Vis innlegg

Denne delen lar deg se alle innlegg laget av dette medlemmet. Merk at du bare kan se innlegg gjort i områder du har tilgang til.


Meldinger - Dennis

Sider: [1] 2 3 ... 344
1
Gruev
Rodon
James

2
Skaper mer siste to ved halvfarligheter, men det blir for lite.

Nå venter B'ham hjemme, før FA cup. Seier mot Rooney og åpent vindu. Fullt mulig å snu denne formen.

Jeg håpet på maks 10-12 bak til nyttår. Vi er vel ni bak nå. Godt innafor 8)

3
Vi får med oss ett herfra. Sein scoring fra Pat.

Ipswich gir fra seg to hjemme mot QPR.

4
Piroe går av Clarke mot Ipswich så han er svimmel enda, i dag går mottaket opp i armen og en annen avslutning går i nederlenderen.

Ca tjue igjen. Fortsatt mulig!!

5
Liker at det forsøkes på crossere fra ving til ving. Vi må strekke forvarer deres og skape rom for offensive løp i midten.

Enig! Noe mer tendens til det nå.

6
Har kødden glømt kortstokken sin eller??

7
Fin ball fra Piroe på en fremoverretta Spence med rom. Han skal møte en back med dekning og stoppe opp, fremfor å slå inn på folk på løp inn i boks.

Resultat - Gruev må ta gult på kontring

Tempo!!

8
Synes ikke vi får involvert den sentrale midtbanen mye. Både Ampadu og Gruev tas litt ut av kampen. Lite konstruktive pasningsalternativer å velge mellom siden WBA stenger mellomrommet foran dem også. Nesten så jeg lurer på om dette er en kamp for Bamford, ev. å ha en treer på midten.

Tenker d samme, vi bør ha ett oppspillspunkt- og som drar på seg stopper.
Nå fanger WBA opp alt som kommer i midten, vi blir veike når de tar vekk Summerville og Piroe.
Mulig James kommer kjapt inn for Gnonto, og vi bør ha en 3’ er på midten slik at Piroe flyttes frem der han er farlig.

Hadde bare Farke kunnet kjøre Piroe opp i sin vante 9’er rolle og Rutter ned som 10’er, så hadde WBA fått litt mer å stri med. Men det tror jeg ikke Farke gjør eller innser. :(

Rutter er stadig i 10errollen/feilvendt for å hente ball. Masse mot Preston feks.


9
Gnonto får ikke til mye


Sent from my iPhone using Tapatalk

Åpenbart en talentfull spiller, men det er så frustrerende med den ballkjælingen hans. Høyere tempo og det blir plutselig mye farligere.

10
For enkelt
Tredje derfra

Byram blir med inn i banen og kantspiller har femti kvadratmeter. Ampadu følger heller ikke, så da hjelper det ikke med tredje(?) redning på strek.

Burde hatt ei straffe, kanskje to, men WBA har vært farligst flest ganger.

11
Specsavers i morra for dommer.

12
Skulle ønske at Farke lot Rutter og Piroe bytte plass. Piroe kommer ikke til sin rett og Rutter med sin fysikk ville vært glimrende bak Piroe.

Jeg håper først og fremst det prettes i kveld! :)

13
Leeds sine bortekamper framstår som ren "bingo". Man vet med andre ord aldri hva man får. Fra det briljante (Ipswich, Leicester) til det mer tilfeldige (Hull, Millwall, Norwich, Blackburn) til det katastrofale (Birmingham, Southampton, Rotherham, Stoke, Sunderland, Preston). 5-2-5 er langt fra ille, men borteformen i det siste, selv om vi slo Blackburn (som ble snytt for straffe på 0-1) er bekymringsfull. Kanskje trenger vi en god borte motstander (WBA) for å hevde oss igjen? En annen bekymring er alle feilvalgene til manager Farke, særlig når det butter i mot. Skjer det ingen endringer i Farkes manglende spillermessige rotasjoner og taktisk ukloke disposisjoner er jeg redd resten av sesongen vil fortsette i samme spor som nå. En vesentlig endringsfaktor vil også være å få inn nye spillere i januarvinduet som forsterker laget og troppen. Vi trenger minst en venstre back, en målscorende nummer 10, og en målgarantist av en spiss som kan avgjøre matcher.

Mye å være enig med her, Reaney! :)

I og med at vi er det eneste laget uten tap på hjemmebane og kun har to færre poeng på Elland Road enn ledende Leicester har hjemme, selv med U mot Coventry, Sheff Wednesday, Cardiff og WBA, har du helt rett i at borteformen er ankepunktet for Leeds i år, Reaney. Hjemme på Elland Road er laget svært solide og følger direkte opprykks-form. Det er altså borte ting må endres.

Vi er det fjerde beste bortelaget poengmessig, men er her Leeds tolv poeng bak Leicester og kanskje mer interessant; sju bak Ipswich og fem bak Southampton. 5-2-5 tilsier jo absolutt bingo. Jeg syns likevel du er litt strengt i karakteriseringen av kampene. Tilfeldig mot Millwall og Blackburn syns jeg ikke det var. Dønn solide bortekamper på vanskelige arenaer. Skal man dra inn "nesten" (straffe), så må du også ha med at vi mot Soton har en stor sjanse på 3-1 og da er det plutselig kamp igjen. Vi fortjener ingenting, men du tar jo med det i Blackburn-seieren som er fullt fortjent og da må vi vel også kunne snu på det? Uansett, vinner andre lag der karakteriserer vi de som sterke borteseiere, ikke tilfeldige. Mer tilfeldig var det absolutt mot Hull, hvor vi etter hvert har festet et solid grep på kampen inntil Rodon pådrar seg et unødvendig rødt kort (etter å feilaktig ha fått både frispark og gult mot seg første). Tidenes største sjanse settes i stanga og vi får med poeng. Norwich var mer hawaii og en svært dårlig start. Vi er både heldige og dyktige som vinner slutt, etter å ha kommet tilbake fra tomåls underlege.

Stoke borte har vi på gaffelen med straffespark på 0-0. Det brennes og de vinner typisk, ved et uheldig selvmål. Ingen stor bortekamp her på noen måte, men vi er til slutt svært nære tre poeng og får null. Katastrofalt? Nu vel, poengmessig kanskje etter at man har straffe, men det er en kamp som like fullt kunne gått andre veien. Birmingham var en elendig kamp - fra begge lag - og ender med at James klønete lager straffe på slutten. Jeg tror de fleste vet hva som skjedde rundt den kampen og mener man er nødt å ta det med i regnestykket. Det gir ingen poeng det, men forventa folk noe særlig fra den kampen gitt omstendighetene? Birmingham var for øvrig på tidspunktet et topplag, inntil geniene i styrerommet mente Wayne Rooney var mer sexy for dokumentaren sin enn John Eustace.

Sunderland, Southampton og Preston var absolutt spillemessig dårlige kamper fra Leeds og i de to første blir vi taktisk utmanøvrert. Den siste var en kollektiv svak dag (mua av stopperne + Ampadu og Rutters andreomgang), mens vi slår Rotherham 19/20 ganger ut fra store sjanser. Kall det gjerne katastrofe å ikke vinne den, men spillemessig suverent best. Merk også at både Southampton og Ipswich spilte uavgjort der, så de er minst like katastrofale.

For øvrig mener jeg du påpeker viktige områder og jeg ønsker meg de samme som du. Jeg har 0% tro på at Leeds henter en spiss (Rutter, Piroe, Bamford, Joseph, Gelhardt), men Farke har nevnt en venstreback på pressekonferanse nylig og vi var ute etter både Hamer og Amiri i sommer. Ettersom sistnevnte reka rundt i Leeds sentrum med entouragen sin etter at Piroe ble henta (og i alle fall etter at den overgangen ble satt i gang), så er det lite trolig at Piroe var tiltenkt 10er-rollen hele veien. Basert på avslutningene, sist mot Ipswich, syns jeg absolutt vi har den målgarantisten i laget. Problemet er at han for sjelden kommer i de situasjonene.

Om Farke er fornøyd med CAM-posisjonen slik det ligger an pt gjenstår å se i januar, men en 10er inn ville jo også frigjort Piroe fra den rollen. Jeg ønsker selv å se Summerville og Rutter på hver sin kant og virkelig go to town på hver sin back med Piroe snikende inne i feltet. En venstreback ville vært utfordrer/back up til Byram på venstre og sendt Spence over på høyreback og dermed Gray fram i midtbaneleddet. Da vil det ble bedre cover/mer å spille på sentralt også.

Jeg mener derfor at pri en bør være en venstreback med god sjansehistorikk, samt at en press- og pasningssterk 10er med kreative fibre bør være rett etterpå. Jeg har nevnt han før og tror ikke det er sannsynlig, men jeg hadde likt å se Gabriel Sara fra Norwich inn. Han spiller litt dypere i banen, men kanskje kunne Kamara og Gray kjempet om en plass i 10er-posisjonen. Jeg har flere ganger argumentert for tidligere at det ikke er herfra Farkes lag produserer sjanser og mål i størst grad, men fra kantene (Buendia, Summerville). Tror de to kunne løst den posisjonen finfint, selv om de ikke er noen tradisjonell playmaker. Denne posisjonen har viktige defensive arbeidsområder i et Farke-lag, hos Norwich så vel som nå. Sara skaper mål, assist og nøkkelpasninger fra sentralt og dypt i Norwich nå, kunne man lokket han over tror jeg det hadde betydd at midtbanen kunne åpnet flere lag. Det er så vanvittig lite plass for 10eren i mange kamper allerede, så jeg tror man like ofte kan/må åpne lag fra noe dypere (eller bredt). 

Rutter som 10er? Jeg ser tiltrekningen, men det fungerte ikke optimalt mot Preston hvor han ganske ofte befant seg der. Rutter hadde en god andreomgang og han har vist prov på godt overblikk og pasninger tidligere, men Rutter må og skal ikke begrenses. Jeg er redd han vil bli for statisk i den posisjonen (gitt Farkes ønsker) og vil derfor ikke ha han der over tid. Han er klart best når han krummer nakken og utfordrer, mens motstanderne preller av. Derfor tror jeg en av kantene - med friere tøyler - kunne passet Gini godt.

Du har helt rett i at januar blir et viktig vindu. Vi har en god og relativt bred stall, men er også sårbar i noen posisjoner. Mange poeng vil vinnes (eller tapes) gitt stallens bredde utover vinteren og her kan Leeds virkelig gi seg en fordel ved å supplere med en spiller eller to. Samtidig tipper jeg vi får se utlån av Hjelde, Joffy og/eller Cressy så det er en god tid å rebalansere troppen til siste halvdel.

14
Ordet er fritt / Sv: Den store positivitetstråden!
« på: Desember 29, 2023, 13:23:26 »
Ettersom flere har avskrevet muligheten for direkte opprykk for lengst, syns jeg det er interessant å sammenligne med Farkes tre tidligere sesonger i Championship. Første linje pr år er reell poengfangst etter 24 runder, linje to er poengsnittet det ville tilsi til slutt dersom det var så enkelt som at man delte poeng på 24 og ganget med 46, linje tre er sluttresultat og fjerde viser om nettoøkning i mål- og poengsnitt de siste 22 kampene vs de første 24.

2017/18
Norwich City - 24 - 8-6-10 - 24:30 -6 - 30p
Snitt pr 24 kamper : 57 poeng
Norwich City - 46 - 15-15-16 - 49:60 -11 - 60p
+3 mål, +3 poeng til slutt

2018/19
Norwich City - 24 - 14-6-4 - 44:29 -15 - 48p
Snitt pr 24 kamper : 92 poeng
Norwich City - 46 - 27-13-6 - 93:57 -36 - 94p
+9 mål, +2 poeng til slutt

2020/21
Norwich City - 24 - 15-5-4 - 33:21 -12 - 50p
Snitt pr 24 kamper : 96 poeng
Norwich City - 46 - 29-10-7 - 75:36 -39 - 97p
+12 mål, +1 poeng til slutt

2023/24
Leeds United - 24 - 13-6-5 - 42:24 - 18 - 45p
Snitt pr 24 kamper : 86 poeng, 81 mål

Sammenlignet
vs 2017/18: +15 poeng,+18 mål, +6 baklengs
vs 2018/19: -3 poeng, -2 mål, +5 baklengs
vs 2020/21: -5 poeng, +9 mål, -3 baklengs

Per i dag er altså Leeds fem poeng bak Farkes siste opprykkslag (hans fjerde sesong på Carrow Road) og tre poeng bak hans første opprykkssesong (sesong to). For hva det er verdt tapte Norwich hjemme mot Derby i runde 25 av 2018/19-sesongen, mens de vant mot Bristol City og stod med 53 poeng etter samme runder spilt i 2020/21. Med unntak av ett av årene, er årets Farke-lag en god del mer målfarlig enn hans tidligere Championship-lag. Jeg har ikke sammenlignet med xG eller noe slikt fra tidligere år, men vi vet også at Leeds er ineffektive foran mål så denne forskjellen kunne nok vært enda større.

Man kan argumentere for at Norwichs opprykkslag var langt mer sammensveisa og finjustert enn Leeds har vært i høst, samtidig var nok forutsetningene for et suksessfull halvår større på Elland Road enn det var det første året på Carrow Road. Dog var det mye utenomsportslig som skjedde i sommer og det ble spådd nedrykk her inne senest i august, så kanskje var det ikke det likevel? Kanskje var det kravene og ikke forutsetningene som var større?

Til sammenligning skrev jeg her om dagen hvordan WBA i Leeds' opprykksår 2019/20 "tapte" 15 poeng i forhold til snittet de hadde pr runde 24 og ut. (51 poeng ble til 83 til slutt). Leeds lå på andreplass det året med 48 og endte på 93. Det gir ett poeng mer totalt sett over de siste 22 rundene (her hadde jeg en feilberening i innlegget her om dagen). Både Leeds og WBA scoret 77 mål som nr en og to, som er relativt beskjedent. WBA lå på et snitt som tilsa 90 mål ved 24 spilte kamper og bremset voldsomt opp, mens Leeds lå an til 71 og dermed økte snittet sitt.

Som nevnt over gikk Norwich opp i 2018/19-sesongen, den andre sesongen til Farke hos de gulgrønne. Det året ledet Leeds serien etter 24 runder, med 51 poeng. Leeds hadde 42 mål på det tidspunktet og lå på et snitt tilsvarende 98 poeng og 80 mål. Til slutt ble det med 73 mål og kun 83 poeng, en "mild kollaps" som WBA skulle gjenta allerede året etter - som gjør det mindre usannsynlig med en svak andre halvdel hos feks Ipswich.

vs Marcelo Bielsa
De to årene legenden Marcelo Bielsa trente Leeds, stod vi med henholdsvis 51 og 48 poeng etter 24 runder. Det første året endte altså med en skuffende andre halvdel av sesongen og langt dårligere poengfangst, mens vi i Bielsas andre sesong fulgte snittet og tok ett poeng mer. Historisk sett har lagene til Farke tatt i snitt ganske nøyaktig antall poeng begge halvdeler og aldri mindre enn ett poeng mer i de tre sesongene. Laget har også som nevnt blitt 3, 9 og 12 mål mer farlig i andre halvdel for hver sesong Farke har trent laget, kontra første fireogtjue rundene. Merk at den første sesongen han trente Norwich (og var i fare for å miste jobben), scoret laget sju mål mer hele sesongen, enn Leeds har gjort til nå i år.


Hva betyr så dette?

Absolutt ingenting :)

Dette er kun historikk, vann under brua, snøen som falt i fjor og alt det der. To forskjellige klubber med forskjellige forutsetninger og forskjellige spillere både hos eget og motstandernes lag. Ingen slike ting forekommer i et vakuum og det er derfor relativt unyttig å spå med alle de variabler som har forandret seg. Likevel syns jeg det er interessant å se at Norwich under Farke - selv i hans første, klart svakeste sesong, både har scoret flere mål og tatt flere poeng i andre halvdel av sesongen.

Så hvorfor ramse opp dette når det egentlig har null og niks å si? Jo, fordi det viser at stillingen pr 24 kamper kun er stillingen etter 24 kamper. Det er 22 runder, nesten 50% av sesongen igjen å spille. Det finnes selvsagt andre lag som har økt sitt snitt i andre halvdel også. Eksempelvis i fjor, hvor Burnley stod med 50 poeng etter 24 kamper og endte på 101 etter 46. Sheffield United holdt sitt snitt og gikk opp som nummer to med 91 poeng - 11 poengs klaring til nummer tre. Pr 24 runder hadde de 47 poeng, to mer enn Leeds har...

Fotball er ferskvare og etter en av de beste kampene på Elland Road på mange år, var det ikke måte på hvor elendig laget og Farke var igjen andre juledag. Etter tre tiår+ som spiller og fan skjønner jeg selvsagt nok til at det er følelsene som snakker. Jeg syns heller ikke det er spesielt overraskende at det er de som var mest negative i forkant av sesongen, ofte er det som krever mest og likevel er mest misfornøyd når spådommene til nå er motbevist. Sånn har det vært de drøyt 15 årene jeg har vært her også. Leeds er ingen middelhavsfarer og de er i alle fall ikke involvert i noen nedrykksstrid. Og for egen del, jo da, Georginio Rutter er absolutt god nok til å spille i hvitt. :)

Vi ser verden forskjellig og det er verken mer riktig eller feil å være optimist eller pessimist (eller realist som det alltid kalles), men jeg har vanskelig for å forstå at man orker dette når man går inn med holdninger som "vi vet alle hvordan det går", "Leeds i play off, ja det går nok bra!" osv. Jeg skal selvsagt ikke bestemme hvordan andre skal forholde seg til Leeds noe mer enn andre skal styre hva jeg har av forhåpninger, men noen ganger er det vanskelig å forstå hvorfor det kalles et favorittlag. Kritikk er lov og ofte helt på sin plass, innspill på hva som kunne vært gjort annerledes er selvsagt interessant. Syting og nesten utelukkende negative spådommer og tolkninger? Skjønner ikke man gidder.

Jeg har det ikke med å gi meg før det er over og skjønner ikke hvordan noen kan avskrive direkte opprykk eller via play off før vi har runda nyttår OG laget er involvert i toppen. Vi følger vel fotballaget fordi vi har et håp om seier og underholdning i den neste kampen og den etter det? Vel, en eller to gjør det vel sikkert for å skrive "hva var det jeg sa?", men de fleste av oss tror jeg gjør det. Jeg hadde i alle fall ikke giddet å bruke avspasering fra jobb og titusenvis på å reise til Elland Road for å få "innfridd" forventning om tap.

For all del, vi har en god del poeng å ta igjen og de siste fire rundene har ikke vært veldig oppløftende, men jeg mente selv tidligere i høst at 10-12 poeng unna ved nyttår fortsatt er skuddhold og taper vi i kveld og Ipswich vinner så er det vel midt inni der. Fortsatt mulig, vi får i alle fall ikke fasit før utover våren - ikke nå. Selv om Leeds skulle tapt i kveld - noe vi ikke gjør. 

Så tror jeg alle fire topplagene vinner denne runden og det blir status quo.


15
Ordet er fritt / Sv: Den store positivitetstråden!
« på: Desember 27, 2023, 17:37:22 »
24 runder unnagjort.

Dro fram tabellen etter samme antall runder i vår opprykkssesong 2019/20. WBA leda tabellen med 51 poeng, mens Leeds fulgte på med 48. I årets sesong har Ipswich 53 poeng, mens Leeds er tre poeng bak Bielsas opprykkslag på samme tid. Har nevnt det tidligere i et innlegg her, at både Leeds og ikke minst WBAs poengsnitt dalte i andre halvdel. Leeds endte opp med 93 poeng og vant ti poeng foran WBA, som kun nådde 83 poeng. Dette etter svært solide 47 mål scoret og +22 i målforskjell og kun ett tap. (48 og +15 for Ipswich, med tre tap hvor to er mot Leeds)

Skulle Ipswich kopiere WBA, betyr det i så fall svært svak form i andre halvdel. I samtlige av de siste tjue åra har derimot 93 poeng vært nok til å gå opp og flere ganger enn ikke har "top 80s" holdt til Premier League. Problemet vårt er ikke nødvendigvis at Ipswichs poengsnitt (lenger) er så skyhøyt, men at det er to lag vi i realiteten kjemper mot og per nå ser Southampton sterkest ut. De holder altså skjemaet som Leeds hadde da laget gikk opp sist.

Det fremstår i øyeblikket som det er tre lag som kjemper om èn plass. Per i dag har vi det i egne hender mot Southampton (positiv målforskjell og hjemmekamp), men vi har færre mulige feilskjær. Southampton ser fryktelig skumle ut nå med 24 poeng de siste ti kampene, men før tapet for Sunderland hadde Leeds - som auren påpekte i en annen tråd - 9-1-1 siste 11 eller da 8-1-1 siste ti, som tilsvarer 25 poeng. Det er vel ikke helt uvanlig at vi forsterker andre lag litt ekstra når de er gode og undergraver eget lag noe, samt bygger opp det svake. Så eksempelvis ganske mye av Birmingham v Leicester og selv om Revene vant fullt fortjent til slutt, gav Brum full innsats og var nære utligning. Leicester kælket det som var langt fra eget felt de siste tjue og jeg vedder på det hadde vanket kritikk mot et Leeds-lag som så såpass stressa ut mot Rooneys disipler - på tross av en fortjent seier totalt sett. Selv etter den førsteomgangen mot Huddersfield var det småmurring over en kjedelig andreomgang, så selv en omgang i fotball er ferskvare. Det samme vitnes det om fra lørdag til gårsdagen, noe som selvsagt da også andre lag må innlemmes i.

Skal selvsagt heller ikke ta noe fra Southampton som er i fantastisk form, men de åpnet sesongen oppskriftsmessig med 3-1-0, før de tapte fem kamper på rad. Leeds bidro nok til at treneren beholdt jobben da de slo oss 3-1 og siden har de faktisk ikke tapt. De tre siste kampene har sterke 4-0 hjemme mot Blackburn, 0-1 (seier) borte mot QPR og 5-0 hjemme mot Swansea. For øvrig alle motstandere Leeds også vant mot. Før disse tre spilte de to 1-1-kamper på rad mot Coventry og Watford, samt at de har spilt uavgjort mot Preston, Huddersfield og Rotherham. Ikke alltid like overlegne de heller, med andre ord. 7-5-0 mellom runde 10 og 21, hvor fem av seierne var med ett mål. Dårlig betalt eller stang inn?

Som Håvard helt korrekt påpekte blir det stadig færre kamper igjen, men det er fortsatt 66 poeng igjen å spille for. Ingen av konkurrentene kommer til å vinne alle kampene helt inn og formtabellen vil også endre seg flere ganger frem til sesongen er over. Det er mer enn et hanging snore om å gjøre, enda.

16
De fleste på dette forumet var overbevist tidligere i høst om at vi hadde spist opp forspranget til Ipswich innen nyttår. 8 poeng bak pr. i dag er langt unna forventingene. Vi er rett og slett ikke stabile nok til å lande top two. Begynner faktisk å frykte play offs også hvis ikke ting bedrer seg.

Delt andreplass med Leicester siste ti kampene. Glem play off, dette bærer rett ned i League One. :)

17
Du svartmaler ikke, Håvard. Deler mye av frustrasjonen din, men et lite lyspunkt er det likevel - vi tok innpå to poeng på direkte opprykk lille julaften + 2 juledag.

Helt klart ser Soton fryktelig sterke ut for tida. Enten ligaens nest beste momentum eller om de ikke til og med er sterkere enn Leicester for tida.

Med mine rose-tintede briller så tenker jeg likevel at jula ikke er fortapt. Som nevnt har vi tatt innpå to poeng og det er derfor liten grunn til å kaste ungen ut med badevannet. At Ipswich nå hører Soton puste dem i nakken, kan bidra til at traktorgutta føler et økt press og snubler ytterligere. Aberet er selvsagt at Saints neppe vil bli svakere av den motivasjonen.

Fryktelig skuffende i går etter å ha feid Ipswich av Elland Road, men jeg syns det er merkelig at såpass mange vil avskrive dette laget tre dager senere. Man er selvsagt i sin fulle rett, men det hele virker svært kortsiktig for min del.

Vi er nærmere i dag enn vi var lille juleaften-morgen.

En ting skal sies, det blir klart større press på de to neste kampene og du har helt rett i at det kamp etter kamp blir færre poeng å klore til seg. Så feilskjær må reduseres til et minimum og først ut er en veldig vanskelig bortekamp.

WBA er i relativt dårlig form, men vi spiller kveldskamp i deres stue og etter all sannsynlighet har både Ipswich og Southampton klokka tre poeng tidligere den dagen.

18
Statistikk er absolutt ikke noe eksakt vitenskap. Et managerøye er nok et bedre måleredskap enn alle håpløse statistikker. Får med seg langt flere parametre og forutsetninger enn kyniske tall. Men fint at Meslier har en bedre redningsprosent enn keeperene til eksempelvis Ipswich, Preston og Middlesbrough :)

Etter min mening  legger jeg Meslier på en treer på terningen hittil denne sesongen. Absolutt ingen krise. Kunne tatt mer, men har noen fantastiske redninger som berger poeng. Kunne også vært tryggere og bedre med ballen i beina. Så får vi se om Darlow gjør en bedre figur fremover...eller om noen vil at vi skal kjøpe ny keeper i januar.

Helt enig!

Statistikk er som et kart, ikke alltid terrenget.

Eksempelvis som ved timing nevnt tidigere i dag. Man får ikke mer god statistikk av å redde mesterlig mot slutten av kampene. Samtidig gjemmes tabba mot Huddersfield i at han redder et ufarlig langskudd, men selv forærer målet til spissen og dermed er hans feil. På et ufarlig tidspunkt, som heller ikke kommer med.

Statistikk kan være spennende eller kjedelig alt ettersom, men alene sier det sjelden alt eller engang mye. Annet enn målprotokollen.

For øvrig enig i midt på treet, som tidligere sagt også.

19
Knapt sett svakere keeper enn Meslier?

Her er sakligheten på topp.

Ikke for å snakke for Hallgeir, men du misforstår om han reagerer på å argumentere for å sette han ut. Det er økenavn på egne spillere han reagerte på og det er helt innafor å syns det er barnslige greier.

Ja fortell meg hvilke keepere i championship i år som er svakere enn Meslier? Har vel en redningsprosent på 64,4 prosent. Av alle 39 med smått og stort som har stått denne sesongen er han på redningsprosent rangert som nr 34.

Har eksempelvis nevnt flere ganger hvordan det glatt hoppes bukk over timingen på noen strålende redninger i sluttminuttene som redder seier. Leicester, Middlesbrough, QPR eller Bristol City.

Det er langt mellom klassekeeper og verst i klassen.

Når du trekker fram kun redningsprosent, så kan vi i alle fall være glad vi ikke har Ipswichs keeper da. Han er tross alt dårligere der...

Jeg syns det er langt mer interessant med oversikt over forventede redninger vs skudd på mål. I følge den burde Meslier reddet 1,6 mål flere enn han har. På den samme statistikken er Ipswichs keeper i pluss med 3,5. Noe som tegner et litt annet bilde på hans sesong enn redningsprosent.

 
Plukker i prosent også (marginalt dog) flere innlegg enn Hermansen eller Ipswichs sisteskanse. Likevel er det et poeng folk drar fram som en åpenbar svakhet gang på gang.

Helt greit at du ser mer negativt på ting og selvsagt har du lov å mene han burde benkes. Jeg syns bare ikke kritikken av Meslier er i nærheten av å matche virkeligheten denne sesongen.

Så står der vel fint lite i de der statistikkene hva disse gutta gjør MED ball. Der er det ihvertfall lysår mellom Hermansen og Meslier. Klasseforskjell på de to keeperne.

Det er det og noe annet har jeg heller ikke påstått.

Det er statistikk med ball også, som at de kaster ut like ofte, Meslier har ørlite grann lengre pasninger I åpent spill i snitt og 30 meter på sine 5-metere mot 20 for Hermansen. Sistnevnte er mer aktiv utenfor sin sone, som ikke overrasker noen.

Dessverre viser ikke denne progressive pasninger, som kunne vært et (del-)bevis på høyere risiko. Men selv det sier ingenting om man spiller på presset person eller om man kun spiller på en mann høyere i banen konsekvent. Edit: Meslier har passet ca 10/17 pasninger fremover i banen, mens Hermansen har 13/20.

Uansett, den som ser kampene ser at dansken er en bedre keeper.

Mest interessant er det hos Rotherham, der snittpasningen er på 55 meter og utspill på over 60. Selv Cato Zahl kunne telt antall korte utspill på fingrene der. Fem! korte pasninger, mot Hermansens 348.

20
Knapt sett svakere keeper enn Meslier?

Her er sakligheten på topp.

Ikke for å snakke for Hallgeir, men du misforstår om han reagerer på å argumentere for å sette han ut. Det er økenavn på egne spillere han reagerte på og det er helt innafor å syns det er barnslige greier.

Ja fortell meg hvilke keepere i championship i år som er svakere enn Meslier? Har vel en redningsprosent på 64,4 prosent. Av alle 39 med smått og stort som har stått denne sesongen er han på redningsprosent rangert som nr 34.

Har eksempelvis nevnt flere ganger hvordan det glatt hoppes bukk over timingen på noen strålende redninger i sluttminuttene som redder seier. Leicester, Middlesbrough, QPR eller Bristol City.

Det er langt mellom klassekeeper og verst i klassen.

Når du trekker fram kun redningsprosent, så kan vi i alle fall være glad vi ikke har Ipswichs keeper da. Han er tross alt dårligere der...

Jeg syns det er langt mer interessant med oversikt over forventede redninger vs skudd på mål. I følge den burde Meslier reddet 1,6 mål flere enn han har. På den samme statistikken er Ipswichs keeper i pluss med 3,5. Noe som tegner et litt annet bilde på hans sesong enn redningsprosent.

 
Plukker i prosent også (marginalt dog) flere innlegg enn Hermansen eller Ipswichs sisteskanse. Likevel er det et poeng folk drar fram som en åpenbar svakhet gang på gang.

Helt greit at du ser mer negativt på ting og selvsagt har du lov å mene han burde benkes. Jeg syns bare ikke kritikken av Meslier er i nærheten av å matche virkeligheten denne sesongen.

21
Knapt sett svakere keeper enn Meslier?

Her er sakligheten på topp.

Ikke for å snakke for Hallgeir, men du misforstår om han reagerer på å argumentere for å sette han ut. Det er økenavn på egne spillere han reagerte på og det er helt innafor å syns det er barnslige greier.

22
Ordet er fritt / Sv: MoM Preston - Leeds 26/12 - 2023
« på: Desember 26, 2023, 23:10:08 »
Struijk
Ampadu
Rutter

23
Ordet er fritt / Sv: Kamper i dag, sesongen 23/24
« på: Desember 26, 2023, 22:46:08 »
Slutt. 1-1 mellom Ipswich og Leicester. Da er vi 8 poeng bak...

auren

To poeng færre bak andreplassen enn vi var lørdag morra. Det er noe å ta med seg oppi all negativitet og opprykksavskrivelse.

24
Det som skjer ved det røde kortet, er ødeleggende for fotballen. En bokser som ikke klarer å reise seg på 10 sen etter å ha blitt slått ned, får 3 mnd karantene fra kamp og trening. En fotballspiller som får et klaps på kinnet blir liggende i 5 min, for så å spille videre. Enten må man slå ned på filmingen eller så må man ta disse « alvorlige» skadene mer på alvor og kreve at spillerne byttes ut.

Godt sagt!

Jeg håper alt går bra med Preston-spilleren og sender varme tanker til familien i en tøff stund. ;)

25
Ordet er fritt / Sv: Ønskeliste: Nye spelarar
« på: Desember 26, 2023, 16:03:53 »
Hent hjem Kalvin Phillips.

Etter opprykket til sommeren!

26
Vi må betale dyrt i dag for en trener som tar ut feil lag. Og burde byttet i pausen etter en forferdelig omgang, men ikke evnet det heller. Enkelt og greit grusomt levert.

Hvem mener du bør ta oss opp?

Jeg mener overhodet ikke vi skal skifte manager. Men jeg mener han bommer totalt i dag.

Joda, skal si meg enig i at Gray burde vært av og det hadde jeg forventa i pausen.

Ikke fritt for at det er en del tafatte spillere som fortjener kritikk her også. Utrolig svak av James og Summerville, Piroe har en fin gjennombruddspasning og en stor bom - ellers ingenting. Gray sliter enormt fra start til slutt.

Men Meslier må ta denne på seg, selv om det virka som de andre våkna først da vi blei ti.
Fikk ikke sett kampen Dennis, men etter å ha fulgt kommentarer her inne så minnet det om samme syting som da det ikke fungerte under Bielsa ifg forumet. Lite endringsvilje i 11er, feil byttet, ingen plan b, stahet, utbrenthet etc etc.
Hvordan var de? Spm er vel. Gir mestere vekk poeng før og etter en slik gjennomføring som mot Ipswich?
Vi har rutine nok på benk. Har vi det på banen?

Vi syter jo fort når vi dras ned på jorda etter å ha levert som sist.

Jeg kan ikke si meg uenig i kritikken, utover at jeg syns det til tider blir veldig mye på ett ledd/person. Mange som har delskyld i dag. Jeg kan ikke påstå å vite noe om den fysiske formen til folk, slik kartlegges i huet og rævva for tida så det regner jeg med de har kål på. Med fasit i hånd så det absolutt ut som det burde vært rotert noe, om ikke annet enn for å holde folk skjerpa. Syns det virka mest mentalt. Utladet sist?

Gray burde utvilsomt vært bytta mot en meget god Millar. Aelv om det er tøft, er han tydeligvis en tøff gutt og det er ikke snilt å la han lide sånn. Lite hjelp fra James også, i motsetning til sist. Kamara klarte ikke ta tak sentralt som Ampadu gjorde, mens det av de fire foran kun var Rutter som får godkjent (og vel så det). Langt fra alt fungerte, men han var veldig aleine.

Men i dag må Meslier se seg lenge i speilet. Det ble først en liten gnist etter det røde, men denne må han ta på seg. Fra 15-20 til det røde har Preston ytterst lite å by på og Leeds hadde et visst trykk andre halvdel av første omgang - uten å skape det store.

Jeg er litt bekymra etter det røde. Trodde vi henta en førstekeeper i Darlow, men selv om han på ingen måte kan ta noen av dagens mål syns jeg har ser ut til å ha dårlig spenst. Igjen, målene kan ikke tas og det er helt uvesentlig for dagens kamp, men han "legger seg" til sida og slenger seg ikke (med "motsatte" armen over hodet). Så det samme i cupen mot Salford. Ser ut som en 90s keeper.

Håper bare det er tomløse bekymringer. Dessuten skal vi ikke ha ett eneste skudd på mål i mot resten av jula. :)

27
Tvinger seg fram bytter i en på papiret tøffere bortekamp mot WBA.

Ingen tjenester gjort mot seg selv i dag...

28
Vi må betale dyrt i dag for en trener som tar ut feil lag. Og burde byttet i pausen etter en forferdelig omgang, men ikke evnet det heller. Enkelt og greit grusomt levert.

Hvem mener du bør ta oss opp?

Jeg mener overhodet ikke vi skal skifte manager. Men jeg mener han bommer totalt i dag.

Joda, skal si meg enig i at Gray burde vært av og det hadde jeg forventa i pausen.

Ikke fritt for at det er en del tafatte spillere som fortjener kritikk her også. Utrolig svak av James og Summerville, Piroe har en fin gjennombruddspasning og en stor bom - ellers ingenting. Gray sliter enormt fra start til slutt.

Men Meslier må ta denne på seg, selv om det virka som de andre våkna først da vi blei ti.

29
Ned på jorda med et smell.

Selv uavgjort hadde betydd minst ett poeng knappet inn på topp to, selv om Soton nok går fordi nå.

I det minste tapes ikke terreng på Ipswich i løpet av disse ro rundene, med unntak av færre tilgjengelige poeng å vinne. Får håpe på Foxes i kveld.

30
Vi må betale dyrt i dag for en trener som tar ut feil lag. Og burde byttet i pausen etter en forferdelig omgang, men ikke evnet det heller. Enkelt og greit grusomt levert.

Hvem mener du bør ta oss opp?

Sider: [1] 2 3 ... 344