Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Josch

Sider: [1] 2 3 ... 99
1
Ordet er fritt / Sv: Breaking news i engelsk fotball
« på: April 20, 2024, 09:50:08 »
Griskheten til FIFA og UEFA og makta til toppklubbene i PL.....

I 90/91 spilte Leeds 56 kamper i hjemlig liga/cup (inkl Full Members Cup)
I 20/21: 40.

Ja, det er nok antall kamper i liga og nasjonal cup som er problemet......

Da det ble 38 kamper i PL ble det 46 kamper i ch.ship.

Omkamper i cupen eller hengekamper er det nesten ikke ikke plass til på våren pga tett terminliste. Ch.ship har ofte serierunde i midtuken. Man klemmer inn kamper i midtuke der det ikke er andre obligstoriske kamper. Noen midtuker er umulig å spille cup hvis PL-laget (motstander) er opptatt med e-cup.

Nå som Coventry gikk langt i cupen så blir deres seriekamper skjøvet ut i tid for å finne plass. Fire dager før siste serierunde


2
Southampton som vi avskrev for en drøy uke siden er nå i prinsippet kun 3 poeng bak oss hvis de gjør jobben i hengekampene. Og fortsetter vi å avgi poeng er de mest sannsynlig forbi oss når sesongen er over. De kan fort bli laget som påfører Leeds sesongens hjemmetap også og knuser drømmen om opprykk.

Sant nok. Men Southampton må gå forbi to av tre lag foran seg for å rykke opp. Det holder ikke å bare gå forbi Leeds. Jeg tror de vil være ute av direkte opprykk snart og at de kanskje ikke har mye å spille for i siste kamp mot Leeds. Mulig de kan kjempe om 3. plass. Men det er klart, mye har skjedd før i de siste fire kamper og to lag i toppen kan kollapse.

Som Nigel Pearson sa i studio for noen uker siden: "Laget med spillere som får ut sitt potensiale under press vil gjøre det best i sluttfasen". Nå er det press og da vil enkelte spillere svikte.

3
Ordet er fritt / Sv: Sesongen 2023/2024 i Championship
« på: April 08, 2024, 21:52:07 »
Når Leeds har spilt ferdig mot QPR fredag 26. april og har en kamp igjen å spille mot Southampton, vil Ipswich ha tre kamper igjen. Jeg gjentar tre kamper igjen. Det betyr at hvis vi gjør vår del av jobben vil vi kunne legge et massivt psykologisk press på vår argeste motstander.

Også Leicester spiller etter Leeds den helgen (mandag). At kampene ikke går samtidig i runde 45 og tabellen ikke er ajour etter 45. runde mener jeg er uheldig. Jeg tror kampene gikk samtidig i runde 45 tidligere.

4
Coventry er et bra lag. Leeds ville hatt problemer med Coventry uansett når vi hadde møtt dem borte denne sesongen. Jeg synes Leeds var hakket bedre enn Coventry, men målene preget hvordan Coventry spilte, dvs defensivt. De hang i tauene siste 10 minutter.

Leeds hadde toppet tabellen klart om ikke starten på sesongen hadde vært katastrofal. Leeds er nok suverent best i serien i de siste 35 kampene. Det er ikke Farkes feil at starten ble som det ble. Leeds' down perioder har hittil vært kortvarige. Leeds tar godt med poeng de siste kamper tipper jeg. Opprykket avgjøres av poengfangsten til Ipswich og Leicester, for de er i førersetet akkurat nå og har det i egne hender..

5
Ordet er fritt / Sv: Sesongen 2023/2024 i Championship
« på: April 06, 2024, 18:39:02 »
Coventry - Ipswich spilles ikke lørdag den 20.04 pga Coventrys cup-kamp.
Den spilles i midtuken rett før siste serierunde. Ipswich har da kamp til gode på Leeds en periode i innspurten. De kan spille på Leeds' resultater hvis de fortsatt henger med.

6
Ordet er fritt / Sv: Kamper i dag, sesongen 23/24
« på: April 01, 2024, 13:22:14 »
Leicester er rystet.  Nerver etter å ha tapt stor ledelse. De kan avgi poeng her.

Fordel Leeds om Southampton vinner. De sprekker senere i vår pga tøft program.

Hull er seriens 6. beste bortelag. Bedre borte enn hjemme. Spiller gjerrig.
Men Leeda er massive hjemme. Skaper press mot Hull siste 15 min om nødvendig og vinner.


7
Bare å vente på kontringer.  Og unngå fysisk kamp og hodedueller. Sheff W "må" vel vinne her. Det klokeste er å vente dem ut.

8
Ordet er fritt / Sv: Kamper i dag, sesongen 23/24
« på: Mars 06, 2024, 19:50:52 »
Bekreftet utsatt
https://www.southamptonfc.com/en/news/article/preston-match-postponedSååå spørs det hvordan dette vil slå ut...

📅 After tonight's postponement, Southampton have two Ch'ship games to reschedule between now & the end of the season. One of those available windows is 3-4 days before the visit to Elland Rd on the final day when #LUFC will have had a full week's rest.

https://x.com/JoeDonnohue/status/1765421924828512709?s=20

Den andre kampen er Leicester - Southampton (eller tar jeg feil). Skulle vært spilt 15.03, men Leicester spiller cup den 17.03.

Ny dato ikke bestemt , tror jeg. Soton får to hengekamper en stund pga dette.

9
Ordet er fritt / Sv: Sesongen 2023/2024 i Championship
« på: Mars 04, 2024, 19:22:53 »


Det ene tapet var mot Leicester..0-2.. Ellers er de riktig nok i god form ja..også holdt nullen i tre av de fire seierne.

My bad :o

Tysk trener-motstand her også.

10
Ordet er fritt / Sv: Sesongen 2023/2024 i Championship
« på: Mars 03, 2024, 10:13:00 »
Bare å håpe at Leicester fortsetter å rote, slik at det er fire lag som kjemper om to direkte opprykksplasser. 50 prosent sjanse da...

Leicester er med i cupen også. Tipper de ønsker å nå semifinalen. De vil få minst en hengekamp i serien pga det.

Ellers er det utrolig tett i nedrykkskampen . Laget på 12. plass er 6 poeng fra nedrykk.  Lag i nedrykkskampen vil trolig møte topplag helt i innspurten, der hvert poeng er svært verdifullt.

Langslagspause om ikke så lenge.

Ferdig med januar-februar, der jeg trodde Ipswich ville "sprekke". Det har ikke skjedd, men de er blitt innhentet med 5 poeng av Leeds og er nær 1. plass.

11
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Junior Firpo
« på: Februar 11, 2024, 10:58:38 »
Har ikke 100% oversikt, men jeg synes Firpo har vært med på mange angrep som har blitt mål denne sesongen. En i går også. Et aktivum offensivt. Egentlig Byram også på VB.

12
Soton med huddersfield hjemme i helga. Men de skal borte mot Bristol på Tirsdag og borte mot WBA på fredag. Voksent kommer de med 9 poeng fra det programmet.
South vs Huddersfield   Leeds vs Rotherham
Bristol C vs South          Swansea vs Leeds
WBA vs South               Plymouth vs Leeds

Tre kamper på 7 dager gjør at ikke alle kamper blir 'normale' (restitusjonstid mm spiller inn).
Ganske likt kampprogram dette med WBA en tanke mer krevende enn Plymouth.
Sannsynligvis vil avstanden mellom klubbene være uendret men man vet aldri.
For Leeds handler det om å gjøre egen jobb!

WBA er verre motstand enn Plymouth men:
Jeg liker ikke tanken på fire kamper mot Plymouth i en sesong.  Frykter at de kan vinne en av fire kamper, når vi har vunnet to.

13
Ordet er fritt / Sv: Sesongen 2023/2024 i Championship
« på: Februar 03, 2024, 22:01:02 »
Jeg tror det er sannsynlig at Leeds tar flere poeng enn Southampton i siste del.
Southampton spiller borte mot:

Ipswich
Leicester
WBA
Leeds

Leeds har kun Leicester hjemme av de vanskelige, og en evt "finale" hjemme i mai. Programmet viser fordel Leeds.

14
Ordet er fritt / Sv: Sesongen 2023/2024 i Championship
« på: Februar 03, 2024, 18:58:36 »
Da er vi endelig "top two" (i hvert fall noen timer til) etter at ca. 2/3 av sesongen er gjennomført.
Hvis vi deler sesongen i tre gav de de første 15 kampene 28 poeng fordelt på 8 - 4 - 3. Våre neste 15 kamper gav enda bedre uttelling med 32 poeng fordelt på 10 - 2 - 3. Til sammen gir dette 18 - 6 - 6 og 60 poeng etter 30 kamper. Med andre ord 2 poeng pr. kamp i snitt. Klarer vi å holde denne trenden vil vi ende opp på 92 poeng. Det ville holdt til direkte opprykk i de fleste Championship sesonger, men denne sesongen er dette høyst uvisst.

Her følger våre 16 siste motstandere i årets sesong:
Rotherham (H)
Swansea (B)
Plymouth (B)
Leicester (H)
Huddersfield (B)
Stoke (H)
Sheffield W (B)
Millwall (H)
Watford (B)
Hull (H)
Coventry (B)
Sunderland (H)
Blackburn (H)
Middlesbrough (B)
QPR (B)
Southampton (H)

Uttellingen mot de resterende 16 lagene denne sesongen har vært 9 - 4 - 3 og 31 poeng. Jeg har en følelse at vi må opp noen hakk poengmessig for å klare direkte opprykk. Også kan selvsagt siste hjemmekamp mot Southampton bli ren opprykksfinale.

Ønsker alle en god vår og måtte det beste skje.

Om Southampton og Leeds fortsetter i samme sporet som nå, dvs vinner sine "sikre" kamper, så blir sjansen for opprykksfinale i mai mellom dem større og større.

Om et av dem har inntil 3 poengs forsprang etter 45 kamper, og det er jevn målforskjel, så blir det finale på ER. Det må sies å være en fordel for Leeds, å få trukket en slik avsluttende kamp hjemme.


15
Ordet er fritt / Sv: Kamper i dag, sesongen 23/24
« på: Januar 06, 2024, 19:59:26 »
Smart av Leicester å vinne i cupen i dag så lenge flere av deres spillere drar til African Cup. Da slipper de unna serierunden 27. januar hjemme mot Swansea, og kan stille fullt lag når ny dato foreligger.

Alle tre lag over Leeds på tabellen gikk videre til 4. runde. Da spiller de cup 27.01.

Norwich, som Leeds skal møte i serien 27.01, spilte uavgjort i dag. Hvis begge blir slått ut i 3. runde så går vel den kampen som planlagt. Eller spillefri den dagen for det ene laget som blir slått ut i denne runden.

Jeg vet ikke hva som er fordel for Leeds her.

16
Ordet er fritt / Sv: Sesongen 2023/2024 i Championship
« på: Desember 30, 2023, 16:11:19 »
Leeds er nr 4 ved nyttår. Ni poeng bak nr. 2. Tabellmessig litt dårligere enn jeg hadde forventet. Gode hjemme og middels borte. Må bli bedre borte. Forsterkninger trengs.

Postivt: tatt 9 poeng mot Ipswich/ Leicester av 9 mulige. Scorer jevnt og trutt.

Negativt: Svikter mot fysisk og gjerrig motstand, særlig borte.

17
Ordet er fritt / Sv: Kamper i dag, sesongen 23/24
« på: Desember 30, 2023, 10:54:18 »
Varmet opp med Saints-Plymouth. Lar meg aldri imponere, men Saints gjør det de må. Dog kunne dette gått galt, i angrepet før 1-0 blir Plymotuth snytt for ledelse. Målscorer nr 2 blir avblåst for offisde, men stopper er vitterlig innafor.  På overtid skal Saintskeeper bare drible bort spiss.....og vips 2-1
Nå over til Hawthorns

Plymouth skulle tatt ledelsen, dommertabbe.
Leeds skulle hatt straffe, dommertabbe
QPR skulle hatt straffe mot Ipswich, dommertabbe

Leeds hadde kommet godt ut av denne runden med VAR. I stedet ble det en fæl fredag.

18
Vi ble også knust på fysikk i går…

Særlig Summerwille og Rutter ble matchet på fysikk. Vanligvis våre sterkeste kort offensivt. Leeds har problemer mot fysisk sterke lag.

19
WBA ser ut til å være et gjerrig lag. Slipper inn lite og scorer for lite. De vil være obs på Leeds sine overganger (som på ER) men Leeds scorer her og vinner. Forsvaret gjør jobben.

20
Ordet er fritt / Sv: Spiller: Illan Meslier
« på: Desember 27, 2023, 11:24:31 »
Nå er Meslier ute i tre kamper. Da får Darlow vist seg frem.  Er han god nok så beholder han plassen og keeperproblem er løst.

Nå får vi sammeliknet de to. Er Darlow for dårlig så bør ny keepeer hentes i januar vinduet. Meslier er for dårlig på igangsetting og noe svak i feltet, selv om det er noe uenighet her.

Greit å få prøvd Darlow før overgangsvinduet stenger i januar.
Utvisningen til Meslier passer sånn sett bra.

En topp keeper er viktig for opprykk. Et must.

21
Så sammendraget nå, for et dustete rødt. Der må du enten gi til begge eller ingen. For en avgjørelse....

Han klasker hansken i ansiktet på filmskuespilleren. Det er antakelig akkurat nok til at rødt er riktig. Total hodemist av Meslier, forbanna eller ikke.

Kortet er riktig.

Hand to face = rødt kort. Kommentatoren i England  sa det også.

In addition, a player who, when not challenging for the ball, deliberately strikes an opponent or any other person on the head or face with the hand or arm, is guilty of violent conduct unless the force used was negligible.

Man behøver ikke å falle død om. Det er likevel rødt. Dommeren har ikke noe valg her.


22
Ordet er fritt / Sv: De neste fire kampene - mye kan avgjøres!
« på: Desember 26, 2023, 18:16:25 »
Det kommer noen nøkkelkamper nå på tampen av desember og vi skal ut i et svært, svært tett kampprogram med 3 dager mellom hver kamp:

23/12: Ipswich (h)
26/12: Preston (b)
29/12: WBA (b)
1/1: Birmingham (h)

Ipswich har følgende program etter vi møtes andre juledag:

26/12: Leicester (h)
29/12: QPR (h)
1/1: Stoke (b)

Skal vi ha heng på Ipswich og topp to må vi slå Ipswich og aller helst bør de tape mot Leicester. De har to veldig overkommelige kamper mot QPR og Stoke som jeg forventer de tar 6 poeng i. Vi har en svært tøff bortekamp mot WBA 29/12 og en "enkel" kamp mot B'ham 1. nyttårsdag. Klarer vi 9-10 poeng neste fire tro?

Tips: uavgjort mot Ipswich, tap mot WBA og seier mot Preston og Birmingham. 7 poeng.
Ipswich taper mot Leicester og vinner de to neste. 7 poeng.

Er avstanden fortsatt på 10 poeng+ etter disse fire kampene tror jeg toget fort kan være gått i forhold til direkte opprykk. Vi må med andre ord nesten vinne alle disse fire kampene (ihvertfall 3-1-0) for å være nede i 5-6 poengs avstand. Jeg ser ikke helt for meg at det skjer dessverre.

auren

Jeg oppdaget at vi bør ha med Southampton i dette regnestykket. De er formlag og nr. 3 akkurat nå. Mulig de tar full pott i jula.

23/12: QPR (b): 3 poeng
26/12: Swansea (h): 3 poeng
29/22: Plymouth (h)
01/01: Norwich (b)


23
Mot lag som ikke gir oss kontringer har vi problemer. Igjen. Dette minnet om kamp mot Coventry, Stoke og Sunderland. Rutter, Summerwille og James ble tatt kontant da de vendte spillet fra forsvar til angrep (som de er dyktige på).

Utvisnigen ødela kampen selvsagt. Men Leeds må ha et eget spill når motstander nekter oss kontringer.

24
Ordet er fritt / Sv: Breaking news i engelsk fotball
« på: Desember 22, 2023, 09:14:32 »
Ser nå at A22 har et nytt forslag til ny Superliga.

64 lag, tre puljer. Ingen permanente deltakere og midtukekamper som ikke skal gå ut over hjemlig liga.

I det minste noe annet enn mytteriet som ble foreslått for to år sida.

UEFA blir nå satt på sidelinjen. CL kan være historie. De store klubbene vil ha mer penger og mener UEFA tar for mye av kaka i CL. De som kvalifiserer seg til øverste nivå vil få klippekort pga alle pengene som finnes der (TV reklameinntekter).

Gratis å se på TV  betyr at annonsørene når ut til milliarderer av seere. Mye mer enn nå. Mer reklameinntekter til klubbene og lite til UEFA.

Turneringen blir skrudd sammen slik at de store får mer enn nå. Forskjellene mellom klubbene øker.


25
Ordet er fritt / Sv: De neste fire kampene - mye kan avgjøres!
« på: Desember 19, 2023, 18:06:13 »
Ingen tvil om at jula blir viktig! Leeds følger et snitt som i de fleste sesonger ville holdt, men i år er det to lag som inntil nå har vært helt umulige.

I tillegg må du ikke glemme Southampton som har kommet a poeng med Leeds etter en svært tung start med tøffe tap. De kommer litt "usynlig" og få tar høyde for de av journalister og podcastere.

Vi må nok ha minst ni poeng i jula for å ha en realistisk mulighet til å gjøre det mer eller mindre selv og den enkleste måten er å starte med seier mot Ipswich.

Ipswich ser foreløpig ut til å holde stand og selv om Leicester kan være uten potensielt fire fem spillere under Afrika-mesterskapet, er det lite som tilsier helsprekk der uansett.

Å gi opp og vedkjenne play off som nummer halvveis ville derimot vært merkelig. Men taper vi lørdag begynner den feite dama å varme opp stemmen.

Siste kamp i mai:

Leeds- Southampton

10 poeng er ikke mye å gå på ved juletider . Den tyngste perioden er i februar.  Disse to kan fort kjempe om nr 2.

26
Ordet er fritt / Sv: Tema: Den store spillestil-tråden!
« på: Desember 17, 2023, 23:02:02 »
Spillestilen må tilpasses det laget man har.  Fra før hadde vi Summerwille, Rutter, Gnonto og James fremme.  Piroe ble kjøpt.

Du skriver:" Farkes lag slår svært få innlegg relativt til hvor mye ball laget har i motstanders tredjedel. "

Ingen av de der fremme er store hodespillere. I farten husker jeg mål med hodet fra Aylig, Cooper, Byram og James. To av disse er corner.

Jeg ser ikke Piroe som en stor hodespiller heller. Hvem skal man egentlig slå innlegg mot?
Vi har problemer når vi ikke får kontre.

Jeg tror Farke har valgt riktig stil langs bakken med våre tekniske spillere.

27
Mot Ipswich hadde vi Sinisterra. Han var med på minst to mål da vi vant. Vi er dårligere uten ham.

Tapt mot Southamton, Stoke, Sunderland og Birmingham. Alle disse drepte Leeds sine kontringsforsøk.

28
Ordet er fritt / Sv: Kamper i dag, sesongen 23/24
« på: Desember 10, 2023, 13:35:40 »
Bare lurer på om Ipswich klarer å stå løpet helt ut 23/24 sesongen . Leicester virker bunnsolide .

Hvorfor virker ikke Ipswich bunnsolide? Forskjellen er et HELT poeng.

Leicester 16-1-3  49p
Ipswich   15-3-2  48p

Tror det ligger i hodet hos mange at man håper/tror at Ipswich skal "kollapse". Det kan selvfølgelig skje, men jeg er ikke så sikker. Nå skal Ipswich (og Leicester) opp mot Leeds på ER, så der er det mulig å korte inn avstanden med tre poeng.

Dette kan fort bli tett helt inn.

Pluss at de to skal møte hverandre to ganger.

På tross av avstanden, er Leeds likevel helt i ryggen på ett eller begge lag om Leeds selv gjør jobben.

Forskjellen er at Leeds ikke har råd til like mange feilskjær.

De fire øverste lagene vinner nå stort sett kamper mot lag under top 6. Viktige kamper blir innbyrdes mellom de fire øverste lag. Som regel må man hente inn noe friskt blod i januarvinduet for å rykke opp. Her har jeg mest tro på Leeds,  Soton og Leicester. Tviler på at Ipswich har økonomi og stall god nok til å stå løpet ut mot tre lag med fallskjermpenger.

Ipswich var bedre enn Boro i går. De er gode og vant fortjent.

29
Jadda! Fullt fortjent 2-0 seier og vi holder nullen OG: endelig seier med bortedrakter! Utrolig imponert av gutta!

auren


Sent from my iPhone using Tapatalk
Tirsdag stiller vi vel med blå bortedrakter, vi får ta en seier da også.
Hvorfor vi har skiftet fra de opprinnelige gule er et mysterium. Det vi stilte med i dag er det styggeste jeg har sett på et Leeds-lag. Vi bør ha 3 draktsett, hvitt, gult og blått..

Dette er nok noe kommersielle greier. Klubbene kan bytte farger på bortedrakter hver sesong. Tipper de ville ha noe helt annet enn gult denne sesong, for å selge enda en variant til fansen. Jeg liker kun helt hvitt eller gult (gammeldags), men sånn er fotballen blitt.

30
Ordet er fritt / Sv: Tema: Den store spillestil-tråden!
« på: Desember 07, 2023, 15:05:24 »
Det bekrefter mitt inntrykk.
Vi er best mot lag som tør å angripe, og da vi vinner ballen går det fort i kontraangrep. Vår styrke!
Vi sliter med lag som legger seg lavt og overbefolker forsvaret. Da blir det endeløst med balltrilling, og vi virker å mangle spillere til å finne åpninger.
Savner i disse faser mer tydleig oppsett for langskudd fra 20-25 meter, hvilket det vel er kun Ampadu som har gjort i år. Han har OK trøkk i skoa, selv om det ikke har blitt treff ennå.
Opplever at han blir liggende for langt tilbake og en del av den balltrillingen du beskriver. Senk en back mer inn i banen som i sammen Kamara og stoppere balanserer og få Ampadu høyere.
En quickfix.... :)   Vi får se på Lørdag, Blackburn vil vel invitere oss inn i kampen med å ligge kompakt og satse på sine kontra.

Vi er ligaens beste på kontringer, sa de på Skysports (Det bare er å telle hvordan målene er kommet). Vi er også svært gode på høyt press og gjenvinning når vi mister ballen der oppe. Når vi går inn for det.

Sider: [1] 2 3 ... 99