre skal starte så må de være gode nok defensivt også. At de viser tendenser fremover ved innhopp i siste del er ikke alene nok. Jeg ser dem ikke på u-laget så jeg vet ikke hva de står for, men deres defensive evner må telle med.

Ser man på Marsch sine kamper i Tyskland så renner det inn mål begge veier, og altfor mye feil vei. Det tyder på at han vektlegger det offensive fremfor defensiv trygghet. Denne tendensen ser vi i Leeds også. Dette gikk bra i Østerrike og USA men ikke i England. Vi kan ikke fortsette å gi bort billige mål. Det er blitt en trend nå. Dette kan ikke kompenseres ved å sette inn de tre du nevner og score mer. Først må vi rette opp i forsvaret.

23
Alle baklengsmålene var gavepakker.  1-3 målet er horribelt: vi er i balanse og hælsparket til Mitrovic åpner opp og Leeds klarer ikke å stoppe neste mann og Willian er umarkert på åtte meter!

Headingene er markeringstabber. Markering i lufta er ABC i England.

Fulham kunne bare vente tålmodig på Leeds sine tabber. De får mye gratis av Leeds her, men Fulham var likevel beste fotballag.

24
Ordet er fritt / Sv: Kamper i dag sesongen 22-23
« på: Oktober 22, 2022, 15:32:26 »
Nå tar bunnlagene poeng unna for unna.

Nottingham gir Liverpool "et slag i magen" og vinner 1-0.

Vi havner veldig snart under streken, om ikke vi begynner å vinne kamper.
Redd dette bli dessverre en kamp om å overleve i PL

Ikke bra for Leeds dette. Nærmere bunnen og Liverpool ønsker nok hevn mot oss neste lørdag. Vi Må vinne mot Fulham!!! Tror vi blir slaktet mot Pool.

25
Det blir høyt press fra start. Leeds må håndtere anti-fotball,  drøying av tid og "svak dommer" , hvis det skulle oppstå.

Leeds har hjemmebane her og skal stå for underholdningen og målene. Den oppgaven påligger et hjemmelag.

Jeg håper å slippe å lese om drøying av tid og "dårlig dommer" her etter kampen. Denne kampen må vinnes hjemme mot et midten-lag. Ellers er man ikke god nok.

26
Leeds havner sannsynligvis på nedre del av tabellen i år også, og akkurat nå truer nedrykk spøkelset. Så ærlige må vi være.

Vi nærmer oss 1/3 av sesongen og da lyver ikke tabellen.

Hvem er de typiske dumpekandidater denne sesong? Hvem må vi holde bak oss.? Jeg aner en fremgang hos Wolves og Leicester og tipper de klarer seg. Villa bytter trener og klarer seg som i fjor. Fulham er bedre enn for to år siden. Soton vil være der nede.
Tipper Nottingham og Bournemouth rykker ned.  Men jeg ser ikke tre klare nedrykkslag akkurat nå.

Etter VM vil de med lite VM-spillere ha hvilt seg / trent og ha lite skader. Mange med svak tropp vil da ikke ha den vanlige slitasjen i januar , men i feb/mars. Januarvinduet kan også bli viktig for Leeds, og vi bør ikke nøle som i fjor.

Seier mot flere bottom 8 lag er også essensielt. Spill heller kjedelig borte og vinn 1-0 (akkurat her stoler jeg ikke på Marsch-stilen).

27
Leeds spilte en god kamp mot Arsenal og tapte. Men når spilte Leeds 2 gode kamper etter hverandre sist?

Relevant spørsmål. Jeg kan ikke svare, i alle fall.

Det slår meg bare at det er så himmelvid forskjell på Leeds sitt toppnivå, som da Arsenal ble "lekt med", og fra halvveis i første omgang og ut kampen i går, som var et ganske så pinlig skue. Det virket som om spillerne totalt hadde mistet troa på det de drev på med.

Borteformen har vært og forblir katastrofal denne sesongen. Hjemme tror jeg vi kan se flere gode prestasjoner. Vi får kun gode kamper etterhverandre dersom Leeds har hjemmebane.

Dagens Leeds spillerne tåler jo ikke å spille borte!

Jeg mener å huske at Raphina sto bak mange mål på bortebane i forrige sesong. Han var et rivjern . Det handler egentlig om kvalitet.


28
Leeds var gode, bedre enn jeg ventet. Typisk topplag å vinne slike oppgjør.
Til uka er det Leicester. Vi er et helt annet lag borte. Tviler på om dette overføres til bortekampen. Man kan håpe.
Kult å spille bra på hjemmebane mot et topplag! Men altså null poeng. Hederlig tap.

29
Vi må ligge lavt i denne kampen og satse på kontring/ dødball.
Jeg husker ikke alle målene på ER mot Arsenal i fjor (1-4), men de fleste kom på overganger etter balltap. Presser vi for høyt for å vinne ball (eller mister ball) så vil Arsenal straffe oss. Tror ikke "pressfotball"  med sjokkstart fungerer her. Det forstår Marsch også. For mye risiko mot et bra lag.

Cooper får kjørt seg langs bakken mot fart , løp og tekikk.  Han bør unngå løpsdueller og kontring imot. Tipper 0-2.

30
Vi kan jo håpe at Arsenal må ta buss til Leeds, slik som Chelsea måtte.  :)  De mente det påvirket oppladningen.

Jeg husker brannalarmen gikk på natten på hotellet deres i Leeds da George Grahams Arsenal kom til kamp. Leeds vant kampen dagen etter. 1993? 1992?

Sider: [1] 2 3 ... 94